Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: juni 2010

Store design forandringar

30.jun.2010 @ 22:53 i Blogg 1 kommentar

Har nett gjort ein god del forandringar på bloggen min. Synest det vart litt betre enn slik det var frå før av, men det er jo berre mi meining.
Kva synes du om forandringane eg har gjort på bloggen?

 

 

 

Ny header?

30.jun.2010 @ 20:40 i Blogg 4 kommentarer

Lure på å skifte ut headeren, men er ikkje heilt sikker enda. Men kva synest du? Likte du best den eg har no, eller den nye eg har laga?

 


Den gamle eg brukar no


Den nye eg har laga

 

 

Lang og slitsom dag på jobb

30.jun.2010 @ 15:34 i Blogg 1 kommentar

Føle arbeidsdagen i dag har vert svært så lang! For før klokka er 12:00, går tida super sakte. Men eg var jo då altså i 8 etajse, og mesteparten av det eg gjer der er oppvask, oppvask og atter oppvask. Er sikkert eg som skal ned og servere mat på Oropeden også, noko som betyr at eg tar oppvasken der også. Og for å sei det slik, så er det sjukt slitsomt å stå rett opp og ned for å vaske opp. 


Så no er føttene mine temmeleg oppbrukt! Fingrane mine er nedbrendt føles det ut som, for etter at eg var med ned på Ortopeden for å lage klart middagen der, og var tallerkane veldig varme! Er sikker på at om eg hadde holdt i tallerken heile tida mens eg hadde på mat, så hadde eg sikkert kjendt at huda begynte og boble, så varme var dei! Men eg føler meg litt for sliten til å blogge no eigentleg, så no skal eg berre sitte her og glo. Og samtidig prøve å la være å sovne. Men eg er litt svolten, men gidder eg lage noko mat nett no? Nei!


Har du hatt ein fin dag på jobb?

 

 

20 kg agurk

29.jun.2010 @ 21:40 i Blogg 0 kommentarer

Kom nett til å tenke på noko. Fikk i oppgåve å vege opp 20 kg agurk, ta plasten av dei og vaske dei på jobb i dag. Lurer verkeleg på kva dei skulle med så mykje agurk!


Men mens eg var inne og vegde og styrte på med agurkane hørte eg plutseleg nokon rope: "Raidooooooon?!" Haha, stod inne og lo litt for meg sjølv då sidan eg stod aleine inne på rommet der ein vaskar grønsaker og slikt noko. 
Heldigvis kun 2 dagar igjen med jobbing denne veka, så er det langhelg! Men no skal eg gå. 


God natt og sov godt alle saman!

 

 

Leggetid?

29.jun.2010 @ 21:25 i Blogg 1 kommentar

Er trøtt, så vurderar å legge meg no snart. Har utruleg nok klart å halde meg vaken heilt til no. Kanskje det kan ha noko med at eg gjekk opp for å mate kattane, hang opp det nye dusjforhenget og tok ut av oppvaskmaskina? 


I morgon skal eg jobbe oppe i 8 etasje, og ein kan vel sei eg gruar meg litt til når eg kjem. For i fjor når eg var der oppe, var det nesten 30 varmegrader inne på det pitte lille kjøkkenet! Og når det i tillegg er øvnar som står på, oppvaskmaskin og gudane må vite kva, så kan ein vel sei det ikkje er noko særleg behagleg å gå rundt der oppe. 


Kanskje eg kan fortelje noko svært uintressant om dagen i dag på jobb! Eg var veldig mykje i oppvasken, og når eg nesten var ferdig, kjem den andre sommarvikaren som også var nede i dag. Han kom i vert fall med ein bakke og stod liksom berre der. Så såg han korleis eg hadde satt bakkane som skulle i oppvaskmaskina, og gjorde akkurat det samme. 
Men når han skulle ta ut av oppvaskmaskina igjen, gjekk han for å hente ein klut for å tørke alle tinga. Oh my gosh! Så eg liksom berre tok nokre av tinga og la dei på plass. 
Var jo fortsatt ikkje ferdig med oppvasken, så nokre gangar etterpå når oppvaskmaskina var ferdig berre stod han der og gadd tydelegvis ikkje ta det utav. Og det var noko som irriterte vettet av meg der og då! 
Men han er jo heilt OK. Litt spesiell, men OK vil eg sei... Trur eg.


Men får legge meg no. Skal opp 05:45 i morgon tidleg, blææh! 


 

 

Ellos.no

29.jun.2010 @ 17:43 i Blogg 2 kommentarer

Sitter her og halvsover. Er dautrøtt etter jobb i dag, men eg prøve å la være å sovne, for då får eg kanskje sove enda betre i natt.


Men i postkassa i dag låg det ein tjukk ellos - katalog. Aaah, eg elskar ellos - katalogane! Det er så mykje fint der, så eg gjekk inn på Ellos.no også og såg litt rundt der også etter at eg hadde bladd meg igjennom katalogen. Og eg har funne verdens finaste kjole! Men den var litt dyr, 399 kosta den.


Du finner den HER.


Fant også ein kjempefin bluse til 249!


Du finner den HER.


Såg etter veske også, men fant liksom ingen eg likte. Så eg sikklar enda etter den dei hadde på Domus. Kanskje eg burde ta meg råa til å kjøpe veska når eg får pengar igjen?

Men eg fant nokre sko. Eller sandalar blir det med lav hel, eg får grusomt vondt av å gå for lenge på sko med mellomhøge helar, noko som gjer til at eg berre går og klagar over å ha vondt i beina. Har ingen skikkeleg finsko ein kan bruke til meir enn når ein skal pynte seg med ballkjole og heile pakka. Og dei kosta 239.Du finn skoa HER.


Fant nokre andre sandalar som kanskje var litt finare, men som hadde noko høgare hel på, til 499.


Du finn dei HER.


Har også sett på ei sommerjakke. Veldig fin faktisk, og den er på tilbud og kostar kun (kun faktisk, haha!) 199 kroner.


Du finn jakka HER.


Likar du kleda dei har på Ellos? Og pleier du å handle der over nett?

 

 

Måkeangrep!

28.jun.2010 @ 17:42 i Blogg 1 kommentar
Som sagt, så var dette min første arbeidsdag. Det gjekk i grunn heilt greit, straumen gjekk nokre gangar, i vert fall nede på kjøkkenet med oss, og så var det brannøving i dag! Men før eg var komt meg opp på sjukehuset og på jobb, var eg på veg til bilen. Og sidan det regna ute, tenkte eg at eg skulle vere litt smart å ta med meg ein paraply, og det var jaggu lurt! For det er ein svært hissig måke utafor her, så den gjekk til angrep og prøvde å bombandere meg med drit sjølv om den bomma med ein god del meter då... Dei skulle vert skutt!
Kva synes du om måkene? 


Oppe på sjukehuset gjekk alt heilt greit. Sånn forutanom at straumen gjekk nokre gangar då, haha! Og det var vist skikkeleg torevær ikkje så langt i frå Førde, kan jo hende det var her også, men eg har i vert fall ikkje hørt noko. Men det er nok like greit, for eg hatar å vere heime aleine når det er torevær. Det er skummelt!
Likar du torevær?


Men etter siste matpause skulle eg hjelpe den andre sommarvikaren med å sette på plass brus og vatn, og kva klarer eg å gjere då? Jo, eg klarte nemleg å knalle haude opp i ei stålhylle idet eg skulle reise meg opp etter å ha satt på plass noko brus. Kakket i seg sjølv var ikkje vondt, men litt etterpå fikk eg ei mild haudepine. Men utanom dette har dagen gått heilt greit, den kunne vel ha gått litt fortare, men je je!


 No får eg lage meg noko skikkeleg middag. Eller det vil sei kylling og pomfri. Skikkleg og skikkleg Fru Blom!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Føler meg naken

28.jun.2010 @ 06:27 i Blogg 1 kommentar
Dette høres kanskje litt rart ut, men eg pleier å gå med smykke, og når eg må ta det av føler eg meg faktisk ganske naken og tom rundt halsen! Og grunnen til at eg må ta av meg smykke no, er fordi eg skal på jobb. Og på mottakskjøkkenet på sjukehuset skal ein av med både ringar, store hengandes smykker (ikkje at mitt var så stort, men allikavel), store hengandes øyredobbar og mykje anna. Det har med helse, hygiene and you name it!
Men får rydde opp etter meg her før eg går og steller meg litt meir før eg hive meg i bilen og brommar av gårde.


Ha ein god dag alle saman!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Gledar meg til...

28.jun.2010 @ 06:20 i Blogg 1 kommentar

Eg kjem heim igjen frå jobb. Som vil er 9 timar til. Det føles ut som ein evigheit her eg sitter no, men når eg kjem heim er det full utstrekning på sofaen. Kjem nok til å sovne, så må sette vekkerklokka på mobilen slik at eg ikkje sover til langt på natt. Men først må eg hugse å ringe tannlegen for å utsette timen eg har om 3 eller 4 veker. Huffameg, det var litt tidleg å stå opp 05:45 i dag ja! Heldigvis langhelg denne helga, så då er det fri Fredag til Søndag, og då skal eg ikkje gjere på noko som helst! Kunne sikkert reist til Stavang om eg hadde hatt meir bensin, men det får eg ikkje fiksa før i neste veke... Får håpe dagen i dag går fort, puuuuh!

 Fleire som skal på jobb i dag?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Første arbeidsdag i morgon, din også?

27.jun.2010 @ 22:16 i Blogg 1 kommentar

I morgon er den "store" dagen. Nemleg første arbeidsdag på mottakskjøkkenet på sjukehuset. Første dagen i år går nok mykje betre enn min første dag i fjor, då eg gjekk rundt som ein hodelaus kylling og lurte på kvar i all verden det eigentleg var eg skulle! Det einaste eg er usikker på no er eigentleg det nye med rein og skitten sone... på golvet! Skal eg bruke dei sandalane dei har for rein sone, eller sånne blå eingongs plast ting ein har utapå skoa? Eg har nemleg ingen aning! 


Men eg trur det blir litt tungt å begynne på jobba 07:00 i morgon og 5 veker framover. Minus 10 fridagar til saman då. Men eg har noko å sjå fram til: Nemleg dei 2 vekene med ferie før skule begynner igjen! Då skal eg og mamma kanskje til Bergen igjen, og då blir det forhåpentlegvis ikkje kun Åsane, men også Bergen sentrum. Bergen sentrum for meg vil jo då sei Galleriet og området rundt der. Skal du jobbe i sommar? 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Bilder: Kva likte du best?

27.jun.2010 @ 20:57 i Blogg 2 kommentarer

Tok nokre bilder av ein blomst vi har heime, så valgte eg ut to av bildene og redigerte dei litt. Og her er resultatet.


Kva bilde likte du best?  

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Veikingkonvoien i Eikefjorden

27.jun.2010 @ 20:27 i Blogg 0 kommentarer

I går kveld, rundt 22:30 trur eg det var, fant eg ut at eg faktisk ville tilbake igjen til Stavang. Så eg ringte mamma og lurte på kva ho dreiv med, og sidan ho og dei ho var med skulle på Veikingkonvoien i Eikefjorden også, kjørte eg dit. Og sidan eg då vart sjåfør, så drakk eg ikkje. 


Men på vegen til Eikefjorden var det kontroll, men eg kjørte på andre sida av vegen så eg vart ikkje stoppa. Eg blir alltid totalt nervevrak når eg ser politiet som har kontroll, tenker alltid at dei skal stoppe- og ta meg for noko, haha! 
Einaste "problemet" eg hadde på veg til Eikefjorden var eigentleg kun det at eg satt og tenkte litt for meg sjølv, og plutseleg kom eg til der eg skulle svinge av. Så då var det berre å bremse- og gire ned i full fart før eg svinga. 


Eikefjorden var heilt greit, men synest det var mykje kjekkare i Stavang, men det har vel noko med at på Veikingkonvoien i Stavang, så drakk eg. Men eg fikk burger i går i vert fall, i Stavang var dei tomme for burger! Det var dårlege greier det, så nattmaten i Stavang endte med pølse i brød. 


Men i 03:00 tida i natt kjørte eg vidare til Stavang med full bil. 3 av dei skulle av i Høydalen, men det var jo på vegen så det gjorde vel ikkje så mykje. Og sidan eg ikkje kom meg i seng før i 04:00 tida i natt, så sov eg litt lenge. Spørs om eg klarar å komme meg opp i morgon då, første jobbdag og eg byrjar 07:00. Blir nok litt tungt ja...


 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Bilder frå Veikingkonvoien

26.jun.2010 @ 22:49 i Blogg 0 kommentarer

I går var eg på Veikingkonvoien i Stavang med blandt anna mamma. Reidar og kompisen hans vurderte om dei skulle komme til Stavang dei også, men sidan dei også hadde Vilde var dei litt usikre. Men dei ringte til mamma og sa dei skulle komme, så kunne dei heller ta seg ein liten tur ned på konvoein for å sjå i det minste. Så rett før eg og mamma skulle ned til naboen der det var forspill kom Reidar, kompisen hans og Vilde. 


Nede hos naboen var det vel ikkje akkurat så mykje liv. I vert fall ikkje når vi kom. Litt seinare kom det nokre fleire ned dit, men eg har jo ikkje noko aning om kven nokon av dei var. Forutan om mamma då... Men dei som satt der synest eg var svært stille, men det er jo veldig typisk meg. Så dei trudde eg satt og tenkte over korleis eg skulle ta knekken på dei, hahaha! Eg hadde ikkje akkurat sånn super mykje å drikke. Det var 4 smirnoff Ice og resten av det eg hadde igjen av Bacardi Mojitoen, og den vart ganske så sterk for å sei det sånn. Men uansett, før vi gjekk ned på kaia der veikingkonvoien var gjekk vi opp til nokre andre, og der var det enda fleire folk. Men mellom 23:00 og 23:30 gjekk eg og mamma ned på kaia, og då hadde eg fått i meg det meste av mojitoen som var det eg hadde igjen då, og den gjer slik at det begynner å gå litt rundt for å sei det mildt!


