Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: august 2011

Ytrefilet med tilbehør

28.aug.2011 @ 20:29 i Blogg 2 kommentarer

Er stort sett aleine i helga, og når det kjem til mat er eg lite oppfinsom. Det går gjerne i baguettar, taco, kyllingfilet eller wok. Og det kan jo bli litt kjedeleg i lengde, og i det siste har eg hatt så sinnsjukt lyst på ytrefilet, så kjøpte ein liten kjøttklump med vakuumpakka ytrefilet frå Gilde på Coop Mega før helga. Og i går var det å tilbrede det heile, etter pappa's vis sjølvsagt. Har sett han steike det ein del gongar, så veit jo korleis det skal gjerast sånn sett. Trur det var første gangen eg lagde det i går faktisk, og gjett kva!? Det var så totalt perfekt! Biffen vart saftig og vart litt sånn smelte-på-tunga aktig. 
Når det kjem til posjonering av pomesfrites blant anna, så er eg svært dårleg på det området. Det er vel sikkert tydeleg på bildet. Så eg vart temmeleg sprengt når eg var ferdig. Var nesten så eg rulla ut døra når eg skulle lufte Pia. Neida, ikkje fullt så gale. Men det var såpass godt at eg endte opp med å lage det samme i dag. Så no blir det ei stund til eg skal ha det neste gang, det skal vere sikkert og vist!
Om nokon lurer, så har eg laga sausen sjølv. Safta frå biffen som er i steikepanna + fløyte og pepper er tingen.  

Likar du ytrefilet? 
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Musikk: Ring meg

27.aug.2011 @ 14:34 i Blogg 0 kommentarer

Har du musikk du kan anbefale?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Litt av eit kupp!

26.aug.2011 @ 19:16 i Blogg 1 kommentar

Har lenge ønskt meg ein ny mobil, men det er jo ganske så dyrt. Har i det siste sett med ut HTC ChaCha, men den var langt over mine priskriterar. I dag tok eg derimot turen innom NetCom igjen etter ei lengre tid utan å besøke sida, så då såg eg ut prisane på HTC mobilar, men fant ut at eg nesten måtte sjekke ut Sony Ericsson også sidan eg har vert svært fornøgd med dei mobilane tidlegare. Plutseleg havna eg over Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro i fargen rød til 1 kroner med mitt abonnement. Skal, skal ikkje, skal, skal ikkje...? Endte med at eg trykte på kjøp, fylte ut eit skjema eller to og kom til slutt på sida over kor mykje eg måtte betale. 

Total pris: 0,00,-  

Og ikkje betalar eg frakt heller. Snakkar vi flott eller!? Sånn eigentleg har eg vel ikkje bruk for ny mobil sidan den eg har funkar heilt greit, men det kan uheldigvis ha nokre eigne meiningar i ny og ne. Som blant anna å ikkje vekke meg om morgonane (JA, vekkerklokka er på!) og som å ikkje gi beskjed om når folk ringer, sender melding eller å gi beskjed for når eg bør gjere meg klar for jobb. Sidan eg ikkje brukar klokka på jobb, så brukar eg nesten ikkje klokke lenger, derfor må mobilen varsle meg. 
Har jo eigentleg svidd av litt vel mykje pengar denne månaden, men til mi store unskuldning, så brukar eg svært lite pengar elles. Denne månaden har det forøvrig gått i Bergens tur, shopping av ein god del nye klær, iPod, regndress + fleecedress og potesokkar til Pia.

Men no skal eg lene meg tilbake i sofaen og slappe av med ein film.   

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: ready for takeoff

24.aug.2011 @ 07:05 i Foto 2 kommentarer

God morgon alle saman! Tenkte eg skulle slenge ut ein liten bildeserie no rett før eg tuslar bort på jobb. Det siste bildet vart i grunn mislykka, spesielt med tanke på meir luft rundt fuglen, men slik går det når ein ikkje berre har med seg kameraet på tur, men også ein liten ulldott på fire bein, og som seier voff. Favorittbildet blant dei tre bildene må nok bli nr. 3 trur eg. 

