Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: mai 2011

Film: Easy A

30.mai.2011 @ 22:10 i Blogg 1 kommentar

Easy A er ein ganske så jentete, sladder, drama og kjærleiks film. Men eg likte den fordiom. Du veit slike skular der rykter spreiar seg fortare enn du får sagt "BØ!"? Vel, her har vi eit typisk eksempel på det.

FilmWeb: "Etter at en liten hvit løgn om å miste jomfrudommen kommer ut, opplever den veloppdragne high school jenta (Emma Stone) at livet blir som Hester Prynnes liv i "The Scarlet Letter", en historie hun akkurat nå leser på skolen, helt til hun bestemmer seg for å bruke ryktet til å heve sin sosiale og finansielle status"

Terningkast: 4 - 5

 

Har du sett, eller kjem du til og sjå filmen? Om du har sett den, kva synest du om den?

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

På tur med tre hundar samtidig

30.mai.2011 @ 14:29 i Dyr 1 kommentar

Sidan dei tre siste skuletimane på mandagane består av matte, og vi er ferdig med pensum og eksamen i matte var vi så heldige at vi fekk gå tidleg i dag. Så då kjørte eg heim og gjekk for og handle. Tenkte eg skulle ta turen bortom Førdehuset for og kjøpe billett til sommarfesten som skal vere på lørdag, og då benytta eg anledninga til og ta med meg alle tre hundane (Dina, Pia og Ena). Dina og Pia vart kobla saman i tvillingkobbel mens Enya fekk sitt eige bånd, så tussla vi av gårde. 
Det går i grunn veldig bra og gå med alle tre samtidig, ingen slåsting eller noko. Einaste som til tider kan vere noko irriterandes, er at Pia har ein tendens til og vimse ved å gå fram og tilbake, opp og ned, forran og bak Enya... 

Når vi nærma oss Førdehuset gjekk vi forbi ein heil skokk med ungar, syklar, diverse hinder og ja. Men når vi hadde komt oss bort fant eg ein stolpe eg kunne binde dei til. Kommanderte Enya i dekk og så gjekk eg inn. Tok meg knappe to minutt på og gå inn, kjøpe billetten og gå ut igjen. Men synet som møtte meg når eg hadde komt ut igjen overraska meg faktisk. 
Enya låg der ho vart kommandert til og ligge, og Dina hadde lagt seg under benken som stod like ved. Til og med Pia hadde roa seg ned og stod berre der ved sidan av Dina. Så tusla vi heimover igjen. Då begynte Pia og skape seg ved og bite tak i tvillingkobbelet og filleriste det. Standard Pia. Ho yppa også med Dina, noko som resulterte med ei nokså grinete Dina. Enya såg ut til at ho ikkje heilt viste korleis ho skulle reagerte, men ho prøvde og nappe til dei.'
Når vi hadde komt oss heim igjen, men fortsatt stod ute begynte Pia og yppe igjen, og denne gangen resulterte det i kamp mellom Pia og Dina. Så der stod eg då, med to hundar som rauk i tottane på kvarandre og som eg holdt i båndet med den eine armen, og i den andre holdt eg igjen Enya som var meir enn klar til og bryte inn. Takk gud for at Enya er av den typen som ikkje lukkar øyrar, men ho var bra tung og halde igjen med kun ein arm! Så med føttene måtte eg dermed prøve og skilje dei to kamphundane, jaddah! Det var ikkje så enkelt akkurat....

Alt i alt går det jo faktisk veldig bra. Pia har roa seg og finner seg no i at Enya faktisk er her. Enya ligger jo stort sett i gangen eller ein plass i stua og slappar av/søv det meste av dagen når vi ikkje er ute.
Enya hadde fri tilgang til kjøkkenet, stua og gangen i natt og der sov ho aleine. Dina sov som vanleg hos mamma, og Pia hos meg. Det verkar også som at det har gått veldig bra med alle saman aleine i samme rom mens eg var på skulen og mamma på jobb.  


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: greiner

29.mai.2011 @ 21:56 i Foto 3 kommentarer

No har eg forminska ein heil haug med bilder eg er fornøgd med som eg har tatt med speirefleksen sidan april, då eg kjøpte det. Grunnen til at eg har forminska dei, er for og minske sjansen for at folk skal stele bildene mine, eit tips eg fekk når eg var på Canon eos kurset på mandag. Og for dei som vurderar og melde seg på eit slikt kurs, så vil eg verkeleg anbefale dei til og gjere det, for kurset var kjempebra! Var jo såpass smart at eg først gjorde bildene alt for små, slik at eg måtte gjere absolutt alt om igjen, men no er eg endeleg ferdig og bildene er ute.
Men uansett, eg har laga ei mappe på heimesida mi (www.coton-ull.webs.com) der eg kan legge ut diverse andre bilder enn kun hund. Så om nokon vil sjå er det berre og trykke seg inn på linken. 

