Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: juni 2011

Foto: crazy bananas

30.jun.2011 @ 22:41 i Foto 1 kommentar

Kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: she's in the park, again!

27.jun.2011 @ 23:36 i Foto 2 kommentarer

Har nett sett filmen Shallow Hal, som eg faktisk vil anbefale alle som kun ser etter utsjånaden til ein person! I tillegg er jo filmen grueleg morosam og artig. 
Men uansett, som eit lite fotoinnlegg i dag kjem eit bilete eg tok av turbotrollet mitt i parken i går. For i går var det nemleg opplett, varmt og delvis overskya med litt sol til tider. Og sidan frøkna ikkje har fått så mykje tur sidan eg stort sett har jobba og er temmeleg gåen i beina når eg kjem heim igjen, tenkte eg at ein tur i parken der ho kunne springe med det gjekk kunne vere fint. I tillegg fekk eg eit par blinkskudd av ho også.

Kva synest du om bildet? 


 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: flower power

26.jun.2011 @ 14:24 i Bøker 0 kommentarer

Tatt ved hytta forge helg. Kunne vel i grunn tenke meg og få tatt det i frå ein anna vinkel, men når ein ikkje gidder å skifte objektiv eller å gå ned i frå steinbordet, så vart det slik. 

Kva synest du? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sosialtrening med Pia

26.jun.2011 @ 13:49 i Dyr 0 kommentarer

På mandag hadde eg ein åtte timars arbeidsdag, og når eg gjekk heim igjen hadde eg ein hammar som slo hard i haude, og eg hadde knapt 30 minutt på meg til å hive i meg litt mat og dele opp nokre pølser som godbitar før eg kunne gå ned på sosialtreninga med Pia. Og på grunn av regn, regn og atter regn dei siste vekene, har ikkje Pia vert på sosialtrening på 4 veker!

På vegen bortover kom det ei dame med Eurasieren sin gåandes bak oss. Sjølvsagt klikka Pia mongo og det tok si tid før ho klarte å roe seg ned og fokusere på noko anna enn Eurasieren. Dei skulle tydelegvis ikkje på treninga sidan dei gjekk inn ei anna gate, mens eg og Pia fortsatte riktig veg.
Når vi hadde komt oss bort såg Pia shæferane til ein av klubbens instruktørar, han var då ikkje instruktør i dag. Også då klikka Pia, men ikkje fullt så voldsomt. Men korleis skulle no vel dette gå?

Eg såg fort at dei som hadde komt hadde gruppert seg med små her og mellom/store der. Eg stoppa då opp eit godt stykke frå dei små, vart usikker på om eg skulle gå vidare sidan Pia var noko lunde stille, men eg tok mot til meg og tussla sakte bortover. Den første Pia fekk møte var ein Dachs, så kom det enda ein Dachs, og det gjekk overraskande bra. Så fekk Pia møte ein hund ho gjekk godt overrens med på forge sosialtrening, men no gav Pia frå seg eit voff og den andre hunden pilte bort igjen til matmora si. 
Den neste Pia fekk møte, var ei tispe på rundt 5 månader som var blanding av Bichon og noko puddel greier, og dei to gjekk supert saman! Den lille blandingstispa hadde ikkje ro i ræva og sprang rundt og rundt og rundt og rundt og hadde sååååå lyst til og leike med Pia, og ja, Pia leikte med ho. 

Klokka gjekk og vi venta på at dagens instruktørar skulle komme, men ingen dukka opp. Ein av klubbens andre instruktørar som var der for og trene sin eigen hund tok då over og vi ente opp med og gå ein tur.Pia var veldig flink. Ho var stille stort sett heile tida, men ho hadde ein tendens til og koble heilt ut og fokuserte på noko som var mykje meir spennande. Det var då enkelte av dei store hundane, pluss ein Staffordshire Bull Terrier ho reagerte på og endte opp med å gneldre. Men ellers var ho stille. Fekk også høyre det av ho som måtte vere instruktøren at ho hadde komt seg veldig mykje, og at Pia var mykje rolegare og enda stillare enn ho var for blant anna 4 månader sidan. For 4 månader sidan kunne nemleg Pia gneldre ein time i strekk under heile trenina, kontakt klarte ho ikkje og ha, fokus? Kva var det?

No derimot kan eg trene både innkalling, sitt, dekk og kontakt. Altså det ho kan og som vi driv og lære enda. 