Kva synest du om bildene? 


 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: uten tittel

23.aug.2011 @ 12:15 i Foto 0 kommentarer
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

iPod, iTunes... hjeeelp!

22.aug.2011 @ 21:45 i Blogg 0 kommentarer

Heiv meg rundt og kjøpte ein liten Apple iPod Nano i dag, men har litt problem med å få synkronisert iPoden med pc'n. Når eg har iTunes oppe går iPoden i ein "på" modus, og eg får stadig vekk opp at "En iPod ble funnet, men kunne ikke identifiseres. Koble fra og koble til igjen iPod-enheten, og prøv igjen" og eg har kobla til og få millionar av gangar, og eg får stadig vekk opp den samme kommentaren. Om eg derimot lukkar iTunes, så går iPoden i det eg vil kalle ein "normal" modus med tanke på at den er kobla til pc, og eg kan då blant anna opne mappa og sånt dill. La forøvrig nokre sangar inn på til iPoden for og sjå om det funka, men finner dei ikkje igjen når eg koblar frå og slår på.

Nokon som veit kva eg kan gjere for og få musikk innpå iPoden? Om det har noko å bety, så har eg ein Acer pc. 

Edit: alt eg trengte var ein nyare versjon av iTunes, så fant ut av det sjølv. 

 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: When I say yes...

21.aug.2011 @ 02:00 i Foto 3 kommentarer
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Fiksert?

21.aug.2011 @ 01:57 i Blogg 0 kommentarer

I September er det Pia's første offisielle utstilling. Då skal ho gå i juniorklasse, to dagar på rad. Og til tross for at det er 5 veker til enda, kjenner eg nervane kan komme og gå når eg tenker på utstillinga. Men det er ikkje berre det, tanken på kva eg skal gå med er der også. Vil jo også ha nokre plagg som er meint for utstilling, rett og slett slik at eg skal sleppe å dra ut alle kleda eg har i klesskapet utover golvet. Når eg var i Bergen i forge veke kjøpte eg meg ei tynn, noko gjennomsiktig og svak rosa farga skjorte. Den er meint for utstilling, men sjølvsagt også til anna bruk. Den er litt vel lang med tanke på utstilling synest eg, såg litt rotete ut på ein måte når eg prøvde den på med ei bukse eg kjøpte på H&M her i Førde. Buksa er då ei svart, enkel og inntilsittande treningsbukse, men kan fint brukast til alt mogleg anna. 
Såg først på ei bukse på Ellos.no, den var inntilsittandes med litt sleng heilt nede. Enkelt og greit ei alt-mogleg-bukse. Etter mykje om og men, så har eg no bestilt den. Saman med ein sports-bh og ei kvit skjorte. Føler meg skikkeleg fiksert på det at ting skal vere heilt perfekt!

Dette er forresten noko som også får meg til å tenke enda meir på det at eg ønsker og melde meg på Grete Roede kurs. Vil bli kvitt magen min, bokstavleg talt! Men jobbar nesten kvar dag framover, så noko kurs blir det ikkje noko av. Mulig til neste år? Mon tru korleis eit Grete Roede kurs går føre seg.  
Men eg får nesten hoppe til køys no. Har vert vaken sidan 06:00, noko som tilsvarar rundt 19 timar snart. Derav 6 timar på jobb. 
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Apple iPod Nano?

20.aug.2011 @ 16:04 i Blogg 1 kommentar

Er tydelegvis ikkje så moderne av meg, har nemleg ein mp3 creative Zen greier. Den er litt irriterande til tider, mulig fordi den har begynt og bli nokre år no. Men no lurer eg på om eg rett og slett skal hive meg rundt og kjøpe meg noko nytt, men så er eg gneten og vil ikkje punge ut med så mykje. Bør helst koste under 1000,- og dermed fant eg ein mini Apple iPod Nano greier, av den typen med skjerm. Skjerm er viktig, må jo kunne sjå kva eg høyrer på, og blir litt enklare å finne fram til enkelte sangar. Det var den billegaste eg fant med skjerm, og til ein OK pris, nemleg 995,- 
Apple iPod Touch vart for dyr synest eg, og i tillegg er den vel ganske så stor også.