Trur ikkje dette bildet har vert ute på bloggen enda, så då legger eg det ut no. Litt rotete med alle dei andre greinene i bakgrunnen, men men...

Kva synest du om bildet?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: portrett

29.mai.2011 @ 15:01 i Foto 2 kommentarer

Bestefar kom og leverte Enya litt før 11 i dag tidleg. Som vanleg klikka Pia totalt og nekta å stoppe med gneldringa si. Og ja, Pia og Enya har hilst på kverandre mange gangar før. Etter at eg hadde fått på meg kle tok eg med meg alle hundane ut og gjekk meg ei runde rundt nabolaget, tenkte Pia kanskje kom til og roe seg ned og slutte med gneldringa når vi var heime igjen. Turen gjekk jo greit og alle gjekk fint på rekke og rad forran meg, men ei stund etter at vi hadde komt oss heim og inn igjen starta Pia påan igjen. 
Litt seinare tok eg alle med meg ut på ein ny tur, og då oppførte alle seg eksemplarisk. Men som vanleg etter at vi hadde vert inne ei stund klikkar Pia totalt. Og no har Enya vert her i snart 4 timar, og Pia har fortsatt nokre gneldrebyger på Enya. Like før eg bindre ho ute og lar ho stå der, blæææh!

Og ikkje nok med det, så driv Dina og jokkar på Pia. Slik har ho holdt på i eit par veker no, nokre dagar meir enn andre, og i dag har det vert heilt enormt! Det er også ein ting som gjer meg ganske så sprø...
Eg som hadde bestilt sol og fint vær slik at vi kunne ta oss ein tur på fjellet, men neeeida, her regnar det kråkebollar ute!

Men kva synest du om bildet? 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Enya

28.mai.2011 @ 13:31 i Foto 0 kommentarer

I morgon kjem Enya, Border Collien til mormor og besten. Skal passe ho til torsdag, så då får eg endeleg ein litt anna hund og ta bilde av i staden for kun Dina og Pia. 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Trimmebordet

28.mai.2011 @ 12:47 i Dyr 2 kommentarer

I går fekk eg beskjed om at trimmebordet hadde komt, så etter skulen kjørte eg bort for og hente det. Hadde litt problem med og få det med meg ut sidan eg var fast bestemt på at eg skulle bære det, men eg fekk det med meg etter nokre pausar. For bordet var sjukt tungt! 
Synest bordet var ganske så billeg, for det er giga stort med hjul og håndtak til og trille det + galge. Alt dette til noko à 1200,- men då fekk jo eg 10% rabatt også. I utgangspunket kostar det noko à 1400,- Så absolutt ikkje gale med tanke på at ein kan få bord utan hjul og galge som er fleire hundre krone dyrare!

Har du trimmebord til din(e) hund(ar)?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: you are the one and only

27.mai.2011 @ 22:40 i Foto 0 kommentarer

Føler denne veka har bestått av mykje stressing. Eller ikkje direkte stress, men det har vert mykje som har skjedd. Mandag og tirsdag var det vanleg skuledag. Pluss at eg var på jobb på tirsdag. Sidan vi skulle ha matteeksamen på onsdagen måtte eg lese side opp og side ned, samt skrive ned haugevis med reglar vi hadde gått gjennom på skulen. Det tok jo nokre dagar kan eg sei. 
På torsdagen var det påan igjen med ein ny eksamen, denne gangen norsk hovudmål. Gadd ikkje lese til den, og eg rekna nesten med vi kom til og få litt analysering. Og kva skjer? Jo, vi fikk meir eller mindre kun stygge analyseoppgåver. Blææh, er så lei av analyse no!

I dag er det dagens lengste skuledag i veka, og ikkje nok med det fikk eg melding om eg ikkje kunne jobbe i kveld. Hadde ingen andre planar, så eg sa ja. Litt ekstra pengar i lommeboka gjer jo heller ingen verdens ting! Så blei litt stress etter skulen. Hadde også fått beskjed om at trimmebordet eg hadde bestilt endeleg hadde komt i butikken på Våpenloftet, så rett etter skulen reiste eg bort dit for og hente det, før eg reiste heim, lufta hundane, heiv i meg mat, opna og pakka ut trimmebordet, for så og reise på jobb.
Trimmebordet er forresten gigantisk! Pia har jo kjempemykje tumleplass oppå der. Men er jo betre enn ein sånt lite "pinglebord" føler eg. Og eit giga trimmebord med hjul, håndtak for og dra det + galge kosta for meg som får 10% rabatt, noko å 1200,- Det vil eg sei er billeg når ein ser trimmeborda i vanleg liten størrelse, gjerne utan hjul og galge som er fleire hundre kroner dyrare!