Når eg og mamma var komt oss inn på området, gjekk vi også såg litt. Og mamma hadde med seg nokre cider inn, og gav meg ein liten jordbær cider. Men det er ikkje akkurat min favoritt, så til slutt endte det opp med at ho fikk den tilbake, så tok eg hennar eple cider, huff og huff! 
Mamma traff jo på nokre kjende der, og eg stod no der og sjangla og heiv innpå med cider. Og når eple cideren var tom fikk eg ein anna type cider av mamma. Skogsbær trur eg det var, ganske god meinar eg å hugse. Etter ei stund kom Reidar og kompisen ned sidan mormor og besten hadde komt, og Vilde hadde lagt seg. Eg var jo langt i frå edru, så eg trur nok Reidar i vert fall lo litt av meg der eg stod. 


Mot slutten av Veikingkonvoein dreiv bandet å spelte. Eller dei hadde vel spelt heile tida, men jah... Mot slutten gjekk vi i vert fall bort der folka dansa, og gjett kva?! Eg dansa med Reidar! Eg som elles aldri pleier å danse vart svinga rundt av Reidar, haha! Skal vel vere glad han holdt fast i det minste, for elles hadde eg gått på haude og ræva i asfalten fleire gangar. 
Men når dei var ferdige nede på kaia gjekk vi opp igjen til naboen ei lita stund. Men vi var no på hytta igjen i 3 - 4 tida i natt, og stod opp til vetig tid. Så eg vil no sei eg hadde det ganske så kjekt der nede.


KaisaHar du gjort noko gøyalt i helga?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Enda meir drama

26.jun.2010 @ 21:58 i Blogg 0 kommentarer

For dei som har lese innlegget "Drama, drama og atter drama" veit nok at det har vert nokre konfliktar her og der for å sei det mildt. Eg får gi dei namna "Eva" og "Adam" i dette innlegget også, så blir det ikkje store forvirringane... forhåpentlegvis!


Eg har jo då som sagt prøvd å få litt kontakt med "Adam", men han svarte jo aldri. Så begynte "Eva" å sende brev til meg på nettby igjen der ho beskylte meg for å vere innpå profilen hennar heile tida. Eg som knapt nok er på nettby lenger, kva har eg inne på profilen hennar å gjere? Einaste grunnen til at eg er innpå nettby ein gong i blandt, er for å sjå om eg har fått nokre brev eller noko. 
I vert fall så vart det ein diskusjon mellom meg og ho igjen. Noko som førte til at ho, altså "Eva" snakka til "Adam" som igjen snakka med meg. Ikkje sånn kjefting og slikt noko, han sa i grunn ikkje stort anna enn kranglefanten til meg. 


Men no når eg logga meg på nettby var det komt eit brev. Frå "Adam"! Han ville ha ein skikkeleg grunn for kvifor eg ikkje kan fordra "Eva", så eg gav han det. Så eg postar like gjerne svaret mitt her på bloggen.


"Fordi ho kjem med falske beskyldningar. Og etter at eg hadde sagt at ho burde gå til ein psykolog (noko ho sa tilbake igjen til meg etterpå) kjem du med meldinga om at eg hadde øydelagt og spolert den turen dykk var på sidan "Eva" var så nedfor og lei seg sidan eg hadde sagt at ho burde gå til psykolog. 
Så i følge deg var jo alt min feil. Men det var tross alt "Eva" som starta det heile.

Og sjølvsagt blir er godt irritert når eg lurer på kva ho snakkar om når eg får eit brev her på nettby der det står: "kan du slutte å prøve deg på "Adam"? Tror du han er interessert i dg?" og ho berre fortsetter med at eg verkeleg burde vite kva ho snakka om. 

I tillegg begynner ho på med at eg rett og slett ikkje klarer la være å svare, men når den første "samtalen" var over (trudde eg), begynner ho påan igjen 8 dagar seinare på akkurat same diskusjon. Så kven er det som rett og slett ikkje klarar la vere her skal tru?

Og 2 måndar seinare begynner ho med "Hvis det e noe du lure på så sei da. Istedenfor å gå inn på profilen min 24/7...". Kva har eg inne på hennar profil å gjere? Og for det første er eg ikkje innpå dataen 24/7, og for det andre er eg innpå nettby eit par gangar i veka. 

Så ho er vel ein person som er svært glad i å komme med falske beskyldningar mot folk og tru det er heil normal. For alle dei andre vennane hennar som har type oppfører seg vist nok også slik, og det er heilt normalt... i følge ho.
"


Er vel nesten slik at eg burde legge ut alle breva frå ho og meg, men det gidder eg i vert fall ikkje gjere.
Men det er vel fleire som har ein person eller fleire dei ikkje kan fordra utan å ha ein skikkeleg grunn vil eg tru?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerferie2010

Film: Love Happens

25.jun.2010 @ 13:06 i Blogg 0 kommentarer

Såg filmen Love Happens i går, og eg kan ikkje sei eg vart mykje imponert over filmen. Den vart rett og slett så kjedeleg til slutt at eg endte opp med å gjere heilt andre ting. Filmen var rett og slett for einsforming. Så den får ikkje meir enn karakteren 2 av meg.

Imdb.com - Love Happens: Burke er en motiverende taler som har en bok om å håndtere sorg, boken er også en bestselger. Hans kone døde i en bilulykke for tre år siden. Han er i Seattle for å lede et ukelangt kurs om helbredelse og til å forhandle frem en stor multi-media avtale. 
Men noe er galt: han vil han ikke ta heiser, hans humør svinger, han er fremmedgjort fra sin kones far, og han er veldig mye alene. I en hotellgang støter han inn i en kvinne som ordner blomster, han prøver å prate med henne, og får en brush-off. 
Hun er Eloise, og eier en lokal blomsterbutikk og har nettopp har slått opp med en kjæresten sin. Han er vedvarende og de går til slutt på middag sammen -  men det går dårlig.

Har du sett filmen Love Happens før? Kva synest du om filmen?

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerfilm2010

Veikingkonvoien i kveld

25.jun.2010 @ 12:19 i Blogg 0 kommentarer
I kveld hadde eg faktisk tenkt meg på Veikingkonvoien i Stavang. Det som skjer på Veikingkonvoien er vist at det kjem mange båtar samla frå Florø til Stavang, der dei legg til kai. Så er det eit band frå Florø trur eg det var som heiter Nybøband. Og når dei spelar skal det vere kaidans, haha!
Har du nokon gong hørt om det bandet "Nybøband"?


I tillegg skulle det vere sal av mat og drikke. Trur dei skulle grille også faktisk. Håper May Britt vil komme, så veit eg i vert fall at det er nokon eg faktisk kjenner som er der. Trur faktisk det kjem ein god del folk, så det blir sikkert fullt nede på kaia, haha!


Skal du noko gøy i kveld?


 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Er det farlege gangfelt der du bur?

24.jun.2010 @ 20:36 i Blogg 2 kommentarer

Kom over DENNE artikkelen på VgNett der Vegvesenet ber publikum om å melde frå om farlege gangfelt. Det er jaggu på tide seier no eg! Er fleire plassar det bør settast opp skilt som viser at det er gangfelt, og ikkje minst, så bør dei gjere gangfela meir synlege!


Her i Førde er det blandt anna eit gangfelt som så og sei er heilt usynleg. Dei kvite stripene på vegen er heilt vekke, det er berre små flekkar vi knapt nok kan sjå som viser, og det er heller ikkje noko skilt der. Det er noko som gjorde at eg hadde heilt gløymd at det var gangfelt der, og dermed kjørte av gårde. Vegvesenet burde vere mykje meir obs på slike tilfeller der det ikkje er skilt, og dei kvite stripene på vegen er vekke!


Har også opplevd fleire gangar at når eg står veg eit gangfelt der det ikkje er lyskryss, at bilar berre durar forbi i hundre og ørten kilometer i timen. Kan ta eit døme frå i vinter: Hadde gått meg ein runde rundt sjukehuset med Dina, og når eg kom ved utstillingsplassen og skulle gå over vegen ved NRK bygget var det fleire bilar som susa forbi meg utan å slakke ned eller stoppe for å sleppe meg forbi. Hadde eg vert ein av dei som berre går ut i vegen i full tru om at alle bilar stoppar for meg, hadde eg nok ikkje såtte her den dag i dag for å sei det sånn!


Det er også sjukt mange gangfelt som er lagt slik at ein ikkje ser om det kjem folk på grunn av blandt anna busker. Og kjem eg kjørandes på ein slik plass, synest eg sjølv det er grusomt ekkelt og bremsar difor ned. Noko som igjen kan gjere andre billistar sure, men dei driter vi i der og då!


Eg vil også tilføye at eg beklager dei eg uheldigvis har klart å kjøre forbi! Men det er fordi eg ikkje har lagt merke til personen(ane) som skulle over vegen, og dermed har fått for kort bremsestrekning. Ingen god unskyldning, det er eg fullt klar over, men eg beklagar allikavel. 


Er det farlege gangfelt der du bur?

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Nelly.com

24.jun.2010 @ 20:19 i Blogg 4 kommentarer

Var inne på Nelly.com og såg litt. Pleier elles aldri å vere inne på den sida og sjå på klær, men ein gong må vel vere den første. Og eg fant ein veldig fin topp i vert fall. Men det eg synest var rart, var at den fargen eg likte kosta den berre 49 kroner, mens i dei andre fargane den fantes i, kosta den 119 kroner... Er det riktig skal tru? I så fall er det veldig fristandes å kjøpe den!


http://nelly.com/no/klær-til-kvinner/only-589/lulu-long-top-589153-1061/

 

Fant også ein veldig fin tunika til 349 kroner. Dei hadde no veldig mykje fint på nelly.com!


http://nelly.com/no/klær-til-kvinner/vila-479/annine-tunic-479394-13/

 

Driver jo også og ser etter ei fin veske eg kan bruke litt til kvardags og når eg skal ut ei helg. Trur liksom det er på tide eg skaffar meg mi eiga i staden for å stikke av med eine veska til mamma heile tida! Har jo sjølvsagt sett meg ut ei veske på Domus som eg likte veldig godt, men har ikkje råd til den no, så får nok vente til eg får litt pengar i neste månde. Får berre håpe dei fortsatt har den igjen då, for var berre ei igjen!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Smugla revepenis frå Kina

24.jun.2010 @ 19:27 i Blogg 0 kommentarer

VgNett: "En sørkoreansk forretningsmann er tiltalt for å ha smuglet 4900 fjellrevpeniser fra Kina for å selge dem som kjærlighetsamuletter.

Fjellreven er utrydningstruet i Norden, men finnes i større antall i andre arktiske områder."

Kjelde: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/kina/artikkel.php?artid=10002117


Føler eg blir kvalm av å lese slikt. For seriøst; Revepenis som kjærlighetsamulettar?! 
For det første: Stakkast revar!
Og for det andre: ÆSJ!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: fjellrev

Film: Catch and Release

24.jun.2010 @ 15:58 i Blogg 0 kommentarer

Har nett sett filmen Catch and Release. Det var kosleg, men samtidig trist. Kosleg på ein trist måte eller noko, med happy ending sjølvsagt. Eg føler for å gi filmen ein sterk 4'er. 


Filmweb.no - Catch and Release: Da Gray Wheeler (Garner) plutselig mister sin forlovede finner hun trøst i vennegjengen hans; Lystige og komiske Sam (Kevin Smith), den ansvarsfulle Dennis (Sam Jaeger), og utrolig nok, hans gamle barndomskamerat Fritz (Timothy Olyphant). Sistnevnte en uansvarlig playboy som hun alltid har oppfattet som den minst pålitelig person i hele verden. 

Etter hvert som hemmelighetene omkring hennes tilsynelatende perfekte forlovede dukker opp, opplever Gray nye sider av mannen hun trodde hun kjente. Samtidig føler hun seg mer og mer tiltrukket av den mannen hun minst av alt forventet å falle for.


Har du sett filmen Catch and Release?

 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: film sommerfilm2010

Hadde du ein fin kveld i går?

24.jun.2010 @ 12:31 i Blogg 1 kommentar

Vi kom heim veldig seint i går. Men alt starta vel med at vi kom nokre minutt for seint til Naustdal der dei stenger vegen for å jobbe. Men mamma sneik seg jo då som sagt igjennom sperringa, og det gjekk vel heilt greit, for ho kjende vist fleire som jobba med den vegen. Så vi kom oss fram til Håjen tidsnok der vi måtte vente litt før maten vart servert. Vi var heller ikkje så mange, det var bedde mormor, bestefar, mamma, Reidar (søskenbarn), dattera hans Vilde, Cato (broder'n) og meg. 


Maten var heilt grei, ikkje noko eg ville ha ete ofte, men den var ikkje ekkel eller noko. Berre litt spesiell kanskje. Til dessert fikk vi karamellpuddig, blæh! Eg likar slettes ikkje karamellpudding. Eg likar vel eigentleg ingen "puddingar" som blir brukte til dessert, einaste er vel at eg kan ete litt sjokoladepudding, men ikkje mykje.
Likar du ein eller fleire formar for pudding som blir brukt til dessert?


Marsipankaka vi åt på hytta

 

Men Vilde, dattera til Reidar som er søskenbarnet mitt har ei veldig rar nykke eller fobi som kanskje nokre vil kalle det. Ho eter ikkje med stål bestikk. Dette fordi ein eller anna gong når ho hadde tatt på eit stålhandtak, så lukta det vondt, og etter det har ho vist ikkje ville ha stål bestikk i munnen. Så det vart plastikk bestikk på ho då.