Så, er det nokon som har Apple iPod Nano'en som er avbilda under? Korleis er den? Eller har du ein anna type iPod å anbefale?

 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Katt - overvaling

19.aug.2011 @ 21:24 i Dyr 6 kommentarer

Dette innlegget skal faktisk handle om katt. Eg er nemleg drit lei av å stadig vekk lese og høyre om kattar som har fått kattungar. Gang, på gang, på gang. Seinast i går fekk eg høyre av mamma at katten til ei venninne av ho hadde fått kattungar. Igjen. Og denne gangen er svært kull. Det mange gjerne ikkje veit er at ein katt blir kjønnsmoden ved 5 - 6 månaders alder. Og dei kan allerede då begynne og formeire seg. Det er dermed viktig å få kattane, både ho- og hannkattar, kastrerte tidleg. Mange kjem gjerne med det at katten berre har godt av å føle morsinstinktet, og "fortenar" eit kull. Det er mildt sagt pisspreik. Er du ein av dei som meinar dette, så kom med svaret, for eg ønsker svært gjerne å høyre akkurat det svært dårlege svaret der! Berre tenk på kor mange ungar som kan komme ved eit kull, det kan vere alt i frå 1 - 10 kattungar. Pluss, pluss sjølvsagt. Klarar du og finne ein heim til alle? Og kva gjer du om du sitter igjen med 6 kattungar du ikkje får levert? Og kor mange av ungane trur du blir satt på gata når eigaren er lei av katten?

I motsetning til oss mennesker som har ein syklus, og der ting gjerne stoppar opp, eller sjansen for å bli gravis minskar drastisk ved 40 års alder, så kan ein katt bli drektig igjen 8 veker etter forge kull, og den kan bli drektig livet ut. 
Mon tru kor mykje innavl det er blant dei kattane som held til på samme stad, der eigar gjerne tek vare på ein katt eller to frå kullet, og som fortsatt ikkje kastrerar... 

Edit: microchop burde forresten bli påbudt på kattar. Det blir enklare å finne igjen eigaren om dyrebeskyttelsen eller andre skulle finne på og plukke med seg katten. Ja, alt i alt blir det enklare og finne tilbake til eigaren i ein kvar situasjon.


Mira - kastrert ved 6 mnd. alder - på bildet rundt 6 - 7 år - aldri fått kull.


Tatt frå Fod.no:

Man regner med at et kattepar får to kull i året. Dersom 2,8 kattunger pr kull overlever, vil dette katteparet i løpet av 10 år ha blitt over 80 millioner katter. Et kattepar vil således få: 

 • 12 unger etter 1 år 
 • 66 unger etter 2 år
 • 382 unger etter 3 år
 • 2 201 unger etter 4 år
 • 12 680 unger etter 5 år
 • 73 041 unger etter 6 år
 • 420 715 unger etter 7 år
 • 2 423 316 unger etter 8 år
 • 13 958 290 unger etter 9 år
 • over 80 millioner unger etter 10 år Visste du at 

 • Opptil 3 ganger årlig fødes det utallige kattunger som senere streifer herreløse omkring og blir syke 
 • Det er antatt å være 12-15000 hjemløse katter bare i Oslo 
 • En ukastrert katts gjennomsnittslevealder er på 2-3 år 
 • Årlig blir ca 50 000 katter ihjelslått, kastet i søpla eller druknet 
 • Tusenvis av katter blir overkjørt og blir liggende i veikanten i timer eller dager før de dør av skadene
 • Langvarig bruk av p-piller hos hunnkatter har uheldige bivirkninger. Det mest utbredte og alvorlige er jursvulster. Dette rammer ca 50%. Hele 85% av disse svulstene er ondartede. Andre svulster kan også forekomme. Hvis du kastrerer katten din slipper du også å passe på å gi katten din p-pille hver uke, og dermed lure på om den kanskje kan ha kastet opp denne sammen med en hårball, noe som dessverre skjer altfor ofte
   


Sjølvsagt er dei søte, men berre tenk på alle hjerteknusarane som er kasta på gata eller drept fordi eigaren gjekk lei, eller skulle på ferie. 