Men ja, over til det innlegget eigentleg skulle handle om, nemleg bildet! Kva tykkje du? 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: run, run, run!

26.mai.2011 @ 23:47 i Foto 0 kommentarer

Her kjem enda eit bilete av det lille krapylet mitt. Er fullt klar over at eg skulle hatt meir "luft" forran ho, men når ho springer som eit olja lyn forbi kameraet er det ikkje alltid like enkelt og få bildet akkurat slik eg ønsker det til tross for at knappen blir holdt nede. 

Var forresten ute og trente litt lydighet med ho dag, og det gjekk så absolutt mykje betre enn eg hadde forventa. I går gjekk ho berre og vimsa rundt. Sitt? Dekk? Kom? Kva er det? Ho lukka øyra heilt! I dag derimot lystra ho, og vi hadde ein fantastisk kontakt, avstandskommanderinga til dekk kunne vert noko betre. Innkallinga gjekk strålande og vi trenar enda på "på plass - øvelsen". Prøvde også noko nytt som eg har trent litt på inne, nemleg å stoppe ho midt i innkallinga. Inne har ho stort sett bråstoppa, mens ute gjekk ho nokre steg ekstra før ho stoppa, men ho stod no i det minste. Ellers prøvde eg og få ho til å leike med ballen ute, og ved hjelp av godbit både hoppar og sprang ho etter ballen og ho endte også opp med og ta den i munnen og herje rundt med den. Jeeei!

Kva synest du om bildet? 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: you're standing still

26.mai.2011 @ 16:57 i Foto 2 kommentarer

I dag har eg hatt min siste skriftlege eksamen, som var i norsk hovudmål. I gå hadde eg skriftleg eksamen i matte, og eg trur faktisk den gjekk betre enn norsken. Men begge gjekk sikker til helvette. Så no gjenstår kun den munnlege delen, og eg gruar meg som pokker til vi får vite kva fag vi kjem opp i!

Kva synest du om bildet forresten?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: beastly

26.mai.2011 @ 14:09 i Blogg 0 kommentarer

Har du nokon gong følt at alt er basert på utsjånaden? Skiller du deg ut blir du usynleg og/eller mobba. Går du ikkje med dyre merkeklede blir du mobba og stempla som fattig. Skiller du deg ut på eit eller anna vis er du rar.

Vel, her om dagen såg eg på filmen "Beastly" som handlar om den arrogante tenårings - guten Kyle Kingson som ydmyker ei jente i klassen som er stempla som heksa. Ho sender ein forbannelse over han, slik at utsjånaden hans blir like grusomt som sinnet hans. For og forbryte denne forbannelsen må Kyle finne nokon som elskar han for den han har blitt i løpet av eit år!

Terningkast: 5+

Har du sett filmen? Kva synest du om den?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: running like the wind.

25.mai.2011 @ 21:50 i Foto 4 kommentarer

Nokon som har sakna foto innlegga mine? Nei, sikkert ikkje. Men uansett så var eg i parken med Pia i dag og prøvde ut den nye langlina/sporlina, og som vanleg sprang Pia fram og tilbake, opp og ned, rundt i ring i nesten ein time. Vel heime igjen vart ho tørka, og idet eg skulle kaste håndkleet ut i yttergangen sprang ho ut, såg på meg og såg ut til at ho lurte på kvifor eg ikkje kom etter, så ho ville nok ut igjen. Ho endte heller opp med og springe etter ein ball inne som eg kasta til ho.
Men i parken, så knipsa eg rundt 200 bilder eller noko, og her er i vert fall eit av dei mange bildene. Dette er noko redigert, men er litt usikker på teksten. Passar "running" eller "flying" best?

Men kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Nytt dekken

25.mai.2011 @ 17:34 i Dyr 2 kommentarer

Seint, seint på lørdags kvelden satt eg og rota rundt inne på petworld. Eg endte opp med ein del ting i handlekorga men såg meg nesten nødt til og fjerne ein del unødvendige småting som diverse leikar og godbitar. Men eg beholdt tre ting, nemleg galgestropp til trimmebord, 1 kg doko godbitar (til kun 29.50,-!) og ei sporlinje. Trimmebord har eg ikkje enda, men eg ventar på at det skal komme inn i butikken, og sidan det følger med ein galge til det bordet fant eg ut at eg like gjerne kunne kjøpe ein galgestropp. For kva skal ein med galge når ein ikkje har ein skikkeleg galgestropp? Godbitar får ein alltids bruk for, og sidan dei var på tilbud og så mykje billegare enn her heiv eg den i handlekorga. 
Sportlinje, kva skal eg med det? Jo, eg har ei langline av nylon eller kva søren, og den funkar fett den, med unntak av at den fort kan brenne seg inn i huda om hunden springer ut og ein ikkje held hardt nok eller har surra lina rundt handa på eit eller anna vis. Så festar alt mogleg rart seg i den lina også, men den kjem nok til og bli godt brukt den også. Mulig eg kan ha den eine liggandes i bilen?