Reidar tok bilde


Ettet maten vart det masse bildetaking før vi fant ut at vi skulle til hytta ein tur. Sidan vegen var open resten av kvelden vart det litt att og fram om vi skulle eller ikkje. Men vi reiste til hytta der mamma vist vart kraftig irritert over at det alltid var ho som måtte vaske og støvsuge der ute, haha!


Sidan Lise også skulle komme, så vart det ikkje kakeeting før klokka nærma seg 22:00.  Alt vart liksom så innmari seint. Reiste ikkje heimover før 22:30, og det tar cirka 1 time frå hytta og heim. I tillegg stoppa vi på vegen fordi vi såg nokre meir spesielle kyr.
Har ingen aning om kva rase det er, men kanskje du har det?


Så jonsokfeiringa mi besto jo då av brylløpsdagen til mormor og besten. Dei har vist vert gift i over 50 år, så det er nokre år det ja! Hadde du ei fin jonsokfeiring i går?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Heime igjen

24.jun.2010 @ 00:27 i Blogg 0 kommentarer

Nesten nett komt heim igjen. Vart jo sjølvsagt til at vi reiste ein tur ut på hytta etter at vi hadde vert på Håjen og ete middag. Og på veg til Håjen kom vi 1 minutt for seint, sånn at sperringa på vegen var satt opp, men mamma sneik seg igjennom sperringa. For broder'n dreiv å masa om at ho berre skulle køyre, men så kjende mamma han som satt i bilen som kjørte forran oss og han jobba med den vegen. Bilder kjem i morgon, gidder ikkje legge dei inn på dataen og alt det der no, er så mykje kav.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerferie2010

Kundebehandling

23.jun.2010 @ 15:16 i Blogg 2 kommentarer

Eg og mamma var oppe på Coop extra i sta, for mamma skulle ha tak i ei hobby plate som ho skulle bruke som hylle på hytta. Med dei einaste hobby platene dei hadde var enten for store eller for små. Så vi tok den store og fikk ein som jobba der til å sage den i to slik at den vart omtrent den størrelsen mamma skulle ha. Men så viste det seg at han hadde saga nokre centimeter feil, og når han skulle til å sage vekk resten sa mamma at no ødela han plata sidan vi heilt sikkert hadde måtta ta heile og då betale for heile. 


Han som saga vart ein smule sur og gjekk for å hente ei ny hobby plate for å sage på nytt, men før han begynte å måle opp og sage, sa mamma at om han var smart, så kunne vi heller få den halve plata han hadde saga for halv pris eller noko. Då såg han i vert fall ikkje blid ut, så han gav oss heile plata for halv pris. Er ikkje slik ein skal behandle kundane sine. Ein skal gjere jobben med eit smil og blide tonar uansett om kunden er litt "vanskeleg". Men vi var ikkje vansklege ein gong, så han hadde ingen grunn til å bli sur. 


Fleire som har opplevd sure arbeidsfolk, eller dårleg kundebehandling?

 Skal snart i middag på Håjen, og vi må jo kjøre sikkert nesten 1 time før middagen startar så vi skal komme oss igjennom vegen. Dei driv nemleg med utviding av vegen der, og det er vel kanskje ikkje så mange gangane dei opnar for forbikjøring høyrest det ut som. 
Men eg får nesten gå og finne på noko anna, for eg klarer tydelegvis ikkje å skrive riktig i dag følast det ut som, haha!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ang. spamming

22.jun.2010 @ 22:21 i Blogg 2 kommentarer

Frå no av melder eg frå om spamming på bloggen min til blogg.no. Har ikkje fått sånn supermykje spammings - kommentarar, men eg er allikavel lei. Men det er vel dei aller fleste vil eg nesten tru?! Det var i grunn det einaste eg hadde å sei, eller skrive, nett no.

 

 

 

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Vellykka treningsøkt

22.jun.2010 @ 20:20 i Dyr 1 kommentar

Har nett komt heim igjen med Dina, og det var som eg tenkte; treninga kom til å gå mykje betre på grus. Så vi trente først veldig mykje kontakt trening, eller som andre vil kalle det: fri ved fot. Så tok eg nokre kast med tennisball kaste greia, og med den kasta eg ballen over på andre sida av fotball bana som er der, og Dina ga full kass og satte etter ballen. Etter eit par slike kast tok eg litt innkalling og meir kontakttrening. Fikk ho også inn på plass og i bli før eg gjekk i frå og gjekk rundt ho nokre gangar. Tillit er også viktig, så då trenar eg av og til på å gå over ho. Og det går heilt fint, ho ligger berre å ser på meg. Elles tok vi enda fleire kast med tennisballen, og Dina gjekk stort sett laus heile tida.


No ligger ho her med haude på fanget mitt og slappar av. Blir jo sliten etter all den springinga!

Men no trur eg dusjen står for tur. Og etter dusjen får eg vel gå over Dina med børstane.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Kveldens planar

22.jun.2010 @ 18:47 i Blogg 0 kommentarer

I dag har eg eigentleg ikkje gjort noko særleg mykje. Mislykka trening med Dina og kjøpt av kamera er vel stort sett det einaste vil eg tru. Men trur eg skal lage meg litt mat igjen, eg er eit matvrak, så trur eg rett og slett eg skal opp på barneskulen igjen og sjå om det er folketomt der no. Måtte jo bort i parken for å prøve den tennisball kaste greia, og det funka vist berre ikkje heilt for Dina. Ho sprang etter ballen, men når ho kom bort til den gjekk ho ein anna plass og snuste rundt. Typisk. Trening på gras er noko piss, mildt sagt!


Men eg må nesten sei at med den tenniball kaste greia kastar ein sjukt langt. Trudde ikkje den kom til å gå så langt, og den går nok enda lenger. Det var liksom litt... ekstremt!


Men etter at eg har vert på barneskulen med Dina, får eg vel nesten kaste meg sjølv i dusjen. For som sagt, så skal eg jo i brylløpsdagen til mormor og besten i morgon på Håjen! Kunne tenkt meg ein tur heim til dei eg, for der kunne eg verkeleg ha testa ut tennisball kaste greia. I tillegg kunne eg ha hatt med alle agility tinga eg har og laga til ei mini agility bane nede på bøen. Om det er slått der og kyrne ikkje går der. Eller får eg vel hive ting i bilen og kjøre opp på skulen med alle tinga, sjølv om det eigentleg er ein skam å kjøre det lille stykke!


Gledar meg også til Torsdag. For då kjem kanskje May Britt hit! Har ikkje sett ho sia klasseleiren i 6 eller 7 klasse. Det var der vi først møttes også, haha! Det var nemleg klassen frå Førde Barneskule og ein eller anna barneskule frå Voss der ho gjekk. Skal bli staaaas!

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerferie2010

Innkjøpet

22.jun.2010 @ 15:23 i Blogg 1 kommentar

Då har eg tatt bilder av det eg kjøpte i går med det nye digitalkameraet mitt. Og for dei som lurte på kva kamera det er, så er det altså eit Sony DSC W320G Cyber-Shot. Og dykk kan lese meir om kameraet HER.Men over til gårsdagen. Vi stod opp 06:00 sidan vi fant ut at då fikk vi litt betre tid til å handle, og eg trur jaggu vi gjorde rett i å reiste tidleg faktisk. Men første stopp var jo då IKEA som vanleg, då det er typisk at vi brukar lengst tid der inne. Mamma fant då ei søt matskål med eit kongekrone merke i bunnen, så den kjøpte ho 2 stk av. Så kjøpte ho også eit matskål underlag så vatn og mat ikkje skal havne rett på golvet, eigentleg ein veldig smart oppfinning.


Tunnellen

På barneavdelinga fant eg ein tunnell som er meint for små ungar, men eg tenkte på med ein gong agility. For tunnellen eg har frå før av er veldig kort og høg. Faktisk så høg at eg så og sei kan krype på alle fire igjennom. Så den nye tunnellen er då litt lenger enn meg og mykje lavare, heilt ypperleg for Dina!
Eg måtte jo også inn på billigkroken på IKEA, og der fant eg altså nokre lys. Eg elskar lys, berre så det er sagt! Og det som var så fint med desse lysa, var at dei var oppi eit firkanta glas, så når lyset er brent ned, kan glaset brukast som drikkeglas seinare. Smaaart!


Lysa eg kjøpte

Det var i grunn det einaste eg fant på IKEA, mamma kjøpte jo då litt meir. Neste stopp gjekk jo då til eit av sentera som ligger ved IKEA. Og då var det klær som stod på lista. Vi gjekk først innom Ginatricot, men eg fant eigentleg ikkje noko spesiellt der inne anna enn eit par søte øyredobbar.


Øyredobbane frå Ginatricot

Den neste butikken vi var innom var også ein klesbutikk. Og det er der dei selger meir dyre klær. Men eg fant no ein herleg topp/tunika. Men det eg synest var litt rart, var at når eg såg på størrelsane og prisen var det to forskjellige prisar på akkurat samme plagget. Så før eg skulle prøve den eine så spurte eg om prisen og at det var to forskjellige prisar, og dama sa at det var vist ein feil og at det var den billigste prisen som då sjølvsagt var riktig. Så då var det berre å hive seg inn på prøverommet og prøve den. Så den kjøpte eg!


Toppen/tunikaen

Etter mykje opp og ned, att og fram på leit etter ei t - shorte til ho vi reiste sammen med, ente vi opp på Lindex. Og på eine utstillingsdukka såg eg ein veldig fin tunika. Så då leita vi etter den i butikken og fant den i kvit og svart. Den kvite hadde dei berre i gigantstørrelsar, så eg prøvde den svarte og gjekk for den. 
Når eg skulle betale holdt kassadama på å robbe meg for nesten 1000 kroner! For ho dreiv nemleg å prisa klær eller kva søren ho no enn dreiv på med, og hadde gløymd å slå det ut av kassa. Så rett før eg skulle trykke koden og såg kva det kosta var det liksom "HALLO?!" Kassadama virka litt surrete, men ho sa det var no ikkje akkurat noko rart at eg reagerte litt på den prisen.


Tunikaen frå LindexNår vi var på Midtun Zoo kjøpte eg 3 tennisballar og ein tennisball kaster. Gløymde å ta bilde av den, men dei fleste veit kanskje kva det er? I så fall er det berre å bruke søkeordet "tenniball kaster" på Goolge. 
Eg kan i vert fall sei at Midtun Zoo var hundre gangar større enn dei dyrebutikkane eg har vert inne i før, og dei hadde det meste. Kaninene der var billige, synest faktisk dei var for billig faktisk. 150 kr for ei kanin! På dyrebutikken i Førde må vi ut med nesten 400 kr, om ikkje meir. I tillegg trur eg dei på Midtun Zoo prøver å lure deg litt om du vurderar å kjøpe dyr derifrå. I vert fall kanin. For ho vi reiste med forelska seg i eine kanina, men kunne ikkje kjøpe den om det var ein hanne, då ho har 2 hoe frå før av. 
Så han som skulle sjå etter skjønne på kanina var ikkje 100% sikker, men trudde det var ein hanne. Men han lurte på om ho ikkje ville gamble på at det var ei hoe. Herreminhatt altså! Ho sa jo også når vi var kom ut i bilen etterpå at ho såg godt at det var ein hann kanin. Det var vel det. Kjøpte ikkje så mykje, men så hadde vi ikkje allværda til tid heller. 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Nytt kamera

22.jun.2010 @ 12:57 i Blogg 1 kommentar

Var nett bortom Euronics og kjøpte meg nytt digitalkamera. Trudde eg hadde eit memory stick som skulle passe, men der tok eg vist feil. Så får vel gå bort igjen snart for å kjøpte meg eit. Kjøpte rosa kamera, eller det var det eg fikk, haha! Men la gå, fargen har vel eigentleg svært lite å bety synest eg når det gjeld slike ting. 


Men trur eg stikke bortom Euronics igjen eg då, så er eg ferdig med den saken. Kanskje eg kan ta det med når vi skal ete middal med mormor og besten i morgon? Dei skal nemleg feire brylløpsdagen, og ikkje spør meg om kor lenge dei har vert gift, for eg har ingen aning!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerferie2010

Blir lite blogging

20.jun.2010 @ 16:03 i Blogg 0 kommentarer

Eg er vel ein person som fint kan finne på å legge ut fleire innlegg om dagen på bloggen min, men i kveld og i morgon blir det nok ikkje mykje blogging. Eller rettare sagt: ingen blogging i det heile. For i kveld reiser vi til Holmedal til ei venninne av mamma, og der skal vi sove til i morgon og vere med ho til Åsane. Eg kjem heim igjen i morgon kveld, men kortid veit eg enda ikkje. Det kjem heilt an på kortid vi er tilbake igjen i Holmedal etter turen til Åsane. Så det kan hende det blir eit lite innlegg i morgon kveld/natt når eg har komt heim igjen. 


Men på Tirsdag blir det i vert fall blogging for fullt igjen. Og då får dykk sikkert vite kva eg har svidd av pengane mine på i Åsane. Men eg må sei det er fint å ha eigen bil så ein kjem seg fram og tilbake tidlegare enn andre, for mamma skal vere igjen i Holmedal heilt til Tirsdags kveld. Puuuh!

 


 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerferie2010

Tennisball kasting med Dina

20.jun.2010 @ 13:28 i Dyr 0 kommentarer
Var oppe på barneskulen igjen og kasta tennisball med Dina nett i sta. Men gadd ikkje ha med kameraet opp i dag. Men i dag fikk vi med oss til følgesvenn, altså eine katten min Mira. Ho satt nemleg og såg på mens eg kasta tennisballen og når Dina sprang og henta den og tok den med tilbake igjen til meg.