Er din(e) katt(ar) kastrert, eller skal den/dei kastrerast?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: at sunset

18.aug.2011 @ 21:29 i Foto 2 kommentarer

Mykje jobbing denne første veka etter ferien, men det er vel i grunn heilt OK. Betyr jo berre det at tida forsåvidt går litt raskare. Merkar det svært godt i beina at eg har stått og gått fram og tilbake mykje i dag, har vondt "bak" kneet på ein måte, så no er det godt og berre slappe av. 
Til tross for at eg har jobba der eg jobbar i snart eit år, då stort sett med kun eit par dagar i veka, men i dag fekk eg då altså opplæring i korleis eg skulle legge ut fisken i disken. Og når eg skulle moppe golvet etter at vi hadde lagt ut fisken, så hadde eg og moppen oss ein evig lang diskusjon. Rettare sagt begynte vi og krangle fordi den ikkje ville halde på vaskefilla. Det endte med at moppen beit meg i tommelen, og resultatet er ein vond tommel. For ja, eg har fortsatt bra vondt, men slik går det når det er nagla som blir truffen!

Men no skal eg snart sette på ein ny episode av Hellcats, om videobb vil samarbeide sjølvsagt. Vi har hatt nokre diskusjonar i det siste vi også nemleg. Skal ikkje vere like greit heile tida nei...
Bildet er forresten dårleg, eg veit. Men orka ikkje bla gjennom alle mappene på PC'n for og finne eit bra bilde som var ferdig redigert, som eg kunne legge ut.  

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: labbetuss tek seg ein kvil

16.aug.2011 @ 22:21 i Foto 3 kommentarer

Har null system i bildene mine, og eg har ikkje heilt system i kva bilder eg har publisert eller ikkje heller. Så dermed må eg rote litt rundt på min eigen blogg for og finne ut av akkurat det. Null problem i seg sjølv, men til tider ein smule irriterande med ein såpass liten hjerne som min. For ja, eg trur den er nokså liten i vert fall. 
Er nokre småting eg kunne likt å forandre på når det kjem til bildet, men det å flytte heile frøkna er vel ikkje det enklaste å gjere på eit bilde heller. Rettare sagt umulig, i vert fall for meg.   

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: my angel guardian

15.aug.2011 @ 11:57 i Foto 2 kommentarer

You are my angel guardian. Forever. And ever. 

Eller er det guardian angel kanskje? Bildene vart uansett tatt i går, tenkte det kunne bli litt betre med ei nyfrisert frøken, og ikkje eit bustetroll. Første jobbdag i dag etter fire veker med ferie, så det kan jo bli spennande.

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: the little lonley wolf

14.aug.2011 @ 12:54 i Foto 3 kommentarer

The little lonley wolf
Walking in the streets
All alone
In the dark. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: rotihop - før/etter

13.aug.2011 @ 20:40 i Foto 2 kommentarer

Rett og slett eit "rotihop" bilde. Trur eg skal ut og knipse litt bilder av frøkna no, så adios!

P.S: fortell meg kva du synest om bildet.

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: vokteren

13.aug.2011 @ 14:19 i Foto 0 kommentarer

Litt av ein vokterhund eg har, ikkje sant? Om ikkje ho er stor i størrelsen, så er ho i det minste stor nok i kjeften for og sei det mildt. Tok bildet i går kveld mens vi tusla litt bortover vegen i nabolaget. Ho hadde til og med sjansen til og springe etter nabokatten etter at eg hadde kommandert ho i dekk og eg snudde ryggen til og gjekk på andre sida av vegen for og knipse bilder av ho. Hadde på det største objektivet nemleg. Og i det eg hadde komt meg over vegen, kom plutseleg nabokatten pilandes fram, utruleg nok vart Pia liggandes i ro. Men ho viste stor interesse, men uansett, det viktigaste var at ho faktisk låg i rå og ikkje sprang etter. Flinke lille bissevovven det!