Når vi stoppa på enkelte stader under turen, stilte vi oss blant anna i ein sirkel og skulle gå slalåm gjennom mellom alle dei andre mens vi trente kontakt. Pia hadde ikkje verdens beste kontakt, men ho gjekk i det minste mellom både store og små hundar utan og reagere i forma for bjeffing. 
Når slalåmen var ferdig gjekk alle tre skritt inn og fekk hundane i sitt og dekk. Så eit eller to skritt atpåtil. Eg fekk Pia i dekk og ho låg, mulig noko uvillig, men ho låg i det minste og såg på meg med dådyrauge som nærmast ba om og få sleppe snart, haha. Men ho låg til vi var ferdige med øvelsen. 
Ellers vart det trent ein del på at vi skal kunne gå i rist - trapper med hundane utan at dei fyker både opp og ned, og dermed risikerar å dra av seg ei klo eller to. Har gått i slike trapper med Pia nokre gangar, så ho bryr seg fint lite og går både opp og ned.

Ellers skjedde det ikkje noko spesielt. Kunne ønske vi hadde trent på felles innkalling, då ein og ein sjølvsagt. Innkalling er min favorittøvelse, er stort sett litt fart og spenning. Men eg trente heller litt for meg sjølv når vi alle var ferdige med turen og folk reiste heim. Gjekk supert det, men litt kjedeleg når ein plutseleg er aleine. 
Men Pia var flink, lite/nesten ingen gneldring frå frøkna si side i dag, og det etter 4 veker utan ei slik sosialtrening! Så det vi må trene meir på no er sosialisering blant store hundar sidan det er dei ho reagerar mest på no. Dei små hundane er ho meir immøtekomande med utan å gneldre. Ho går frivillig bort faktisk! Men vi kan no, med både store og små hundar, stå på to - tre meters avstand, om ikkje enda nærmare, utan at ho skal koble ut og starte opp gneldring utan stopp. Før kunne klikka ho sjølv om vi stod på 20 meters avstand, så dette går jo framover!

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: ein blome

26.jun.2011 @ 00:54 i Foto 0 kommentarer

På hytta forge helg tok eg ein del bilder, og her kjem eit eksemplar. Det som irriterar meg er det eine hundehåret Enya etterlot seg på blomsteren. Kan jo eigentleg sjå ut som at det er noko på skjermen, men det er då altså kun eit teit hundehår. 

Kva synest du om bildet? Setter stor pris på konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Nokre nyheter...

25.jun.2011 @ 23:01 i Blogg 2 kommentarer

Long time no see! Har vist ikkje vert innom her på ei vekes tid no ser eg ja, og det er litt som har skjedd faktisk. Forge helg var vi på hytta der lisjefrøken Pia fekk springe rundt og herje med det gjekk frå fredag til søndag, laus alle dagane. Ikkje stakk ho av, og ikkje prøvde ho seg på det heller, ho kom stort sett som eit olja lyn når eg ropte på ho. 
På mandag begynte eg derimot og jobbe for "fullt". Skal jobbe i fire veker før eg har fire veker med ferie. Har tre arbeidsveker igjen, men det går vel fort reknar eg med!

Men ja, over til det som har skjedd kanskje? På heimesida til folkehøgskulen eg skule gå på stod det, etter slik eg forstod det, at lørdagsundervisinga var frivillig, men så spurte eg læraren vi skulle ha og fekk tilbakemelding på det at lørdagsundervisingane var obligatoriske, og i tillegg måtte vi sette av tid til og vere på skulen på kveldstid også. Så det gjekk heile planen min om og kunne jobbe og drive med hund i vasken. Og sidan eg faktisk treng ein jobb for og kunne ha både bil og hund, så sa eg rett og slett opp plassen på skulen. Så var det ei på jobben som skulle slutte til høsten, så kven veit, kanskje eg kan jobbe meir enn kun ein eller to dagar i veka frå hausten av? Om eg ikkje får jobbe meir, får eg søke på enda ein jobb, men då heller ein vaskejobb eller noko i den duren. 

Men akkurat no er eg fortsatt sliten og gåen i beina og ryggen etter ei veke med jobbing, så alt eg kan sei til slutt no, er at eg smakte sushi for første gong i sta! Har også ein del bilder på lager som skal bli publisert om ikkje så alt for lenge, men om du ikkje vil vente på bildene, kan du også finne dei på fotosida mi HER.

Har du smakt sushi før? 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Serie: Life unexpected

17.jun.2011 @ 01:16 i Blogg 0 kommentarer

For eit par dagar sidan såg eg litt av reklametraileren til serien Life Unexpected som dei viste på TV. Og no har eg sett nokre episodar, og kva skjer? Jo, eg er heilt oppslukt av serien! Dramaserie for jenter seier no eg.