Men du kan tru Dina vart litt sliten av all springinga i sta. For mens vi var der oppe og eg hadde tenkt og trene litt andre ting óg, så berre la ho seg ned og ville ha ein liten pause i staden for. Og etter den lille pausen kasta eg nokre få ballar til før vi gjekk heim igjen.

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Forskjellige headere

20.jun.2010 @ 01:17 i Blogg 5 kommentarer

Synest GIMP var litt artig, så eg lagde enda ein eg. Er den eg vart mest fornøgd med også. 


Men kass likte du best?

1.
2.
3.
4.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerbilder2010

Bilder: Tennisball er gøy!

19.jun.2010 @ 23:45 i Blogg 2 kommentarer
Sidan mamma kom heim igjen frå hytta i dag sidan det var sånn vind der, tok eg meg ein tur ut med speilreflekskamerat og Dina. Hadde eigentleg tenkt meg bort i parken, men sidan eg synest eg hørte tivoliet var i full gang, så gjekk eg heller opp på fotballbana på barneskulen i staden for. Heldigvis var det ingen der, og treninga gjekk strålande! Og rett før eg hadde tenkt meg heim igjen, tenkte eg at eg kunne sparke litt fotball med Dina sidan det låg ein fotball der. Men ved sidan av fotballen låg det er tennisball, så då kasta eg tennisball med Dina i staden for, og det var gøy det!

Så eg må nok gå til innkjøp av nye tennisballar til Dina på Mandar når vi skal til Åsane. For dei fleste av dei vi har her heime har Dina øydelagt. Ikkje reint få for og sei det sånn.

Det vart vist veldig mange bilder her, men shit au!

 

Tok mange fleire bilder. Blandt anna av innkallinga, og litt forskjellig anna. Men dei legger eg heller ut ein anna gong. 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Laga to til

19.jun.2010 @ 18:29 i Blogg 0 kommentarer

Lagde 2 headere til i GIMP 2, ikkje noko særleg stor forskjell frå den første. Eg får det liksom ikkje skikkeleg til!


1 stk misslykka:
Den eg vart mest fornøgd med så langt:

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: sommerbilder2010

Synest eg er flink

19.jun.2010 @ 13:43 i Blogg 3 kommentarer

Eg må ærleg innrømme at eg har vert veldig flink. For eg har hatt lappen og bil i 1 månde, og eg har knapt brukt 1 heil tank. Eg har fyllte bensin når det var litt under halv tank igjen, berre sånn for å ha gjort det på ein måte. Andre som kanskje får lappen og har bil, fyller sikkert fleire gangar i månaden. Har ikkje brukt bilen så mykje heller, men eg synest eg har vert flink, er jo dyrt å fylle bensin heile tida også! Men det blir nok meir bilbruk når eg skal jobbe, for då kjem eg sikkert til å kjøpe til og frå sjukehuset.

 


Litt unormal vri på hårfrisyren for meg å vere i dag, men det vart vel bra trur eg...?

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

GIMP 2

19.jun.2010 @ 12:58 i Blogg 3 kommentarer

Lasta ned GIMP 2 i sta som er eit redigeringsprogram der ein kan lage blandt anna headere. Fikk tipset av ei på hunden.no. Eg lagde til ein liten header eller kva eg skal kalle det, men det var grusomt irriterandes når det var ting som ikkje ville gjere som eg "ba dei om". Var jo eigentleg meininga den skulle bli meir avlang og tynn, men neeeida. Øvelse gjør mester blir det sagt, så eg får nok øve meg litt meir på GIMP'ern.

 

Men resultaten vart slik:

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'
Stikkord: sommerbilder2010

Eit sakn

18.jun.2010 @ 22:14 i Blogg 1 kommentar

Noko eg faktisk saknar veldig mykje er hest og riding. Det er år og dag sidan eg rei sist. Måtte jo slutte på riding for litt over 4 år sidan då vi skulle få Dina. Men eg saknar det. Det å høyre hestehovane treffe bakken i gallopp, og saltøyets gode lydar er himmelsk. Eg har jo fleire gangar fått beskjed om at eg har Vangen, Nordlandsvallaken som står hos besteforeldra mine. Men eg kan ikkje ri han på grunn av hovane hans. Det er jo nesten ingen som gidder ta iniativ til å ringe ein hovsmed som kan ta dei. Eg har nummeret til han som tok dei sist, og burde vel få bestefar eller noko til å ringe han då dei kjenner kverandre.

 Vangen burde jo også fått ein omgang (eller tusen) med børstane. Men eg er ikkje så spesiellt glad i han akkurat, for han biter, og han sparke. Er ikkje noko nøling med den karen nei! Eg og mamma har jo kjøpt masse nytt utstyr til han også. Eller det er blitt eit par år no då, men nytt i forhold til det andre. For han hadde kun ein gammal westernsal som onkel kjøpte ein gong i tida, og den var stiv og ekkel. I tillegg hadde han eit gammalt hodelag, det kunne ein i vert fall lett sjå! Så i staden for å kjøpe ein ny og dyr sal, bestilte vi ein slags sele som kan festast stigbøylar i frå Hooks. Så den er veldig enkel å bruke. Han har også eit nytt hodelag med nasereim. Eg kjøpte vel ei ny, god og dyr grime til han også, men den har han mista fordi onkel eller bestefar ikkje hadde tatt av han grima når dei satte han ut... Smartass!

 Men kanskje eg kan bli med mamma på hytta i løpe av veka ein gong, så kan eg vel ta turen til besteforeldra mine og kanskje børste Vangen litt, og eventuelt gå meg ein tur med han. Om eg får tak i han då... Det er jo ikkje alltid like enkelt for å sei det mildt!

 


Q: Fleire som saknar noko?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Midtun Zoo i Åsane

18.jun.2010 @ 19:34 i Dyr 4 kommentarer

For ei god stund sidan hørte eg om ein ny dyrebutikk som hadde opna i Åsane i Bergen, og den var stooooor. Søkte litt rundt på nettet og einaste eg fant var Midtun Zoo som er på 2000 kvadratmeter. Og sidan den er så stor reknar eg nesten med dei har ein god del bra ting sånn at eg kanskje får svidd av litt peng der på Mandag. Har gleda meg sjukt til å gå innom dørene på den dyrebutikken. 

 Q: Har du vert innom Midtun Zoo i Åsane før? Hadde dei mykje bra der?

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Omvisning

18.jun.2010 @ 10:41 i Blogg 3 kommentarer

Skal snart på omvisning oppe på sjukehuset angåande sommarjobben eg fikk på mottakskjøkkenet der. Glad eg hugsar igjen kvar eg skal gå henne i år, for første jobbdag i fjor hadde eg null aning på kvar kjøkkenet eller garderoben var, så eg gjekk rundt som ein hodelaus tulling nede i kjellaren, haha! 


Veit jo stort sett kvar alt er på kjøkkenet og slikt sidan eg jobba der i fjor, men dei skulle vist gjere nokre nye forandringar til i år. Så då blir det 2 år på rad eg veit dei forandra. Men det at omvisninga skal ta nesten 2 timar skjønar eg ikkje heilt. Det verkar så lenge... Men eg er glad eg har bil i år, så slepper eg å gå eller sykkle til og frå sjukehuset kvar dag. Men får håpe eg finner ein noko lunde OK parkeringsplass der oppe.

 Q: Fleire som skal jobbe i sommarferien?

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Agilitytrening

17.jun.2010 @ 20:58 i Blogg 0 kommentarer
Håpar det blir fint vær i morgon eller på Lørdag slik at eg kan reise opp og trene litt agility med Dina. Eller det blir meir hopping då. Men kom til å tenke på at eg kanskje kunne ta med plastpinnane til hindera eg har her heime og bruke dei på høgdehoppa slik at eg får enda fleire hopphiner. For eg pleier jo kun å bruke lengdehopp "plankane" som hinder når eg er der oppe.

Men det var ein ting eg nett satt og tenkte på, og det var Kooikerhund. Er jo heilt sikkert det eg kjem til å skaffe meg når den tid kjem då det er rasen som minnar meg mest om ein Border Collie, berre at Kooikeren er mindre og har eit mindre aktivitetsbehov. 
Men tenkte då på agility. Korleis den hunden hadde kome til å bli, og om den hadde likt agility i det heile tatt.

Satt jo nett og såg på nokre agility filmar på youtube av nokre Kooikerhundar, og det var det nokre Kooikerhundar som stoppa litt opp og gjekk bort til dommaren(?). Og då tenkte eg igjen på Dina og korleis ho er ved agility trening blandt anna. For når eg trenar agility med Dina er den nesten som om ho lukkar ute det andre og rettar all kontakt og konsentrasjon mot meg og hindera. Vi har jo trent ein god del aleine, så er litt usikker på korleis ho vil vere med andre hundar til stede, men eg trur at så sant ho verkeleg får "speeda opp" og brukt kroppen vil ho neppe bry seg om dei andre som er til stede.

Men eg kunne gjerne tenke meg å trene meir enn kun hopp heile tida. Kunne tenke meg å trene meir tunnell, møne, vippe og alt det der, men er jo aldri nokon oppe på bana på Onsdagane når det står "fellestrening kvar Onsdag kl. 18:00" Grusomt irriterandes! Men kanskje eg berre får sette opp møne eller kva som står ute av dei store hindera neste gang eg skal opp på bana. Så får eg heller vere der ei god stund og variere mellom å trene Dina og Noor. Noor har faktisk litt potensiale til å nå eit lite stykke i agility. Og då hadde ho mykje kontakt til meg, og eg brukte eg ikkje target sticken ein gong!

Men eigarane til Noor kjem igjen om eit par veker, så får ikkje trent ho så mykje i vert fall. Gledar meg litt til å sjå reaksjonen til Noor når eigarane kjem igjen. Kjem ho til å kjenne dei igjen? I så fall, blir ho glad eller fornærma over at ho vart "forlatt" av dei i 1 år?

 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Stikkord: agility hund

Treningsbilder av Dina

17.jun.2010 @ 19:08 i Dyr 1 kommentar

Legger ut nokre av bildene eg tok når eg var i parken og trente med Dina. Bildene er også i filmen, men der får ein vel ikkje allværa tid til å studere dei. Om det er nokon som studerar bilder då...

 Det vart ein god del innkallingsbilder, men eg er veldig glad i å ta slike bilder. Dina lagar så mange morosame uttrykk når ho kjem springandes i fullt firsprang.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ny treningsfilm av Dina

17.jun.2010 @ 14:17 i Dyr 0 kommentarer

Tok med meg Dina til parken ein tur i sta, og der vart det filming og knipsing av bilder. Så eg satte sammen alt til ein film med 3 forskjellige filmklipp og bilder. Synest Dina var utruleg flink i dag. Som regel pleier ho å stoppe opp og gå å snuse på alt mogleg når vi trenar på graset, men det gjorde ho ikkje i dag.

I tillegg var det mykje forstyrrelsar rundt oss. Tivoliet stod der, men det var ikkje i bruk heldigvis. Og rett ved sidan av "stien" vi trente på var det bygging på gang (som ein ser på det første klippet i filmen), i eine enden av parken var det mange ungar som sprang rundt og herja, vi kunne både sjå og høyre dei, men Dina brydde seg ikkje noko særleg med dei. Så var det jo også enkelte folk som gjennom parken + ein traktor som kom kjørande.

Alt gjekk i grunn strålande. Men trur eg må få med meg ein person som kan filme for meg neste gang, eller gå til innkjøp av eit kamerastativ!

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Gårsdagen

17.jun.2010 @ 10:14 i Blogg 0 kommentarer

Kvelden i går var ganske gøy sånn eigentleg. Eller det var gøy oppe hos Veronika heilt til det var ei som kabba og deretter reiste heim igjen stakkar. Men eg drakk i vert fall opp alt eg hadde, og følte det var lite. Haha! Vart i vert fall ein smule berusa, for det gjekk litt rundt kan ein vel sei!


Men litt over 23:00 reiste vi ned på hotellet, og eg kan sei det var gørr kjedeleg. Ein haug med folk frå andre skular i heile Sogn og Fjordane eller kva søren, og mange som går første året. Så eg gjekk eigentleg ganske tidleg, så eg var komt meg i seng til klokka var litt over 01:00. Var trøtt i tillegg, så trur eg slokna ganske fort eigentleg. 


No er det også offisielt sommarferie i 1 veke for meg. Jeeeei! Ser berre fram til at dei 5 vekene med jobbing skal bli overstått slik at eg kan fortsette med 2 veker ferie på slutten. Gledar meg også masse til Mandag. Åsane, here we come!

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'
Stikkord: fest alkohol

Blir bra i kveld!

16.jun.2010 @ 15:25 i Blogg 1 kommentar

Håpe det blir bra i kveld! Er avslutningsfest på hotellet, og før eg skal bort dit skal eg opp til Veronika i klassen. Så då skal eg og Monica ta bussen opp i lag, håpe berre Marie føler seg betre slik at ho også kjem! Men det blir skøy... Håpar eg. Er no vist nok ein gjeng andre folk som også skulle vere der oppe, men det går vel bra. 


Lure fælt på korleis formen kjem til å vere i morgon tidleg. Begynner på skulen 09:00, men om eg klarar å komme meg opp alle trappene til 3. etasje er eit anna spørsmål. Og om eg i det heile klarar å komme meg opp av senga då. Skal heldigvis ikkje vere på skulen så lenge i morgon, var vel knapt 1 time eller noko. Og etter det er det F E R I E ! 
Og på Mandag skal eg, mamma og ei venninne av mamma til Åsane i Bergen, Jippi!


Og etter 1 veke med ferie er det jobbing i 5 lange veker. Men eg har heldigvis noko å sjå fram til: 2 veker ferie før skulen startar igjen + pengar! Så om eg ikkje får kjøpt det kameraet denne månden så blir det heilt sikkert i nesten månde, eller i August då eg har enda meir pengar. Håpar berre det ikkje blir så jævli kluss med frikortet og lønninga mi i år slik det var i fjor. Det var noko drit det!