Har forresten nett kjøpt ny kameraveske. Ei som er litt større enn den er har no, og i tillegg har den ti millionar inngangar, så må sette meg litt inn i den. Tenkte eg måtte ha ei som var betre å drakse med seg på spaserturar og slikt utan å irritere meg, slik veska eg har no kan finne på og gjere til tider. Om nokon lurer på kva merke det er, så er det Vanguard Sling Bag.

Kva synest du om bildet?

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: rust

12.aug.2011 @ 20:32 i Foto 2 kommentarer

Bergensturen gjekk bra. Vi kom oss både fram og tilbake utan å skade verken min eigen eller andre sine bilar. Kjørte kun til Åsane då, parkerte der, tusla litt rundt, heiv varene i bilen og tok bussen til Bergen sentrum og tusla rundt der. Men eg må sei rundkjøringane ved Åsane, med alt for mange felt, berre var stress! Gaash, det kom jo bilar frå alle moglege kantar, og som for meg låg heilt feil plassert. Skal til Bergen igjen i september, men då er det utstilling med Pia, så får øve meg litt på og kjøre rundt då også. Trur også at eg fekk satt saman ein "utstillingsuniform" eller kva eg no enn skal kalle det. Slik at eg slepp å dra ut alle kleda i klesskapet mitt, kun for og sette saman det rette antrekket for utstilling. 

Nok snakk og over til bildet. Prøvde å få til heile sykkelen, men det viste seg og vere vanskeleg med det objektivet eg hadde på. Stod på andre sida av vegen når eg tok bildet faktisk. Hadde også tenkt å slette det, men prøvde heller å redigere det første, and voila!

Kva synest du om bildet?

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: It's purple!

10.aug.2011 @ 06:41 i Foto 1 kommentar

Så var det dessa overskriftene igjen då. Blir liksom alltid det samme, og aldri noko nytt. Anar aldri kva eg skal bruke til dei forskjellige bildene, baaaah! Men anyway, I'm off to Bergen soon. Stod opp litt før 06:00, og eg var overraskande vaken til såpass få timar med søvn. Pia derimot sjangla ut av senga og såg ut som eit trøtt hespetre. Eg har nemleg gjort ho om til ein B - hund i sommar, så ho er vandt til og sove til 11 - 12, og om mogleg lenger også. Så no ligger ho vedsidan av meg og får siste rest av kjønnhetssøvnen sin. Ikkje at ho treng den, for ho er jo like skjønn uansett. Men eg får nesten fikse siste rest her no, så får eg plukke opp Inger Lise før vi kjøre. 
Var forresten nesten så eg lurte på om eg rett og slett hadde tatt meg vann over haude når eg vakna i dag tidleg. Har jo kun kjørt til Bergen ein gong før, og det var når eg lærekjørte, og det er snart eit år og seks månader sidan! Men ein gong må jo vere den første. Men no får eg fyke. Ha ein god dag alle saman!

Kva bilde likte du best, og kvifor? 
Burde hatt meir lurt på venstre side!


 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: ovenfra og ned

09.aug.2011 @ 22:33 i Foto 0 kommentarer
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Tvspelsweb fotokonkurranse

09.aug.2011 @ 13:50 i Foto 2 kommentarer

Deltek i fotokonkurransen til tvspelswebs.se igjen. Ønsker og vinne Kompakt Slavblixt Brilliant.

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Deltek i fotokonkurranse

08.aug.2011 @ 20:09 i Dyr 0 kommentarer

Melder meg på konkurransen til dyranmine.blogg.no der ein kan vinne ein overraskelse til dyret ditt.  