Serien handlar om den femten (snart seksten) år gamle jenta Lux som har tilbrakt heile livet sitt med og gå i frå forstefamilie til fosterfamilie. Ho bestemmer seg om å bli ein "fri" mindreårig person så ho slepp fleire fosterfamiliar. Men for å bli "fri" treng ho signaturen til dei biologiske foreldra sine, og då møter ho den biologiske faren sin Nate "Baze" Bazile, som eig sin eigen bar. Lux får også vite at mora hennar er Cate Cassidy, ei stjerne i den lokale radionen som ho har hørt på heile tida. 
Lux får underskrifta og møter i retten for høringa, der dei biologiske foreldra også har klart og snike seg inn og forstyrrar litt under høringa til Lux. Dommeren bestemmer då for at dei biologiske foreldra skal få midlertidig forvaring for Lux. 

Har du sett denne serien? Verkar den spennande?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: bush

16.jun.2011 @ 22:39 i Foto 0 kommentarer

Kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Agilitytrening

16.jun.2011 @ 21:14 i Dyr 0 kommentarer

Eg som hadde store planar om og bli skikkeleg aktiv i agility igjen... Kva skjedde der eigentleg? Men uansett, bana vart flytta opp på jordbruksskulen eg går på (rettare sagt gjekk på), slik at alle hinder, store som små, kan stå ute utan at folk kjem for å øydelegge dei. Sidan himmelen var blå og sola stod høgt, drog eg med meg mamma, Dina og Pia opp så eg kunne trene litt med hundane.
Gløymde desverre kameraet, så ingen agility bilder i dag.

Først ut var Pia, tenkte ho kunne ha godt av og få ut litt energi så ho roa seg ned litt. Fekk ho over nokre høgde hopp hinder, det gjekk jo heilt greit det. Vart vel meir kontakttrening med hopp der eg også trakka over hinderet saman med frøkna. 
Så var det den minste av tunellane, som då er den kortaste. Det var skumle greier det! Men eg satt ved sidan av ho og lokka ho inn med ein godbit, og ho gjekk lenger og lenger inn. Så fekk eg hjelp av mamma som stod i eine enden av tunellen og holdt ho, mens eg stod i den andre og lokka ho til å komme gjennom. Ho vegra seg litt dei to første gangane, men så kom ho raskare og raskare gjennom. Supert!

Så var det over bommen. Det må nok ha vert den enklaste av dei alle trur eg. For der var det berre å føre ho over, gjekk supert. Ho gjekk kjempefint utan å stoppe opp eller noko. 
Pia synest då møna var svært så bratt, men med litt fråspark med bakbeina og litt ekstra gass, så kom ho seg opp på den eine sida og ned på den andre utan problem. Så enkelt og greit her også.

Den vansklegaste må nok ha vert hjulhopp. Det nærmaste ho kom den andre sida, var å stå med frambeina oppå hjulet, men så bevegde jo hjulet på seg, og det var jo superskummelt. Så vi jobba litt med den, men ho nekta plent! Så den må jobbast meir med. 
Prøvde Pia over vippa også, då med mammas hjelp slik at ikkje bommen slo hardt i bakken slik at Pia skulle bli skremt. Gjekk supert!

Så var det Dina sin tur. Det er jo som sagt år og dag sidan eg har trent skikkeleg agility med Dina, så derfor tok eg hinder for hinder. Først hopphinder, som sjølvsagt går supert. Kanskje ikkje så rart sidan ho elskar høgdehopp, så dei rasa ho over. Hadde nokre feil på slalåmen, så gjekk den opp igjen og opp igjen til vi fekk fiksa det. Feilen var då at ho klarte og "hoppe over" eine staken fleire gangar på rad, men med ein gong eg merka det, avslutta eg og starta på nytt. Vi klarte det fint til slutt då. 

Felthindera har vi nesten ikkje trent på i det heile. Så tok først bommen. Kva skjer første gangen ho går over? Jo, rett før ho har komt seg til enden der ho går nedover igjen, så går ho på skrå og nermast hoppar utfor. Då vart jo eg heilt... ja, kva skal eg sei? 
"Dina! Kva er det du drive med? Er du GAAAL?!
Så då var det berre å starte på nytt igjen med det hinderet også. Verka nesten som om ho hadde høgdeskrekk, for med ein gong ho såg ned på den lange strekka, så gjekk ho på skrå og var truandes til og hoppe igjen, men denne gangen gjekk eg såpass nært og holdt betre, slik at ho ikkje fekk sjansen til akkurat det. Men etter kvart som vi repeterte hinderet gjekk det betre og betre. Så var det den grusomt bratte møna igjen. Dina var skikkeleg ivrig, men det vart alltid bråstopp rett forran hinderet. Eller ho stod med labbane oppetter hinderet, lenger såg ho ikkje ut til å komme seg. Men med litt oppmuntring tok ho ekstra sats og kom seg både opp og ned igjen. Flinke frøkna mi! Men ho sleit litt med satsen for å komme seg opp for kvar gong, men ho kom seg no over i det minste. 