 

Kjolen eg vurderar å gå med:

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Treningsfilm av Dina

15.jun.2010 @ 21:56 i Dyr 2 kommentarer

Har også trent litt for morro med Dina i dag. Og eg kan sei det ikkje er så enkelt å trene Dina samtidig som eg skulle filme. Men det vart no til noko rart noko uansett. 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Film: Agilitytrening

15.jun.2010 @ 20:55 i Dyr 2 kommentarer
Var oppe på Agility bana i sta og trente litt med Dina. Trente då kun med lengdehopp hindera som er satte eit stykke i frå kvarandre sidan skuret med resten av dei "små" hindera er låst. Gidder liksom ikkje sette saman møne, vippe og alt det der når eg kun skal vere der oppe ei lita stund, i tillegg til at eg var der oppe aleine med mamma.

Men eg fikk mamma til å filme litt, så då satte eg filmane sammen og tata! Veldig dårlig då, men shit au.

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

For ein dag...

15.jun.2010 @ 17:44 i Blogg 0 kommentarer

Var nett i Naustdal for å kjøpe meg nokre Smirnoff Ice til avsluttningsballet i morgon. Og eg føler eg dumma meg heilt ut! Ein 4 pakning kosta 130 kr, og eg skulle ha to som då blir 260 kr. Enkelt. Men når eg kom i kassa og skulle til å finne fram pengane var jo sjølvsagt det talet forsvunne frå den lille nøtta mi. I tillegg forstyrra kassamannen min store konsentrasjon med: "Har du medlegskort?" Så eg gav han 160 kr eller noko. Så lurte han på om eg hadde 1 krone for den jævla posen. Så spurte han om ein hundelapp, og eg skjønte ikkje heilt ditta men eg gav han no hundrelappen. Og då gjekk det opp for. Ein blir vist litt dum av ikkje å ha matte eit år. Følte meg litt dum der ja!


Og ikkje nok med det. Når eg kom i lyskrysset rett før eg er heime igjen og skal svinge til høgre gav eg tydelegvis ikkje nok gass, så bilen humpa av gårde så ein skulle tru eg nesten holdt på å kvele den. Gud så flau eg vart! 


Eg er så flink til å dumme meg ut sjølv at det ikkje skulle vert lov rett og slett!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Det var den tannlegetimen

15.jun.2010 @ 13:51 i Blogg 0 kommentarer

Ja, i dag var eg hos tannlegen. Var faktisk ikkje så gale som eg hadde trudd heldigvis. Og han sa eg slapp å trekke! Men han skulle rotfylle i staden for, og då lurte han på om eg hadde hørt mange skrekk historier om rotfylling. Men trur ikkje eg har hørt så mange historier akkurat.


Men eg kan i vert fall understreke på at det ikkje var så gale. Boringa var eg så og sei ferdig med, einaste han trengte boren til i dag, var når han skulle fjerne fyllinga som stod i frå før av, så dreiv han å reinsa ut nervane og det. Kjende absolutt ingen verdens ting! Så kom han med ein sånn liten duk liknandes ting som han feste til tanna som skulle rotfyllast. Duken dekka heile munnen, men den gjorde sånn at det ikkje kom spytt og gørr i tanna, og eg fikk heller ikkje noko ekkel gugge i munnen, så sånn sett var det ganske greit. Men eg vil ikkje anbefale å vere tett i nasa i vert fall, då det er den ein må puste igjennom!


Alt han gjorde i dag tok knapt 1 time, og eg skal tilbake igjen om 5 veker då han skal bygge opp igjen tanna so han sa. Er noko drit at det er ein jobbdag. Er nokon som sikkert ikkje blir så blide då akkurat!

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Draumen i natt

15.jun.2010 @ 13:38 i Blogg 0 kommentarer

Hugsar nett kva eg drøymde i natt, hahaha! 


Eg og nokre andre vennar av meg var ute og kjørte. Eller det var eg som kjørte i bilen min mens dei andre satt på. Men plutseleg var både vi og bilen inne på ein eller anna liten kveldsbutikk. Eg skjønar ikkje korleis bilen kunne fått plass inne på ein butikk når eg ser det for meg no, men butikken var no vel kanskje litt stor i draumen. Men personen som stod i kassa viste ikkje heilt kva vi skulle gjere for å få bilen ut. 


Og ut av det blå kom plutseleg kontaktlæraren min! Og sjølvsagt jobba ho også på den lille butikken. Og det var då eg også fikk den briliante idéen å kjøre ut dei dørene som går opp automatisk slik som lastebilen gjorde. Korleis i all verda kunne det vere plass til ein lastebil der inne då?!


Det einaste problemet var at det stod masse cola flasker ute. Så eg sa vi måtte flytte dei, men kontakrlæraren min som jobba på den lille butikken viste ikkje om det var lov. Så ho ringte mannen sin, og då vart eg heilt i frå meg, for mannen hennar var jo sjølvaste bussjåføren. 


Sakleg draum må eg sei...

 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Bildeopplasteren er fucka

15.jun.2010 @ 07:50 i Blogg 2 kommentarer

Sidan bildeopplasteren er totalt fucka nett no, så publiserar eg dei to innlegga eg nett skreiv seinare i dag. Om den funke seinare då...

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Kom med i finalen!

14.jun.2010 @ 21:58 i Blogg 1 kommentar

Eg meldte meg på ein foto konkurranse for ei lita stund sidan, og eg fikk nett vite at eg vart ein av finalistane. Så bilde eg sendte inn kom i finalen. Jeeei!


Om nokon vil sjå dei andre finalist bildene og evt. stemme, så trykk HER for å komme til innlegget.

 

Bilde som kom med i finalen. Er bilde nr. 4

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Søte små kattungar

14.jun.2010 @ 21:12 i Dyr 2 kommentarer

No har eg og mamma nett komt heim igjen etter å ha vert på besøk hos ei venninne av mamma som har 3 søte små kattungar. Tok ein god del bilder av dei som dykk kanskje ser!

 


Mamma'n til kattungane

 


Alle tre kattungane

Hunden deira Mira ser på kattungane

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Makeup konkurranse

14.jun.2010 @ 18:04 i Blogg 1 kommentar

Melder meg på http://hoyesensmakeupandbeauty.blogg.no sin store makeup konkurranse. Det ein kan vinne, er ein goodybag med produkt frå Mac Cosmetics, Mary Kay + +


Link til konkurransen: http://hoyesensmakeupandbeauty.blogg.no/1276530524_stor_makeup_konkurran.html

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Kontaktlinser?

14.jun.2010 @ 15:59 i Blogg 2 kommentarer

I går satt eg og las litt om kontaktlinser på Specsavers si nettside. For ein ting som irriterar meg noko sinnsjukt når det gjeld briller er regn og snø. Det er grusomt å gå ute i drittvær med briller, for då ser ein alle flekkane av dråpar og diverse dritt på brillene, og det er irriterandes.


Så grunnen til at eg las litt om kontaktlinser i går er jo då det at kanskje eg kunne begynne og bruke det sånn ein gong i blandt. For det går jo også. Kjenner nokre som eigentleg brukar briller, men som skiftar til linser om dei for eksempel skal ut ei helg. Så kvifor ikkje? 


Får vel tenke litt meir før eg går bort på Specsavers og snakkar med dei der. Må jo faktisk lære å ta dei både på og av, tilvenning og alt det der. Men ja... Tida får vise kva det blir til. 

 Q: Nokre som bruker linser av og til eller heile tida? Korleis er det?

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

True Blood

14.jun.2010 @ 14:47 i Blogg 2 kommentarer

For dei som ikkje viste det, så har sesong 3 av True Blood begynt. Jippi! Såg første episoden av sesong 3 i sta før eg gjekk ut ein tur. Det er no litt spennandes då! 

 

 

Q: Fleire som ser på True Blood?

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ganske fornøgd eigentleg

14.jun.2010 @ 12:07 i Blogg 0 kommentarer

Sidan laget eg kom med på på volleyball tapte alle kampane, fikk vi lov til å gå heim. Og då skjekka eg karakterane for 2. termin som skulle komme ut i dag. Og eg eigentleg ganske så fornøgd. Det einaste som var litt surt, var eigentleg at eg hadde gått ned 1 karakter i gym. I 1. termin fikk eg 5 (!), eg som elles har pleid å få 2 - 3, haha! Men eg har gått opp 1 karakter i to fag, og opp 2 karakterar i eit anna fag. Og kun ein einaste 3'ar, wuhu!


Men no bør eg ta meg ein dusj før alt som er rundt meg dett om og råtnar. 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Aktivitetsdag

13.jun.2010 @ 21:23 i Blogg 0 kommentarer

I morgon er det aktivitetsdag på skulen. Føler meg eigentleg ikkje i form for det i det heile etter at eg var ute i går. Føler meg meir trøtt og sliten i grunn. Men ikkje nok med det, så er det også siste trekkdag til munnleg eksamen, hjelpe og trøste! Er grusomt og stå der og vente på ho som kjem og skal henge opp arket som bekreftar kven som har kome opp i eksamen. 


Men om eg ikkje kjem opp i munnleg eksamen blir det i vert fall aktivitetsdag. Og eg skreiv meg opp på volleyball. Og det er vist heilt tilfeldige lag, i tillegg til at dei er blanda med gutar og jenter på same lag. Eg suger jo ræva i volleyball at du store allpakka altså! Heldigvis har 2 stykker til frå klassen meldt seg på volleyball også, men det er 99.9% at ho eine ikkje dukkar opp, men det kjem ikkje som noka stor bombe akkurat. 


Og når vi skal spele volleyball er det på sandbana ved Hafstad trur eg. Får berre håpe ingen av Hafstad sine elevar er på skulen i morgon, men så har jo dei aller fleste av Hafstad elevane fått ferie, i vert fall dei som er ferdig med eksamen. Forskjellsbehandling mellom skulane er noko drit! Så som den eine læraren vår sa på Fredag: "Øyrane er jo ein leikeskule. Bøker er levert inn, og elevane har ingen verdens ting og finne på. Dykk sitt kun inne og spelar spel heile dagen. Øyrane er nett som ein barnehage!" Og eg er fullstendig einig.


Sandvolleyball. Eeeh... eg vil ikkje spele. Eg suger i å spele. Einaste eg føler eg er noko lunde god i, er å serve ballen heilt i begynnelsen av spelet. Underarmsserv. Elles går det rett vest heile driten. Og om eg kjem på eit lag med gutar og folk som er dårlege vinnarar er eg sikker på at eg kjem til å få høyre det etter på altså, fytti rakkaren!

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Forelska... eller berre kvalpesjuk?

13.jun.2010 @ 16:58 i Dyr 1 kommentar
Som eg gjer stadig vekk, så går eg inn på finn.no og ser på hundar. Eigentleg berre for å sjå, men så kom eg sjølvsagt over DEN annonsa. Border Collie kvalpar knappe 30 minutt herifrå. Det var jo berre... flott.

Eg som er så forelska i Border Collie rasen. I tillegg trur eg også det er ein hund som får meg meir ut, fordi eg veit at det er ein hund som MÅ aktiverast på både den eine og den andre måten for at den skal bli tilfredsstilt og fornøgd.

Søkte også opp namnet på han som selger dei, og kom inn på "Sogn og Fjordane Gjetarhund" gruppe på Facebook. Då begynner eg også sjølvsagt og tenke på kor gøy det hadde vert og prøvd seg på gjeting. Berre sånn for morro. I tillegg kunne eg ha drive aktivt med Agility. Men det skal eg jo også prøve å få i gang med Dina, for ho verkeleg elskar Agility.

Huff og huff. Eg skulla aldri ha gått inn på finn.no i dag. For om eg nokon sinne skal skaffe meg ein Border Collie må eg ha flytta for meg sjølv, helst ha ein stor hage og gode turmoglegheitar og sist, men ikkje minst: fast jobb!

Men eg er nok ikkje berre forelska, eg er nok også kvalpesjuk. Så får berre håpe alt går etter planen, for då blir det forhåpentlegvis kvalpar i hus rundt hausten/jula.

 


Dina og Enya

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Vil ikkje!

13.jun.2010 @ 13:04 i Blogg 2 kommentarer

På Tirsdag skal eg til tannlegen igjen. Forge gang eg var der, var han veldig usikker på om han skulle trekke den eine jekselen eller ikkje, han skulle i vert fall ringe eller sende ein tannlegetime lapp i posten. Og lappen kom. Synest ikkje han trenger å trekke den sidan eg ikkje har vondt, og i tillegg til at han fyllte den med eit eller anna. Åeeeeh! 


Han dreiv også å snakka om noko skrue greier. Skrue som tann? Nei, elles takk du! Vil ikkje, vil ikkje, VIL IKKJE! Eg hatar tannlegen, hrmf!


Og eg ser i grunn for meg at trekking er heilt forjævlig vondt, og at det kjem til å ta fleire timar!

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ein fin fin kveld

13.jun.2010 @ 03:39 i Blogg 0 kommentarer

Då var eg nett ferdig og ete. Har nesten nett komt inn døra nemleg. For rundt 22 snakka eg med Silje på Facebook chatten, og då sa ho at eg kunne komme opp til ho og Silvia. Og sidan bussen gjekk om 6 minutt, var det berre å finne fram drikka, skoa og pengar. Så sprang eg bort til bussen, puuuh! 


Når vi satt oppe hos Silvia drakk eg kun 2 glas utblanda Bacardi Mojito, så var ikkje så mykje. Og litt seinare kom også Janita ned sidan ho var i nærleiken. Men når vi skulle ta bussen ned igjen til sentrum hadde eg litt for lite småpeng, så då fikk eg av Silvia. Tuuuusen takk for det!