Så var det nytt dekken ja. Har tenkt ei stund på det at Pia treng eit dekken, og då spesielt no sidan det er regntid her. Har høljeregna i over ei veke, og det er meldt meir drittvær utover neste veke også. Så fint og ha ein hund som ikkje er kliss klass over alt. Ein dress hadde nok vert best, men dekken får halde enn så lenge. Og det som er så fint med dette dekkenet er at det er fleece på innsida slik at det kan brukast om vintrane også. I tillegg er kragen høg, og dermed er det laga til eit hol for at kroken/ringen på halsbåndet kan stikke ut. Når det holet ikkje er i bruk er det dekka til av ein stoffbit. Om eg ønsker og bruke sele kan den vere på under dekkenet sidan det også er laga til eit hol på ryggen til kroken/ringen på selen, om eg ikkje har sele på, kan holet lukkast ved å dra igjen glidelåsen. Og den passa perfekt!

Sidan det var ho veterinæren eg kjøpte dekkenet, så vart det også til at Pia vart plassert på vekta. Og den viste 4.75 kg, så det er ei fin vekt.


Under "Buster" merket er opning for halsbånd, og den andre opninga som dåke kanskje ser er for sele.


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Menneskets beste venn beskyttar oss

22.mai.2011 @ 21:17 i Dyr 1 kommentar

Ei på hunden.no la ut ein nydeleg film ho hadde funne på youtube, nemleg "Swedish house Mafia - Save the world". Alt eg kan sei er at du burde sjå sjølv.

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Litt sportrening

22.mai.2011 @ 18:28 i Dyr 0 kommentarer

Sidan det var opplett og tørre vegar i dag, så tenkte eg rett og slett at eg skulle dra med meg dyret ut og trene på litt spor igjen. Mamma hadde jo sjølvsagt brukt opp alt av pølser, så då tok eg i bruk vanleg kokt påleggsskinke. 
Eg starta som vanleg med å binde Pia til eine lyktestolpen på parkeringsplassen, festa nokre skingebitar til tråden og gjekk bortover med skinka på slep. Tenkte eg skulle gjere det litt meir utfordrande og la dermed skinkebiten ein halv meter innpå ein grasflekk. Så gjekk eg tilbake utanfor sporet og bort til Pia som satt og pistra og peip, tydeleg klar for og gå. Eg festa langlina til selen og lot ho gjere jobben.

Det første ho gjorde var som vanleg å sette snuten i bakken og gå med raske skritt bortover. Det såg ut til at ho ikkje heilt viste kvar ho skulle gå når ho hadde komt halvvegs, og endte dermed opp med og gå i ring, sjå på meg og verke noko frustrert. Men ho fortsatte og endte til slutt oppå grasflekken, og etter litt snusnig rundt omkring fant ho skinkebitane. Så det gjekk i grunn veldig bra!
Så då var det ros, kos og herjing som stod på planen før vi gjekk bort igjen til lyktestolpen slik at eg kunne legge eit nytt spor.Eg la det andre sporet i motsatt retning, men når ho skulle gå det kom det ein del folk gåandes borte på vegen, så Pia mista fokuset på sporet. Eller ho sprang bort på graset der eg hadde lagt skinkebitane, så gjekk ho rundt der og fulgte med på folka, så snubla ho over skinkebitane og tok jo sjølvsagt dei også. 

Med det avslutta eg spor treninga sidan det kom så mange folk. Trente heller ein del på innkalling.

Innkalling, korleis gjekk det? Jo, det begynte veldig bra heilt til ho fant ut at ho ikkje gadd og høyre etter. Fikk ho nemleg i sitt, eg gjekk i frå, ho reiste seg, eg gjekk tilbake og fikk ho i sitt før eg igjen gjekk i frå, ho reiste seg, eg gjek tilbake igjen... Slik holdt vi på tre  - fire gangar på rad før ho faktisk satt. Før dette hadde vi hatt to - tre gode økter. Teite lille troll!
Men etterpå tok eg ein liten photoshoot med ho før eg gjekk og tok bilder av nokre blomar.

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Treng hjelp med heimeside!