Trente også på vippa. Ho kvapp litt i det vippa traff bakken, men så gav ho blanke i det og gjekk vidare. Gjekk supert. 
Så har vi då pølsa. Ho prøvar og gå inn, men ho stoppar opp i det ho kjem til pølsedelen, så her må vi trene meir. 

Heilt på slutten tenkte eg at eg skulle ta nokre kombinasjonar/gå ei bane. Så eg fekk Dina i sitt og bli før lengdehopphinderet, så var vi i gang.
Over lengdehopphinderet, gjennom den korte og rette tunellen, over høgdehopp, gjennom hjulet, over høgdehopp, over mønet og til slutt over bommen. 
Bytta også om på bana ved og ta slalåm, pølse og høgdehopp i staden for bommen. 
Einaste gangane vi måtte stoppe, var ved mønet og pølsa, ellers gjekk ho rett på!

Så det vi må øve meir på er pølsa og felthindera. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Misfarging ved auget

15.jun.2011 @ 23:50 i Dyr 2 kommentarer

I dag når eg børsta Pia såg eg at ho hadde fått misfaring i pelsen ved det eine auget, så fekk tips om at Jean Peau Eye Care skulle vere bra, så dermed søkte eg rundt og såg litt på prisar. Endte då opp på hapoo.no, og når eg først var innom sida kunne eg jo likså gjerne rote litt rundt der inne. Endte jo då opp med og bestille ein pakke med 500 små gummistrikk til 39,- også. Får håpe det kjem raskt i posten. 

I helga blir det muligens hyttetur på oss, og då skal eg ta i bruk muligheten til og ta med meg matblodet eg har kjøpt, tine det opp og legge spor, så kan vi teste oss litt på blodspor også. Blir spennande! Er då litt usikker på kva eg skal ha som supeduper belønning i enden av sporet... Ei skål med litt våtfór oppi? Nokre bitar med ovnsstekt svinekjøtt? Eit gnagebein? Ho er ikkje av den typen som tenner på leikar når vi er ute nemleg. 

Fekk dratt meg innom veterinærkontoret i dag også slik at eg kunne kjøpe ein sånn duppedings med ormetablettar som kan henge på halsbåndet. Betre å vere føre var enn etter snar er det noko som heiter, så trur 180 kroner for duppedingsen med 3(?) tablettar i var verdt der. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: red riding hood

15.jun.2011 @ 12:14 i Blogg 1 kommentar

Eksamen er over og skulebøkene levert, så no gjenstår 2 korte skuledagar før det er helg, 4 veker jobbing og så er det ferie for min del. Men fekk eg endeleg sett filmen eg har venta på i ein lang evighet, nemleg Red Riding Hood, også kjent som Rødhette og Varulven på norsk. Eg likte filmen svært godt, men slutten var skikkeleg teit og ødela ein del følte eg. 

Terningkast:

FilmWeb: "I "Rødhette og varulven" (Red Riding Hood) spiller stjerneskuddet Amanda Seyfried den vakre Valerie, en ung kvinne som slites mellom to menn. Hun er forelsket i den grublende outsideren Peter, men foreldrene har bestemt at Valerie skal gifte seg med den rike Henry. 

Valerie og Peter vil ikke miste hverandre, og planlegger å rømme sammen. Men en dag får de høre at Valeries eldre søster har blitt drept av en varulv, som sniker omkring i den mørke skogen som omgir landsbyen der de bor."

Har du sett filmen, eller vurderar du og sjå den? 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lei, lei, lei, lei, lei, lei, LEI!

13.jun.2011 @ 19:08 i Blogg 0 kommentarer

Eg er no inne i min femte og siste dag med lesing til biologieksamen som eg skal ha i morgon. For dei som ikkje har skjønt det, så er det munnleg eksamen. I fem dagar har eg isolert meg frå omverden, og har kun har stakkars lille Pia som selskap. For ho har det vert skikkeleg kjedeleg, og ho har fleire gangar lagt seg over boka. Når eg gjekk meg ein liten tur med ho i dag vart ho heilt i hundre, såpass ivrig at ho nesten kræsja med ytterdøra på veg ut. Aldri skjedd før. 