Vi gjekk av ved Førde Hotel der eg måtte gøyme drikka mi i buskene før vi gjekk inn i baren. Var heldigvis ingen vakter der i dag. Men når vi var inne kom det ein eldre men drita fyr og lurte på om han kunne sitte med oss, og då sa Silje at han kunne sitte med oss om han spanderte Cider på kvar av oss, og når vi hadde drukke opp det spanderte han Sex on the Beach på oss. Mmmm! 


Men no er det natta natta på meg. Så GOD NATT alle saman!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Is, Peanøtter og NonStop

12.jun.2010 @ 18:06 i Blogg 1 kommentar

I dag gjekk eg til innkjøp av vaniljeis, Polly peanøtter og originale NonStop. Det er så godt! For dei som ikkje har smakt det før, vil eg rett og slett anbefale det. Og det inneholder alt vi treng for eit variert kosthald eller noko i følge læraren min; karbohydrat, feitt og protein (?). Eg hugsar ikkje heilt. 


Men uansett. Dei som ikkje har smakt ei slik blanding før, bør smake det. For smaken av is saman med den salte peanøtt smaken og NonStop smaken er himmelsk!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Happy, Happy, HAPPY!

12.jun.2010 @ 13:19 i Blogg 0 kommentarer

Logga nett innpå nettbanken for og sjå kor mykje eg hadde sidan pappa sa han satte innpå nokre pengar. Og sidan eg må betale rekninga på 950 kr. til sjåførlæraren eg hadde, så tenkte eg at eg ikkje hadde så mykje igjen når eg skal til Bergen. Men gjett kva! Fikk litt sjokk over at eg plutseleg hadde dobbelt så mykje som eg trudde. Hadde fått feriepengane frå sjukehuset, YES! I'm Happy, Happy, HAPPY! 


Så har eg kanskje litt og handle for i Bergen, eller Åsane, allikavel! 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Oppsummering: 2.2 kg

12.jun.2010 @ 11:51 i Noka - dietten 3 kommentarer

Her kjem oppsummeringa av vekas Noka - diett. Eg har vel ikkje vert så flink som eg burde, då eg har ete 1 - 2 vanlege måltid. Men elles har det  gått i Noka milkshake til frukost kvar dag. Men eg har drukke milkshaken alt i frå 2 - 3 gangar om dagen. 


Men uansett, eg har fått ned litt over 2.2 kg. Hadde på meg dongeribukse no, burde hatt på meg ei lett kortbukse sidan det var det eg brukte forge Fredag når eg begynte. 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Bloggurat

11.jun.2010 @ 23:31 i Blogg 0 kommentarer

Eg har registrert meg på Bloggurat no. Eller holder på heiter det.

 

Og eg har plassert min blogg i Førdenorske bloggkart!

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Kattunge med to ansikt!

11.jun.2010 @ 21:49 i Blogg 0 kommentarer

Tok ein snartur innom Vg.no for og sjå om det hadde skjedd noko spennande, og plutseleg kjem eg over ein liten filmreportasje om ein kattunge med to ansikt. Den hadde fire auge, to naser og to munnar. 

Link til filmen: http://www.vgtv.no/?id=30837

 


 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Eg sprakk

11.jun.2010 @ 21:35 i Blogg 0 kommentarer

Eg sprakk i sta. Eg skreiv til deg. Statusen din var satt til "opptatt", så du svarte ikkje. Eg gjekk difor ned for og ete, men når eg kom opp igjen var du satt til "borte". Men plutseleg var du frakobla. Eg veit ikkje om du såg det eg skreiv til deg. "Kor lenge skal det fortsette slik?" Det var spørsmålet eg skreiv til deg. Såg du det?


Du logga nett inn igjen på. Eg tvilar på at du kjem til og svare. Er ikkje ein gong sikker på om du såg det. Men eg er usikker. Usikker på både det eine og det andre. Usikker på deg. 


Eg skulle ikkje ha gjort det. Eg skulle ikkje ha sprukke. Burde holdt meg. For du kjem aldri til å svare. 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Noka dietten: Oppsummering

11.jun.2010 @ 21:22 i Noka - dietten 0 kommentarer

For dei som vil vite korleis det har gått med Noka dietten denne første veka, så kan eg skrive litt om kor mykje eg har tatt av og litt sånt diverse i morgon. Er hos pappa no, så får heller gjere det i morgon sjølv om planen var og skrive om det i dag. Men så er det ikkje alltid planane går som dei skal. 

 


Meg i 9- eller 10 klasse. Ute på nattope med Inger Lise, Steffen, Diana og Lena.

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Kva er rett?

11.jun.2010 @ 18:15 i Blogg 2 kommentarer

Føler eg sprekker snart. Eg ser du er pålogga. Eg sitter berre og stirrer på Nicket dit. To klikk og eg er innpå og eg kan begynne og skrive. Det er så enkelt, men samtidig så grusomt vanskeleg. Det blir vansklegare for kvar dag eg ser du er pålogga. Men kva kan eg sei? "Fortsatt sur?" Eller "Er du villig til og sei unskyld?" Det blir for dumt. 


Adrenalinet er klart til å pumpast ut i kroppen. Det er klart for kamp. Klar for kampen mot beskyldingane som vil hagle mot meg om eg snakkar med deg. Eg føler du sitter og ventar på at eg ein dag skal poppe opp på skjermen heime hos deg. Setningen min som poppar opp. Men kva setning? Eg veit ikkje ein gong kva eg vil skrive til deg. Eg vil heller ikkje vere den første som tar iniativet til det. Eller er dette ei avgjerd som gjer forskjellen på barnslegheitar og vaksenlivet? Oppfører eg meg meir vaksent om eg tar kontakt først, i staden for og sitte og vente?


Eg saknar å snakke med deg. Men det forstår nok ikkje du. Eg trudde forrsten eg såg deg ein dag denne veka. Eg trudde det var du som for sykklandes med hue på haudet. Det var nok ikkje deg. 


Eg sprekker snart. Orkar ikkje vente lenger. Men eg veit ikkje kva eg kan eller skal sei. Eit feil ord kan bety reine krigen oss imellom. Eg veit ikkje kva som er rett lenger...

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Irriterandes brødskallar til billistar

11.jun.2010 @ 17:05 i Blogg 0 kommentarer

Fader jåkeren altså! Når eg skulle rygge meg ned på parkeringsplassen utafor garasjen hos pappa stod det ein bil bak meg. Det såg ut til at han blinka ut og skulle kjøre forbi sidan eg satte bilen i revesj, og det var jo stor plass ved sidan av meg så det var ikkje noko problem med å passere. Men så kjem det ein som skal ut frå parkeringsplassen til F.I.L Huset, og den bilen skal mot oss. Så bilen bak meg stoppa opp. 


Så der stod vi då. Bilen bak kjørte ikkje forbi, og bilen forran kjørte heller ikkje forbi. Og eg skulle rygge ned forran garasjen. Dumme brøskallar til billistar som ikkje klarar å kjøre forbi altså! Så sidan ingen av dei to ville kjøre forbi meg før eg begynte på rygginga, dreit eg i dei og rygga. 


Kor vanskeleg er det eigentleg og kjøre forbi ein bil eigentleg!?

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin' 

Is med peanøtter og NonStop

11.jun.2010 @ 16:59 i Blogg 0 kommentarer

I går når vi var på skulen og satt inne og såg filmen Pearl Harbor i 3 timar, menst det var over 20 varmegrader i sola (!), fikk vi is med peanøtter og NonStop til. Fyttikatta det var godt! Det er i følge kontaktlæraren variert kost, der alle dei tre stoffa vi treng for eit variert kosthald er. Fikk veldig lyst på det no... Hrmf!


Men pappa og dama hans skal vist til Bergen i morgon. Nesten så det fristar og kjøre heim igjen litt seinare i kveld då. Eg har i vert fall ikkje tenkt meg til Bergen i bursdag. Eg skal til Bergen, eller rettare sagt Åsane, neste Mandag. Og då skal eg innom den nye gigantiske dyrebutikken dei har fått i Åsane. Men eg kjem ikkje så langt med litt over tusen kroner i Åsane. Stygge drittrekning som gjer at dei to tusen eg hadde tenkt og bruke blir totalt halvvert. Det er så jævli surt!

 


Kunne ønske eg vant i Lotto og vart rik

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Det er jo lov og håpe

11.jun.2010 @ 15:24 i Blogg 0 kommentarer

Eg har tydelegvis enda ikkje vakna heilt, for eg føler med dautrøtt. Kunne sikkert sovna ståande, men trur nesten eg hadde risikert klappe heilt saman når eg sovna, hadde tatt seg ut! Dataen er heller ikkje 100% samarbeidsvillig i dag, kanskje den går ut i ein liten streik den også. Alt går nemleg V E L D I G treigt. Eller ikkje direkte treigt, den henger seg opp på ein måte. Sånn som no mens eg skrive dette innlegget henger det ofte litt igjen, slik at eg ikkje ser kva eg skriver før etTERPÅ! Irriterandes...


I tillegg skal eg til pappa i dag. Håpe dei skal på hytta sånn at eg kan vere heime aleine. Eg vil, vil, vil (!) vere heime aleine, der er så avslappandes. Ikkje noko mas om verken det eine eller det andre, og eg kan gjere nett som eg vil, når eg vil. Så der eg jo lov til og håpe dei reiser på hytta då. 


Været er heller ikkje tipp topp i dag. Når eg stod opp i dag tidleg, var det første som slo meg vinter. Huff, det er ikkje direkte kaldt ute, men med dette høljades regnværet som er ute no, er det ikkje fristandes å gå ut i vert fall. Eg som sykkla til skulen i dag i noko lunde opplett vær, måtte vist sykkle heim igjen i eit høljandes drittvær. 

 

 

 

 

bloglovin  <-- Følg meg på Bloglovin'

God morgon

11.jun.2010 @ 07:51 i Blogg 1 kommentar

God morgon alle saman! Føler meg slettes ikkje heilt vaken enda, så eg har ein litt merkeleg humor nett no. Las mitt siste innlegg frå i går, og der hadde eg skreve "Oljeskjekking av pappa". Skulle nesten tru eg skulle skjekke oljen på pappa, haha! Pappa er ein robot, hah. Setningen betydde då altså at pappa skulle skjekke oljen på bilen, easy peasy.


Men eg får nesten tussle ut på badet for å stelle meg litt meir. Dusja jo i går kveld, og utan fuktighetskrem i ansiktet ser eg ut som ein tørr svamp som har begynt og smuldre opp. 


Men alle får ha ein fin dag i dag. 

 

Dagens gjøremål unnagjort

10.jun.2010 @ 19:46 i Blogg 2 kommentarer

Då trur eg jaggu at dagens gjøremål var unnagjort, finito, ferdig! Føle faktisk eg har fått litt ut av dagen i dag.

 

Skule - film og grilling i Naustdal

Middag

Vasking av bil - utvendig og innvendig

Oljeskjekking av pappa

Tatt ut av oppvaskmaskina

Lagt saman klær

Dusja

 Men trur eg skal lage meg noko mat no snart.

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Bloglovin'

10.jun.2010 @ 15:34 i Blogg 0 kommentarer

Då har eg laga til litt skikkeleg angåande Bloglovin'. Har ikkje gadda og gjort noko særleg før no eigentleg. So det... 

 

bloglovin

 

 

Oljetrøbbel

10.jun.2010 @ 14:46 i Blogg 0 kommentarer

Når eg kjørte frå skulen rundt 11:30, var Veronika og Monica frå klassen med då eg skulle heimom for og hente Dina før vi kjørte opp til Marie for og hente ho og hunden hennar. Og på veg til Naustdal der vi skulle grille saman med BUA måtte vi også oppom Veronika ein tur slik at ho kunne hente hunden sin. Så då var det det opp i Åsedalen og då kjørte vi forbi bossplassen. Men eit lite stykke frå bossplassen begynte oljelampa plutseleg og lyse. 


Vel, kva skulle vi gjere no? Men heldigvis hadde pappa satt ei oljeflaske i bagasjerommet slik at eg hadde til og fylle på, så då måtte vi først og fremst få opp panseret. Haha, vi er nokre amatørar eg vi! Etter at vi hadde leita etter den tingen inni/under panseret vi må trykke på for og få det heilt opp, var det og finne der vi skulle fylle olje på. Det er jo ikkje så vanskeleg i og med at det er eit oljemerke på korken, så den fant vi lett. Men det var ikkje akkurat så enkelt og fylle på utan å grise litt. Og sidan eg klarte og søle begynte det plutseleg og ryke, så då fant vi ut at eg burde ringe pappa. Han sa det ikkje gjorde noko, men han skulle heller sjå litt på det olje greiene litt seinare. 


Etter at eg hadde fylt olje heiv eg, Monica og Marie oss inn igjen i bilen for å innhente Veronika som hadde begynt og gå dit ho bur sidan det ikkje var så langt. Så sjølv om vi kjørte før alle dei andre frå BUA, så kom vi allikavel 30 minutt etter dei til Naustdal. Men trur vi skal vere glade vi slapp og stoppe midt på bilvegen mot Naustdal. Vi stoppa jo på ein grusveg utafor sivilisasjonen nærmare sagt, haha! 


I tillegg må eg vaske bilen i dag. For det som møtte meg i dag tidleg, var ein bil som var nedgrisa av måkedrit! Jævla dretfulgar altså. Så då sprang eg att og fram på parkeringsplassen for og hente litt papir sånn at eg kunne tørke vekk det verste. Så eg får ta turen innom Esso litt seinare i kveld og gå over den med svamp og vatn. 

 


 

Er dette kameraet bra skal tru?

09.jun.2010 @ 21:48 i Blogg 0 kommentarer

Euronics reklame blad greia kom i dag, og det var det nokre digitalkamera inni. Og eg trur eg fant eit som skal vere bra, og det er ikkje til ein heilt galen pris heller.