22.mai.2011 @ 15:10 i Blogg 1 kommentar

Eg har jo ei heimeside på webs.com, og i går starta eg med og pusse litt på den. Men eg har eit problem med bildene eg skal legge ut på blant anna framsida. Bildene får ei mil utanfor boksen eg skriv i, og bildet blir ikkje forminska etter at eg har lagra heller. Har fått høyre av ei anna som har heimeside der at ho berre trykker ein gong på bildet, og dermed får ho opp slik at ho kan "dra" bildet i riktig størrelse. Når eg prøver dette går det derimot ikkje. 

Så no er eg svært frustrert over kor teit den sida overhode kan vere, så kan nokon være så snill og hjelpe meg med problemet?

Oppdatert innlegg: fant ut at det var nettlesaren si skuld. Prøde nemleg Internet Explorer og då funka det fint. Jeeei! 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bestilling

22.mai.2011 @ 12:23 i Dyr 2 kommentarer

Desverre klarte eg ikkje lenger og halde fingra av fatet etter at eg hadde entra Petworld.no. Det første eg gjekk inn på når eg var inne på sida var som vanleg utstillingsartiklar, og der kom eg over ein stropp til galgen på trimmebordet, og sidan eg berre ventar på at trimmebordet eg skal kjøpe skal komme i butikken så havna stroppen i handlevogna. 
Fortsatte og rote litt rundt inne på sida, og såg dermed at Doku godbitar var på tilbud. 1 kg for 29.50,- er ikkje gale i det heile i forhold til kva ein eigentleg betalar. Ein halv kilo her i Førde er faktisk dyrare, haha!

Og til sist men ikkje minst endte eg opp med og legge ei langline/sporline av "plastikk" (anar ikkje heilt kva det er laga av) i handldevogna. Har jo ei langline frå før av, men den er av nylon slik at absolutt alt festar seg fast til den.
Ein ting eg også vurderar er jo å melde Pia på nybegynnerkurs i blodspor når det er kurs igjen. Har nett vert eit kurs, så blir sikkert ikkje før om eit halvt år, om ikkje meir kan eg tenkje meg. Fikk nemleg positiv tilbakemelding frå ei på blogg.no som går spor og rundering med sin hund. Ho såg nemleg filmen av Pia som går pølsespor som eg hadde lagt ut der, og i følge ho gjekk Pia med nasa godt planta i bakken i tillegg til at ho verka ganske så målretta. 
Mon tru kva alle andre med blodsporhundar hadde tenkt om eg kjem der med min lille bomullsdott med ADHD som gneldrar ein liten smule for mykje. 

Har forresten også funne ut at eg kanskje kan få med meg to utstillingar i Bergen i september! På laurdagen skal det nemleg Norsk miniatyrhundklubb avdeling Hordaland arragere utstillings på Stord som ligger ein knapp halvtime utanfor Bergen. Og på søndagen er det Bergens selskaps- og brukshundklubb som vi har deltatt på ein god del gangar før, som sikkert er på Rakketsenteret som vanleg. 
To fluger i ein smekk, er i vert fall lov til og håpe!


Pia 3(?) mnd.


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: gakk gakk

21.mai.2011 @ 22:25 i Foto 1 kommentar

For omtrent ein månad sidan la eg ut bilder av ei særs fotogen and, og eg meinar eg sa eg skulle legge ut litt fleire bilder av den, og her kjem to stykk. Betre seint enn aldri, eller kva seier du? Får håpe det snart blir opplett ein dag slik at eg kan ta meg ein spasertur med kameraet på slep. Får i det minste håpe på fint vær neste søndag sidan eg skal utover mot besteforeldra mine, eller det er i vert fall planen. Landskapet utover mot dit er fantastisk med fjord og fjell. Og om været er fint kunne eg tenke meg å stoppe på enkelte bussholdeplassar slik at eg kan gå ut og ta litt landskapsbilder. 

Men kva synest du om bildene? Og kva likte du best? 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ei perfekt treningsøkt med Pia

21.mai.2011 @ 18:16 i Dyr 0 kommentarer

Meir eller mindre perfekt i vert fall. Har dei siste dagane trent litt på utgangsstilling ved innkalling. Det går litt framover, og eg har no begynt og heve godbiten, og eg fører ho ikkje lenger så mykje rundt som eg gjorde før. Einaste vi ikkje fikk fram i dag, men som Pia elles alltid gjer, er å komme i full gallopp mot meg. Altså og gå i frå sitt eller dekk og rett over i gallopp. No var det heller så vidt ho gadd å komme, og når ho kom var det knapt nok at ho trava. Trur det kan ha noko med at ho var trøtt, vi begge hadde sove på sofaen og stort sett når ho vaknar skal ho ut og inn igjen for og sove vidare. 