Men på mine fem lesedagar har eg no komt meg gjennom ni kapittel. Eg har skreve stikkord til ni kapittel på fem dagar! Eg har tre igjen, men hjernen har låst seg toalt. Berre eg ser på boka får eg lyst til og bryte saman. Eg har så lyst til og kaste boka inn i ovnen og tenne på, men sidan det er 26 grader her inne kjem eg til å koke over, så det er neppe lurt. 
I tillegg føler eg meg som eit nervevrag når eg tenker på morgondagen. Får eg bruk for noko av det eg har jobba med? Kva om eg får ei oppgåve frå kapittela eg enda ikkje har komt meg gjennom? Kva om eg ikkje rekker å gjere meg ferdig med oppgåva på dei 45 minutta eg har til å forberede meg i morgon? Kva om, kva om, kva om?!

Etter i morgon skal eg ALDRI opne den jævla biologiboka igjen!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: all too white

11.jun.2011 @ 21:07 i Foto 4 kommentarer

Våkna 10:30 i dag, lufta Pia, åt frukost og fortsatte der eg avslutta på biologien i går kveld/natt. Når klokka nærma seg 14:00 tusla eg bort på jobb og tenkte på alle dei timane eg mista til lesinga, men kva fekk eg høyre når eg hadde komt meg bort og skifta til arbeidesklær? Jo, vi skulle stenge kl. 16:00 i dag på grunn av pinsa. Så 2 timar på jobb betydde altså at eg fekk mykje meir tid til lesing og skriving i dag enn eg hadde trudd, jippi!
Men føler eg ikkje kjem meg framover på grunn av dei svært så lange kapittela med lange avsnitt/delar, og av 12 kapittel har eg snart komt meg gjennom 4. Er på tredje lesedagen, og eg har morgendagen og mandag igjen før eg skal i ilden. Hadde eg kun fått vite kva oppgåve eg skulle ha, så hadde det vert så mykje betre!

Bilde vart vel så som så. Manglar fokus, det er eg fullt klar over, men bildet vart eigentleg mislykka på grunn av alt for høg ISO, men prøvde å redigere det for og sjå om det kunne bli noko utan det, og her er resultatet.

Kva synest du om bildet? Leser du også til eksamen?
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: løvetann

09.jun.2011 @ 19:48 i Foto 1 kommentar

Sitter og skriv stikkord til munnleg eksamen, kom nemleg opp i biologi. Er jo eigentleg 48 timars førebuingstid, men så er det helg og helligdag, så då vart det plutseleg 5 dagar, og takk gud for det! For eg får nemleg ikkje oppgåva før 45 minutt før sjølve eksamenen, hjeeelp! Så då satsar eg på at eg får skreve stikkord frå alle kapittela i boka slik at det blir enklare på tirsdag når eg skal framføre oppgåva eg no enn måtte få. 
Men her kjem i vert fall eit av bilda eg tok i går. 

Kva synest du? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lydighetstrening

09.jun.2011 @ 11:58 i Dyr 1 kommentar

Var i parken i går sidan eg hadde tenkt at Pia skulle få springe litt rundt slik ho ville (med langline på sjølvsagt), men sidan det var nokre folk der som gjekk på eit tau som var bunde mellom to trær venta eg litt. Endte jo då opp med og ta litt bilder som kjem ut her ein anna dag. Pia synest ikkje noko om at eg tok bilder, så ho sto å drog og sleit i båndet og bjeffa på alle moglege folk som kom gåandes forbi. Teite lille dyret!

Litt seinare, utpå kvelden tok eg eit pose med "helliggodbitar" opp frå frysen, fant fram langlina igjen, hopphinder og tørre godbitar. Så festa eg båndet på Dina og Pia, og tussla bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget. Det er nemleg den perfekte treningsplass når det er få, eller helst ingen bilar der, for det er også lyktestolpar der slik at eg kan hundane til ein av dei når eg skal lage til ting. 
Men først ut var uansett Pia. Og då var det kontakt vi begynte med. Eg har jo altid gjort litt "feil" ved og halde godbiten i høgre handa, og det har ført til at hundane får skeivt når vi trenar kontakt, så no har eg begynt og skifte hånd så i går gjekk Pia skikkeleg bra! Trente litt fram og tilbake, og ho holdt kontakten heile tida, og gjekk bein ved sidan av venstre foten min. Neste økt var innkalling. Eg førte ho i utgangsstilling og gjekk i frå, men i det eg snudde med igjen reiste ho seg og gjekk sakte mot meg, så då var det berre å gå tilbake og få ho tilbake igjen der ho satt. Etter at eg hadde fått ho på plassen sin igjen gjekk eg i frå, når eg snudde meg kommanderte eg ho i dekk før eg kalte ho inn. Så vi repeterte dette eit par gongar, og det gjekk ganske så bra. Ho går jo også i frå stå/sitt/dekk og rett over i gallopp når eg ropar, så det er i vert fall superbra!
Men Pia kan jo ikkje utgangsstillinga, slik at eg må alltid føre ho inn på plass. I grunn ganske så irriterande, for om eg berre hadde trent ein gong eller tre nesten kvar dag hadde ho sikkert kunna det til no, shame om me! Og sidan Pia då heller ikkje skjønar at når eg stoppar, så skal ho automatisk sette seg, ja... då var det berre og trene på det også i går. Så då holdt eg godbiten i hennar høgde slik at eg førte ho etter meg, og for kvar gong eg då stoppa opp, så satte ho seg korrekt.