Digitalkamerat eg såg i reklame bladet var då eit Sony Cyber-shot DSC - W320 Digitalkamera med 14.1 Megapixel, 4x optisk zoom/26mm vidvinkel og 6.7" LCD - skjerm. Og på Euronics kostar det 1498 kr.


I forhold til det digitalkamerat eg har er det sikkert tusen gangar betre med tanke på at mitt kun har 4 (!) megapixel. Mobilen min har jo fleire megapixel, haha!
Om det er nokon som har eller har hatt eit slikt kamera hadde det vert fint om dykk hadde skreve om det var eit bra kamera eller ikkje :)

 

Grilltur med klassen

09.jun.2010 @ 20:17 i Blogg 1 kommentar

I morgon skal eg kanskje på grilltur med klassen og BUA (Barne- og ungdomsarbeidarfaget). Først hadde vi tenkt og blir med eine HS klassen opp til Reset, men så hadde vist læraraen planlagt at vi skulle sjå film og få kake og gudane må vite kva meir, så ingen tur til Reset då. 


Men vi fortsatte og diskutere litt sidan vi ville reise og grille. Og det var kaaaaanskje var planglar ein eller anna gang tidlegare at vi skulle på stranda i Naustdal og grille, så blir det kanskje det i morgon ein gong. Og så fikk vi lov til og ha med hundane, men så snart læraren til BUA finne ut av det blir det vel eit stor nei frå ho. Men sidan eg kjøre sjølv ser eg ingen grunn til ikkje få lov til ha med hundane våra. Hrmf!


Får sjå kva det blir til. Kan jo hende vi kjem opp i munnleg eksamen i eit eller anna fag, og då blir det verken film, kake eller grilling i vert fall. Ut på tur i sola

09.jun.2010 @ 20:09 i Dyr 0 kommentarer

Har nesten nett komt inn igjen etter ein liten gåtur ute i sola med Dina. No er det 22 grader i skyggen, og vel 30 grader i sola, så Dina gjekk og pesa ved sidan av meg. Varmt for lisje Dina i dag ja, men det var ikkje lange turen. Gjekk berre rundt sentrum. Men når vi kom inn igjen var det rett i vannskåla, og det var vel nesten det samme med meg. Berre at eg ikkje brukar noko vannskål. Det hadde vel tatt seg ut, haha!


No har forøvrig Dina inntatt plassen sin under sofaen, mens Noor derimot har funne utkiksposten oppå rygglenet på sofaen. Det har ho full kontroll... Eller nesten i vert fall. Irriterandes og uventande rekning

09.jun.2010 @ 15:12 i Blogg 0 kommentarer

Når eg kom heim igjen frå skulen for ein halvtime åt eg først middag før eg gjekk inn i stua og satte meg der det også låg nokre brev til meg. Og det eine brevet inneholdt ei rekning frå sjåførlæraren min der det stod at eg måtte betale heile 950 kr. for baneleiga under glattkjøring. 


Det som er irriterandes med den rekninga er at han IKKJE har skreve noko om det på kortet mitt der han skreiv på timar og kor mykje både det eine og det andre kosta. Trudde alt av baneleige og alt sånt drit var inne i prisen til glattkjøringa som kosta over 3000 frå før av! 


Eg personleg synest ikkje han kan sende ei sånn rekning til meg når han ikkje ein gong har skreve det på lappen han SKAL skrive det på. Som om han ikkje har fått nok pengar for alle kjøretimane! 


Og ikkje nok med det, så skriver dei heller aldri nokon betalingsfrist på rekninga. Men allikavel sender dei purring om det er noko som kanskje kjem inn litt for seint. Aaaaah! 


jerhi"#@4443[{$eurg3840+24+1211"#"#%€#%??"#€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

The Secret Life of the American Teenager

08.jun.2010 @ 15:44 i Blogg 7 kommentarer

Har begynt og sjå The Secret Life of the American Teenager igjen. Såg ein reklame om serien på TV om at det skulle begynne på FEM, så då tenkte eg at eg skulle sjå om det var komt nokre fleire episodar frå der eg slutta av sist. Som var i fjord ein gong. Og der var det komt mange nye episodar, wuhu!


Serien handlar om 15 årige Amy som blir gravid med Ricky etter ein "one night stand" på noko band greier. Amy får då ein sønn og blir saman med Ben. Mens Ricky blir meir eller mindre saman med Adrian som er ei som ligger meg dei fleste. 


Eg suger i å forklare ting, så alt i alt handlar serien om ungdommar frå 15 år og oppover mot 18 åra og deira syn på sex, kven som gjer det, drama, sladder om kven som ligg med kven og bla bla bla...

 

Trailer:

 

Q: Nokre som har sett The Secret Life of the American Teenager?

 

Filmen Dear John

08.jun.2010 @ 15:31 i Blogg 2 kommentarer

I dag tidleg lasta eg ned filmen Dear John. Den såg jo litt bra ut, så kvifor ikkje liksom? Så har eg kanskje noko og sjå på i helga. Om eg ikkje finner på noko anna då.

 

Litt om filmen (henta frå Filmweb.no - Dear John)

John Tyree er en kjekk og lavmælt elitesoldat som besøker faren i Sør-Carolina når han er på perm. Savannah Curtis er en vakker og intelligent collegestudent fra en velstående sørstatsfamilie som er hjemme på ferie. John og Savannah er fra to vidt forskjellige verdener, men når de møtes ved en tilfeldighet på stranden blir de umiddelbart tiltrukket av hverandre. Møtet fører til et to uker langt intenst eventyr, og de hengir seg til en altoppslukende og voldsom kjærlighet. Begge finner noe i den andre de ikke visste de savnet. 

Når John blir nødt til å vende tilbake til spesialstyrken der han er stasjonert utenlands og Savannah vender tilbake til college, lover de å skrive til hverandre. Gjennom en serie brev fortsetter kjærligheten å blomstre, og en dypt romantisk kjærlighetshistorie får utfolde seg. 

Etter hvert som tiden går er John og Savannah bare i stand til å se hverandre sporadisk. Johns utenlandsopphold forlenges, og Savannahs liv hjemme fortsetter som før. Og når verden blir et mer komplisert og utrygt sted, bekymrer Savannah seg stadig mer for Johns sikkerhet. John slites mellom engasjementet for jobben og ønsket om et liv hjemme med Savannah. Mot en jevnt stigende spenning mellom begjær og ansvar sliter de to med å holde fast ved forpliktelsene sine. Men når en uventet tragedie inntreffer, fremprovoserer Johns hjemkomst en konfrontasjon, og paret tvinges til å oppdage hvorvidt kjærligheten deres virkelig kan overleve.

 

Film traileren

 

Q: Nokre som har sett, eller skal sjå filmen Dear John?

 

Zumba trening

08.jun.2010 @ 09:24 i Blogg 2 kommentarer

Det vart ikkje direkte styrketrening til eigentrening, men Zumba! Lenge sidan eg har prøvd det no, så då gjorde eg det i staden for. Og nesten 40 minutt med Zumba framkallar svetten i vert fall. 


Følte meg eigentleg litt dum der eg stod midt i stua der folk frå bygget på andre sida kan sjå rett inn, og folk som står på andre sida av vegen kan også fint sjå opp hit. Einaste som kan gjere det vanskeleg er persenene som er nede, men ikkje snudd på sånn at dei skal stenge alt ute eller inne. Så det er fortsatt enkelt og sjå inn. 


Men Zumba er artig. Eg synest i vert fall det, og eg begynner heile tida og le av meg sjølv når eg tenker over kor dumt det må sjå ut når eg gjer øvelsane, haha! Og spesiellt når eg gjer dei feil.

 Q: Fleire som har prøvd eller trenar aktivt med Zumba?

 

Veit rett og slett ikkje

08.jun.2010 @ 07:30 i Blogg 1 kommentar

Etter å ha fått høyre kva dei andre i klassen skal gjere som eigentrening tenkte eg at eg eigentleg kunne sykkle meg nokre rundar rundt sjukehuset. Men det som møter meg når eg står opp er regn. Og ikkje søren om eg sykklar i pissregn eller i store dammar. Så då vurderar eg heller å gjere noko her heime. Som sit-ups for eksempel. Eller... åååååh! Eg veit ikkje kva eg skal finne på som egentrening!

 

Å leve i ein fantasiverden

07.jun.2010 @ 22:13 i Blogg 0 kommentarer

Det er ofte, svært ofte faktisk, eg kunne ønske eg levde i ein fantasiverden. Det å leve i ein verden der enkelte folk har spesielle evner. Det å leve i ein verden der ein må bruke anten hest eller føter for og komme oss frå A til Å. 


Det er ein grunn til at eg fint kan lese til dømes Lene Kaaberbøl sine bøker opp igjen og opp igjen utan å gå lei. Spesiellt Skammar serien og Katriona serien. Det er bøker eg elskar å lese. Det er bøker eg fint klarar og leve meg inn i. Det er bøker med den verda eg kunne ønsker eg levde i.


Det verkar så spennande. Å leve i ei slik verd. Ein verden der det alltid skjer noko spennande. I følge boka i vert fall. Slik eg ser det. 


Eg kunne ønske eg kunne finne meg ei graseng lang vekke frå både folk og fe, der eg kunne lagt ut eit teppe og lagt meg ned. Der eg kunne late igjen auga og forsvinne inn i ei anna verd. Ein fantasiverden. Ein slik verden, er ein verden eg kunne tenke meg å leve i.

 

 

Eigentrening i morgon

07.jun.2010 @ 17:27 i Blogg 1 kommentar

Fikk nett melding frå gymlæraren om at vi i 2HEA er utfordra til å gå ein morgontur eller gjere noko anna som eigentrening sidan det kun blir vi som skal ha gym i morgon. BUA må forbrede seg til eksamen, så det så. 


Men eg har absolutt ingen aning om kva eg skal finne på i morgon då. Som regel endar det med badmington, men får vel sende ei melding til nokre av dei i klassen og høyre kva dei har tenkt seg til med.

 

Smaken

07.jun.2010 @ 16:06 i Noka - dietten 0 kommentarer

No har eg blitt vandt til smaken av Noka - dietten, så eg får ikkje den brekningsfølelsen om eg drikker for mykje av gangen sånn eg fikk på Fredag når eg begynte med den. No milkshaken fort ned utan å tenke på kor ekkelt den eigentleg smakte. 


Så for dei som begynte på Noka - dietten, men som slutta på grunn av smaken; Ein blir vandt til det. Og om eg ikkje har hørt heilt feil, så er det vel også sånn at når ein har smakt noko ca. 10 gangar, så er ein blitt så vandt med smaken at vi meir eller mindre begynner og like det. 


Gledar meg litt til Fredag for og sjå kor mykje eg har gått ned til saman gjennom heile veka.
På tur til Bekjavatnet

07.jun.2010 @ 13:51 i Blogg 2 kommentarer

Sidan eg fikk SkuleSms litt over 07:00 i dag tidleg, og eg allerede hadde stått opp og fått på meg kle, så gadd eg ikkje gå og legge meg igjen fordi vi fikk fri. Så då tenkte eg at eg skulle gå meg ein tur med Dina, så rundt 10:30, litt over kanskje, fant eg fram ei mageveske og pakka nedi ei flaske vatn, sammenleggbar drikkeskål til Dina, godbitane til Dina og kameraet. Så tok eg med meg Dina og kjøre opp til Langeland der eg først klarte og prestere å kjøre forbi innkjørselen til parkeringsplassen, og nesten snuplassen der eg måtte snu. Men vi kom oss no bort til parkeringsplassen til slutt der eg parkerte bilen, festa mageveska og tok båndet på Dina. 


Tenkte eigentleg at det ikkje var så mange ved Bekjavatnet sidan det er Mandag og dei fleste er på arbeid, men der tok eg feil. Det vrimla av folk der, og spesiellt ungar som fiska og vassa. Men eg stoppa berre opp slik at Dina kunne frå dikke, noko ho ikkje gjorde, og for at eg kunne ta nokre bilder. Så etter 10 - 15 minutt begynte vi på tilbakevegen igjen.


Så her kjem nokre bilder frå turen til Bekjavatnet.
Fleire som har nytta finværet til og gå tur i dag?

 

My lucky day

07.jun.2010 @ 07:28 i Blogg 2 kommentarer

Trur det er min "lucky day today". Satt nett og år frukost, som no er Noka - dietten, då det plutseleg peip inn ei melding på mobilen. Tenkte med det same at det sikkert var ein SkuleSmS frå læraren om at vi skulle på tur eller noko. Men det var enda betre! Eine ungen til læraren vår er sjuk, sånn at ho måtte vere heime og difor fikk vi fri i dag! Jiiihaa!

 Så dagen i dag burde vel kanskje inneholde ein gåtur med Dina i vert fall. Får sjå kvar eg finn ut at vi går, men tur og trening med Dina blir det i vert fall.

 

Tips til bra digitalkamera?

06.jun.2010 @ 16:22 i Blogg 2 kommentarer

Eg har funne ut at eg treng eit nytt digitalkamera. For det eg har er fleire år gammalt, og PC'en likar det ikkje. Og når eg skulle legge bilda frå Sommarfesten inn på dataen fant eg først kun nokre gamle bilder eg sletta for lenge sidan! Så måtte bruke eit heilt anna program for å overføre bilda frå kamerat og over til dataen.


Difor lurer eg no på om det er nokre som har nokre tips til eit bra digitalkamera som ikkje er så alt for dyrt.


Har sett litt på desse kameraene:


Samsung PL150 digitalkamera med 12 megapiksler, 27mm vidvinkellinse, 5 x optisk zoom og skjerm både foran og bak. Kr. 1695 på Elkjøp.Samsung ST500 digitalkamera med 12 megapiksler, 4,6x optisk zoom og to LCD-skjermer. Kr. 1999 på Elkjøp.Sony DSC - TX1 digitalt stillbildekamera med 10,2 megapiksler, 4x optisk zoom og 3" LCD-berøringsskjerm. Kr. 2659 på Elkjøp. Var litt dyrt då...