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Tolking av Pia

08.aug.2011 @ 16:13 i Dyr 0 kommentarer

Som eg skreiv i eit innlegg i går, så sendte eg ein mail til Monica Frydenlund og spurte om ho hadde tid til og tolke Pia. Fekk overraskande rask tilbakemelding, og tidlegare i dag fekk eg tilsendt samtalen. Det var ei svært spennande lesing, og eg gru-gleda meg litt. Mamma fekk tolka Dina for nokre år sidan, så eg har litt erfaring med korleis tilbakemeldingane kjem, men det var då ei anna dame som tolka Dina. 
Alt Monica Frydenlund fekk fram i samtalen stemte vel 100% faktisk, og det er jo nesten litt skummelt og tenke på med tanke på at ho ikkje kjenner verken meg eller Pia. Men også veldig spennande, kunne faktisk vert kjekt å lært seg korleis ein kommuniserar med dyr på den måten.

Samtalen ligger ute på eine heimesida mi, så om du ønsker og lese samtalen, trykk HER.Har du fått ditt dyr tolka før?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: duck, duck and duck

07.aug.2011 @ 23:05 i Foto 2 kommentarer

Bildet er nokså overredigert, men fant ut at eg ville prøve noko nytt. Bildet vart dermed slik. 

Kva synest du? Kom gjerne med konstruktiv tilbakemelding. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: small, white, flowers - før/etter

07.aug.2011 @ 18:43 i Foto 0 kommentarer

Heime igjen etter ei helg på hytta, noko som betyr at eg har enda fleire bilder på lager. Men først bør eg kanskje prøve og få lagt ut dei eg tok på torsdag på min lille spasertur med Pia. Har også sendt ein mail til ei som driv med dyrekommunikasjon for og høyre om ho kan tolke Pia, så no ventar eg spent på tilbakemelding, så får eg vel vente i nokre dagar før eg får tilbake samtalen. Regnar med eg kjem til og legge ut delar av samtalen her i vert fall. Blir spennande! Så blir det Bergen med Inger Lise, og min aller første gong når eg kjører utan ein vaksen som kan vegen ved mi side. Skummelt!

Kva synest du om bildet? Har du trua på dyrekommunikasjon? 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Konkurranse

05.aug.2011 @ 16:15 i Dyr 0 kommentarer

Er med i konkurransen til minschaefer.blogg.no der ein kan få ei flaske med DogNikita Selolje.

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: straw - før/etter

05.aug.2011 @ 13:37 i Foto 2 kommentarer

Konstruktiv kritikk taes imot med takk.

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: pink lady - før og etter

04.aug.2011 @ 17:04 i Foto 1 kommentar

Eit av mange bilder eg tok i dag. Alle er ferdig redigerte, og nokre av bildene kjem også med "før/etter" resultatet. Mulig det kan vere kjekt og sjå korleis det var før redigering? Ikkje veit eg, men her er i vert fall bilde.

Kva synest du? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Foto: A boat in the river...

03.aug.2011 @ 02:51 i Foto 5 kommentarer

Stygge hus/bygning som ødela gjenspeilinga i elva. God natt!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Ny mobil?

03.aug.2011 @ 00:50 i Blogg 5 kommentarer

Sitter som vanleg og siklar etter ein ny mobil, og no har eg forelska meg i HTC ChaCha. Grunnen er vel fordi eg har ein smule lyst på ein HTC, og i tillegg er det touch skjerm og eit fullt Qwerty tastatur, er litt lei av touch skrive tastatur av ein eller anna grunn, pluss at eg vil prøve noko nytt. Har vert innom elkjøp eit par gongar for og sjå om dei har fått den opp på "mobiltavla" deira slik at eg kan sjå den live og teste ut korleis den er å skrive med og litt sånn, men dei har vist ikkje oppdatert den der tavla på ei stund verkar det som. Til min store skuffelse. Vil også sjå kor stor den eigentleg er, og ikkje mins skjermen! For på bilder ser skjermen svært liten ut, og eg er jo bortskjemt med ein stor skjerm på min gamle LG. Desverre er HTC ChaCha fortsatt alt for dyr, så må nok vente ei stund før den blir bestilt i vert fall.