Og med det avslutta eg økta. Har tenkt litt på og trene spor igjen snart, har jo bøtta ned her i 3 - 4 veker med unntak av ein og anna dag med overskya eller sol, så har liksom ikkje blitt så mykje trening ute for og sei det mildt. Men tenkte eg skulle gå til innkjøp av matblod, slik at om det blir fint vær og eg eventuelt tar turen ut på hytta til pappa i helga, så kan eg prøve og legge eit spor gjennom litt lyng og sånt. Hadde jo vert litt gøy og prøve i det minste! Så var det Dina sin tur. Starta med kontakt her også, og sidan eg hadde skifta frå høgre til venstre hånda med godbitane gjekk ho som aldri før! Før gjekk ho nemleg alltid heilt på skrå og meir eller mindre forran beina mine, mens no gjekk ho beint. Så vi gjekk litt fram og tilbake med kontakt før vi gjekk over på innkallinga.
Når vi starta på innkallinga fekk eg ho i sitt og bli, eg gjekk i frå, snudde meg og venta litt før eg kalte ho inn på plass. Einaste vi sliter litt med når det kjem til utgangsstillinga er at Dina alltid setter seg på skrå og feil, har prøvd bådet det eine og det andre for og rette opp i det, men det har liksom ikkje funka så bra. Men uansett så gjer det i grunn ingenting sidan eg ikkje har planar om og bruke ho som lydighetshund akkurat.

Etter nokre repetisjonar med innkalling gjekk eg over på stå under marsj. Det er ein øvelse eg ikkje har trent med Dina på evighetar, og i tillegg kan ho ikkje øvelsen 100% heller sånn eigentleg. Har jo også funne ut at vi måtte gå over på bli - kommandoen sidan den funka mykje betre. Men vi starta uansett med og gå kontakt, eg kommanderte ho i bli mens eg fortsatte og gå vidare. Dina har jo ein tendens til og nokre skritt ekstra før ho stoppa heilt, og nokre gangar stoppar ho men så finner ho ut at ho må ta enda nokre skritt, så då var det berre å begynne på nytt. Men etter at vi hadde gått gjennom det nokre gangar vart ho flinkare og flinkare, og det gjekk ganske så bra. Til slutt stoppa ho nesten med ein gong etter bli - kommandoen.
Til slutt var det hopp over hinder. Tok det ikkje ved marsj, men fekk ho heller i sitt og bli før eg kalte ho inn på plass der ho måtte hoppe over hinderet på vegen. Dina er jo ganske så glad i agility, så det er jo ikkje noko problem. Så det gjekk også superdupert. 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

The twilight saga: breaking dawn - trailer del 1

06.jun.2011 @ 16:31 i Blogg 4 kommentarer

Som mange kanskje veit, så er filmen av "Breaking Dawn" delt i to, og no har dei endeleg komt ut med traileren for første del av filmen! Filmen kjem uheldigvis ikkje på kino før 18. november, og eg trur eg dør i rein spenning. Etter at eg såg traileren i sta... ja, eg klarar ikkje vente til den kjem på kino!

Kva synest du om Twilight? Gledar du deg til Breaking Dawn kjem ut på kino?

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Foto: inne for landing

06.jun.2011 @ 16:08 i Foto 0 kommentarer

Her kjem enda eit bilde frå gårsdagen! Når eg sto ved "andrebrua" eller kva eg no enn skal kalle den, kom det plutseleg ei måke flaksanes, så då var det berre å hive opp kameraet og knipse. Og eg fekk dermed tre blinkskudd, deriblant bilde som er under teksten her. 
Foto - heimesida mi har forresten begynt og ta meir form med mange fleire bilder. Om noko vil ta turen innom, så er det lov (www.fotosiri.weebly.com). 