Vurderar vel kanskje mest det øverste kamerat vil eg tru.Bilder frå Sommarfesten

06.jun.2010 @ 15:53 i Blogg 5 kommentarer

I går var eg altså på Sommarfesten. Det var no kjekt det. Måtte ein tur heimom med drikka og for å hente meg ein gensar når vi entra sentrum. Men når vi kom inn rundt 21:00 var det Samora, vinnaren av Vallakers talentkonkurranse 2010, som varma opp på scena. Dei kjem herifrå og er mellom 18 og 19 år. Dei måtte då varme opp sidan Bjørn Hellfuck vart forsinka. Veit ikkje heilt om eg kan sei at Bjørn Hellfuck var noko å høyre på eigentleg. 


Men etter han kom Ralph Myerz på scena. Tja, veit ikkje heilt kva eg kan sei om dei. Fulgte ikkje så veldig mykje med når dei var på scena. Fulgte vel meir med på at eg fraus trur eg. Men dei var no heilt greie eigentleg. 


Mellom 00:30 og 01:00 reiste Inger Lise og Tore, så då hang eg meg på Veronika som går i klassen min, som eg møtte tidlegare på kvelden også. Så når eg møtte ho og typen hennar, fant dei ut at dei skulle bort på Kroa for og kjøpe seg noko mat. Så på vegen ut måtte vi få oss billettar slik at vi kom oss inn igjen også, så då fant vaktene berre nokre gamle billettar som vi fikk med oss. 


Når dei hadde ete gjekk vi bort igjen på festplassen. Og på veg bort var det ein av vaktene som hadde beordra ein eller anna person ned på bakken. Så han hadde nok gjort noko gale. Og når vi var komt oss inn var det ein som låg på bakken med teppe over seg + ein haug med rødekors folk. Men då var det altså Donkeyboy som endeleg hadde entra scena! Så då var vi der og høyrde på dei til det slutta rundt 01:30. Og etter det gjekk eg heim igjen. 


Møtte jo også på nokre kjentfolk også. Og nokre av dei jobba der.


Bjørn Hellfuck


Bjørn Hellfuck


Sponsortelta


Ralph Myerz


Ralph Myerz


Politiet var godt synleg inne på området


Fikk ingen bra bilder av Donkeyboy


Folk slappar mens dei høyrer på musikken


Mykje folk


Inger Lise


Veronika

 

Var forresten nett bortom pappa med nokre Cola og kips, og gjett kva som var skjedd det! Haha, han hadde klart å knuse ei stor blomsterpotte, så det låg fullt av jord innafor verandadøra oppe.

 

Eksamenen i går

05.jun.2010 @ 15:18 i Blogg 2 kommentarer

Eg hadde jo Tverrfagleg Eksamen i går, og det gjekk no så som så. Måtte jo først og fremst vente i langt over 30 minutt før vi fikk komme inn då dei var på etterskudd. Veldig på etterskudd! Synest framføringa gjekk heilt OK. Og det same gjelder eigentleg den individuelle delen. Trur eg var litt heldig med spørsmåla, men det var nokre spørsmål eg misforso litt, og når kontaktlæraren min skulle få meg på riktig spor gjer ho alt mykje verre for meg. Ho er sånn som snakkar rundt ting, og ho suge ræv i å forklare ting. 


Når eg var ferdig med den individuelle delen, måtte eg gå inn på datarommet sånn at lærarane og sensoren kunne diskutere. Så vart eg plutseleg tatt inn fordi dei lurte på kvifor det kun var midt namn som stod på Power Pointen. Tenkte jo på det kvelden før at eg kanskje burde forandre på det, men då var det forseint. Men grunnen til at det kun var midt namn som stod der var jo eigentleg fordi eg gjorde så og sei alt. 
Sensoren lurte også på kvifor det kun var midt namn som stod på møteinnkallinga. Gaaaash! Er dei verkeleg så dumme? Det var kun midt namn som stod på møteinnkallinga fordi eg liksom var "sjefen" i møtet vi hadde som skodespel, mens "alle ansatte" var dei to andre som liksom også jobba der eller noko. 


Power Pointen eg lagde, fikk karakteren 5 (!) utruleg nok. Resten av karakterane legger eg ikkje ut.

 


Framsida på Power Pointen. Strekane er der sjølvsagt ikkje på sjølve framførings PP'en,


Glad det kun er 9 dagar igjen på skulen. Ikkje meir gruppearbeid med drittgrupper!

 

Sommarfesten!

05.jun.2010 @ 15:03 i Blogg 0 kommentarer

I kveld er Sommarfesten, endeleg! Håpe det blir kjekt. Skal vist opp til søstera til Tore, som er typen til Inger Lise, og drikke. Så skulle vi vist også grille. Så eg kjøpte berre nokre bacon- oste pølse greier og pølsebrød. Så har eg kjøpt ein Coca cola som vist nok skulle vere godt å blande saman med Bacardi Mojito...?


Er også sol og fint vær ute, så været er det ingen som skal klage på! Eg for min del heiv på meg ei dongeribukse i sta, for det er litt vind ute og i løpe av kvelden går jo gradene nedover igjen. Så tenkte det kunne vere greit med ei bukse då. Pluss ei tynn skjorte. 

 


 Skal ha med meg kameraet sånn at eg får tatt nokre bilder, og eventuelt filma litt av konsertane. Så det blir då lagt ut på bloggen om nokre dagar.

 

I think...

05.jun.2010 @ 00:01 i Blogg 0 kommentarer

Sidan eg tok den sykkelturen rundt sjukehuset i dag, droppar eg den i morgon. Føler eg har så kort tid på meg. Men eg har jo ikkje det. Så står vel opp i 11:00 tida, og ventar på at Inger Lise kjem med tinga før eg går bort for å ta sol. Trur forrsten eg fikk litt farge i dag. Eller rosa farge. Typisk!


Så må eg jo også ta ut, og handle noko grillmat. Men eg veit ikkje kva eg skal kjøpe, men det finner eg vel ut av når eg er på Domus. Og Inger Lise skulle vist ta bussen opp dit vi skulle i 15 - 16 tida, så då må eg slenge meg på ho!

 Men trur eg skal finne senga no før eg sloknar heilt her eg sitter med PC'n på fanget og heile sulamitten!


Så natti natt hattifnatt! :)

 

Fristelsar

04.jun.2010 @ 23:55 i Blogg 2 kommentarer

Det fristar. Eg ser du er pålogga, og det fristar å sei hei. Men eg kan ikkje. Eg vil ikkje vere den som alltid må bøye meg i støvet. Eller gå med halen mellom beina og sei unskyld. Eg gjorde ingenting. Men du trur det. I følge deg var jo alt mi skyld. Det er feil. For det var ikkje mi skyld. 


Det fristar. Men eg må motstå fristelsen. Atter ein gong.

 

Og då starta eg

04.jun.2010 @ 19:15 i Noka - dietten 3 kommentarer

Reiste bort på Sunnkost i sta og kjøpte meg ein Noka diett. Eller det var ein milkshake diett, og det vart vaniljesmak. Det var i vert fall ikkje det beste eg har smakt, den skal no vere sikkert! 


Når eg lagde meg ein milkshake drikk kan eg sei det smakte litt rart. OK, men rart. Men etterkvart synest eg den smakte eklare og eklare. Føltes ut som om eg skulle kaste opp av og til, så eg tok små slurkar med litt mellomrom i mellom. Så alt gjekk no ned, så no gjennstår det vel eignelteg og prøve å få i meg minst 1,5 liter vatn. 


Lagde også samme skjema som stod bak i det lille heftet, på dataen slik at eg kan skrive inn for kva veke. Og då tenkte eg også at eg kunne oppdatere litt kvar veke om korleis den funke. Eller om den funke. 


Har også laga meg ein liten plan for i morgon. Så om eg står opp mellom 10:30 og 11:00 og hive i meg frukost, så burde eg har god tid til og sykkle meg ein runde rundt sjukehuset før Inger Lise kjem. Tar vel berre nokre minutt og sykkle dei 6 kilometerane. Og når Inger Lise har komt her med tinga sine som ho setter i frå seg her mens ho er borte på festplassen der sommarfesten skal vere for å hjelpe til litt der, så tenkte eg at eg kanskje kunne gå og sleike sol på Brun og Blid i nokre minutt før eg går bort på Domus for og kjøpe blandevatn til Mojitoen og grillmat som eg også måtte ha med meg dit eg no enn skal før sommarfesten i morgon. 

 
Det smakte ikkje noko særleg godt, men følte meg i det minste litt mettare etter milkshaken!

 

NOKA dietten

04.jun.2010 @ 17:09 i Noka - dietten 0 kommentarer

Etter at Miaolsen.blogg.no skreiv på bloggen sin at ho hadde fått ny sponsor, som var NOKA og fått produkt frå dei, og no har oppdatert at Noka dietten er til å anbefale søkte eg litt rundt på nettet for å finne ut kva andre hadde og sei om dietten. Det var delte meiningar, men følte eg las meir positivt enn negativt om den. Så no sitter eg her og vurderar om eg skal hive meg på sykkelen og sykkle bort på Sunnkost for å sjå om dei har den der. Men problemet er; kva smak skal eg kjøpe? Det følte eg nesten at dei fleste anbefalte vanilje, men eg er litt usikker. Så eg truuur valget står mellom vanilje og sjokoladesmak, men kva er til å anbefale der?


Og om eg då går tur rundt sjukehuset nokre gangar i veka med Dina... hmm!

 


http://vektreduksjon.org/slankekur/noka-dietten/

 

 

Brun og blid + lommeboktap

04.jun.2010 @ 14:48 i Blogg 4 kommentarer

Etter eksamenen som gjekk heilt greit igrunn, møtte eg Inger Lise. Så då kjørte vi heim slik at eg fikk lagt i frå meg tinga mine før vi gjekk bort på Domus slik at eg kunne kjøpe meg noko mat. Etter det gjekk vi bort på Brun og blid solstudio der vi tok sol i 9 - 10 minutt. Ganske deilig i grunn, og huda loktar jo så godt etterpå!


Men når vi var ferdige med å ta sol, gjekk vi bort på Kroa og kjøpte oss kvar sin softis sidan de er blå himmel og sol i dag. Så vi satt utafor Kroa på ein liten benk heilt til Inger Lise måtte gå sidan ho skulle på kjøretime. Men litt over 14:00 ringte Inger Lise og lurte på om eg kunne gå bort på Kroa for å sjå om dei hadde funne lommaboka hennar sidan ho trudde ho hadde mista den. Så då slang eg meg på mamma som var på veg ut døra sidan ho skal på hytta, så ho kjørte meg bort til Kroa der eg hoppa av. 


Det var då altså ei dame som heilt tilfeldig hadde sett lommeboka til Inger Lise ute på den benken vi hadde såtte på, så ho hadde levert den inn i kassa. Puuh! Så ho hadde altså gløymt den igjen, men no har eg den sidan ho er på kjøretime. Men den blir vel henta etterpå. Så det vart no ein "Happy ending"... Eller noko i den dur. 

 


Inger Lise

 

Men dykk får ha ein elles fin dag alle saman!

 

Så satt eg her då

04.jun.2010 @ 10:11 i Blogg 0 kommentarer
Ventar enda på å få kome inn slik at vi kan framføre eksamenen vår. Eller vi skal jo eigentleg ikkje inn før 10:20, men dei er heilt forjævlig på etterskudd! Den første gruppa skulle eigentleg vere ferdig med gruppeframføringa og individuell høyring + samording mellom lærar og sensor, klokka 10:00, men den siste som skulle inn til individuell høyring frå første gruppa er enda ikkje gått inn... Eg er lei av å vente!

Kjem vel sikkert ikkje inn før klokka nærmar seg 11:00 vil eg tru...

Sol, sol kom igjen...

03.jun.2010 @ 20:49 i Blogg 2 kommentarer

Sola er min beste venn

Vekk med skyer, paraplyer

Sola er min venn


Okei, så kan eg ikkje sangen då. Men kan vel alltids prøve? 

I morgon skal eg og Inger lise bort på Brun og Blid for å ta sol. Er år og dag sidan eg var der sist. Eg er forhåpentlegvis ferdig med tverrfagleg eksamen rundt 11:30, og sidan Inger Lise skal på kjøretime kl. 14:00 og er her rundt 11:30, så tar vi sol i mens ho ventar på at kjøretimen skal begynne. Men sjølvsagt skal vi ikkje ligge der i over 2 timar, blir nok berre nokre minutt til og begynne med.

 


Får fortsette drittarbeidet

03.jun.2010 @ 20:20 i Blogg 0 kommentarer

Trur nesten eg må fortsette drittarbeidet no. Eller det vil sei fortsette med øvinga til tverrfagleg eksamen eg og resten av klassen skal ha i morgon. Eg må kunne mesteparten av teksten utanat slik at eg kan prøve å få ein betre karakter enn eg pleier. Men den individuelle delen kjem til å gå rett vest trur eg. 


Mamma skal snart lage Smoothie, så kanskje eg får opp humøret lite vetta.

 Eg er så flink til å lage ei teikning over eit legekontor altså! Aplaus for meg... næææt!


Og det er forresten "kontor/undersøkingsROM" som skal stå ved den lyselilla prikken.

 

Melde meg på enda ein

03.jun.2010 @ 20:03 i Blogg 1 kommentar

Melde meg på enda ein fotokonkurranse. Men no er det hos http://linnjones.com/ eg melder meg på. Temaet der er vår.


Eg melder på desse bilda:
Heile bildet viser ikkje på grunn av den store størrelsen som blir brukt.