Var ei stund er såg på Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, og den er jo litt fancy den også. Men baah, eg veit ikkje! Av ein eller annan grunn har eg slutta å like den etter at eg fekk auga opp for ChaCha'en. Haha, Siri, det er ein mobil, ein MOBIL!

Om du veit om ein mobil med fullt qwerty tastatur, og som ikkje kostar flesk, så spytt ut! Kva mobil har du forresten?


Kjelde.

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Kveldstrening - lydighet

03.aug.2011 @ 00:03 i Dyr 0 kommentarer

Det er nesten 19 grader ute, så eg tusla ut i knebukse, singlett og eit par slippersar. Ja, og for ikkje å gløyme klikker, godbitar og ein kvit liten bomullsdott med namnet Pia. Sidan eg fekk det samme "kicket" som i går, det at eg berre måtte dra med meg frøkna ut og finne på noko, så drog eg ho med meg bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget for og trene litt lydighet i kveldsmørket. Og når sant skal seiast, så trur eg aldri ho har gått så bra før! 


Meg og deg i lydighetringen ein dag - kjem det nokon sinne til og skje?


Som nokon kanskje har merka seg, så er eg ein storbrukar av langline sidan frøkna kan ha ein tendens til å plutseleg lukke øyra og gi blanke F'en i meg. Og nokon merka seg kanskje at langlina ikkje stod blant utstyret eg drog meg med ut i sta? I så fall, så stemmer det. Langlina gadd eg ikkje drakse med meg ut, tenkte det kom til og få fint sidan det ikkje akkurat kryr av mennesker og bilar ute på denne tida av døgnet. Einaste problemet vi kunne risikere og havne i, var katt. Nabolaget her kryr av kattar nemleg, og derav inkludert Mira og Rebella som synest det er så morosamt å forstyrre treningane våras!

Varma opp ved og ta ei lita tisserunde først, der eg inkluderte kontakt trening og litt random klikking i ny og ne når ho gjekk fint utan og dra. Når tissing og alt slikt var unnagjort hadde vi entra parkeringsplassen, og vi hadde heile plassen for oss sjølv. Ja, med unntak av ein bil som høyre til legane då, og den står på samme plass dag ut og dag inn, året rundt. Men den står slik at den er til null plage for oss når vi trenar. 
Sidan eg hadde mista litt av kontakten og Pia var opptatt med sitt, måtte den innhentast igjen, og det tok meg ikkje lange tida for og sei det sånn. Heldigvis. Når kontakten var gjenoppretta, tok vi ein kjapp sitt, bli og på plass. Gjekk så supert at eg nesten var redd eg kom til å øydelegge det heile om eg gjentok den fleire gangar, haha!

Så etter den perfekte "på plass - kommandoen" tenkte eg at eg skulle prøve meg på dekk frå holdt. Sist vi var ute og trente på den, gjekk det mildt sagt elendig. Vi gjekk også her av med ein dårleg start, ho reiste seg idet eg skulle gå bak. Så då var det berre å bygge opp igjen det, og mange vil nok sei eg går alt for raskt fram, men det funkar jo. Så eg kommanderte ho i dekk, klikka og belønte. Gjekk opp på sida hennar, klikka og belønte. Gjekk tilbake, klikka og belønte. Gjekk lenger bak så eg stod ved låra hennar, klikka og belønte. Gjekk tilbake, klikka og belønte. Trur dåke forstår poenget. Gjentok det til eg kunne gå rundt og rundt og rundt og rundt og rundt utan at ho reiste seg. Men det tok meg mellom 5 og 10 minutt og få den til og sitte inne igjen.
Dermed var det å herje litt før eg fekk ho i dekk og gjekk i frå. Stoppa opp, vendte om, stod litt i ro og gjekk tilbake igjen. Gjekk forbi ho, to - tre skritt bak, og inn på hennar høgre side så eg fekk ho på mi venstre, og fekk ho til og sitte opp. Det gjekk supert! Gjentok dette nokre få gangar, og det utan at ho reiste seg. 
Måtte avbryte ein gong sidan det plutseleg kom ein bil som kjørte forbi, sånn i tilfelle ho skulle få eit illebefinnande eller noko. Heh!