Kva synest du om måkebilde?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Foto: ein vegg av gras

05.jun.2011 @ 22:48 i Foto 1 kommentar

Til tross for to stykk ømme føtter etter gårsdagen tok eg meg ein tur rundt korsavegen med Pia. Sjølvsagt var kameraet også med. Stoppa først ved brua der det ofte pleier og vere ender, men i dag var det ingen. Men etter at eg hadde gått lenger bortover vegen såg eg ein fugl som hadde gjømt seg mellom grasstråa i elva, og dette viste seg og vere andemor med tre små andungar. Fekk tatt nokre bilder av dei, men ingen av dei vart så veldig bra eigentleg. Hadde eg berre hatt eit større objektiv! 
Etter at eg hadde komt heim satte eg i gang med og lage ei heimeside der eg kan publisere bildene mine. Om nokon vil ta turen innom, så er adressa www.fotosiri.weebly.com.
Men eg fekk jo også tatt ein del andre bilder, blant anna dette som er under.  

Kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Foto: one special Border Collie

02.jun.2011 @ 16:54 i Foto 1 kommentar

Etter og ha gått gjennom pelsen til Pia, og prøvd meg på pelsen til Enya tok eg dei med meg ut ein liten tur. Og sidan det kun yra litt og ikkje plaska ned slik det har gjort dei siste vekene, tok eg sjansen på og dra med meg kameraet også for å ta nokre bilder av Enya ute før ho vart henta av bestefar. Trudde jo i grunn ho ikkje kom til og bli henta før i 19 - 20 tida i kveld, men bestefar kom for knapt ein time sidan og plukka ho opp. Enya vart i vert fall særs glad når bestefar kom inn døra!

Men kva synest du om bildet?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Snakkar vi sjalusi?

02.jun.2011 @ 00:35 i Dyr 0 kommentarer

Enya er her fortsatt, i godt behold. Men i morgon kjem mormor og besten igjen frå tur, og då kjem dei innom for å plukke opp Enya før dei reiser heim igjen. Så då håpar eg verkeleg vi får ein solskinnsdag slik at eg kan ta ho med meg bort i parken og få knipsa nokre bilder! Einaste solskinnsdagen vi har hatt på 2 - 3 veker var i går kveld, men då var jo eg på jobb, så det hjalp ikkje meg så mykje akkurat. 

Men i sta tok eg med meg Pia og Enya ut for ein kort luftetur i øsepøsandes regnvær. Enya fikk då gå laus, og det synest ho var skikkeleg stas og sprang litt rundt. Gjekk bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget og der sprang ho fra hjørne til hjørne omtrent, som tilsvarte mellom 10 og 20 meter i frå meg, men så sant eg gav frå meg ein lyd kom ho joggande. Eller om ho snuste på ei grueleg spennande lukt vart ho ståande litt lenger før ho kom, men det gjorde i grunn ikkje noko. 
Pia vart forøvrig svært sjalu på Enya som fekk lov til og gå laus. For kvar gong Enya endte opp rett forran Pia starta frøkna å springe og dra som berre pokker. Til slutt vart ho tydelegvis såpass furten at ho ville prøve og leike litt med Enya, men Enya gav blanke i Pia og sprang vidare framover. 

Trur uansett det lille dyret mitt har følt seg litt utafor no mens Enya har vert her, for no er det jo ikkje Pia som får mesteparten av oppmerksomheten min. Huff og huff, grusomme matmor altså! 
Så i går måtte telefon-/internettledningen bøte med livet atter ein gong. Pia hadde gnagd av omtrent 50 cm av ledningen og bitt den i småbitar. Det var jo svært morosamt ja. Så eg får gå til innkjøp av eit par tusen, om ikkje millionar, gnagebein så frøkna ikkje gjer det igjen...  


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Petworld.no

01.jun.2011 @ 16:35 i Dyr 1 kommentar

Forge fredag/lørdag bestilte eg tre forskjellige ting frå petworld.no, galgestropp til trimmebord/utstillingsbord, 1 kg billege godbitar og sporline/langline. Har aldri bestilt derifrå, og eg er i grunn litt skeptisk til og bestille frå stader eg ikkje har bestilt i frå før, men eg tok mot til meg og heiv tinga i "handlevogna" og bestilte det. 
På søndagen fekk eg beskjed om at utstyret var pakka og klar for sending, og eg fekk med sporingsnummeret. Vart overraska over kor raskt dei fekk pakka alt saman! Ikkje mange dagaen seinare peip det inn ei melding på mobilen om at pakken var komt og at den kunne hentast på postkontoret. Godbitane er av den typen godbitar eg har brukt til hundane før, og funkar bra i tillegg til at dei er billege. 29.50,- for 1 kg godbitar er jo billeg! Det første eg prøvde ut var sporlina/langlina, den var superherleg og halde i, og den hadde stretch slik at Pia ikkje fekk eit kraftig rykk idet ho ikkje hadde meir og springe på.
Har også prøvd ut galgestroppen no etter at eg kjøpte trimmebordet, og den funkar supert. Pia står eller sitter fint med den på utan at ho vimsar rundt oppå bordet slik ho gjorde før. 