Etter å ha gjentatt den samme "på plass/utgangsstillings" øvelsen ein god del gangar trente eg litt på kontakt før eg tenkte eg kunne trene litt på stå - kommandoen slik at den ikkje dør heilt ut når vi ikkje er på utstilling. Eg gjekk bortover golvet med kontakt, gav ho stå - kommandoen og ho stod som ein påle! Men tenkte eg skulle prøve den i andre samanhengar, nemleg at vi har kontakt under marsj, ho får stå - kommandoen og eg går vidare. Og gjett kva? Ho sto i ro! Greit nok så satte ho seg ein og anna gong, men uansett, så sto ho på første forsøk. Vi avslutta berre å begynte på nytt når ho satte seg.Prøvde også og gi ny kommando under innkalling. Denne gangen satt eg på huk og ho var meir gira enn heilt i begynnelsen, så når eg kalte ho inn gjekk ho rett i frå sitt og over i gallopp. Eg gav ho stå - kommandoen, men ho segla ut med alle beina og gjekk heller ned i dekk. Avbraut og prøvde på nytt med same resultat, nemleg dekk. Avbraut enda ein gong og prøvde på nytt, og denne gangen med stor suksess! Ho bremsa såpass raskt at ho sklei litt bortover det glatte golvet, men det gjer jo ingen verdens ting så lenge ho står. Og der stod ho som ein påle. Det er jenta si det!

Trente forresten klikker i dag under alle øvelsane. Trur eg må bruke den meir, føler eg får raskare og betre resultat ved hjelp av den, sjølv om eg til tider klikker litt feil. 
Ja, så må eg jo ikkje gløyme og nemne at eg trente litt på avstandskommandering til dekk, men i staden for og bruke den vanlege stemma gjekk eg over til kviskring. Og frøkna la seg med ein gong. Aaah, for ein deilig følelse det er når ein oppnår- og får til noko!

Etter treninga hadde vi det litt gøy med leiking og herjing der eg forøvrig kraup på alle fire rundt på golvet med Pia i hælane. Det var veldig populært for og sei det sånn. 
Prøvde også og få tatt nokre bilder under leikinga, men kameraet var vist ikkje så veldig samarbeidsvillig i dag. Sikkert fornærma over å ikkje ha fått vere med ut i det siste, men det regnar kråkebollar ute, så tar ikkje heilt sjansen på og dra det med ut då. 


Rare lydar fortenar spørrande ansiktsuttrykk. 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pelsstell av ein Coton de Tulear

20.mai.2011 @ 22:45 i Dyr 0 kommentarer

Veit at eg for ei god stud sidan skreiv at eg skulle legge ut eit innlegg om pelsstell av ein Coton de Tulear. Eg hadde ikkje glømt det, men det låg berre på hylle og vart aldri noko av. Før no. Så her kjem då eit innlegg om korleis eg børster Dina, Pia har ikkje fått så mykje pels enda, så er ikkje fullt så mykje børsting på ho. 
Men stort sett alle rasar må børstast, og alle gjer det på forskjellige måtar. For dei med pelsraser, så finst det ingen fasit på kva børstar ein skal bruke, for det finst ufatteleg mange forskjellige. Deretter begynner eg på grovarbeidet. Om Dina har strikk i luggen må den ut før eg kan starte, men pass på at strikken kan feste seg i pelsen om hunden har gått med den i eit par dagar, og det er dermed viktig og vere forsiktig når ein tar den ut. Eventuelt klippe den av. 
Når det er gjort tar du ein grov børste og børstrar gjennom heile pelsen. Og om strikken i luggen har laga ein floke, då løyser du også opp floken samtidig. Dette gjer eg i full fart før eg går over pelsen med forskjellige kammar.  

Når grovarbeidet er ferdig går eg over med den grovaste kammen. Med den børtsat eg gjennom heile pelsen, det vil sei haude, kroppen, halen, baken, magen og alle fire beina. Kjem eg over nokre flokar fjernar eg så mykje eg kan, og gjerne må eg ta den tynnaste kammen til hjelp. 
Når alle flokane er ute får eg gjerne over med den "mellomste" kammen, før eg igjen går over med den aller tynnaste for og forsikre meg om at alle flokane er ute av pelsen. 
Men om eg finner såpass store flokar at det er vanskeleg og få dei ut ved hjelp av kammen, då tar eg i bruk saksa. Då passar eg først på og finne ut nøyaktig kvar huda er før eg plasserar ein finger på eine sida av floken og klipper inn mot fingeren for og forhindre at eg skal komme borti huda. Og ein må passa på at ein skal klippe forsiktig og ikkje rase gjennom! Men for å forhindre at eg tar mykje pels, så klipper eg gjerne eit snitt her og eit snitt der slik at eg kan børste ut resten av floken.  For at pelsen skal bli meir fluffy slik pelsen på ein Coton skal vere, så pleier eg å bruke ein karde og børstar på ein måte oppover i staden for bakover mot halen slik ein vanlegvis gjer. Ved og børste oppover får pelsen meir luft og blir dermed lettar, fin og fluffy!