Trente og på "fri ved fot", berre at båndet hang då etter på slep. Sakte-, vanleg- og rask marsj, gjekk supert. Ingen vimsing frå hennar side i det heile. Eller vent, eg testa ho i joggemarsj, og då kobla ho litt ut, men så snart eg sakka av var ho inne på plass med kontakt igjen. 


I just don't care so much!

Måtte jo sjølvsagt trene litt meir på "på plass - kommandoen", kunne jo ikkje la vær. Det er vel ein av yndlingsøvingane mine også trur eg. Men testa ho litt på det om ho kunne kommandoen, og det gjorde eg ved å ha henda på "unormale" stadar, og ikkje berre hengades rett ned. Så henda var anten bak ryggen eller over haude, og når eg gav kommando kom ho i fullt firsprang. Så ho skjønar at ho skal komme i det minste, men det einaste problemet eg har er at ho til tider kan finne på og hoppe på meg og sette seg ned forran meg om ikkje venstre arm heng rett ned eller gir eit lite vink om kvar ho eigentleg skal sitte. 

Så alt i alt trur eg dette må ha vert ein av dei mest perfekte treningsøktene vi har hatt på lenge. Mulig eg må ut seint på kveldstid oftare frå no av *kremt* eller ikkje. Må få ho til å lære at det er meg ho skal høyre på og heller prøve å lukke øyra ein liten brøkdel for alt det andre rundt ho. Men korleis?! Heldigvis er det ikkje meir enn 2 veker til mandagstreninga startar opp igjen, så då får eg prøve og gå på kvar einaste ei frå no av. Er spent på korleis ho er sosialmessig når ho ser og helsar på dei andre hundane som er der, no etter ferien liksom. Men trur det skal gå bra.
 

Kva vi må trene på:

 • Meir fokus til tross for forstyrrande hundar/mennesker.
 • Fellesdekk 1 minutt blant andre hundar/mennesker og aleine.
 • Stå under marsj.

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Syklistar i vegen - er det greit?

01.aug.2011 @ 15:51 i Blogg 3 kommentarer

Eg er ein av mange billistar som irriterar meg grenselaust når eg kjem over ein syklist som syklar meir eller mindre midt i vegen i "mitt" kjørefelt. Og det er ekstra irriterande når det er eit fortau anten ein halv meter til høgre for syklisten, eller på motsatt side av vegen. Kvifor kan ikkje syklisten bruke fortauet? Det er OK når det er ein proff syklist som syklar raskt av gårde, men når eg kjem over ein heilt vanleg syklist som syklar i det eg vil kalle for eit avslappande og roleg tempo utan hastverk, då er det ikkje lenger OK. 
Kjørte nett oppover mot elkjøp ein tur, og kom over ein av dei sakte syklande syklistane. Tok livet med ro og gav blanke i alle bilane som kom bak. Og dette var rundt 15:00, og då har rush tida starta. Er det smart å lage ei evig lang kø der nesten ingen bilar kjem seg forbi fordi det stadig vekk kjører bilar i motsatt kjørefelt? Og her var det også eit fortau på motsatt side av vegen.

Eg for min del held meg på fortauet når eg er ute og syklar. Så sant det er fortau der såklart, men kjem det bilar bak syklar eg heller ut og slepp forbi bilane om det er ei evig lang rekke bak. Og er det eit lite grusfelt like ved sidan av asfaltvegen, då brukar eg heller den til å sykle på så eg ikkje er den som skapar hissige billistar.

Er du ein av dei som syklar i sneglefart på bilvegen? Kva synest du eigentleg om syklistar på bilvegen? 


 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com