Så alt i alt hadde eg eit særs positivt førsteinntrykk på petworld.no! Kva synest du om nettbutikken?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

For ein dag!

01.jun.2011 @ 15:24 i Blogg 2 kommentarer

Dagen i dag har vert grusom. Greit at vi starta seinare på dagen slik at eg kunne sove ein time lenger enn vanleg, men det som skjedde på vegen frå bilen og bort på skulebygget holdt verkeleg på og dra ut innvollane mine! Eg skulle nemleg forflytte lommebok og nøklar over i veska som hang over skuldra mi, men idet eg gjer det sklir både veska pg pc - veska rett i asfalten, sjølvsagt med pc - veska først. Når eg hørte dunken frå pc'n tenkte eg at heile greia sikkert var ødelagt, så etter at eg hadde komt meg inn i klasserommet måtte eg sjå over dataen. Det første eg merka var at tastaturet var svært støvete, men det har sine naturlege grunnar; støv nedi tastaturet. Merka etterpå at dekselet som er "over" tastaturet nærmast skjermen hadde løsna, det samme med dekselet rundt skjermen, men det var heldigvis berre å trykke på plass igjen. Så då pusta eg letta ut, ingen fleire skadar, og pc'n funka fint. Puuuh!

I dei to siste timane skulle vi ha naturfagsprøve på fronter. Etter at eg hadde svart på nesten alle spørsmåla skulle eg lagre før eg hadde tenkt og sjå over heile greia, men eg tenkte heilt feil! Eg tenkte nemleg at det var eit vanleg dokument, og forflytta musa opp der lagre - knappen til vanleg ville vert om det hadde vert eit word dokument. Men no var eg jo på internett (fronter) og trykte sjølvsagt på oppdater. Kva skjer? Jo, ALLE svara mine vart sletta! Der og då fekk eg så lyst til og kakke haude i pulten og knuse alt mogleg. For korleis skal det gå an til og vere så dum?! Men då var det berre å gjere alt om igjen, men denne gangen hundre gangar dårlegare med superkorte svar. Så då rabla eg berre ned korte svar, pakka saman og reiste heim. Rettare sagt var eg innom vinmonopolet først. 

Korleis har dagen din vert i dag?


Eit urgammalt bilde av meg frå 08/09. Saknar håret og eg kunne gjerne tenke meg og krympe ned til den størrelsen igjen. Hjelp meeeg!

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: a happy snoute

01.jun.2011 @ 15:15 i Foto 1 kommentar

Her er enda eit bilde av Enya, men denne gangen av snuten hennar. Når Enya kom på søndag prøvde eg og ta nokre detalje bilder/nærbilder. Merkar forresten det at Enya er svært var i enkelte situasjonar. Som til dømes når Dina begynner og jokke på Pia, og ho då får grei beskjed om å gi seg så begynner Enya og dempe. Ho senkar haude, unngår augekontakt og går rett og slett vekk i frå heile situasjonen om ho er i nærleiken. Kan tenke meg at det har noko med dei forge eigarane og gjere, for når besten og mormor fekk ho kasta ho seg på ryggen og underkasta seg berre vi så vidt streifa over ho med blikket. Mon tru kva i alle dagar dei gjorde med ho... Ho er jo då ikkje slik no lenger, no får det faktisk an til og sjå på ho, men ho kan finne på og dempe om vi ikkje begynner og godsnakkar med ho då.

Men kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: Revenge of the bridesmaids

01.jun.2011 @ 08:22 i Blogg 1 kommentar

Har du nokon gong opplevd at gode venner stjel din kjæreste og sjelevenn? I så fall anbefalar eg deg og sjå denne super geniale filmen! 
Når eg først såg traileren hadde eg så absolutt ingen store forhåpningar og trudde den kom til og bli noko kjedeleg, men så satte starta eg filmen og du store alpakkka så feil eg tok. Eg satt vel og lo nesten gjennom heile filmen sidan den var såpass artig.

Filmfront.no: "Da Abigail og Parker kommer tilbake til hjembyen New York på besøk, oppdager de at bestevennen Rachel er brudepike i bryllupet til barndomsvennene Caitlyn og Tony. Tony var Rachels kjæreste før Caitlyn blandet seg inn. Abigail og Parker bestemmer seg også for å blande seg inn. De manipulerer Caitlyn og blir brudepiker, slik at de sammen med Rachel kan sabotere bryllupet."

Karakter: 5+

 

Har du sett filmen før? I så fall, kva synest du om den?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com