Ein ting som også er viktig er å fjerne "søvnen" i augekrokane. Det skal helst fjernast med ein gong du merkar at det er noko der, dette fordi det tørkar inn og festar seg i huda, og det blir dermed vondt for hunden når ein skal fjerne "søvnen". Eg pleier å halde hunden under haka, og om ho ikkje vil sitte i ro held eg ho gjerne lett i skjegget før eg brukar den tynnaste børste (den grå børsten på bildet ovanfor) til og fjerne det forsiktig. Pass på så du ikkje kjem borti auga til hunden!

Dermed avsluttar eg det heile ved å børste bartane så dei blir fine før eg setter luggen opp i ein hestehale så Dina ikkje får så innmari mykje pels ned i augene, pluss at ho ser mykje betre då. Du kan jo alltids tenke deg sjølv korleis det er med ein milelang lugg som heng ned i auga dine. 
Hugs også at hunden har klør som må klippast med jamne mellomrom, og når ein samtidig tar pelsen, kan ein likså gjerne ta klørne også. Har du ein Coton de Tulear? Og var dette eit nyttig/lærerikt innlegg?


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utgangsstilling

20.mai.2011 @ 19:27 i Dyr 0 kommentarer

Tenkte eg skulle trene ein del på utgangsstilling (på plass) med Pia i dag. Starta først inne, og det gjekk til å begynne med ganske så bra, heilt til ho heller følte for og begynne med vimsinga si og gjekk dermed ut i gangen. Som vanleg blir eg oppgitt og sur når ho plutseleg finner ut at ho ikkje gidder meir, så då gjekk eg likså gjerne og satte meg i sofaen. Fekk roa meg litt før eg prøvde på nytt, og då gjekk det litt betre. Denne gangen brukte eg også klikkeren som ein forsterkar.
Sidan det såg ut til at det ikkje regna så voldsomt ute tenkte eg at eg kunne ta Pia med meg ut for og trene litt på utgangsstilling og andre øvelsar ute. Eg fant jo då fram kameraet, men i det eg såg ut vinduet hadde det starta og regne meir. Så kameraet måtte fint bli igjen inne.

Vel ute fekk vi til perfekt utgangsstilling to eller tre gangar, men plutseleg stakk ho. Hadde nemleg kobla av båndet sidan ho altid har komt når eg ropar på ho, og ellers aldri stikker av. Eg kallte ho til meg, og ho kom men plutseleg skar ho rett til venstre. Jaddah liksom... Tenkte ho kom til og springe ut på bilvegen eller noko, mulig at ho såg Mira, Rebella eller ein anna katt, men der tok eg feil. Ho hadde tydelegvis lukta at det var ein hund i ein "kassebil" som stod på parkeringsplassen, og endte dermed opp med og gå rundt bilen. I det eg hadde komt meg bort til bilen og fått tak i Pia og festa kobbelet igjen klikka det totalt for hunden i bilen, som tydelegvis ikkje satt i bur men som heller gjekk laus baki. Heile forbanna bilen rista og gynge! 

Gjekk vekk i frå bilen slik at vi nesten ikkje kunne sjå den lenger, og då prøvde eg på nytt. Gjekk litt betre, og eg gjentok det nokre gongar før eg tusla rundt med ho før vi gjekk inn igjen.
Var i grunn temmeleg sikker på at hunden som satt i bilen kom til og klare å bryte seg ut slik som den holdt på. Men det klarte heldigvis ikkje det då.  


Snakkar vi hengslete og ulydig ungdom? 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hundedrit over alt

18.mai.2011 @ 23:54 i Dyr 4 kommentarer

Har på ein måte sett meg litt lei av alle diskusjonane på blant anna adressa.no når det kjem til hundemøkk. Det starta vel i vinter med at hundane først og fremst ødela- og dreit i skispora der eigarane ikkje gadd å plukke opp. Kva blir foreslått? Jo, hundane bør forbys i skispor! Tenk på ungane som går på tryne og landar oppi driten, og berre tenk på alle bakteriane! 

No er våren her og sommaren har allerede starta motoren, sola er på besøk og hundeeigarar ser sitt snitt i og gå på tur i fjellet og ellers i skog og mark. Hunden driter, enten det er på eller utafor turstien skal det plukkast opp. Men så har vi dei som gjerne plukkar opp driten men sette igjen posen. Blir posen plukka opp på tilbakevegen? Tja, nokon tar gjerne med seg posen, men så har vi også dei som berre lar posen ligge. 
Og kor mange hundre år brukar vel ikkje naturen på og bryte ned plastikk? Mange!


Ha hunden i bånd - bæsjing forbudt.

Men kva kan gjerast for at vi skal forhindre at hundemøkka blir liggande? Kva hjelper det når enkelte kommunar fjernar søppeldunkar på grunn av at dei synest det er for mykje hundemøkk i dei? Eg vil heller påstå at det provoserar hundeeigarar til og la møkka ligge. 
Kvifor ikkje sette opp ein søppeldunk på starten av turstien ved parkeringsplassen eller liknande og i enden? Gjerne på midtvegen også. 

Eg hugsar avisa her tok det opp ein gong, det med hundemøkk i parken. Der var det møkk på bord og benkar, over alt i graset. Det som vart gjort var vel at dei satte opp litt fleire søppeldunkar, og vips så er det nesten ikkje drit der lenger. 
For tenk deg sjølv om du skal på ein skogstur på 6 - 7 km. Hunden gjer i frå seg etter 1 km, og du må bære på ein pose i 5 - 5 km. Kan ikkje posen ligge til du kjem tilbake?


Det er ikkje kun hundane som "forsøplar".

Men så tenker eg litt på det med andre dyr. I skogen går det hjort, reinsdyr, elg, ulv, bjørn, gaupe, fugl, sau, kyr, hest og mange andre dyr. Ingen bryr seg om det ligger ei svær rue/møkkahaug midt i turstien frå eit slikt dyr.

Og kva med dei som rir midt i sentrum der hestane driter midt på fortauet der folk ferdast? Og kattane som gjer i frå seg i sandkasser og som ellers går lause over alt? 
Kvifor er det kun hunden som plukkast opp etter?

Kva kan gjerast for at fleire skal plukke opp etter hunden sin?


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lydighetstrening med Dina og Pia

18.mai.2011 @ 22:38 i Dyr 3 kommentarer

Utpå kvelden 16. Mai var eg så rastlaus at eg tenkte eg kunne ta med meg Pia bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget, men eg endte opp med og ta med meg Dina også. Så eg pakka godbitar, fant fram kameraet, festa på bånd og tussla bort. Planen var at eg skulle trene Pia først slik at ho kunne få roa seg litt, men sidan eg gjekk rundt i mine eigne tankar var det plutseleg Dina eg stod igjen med mens Pia stod bunden til ein lyktestolpe. Greit nok det, så då var Dina først ut.

Det første eg trente var kontakt. Dina har jo for vane og gå litt på skrå forran meg og det er bra irriterande med tanke på at eg lett snublar og/eller risikerar og trakke på ho. Men det gjekk bra, og vi trente kontakt under marsj, både "sneglemarsj", vanleg marsj og springmarsj. 
Gjekk så vidare over til innkalling. Det er jo ein øvelse som går ganske så bra. Eg fikk ho inn på plass og kommanderte ho i bli før eg gjekk over på motsatt side av parkeringsplassen. Stod ei stund før eg kalte ho inn på plass igjen. Gjekk veldig bra! Gjekk ikkje så rasande fort, men ho gallopperar no mot meg og kjem fint inn på plass sjølv om ho sitter litt for langt i frå meg og på skrå.

Hadde også tatt med meg apportbukken. Det er hundre år (minst) sidan eg trente på den øvelsen sist, så hadde ikkje dei største forhåpningane. Men eg fikk no Dina inn på plass og i bli, kasta apportbukken før eg gav ho apport - kommando. Ho var litt treig i starten, men ho sprang ut, plukka den opp og kom inn på plass igjen. Gjekk strålande! Trente også på kontakt under marsj mens Dina gjekk med apportbukken i munnen. Flinke frøkna!

Så var det Pia sin tur. Først trente eg ein del på kontakt og det såg ut til at det skulle gå strålande bra... heilt til ho begynte og vimse rundt med snuten i bakken. Kontakt? Kva er det?! Men etter ein del jobbing fikk vi det til litt og avslutta øvelsen med suksess.
Neste øvelse var innkalling. Den har ho vert veldig flink til, og det var ho i begynnelsen no også. Eg førte ho inn på plass med ein godbit og fikk ho i sitt før eg gjekk i frå. Idet eg hadde gått eit stykke snudde eg meg og kalte inn. Ho satt. Ropte på nytt, men ho valgte å vere dum, for ja, ho kan innkalling. Så då satte eg i gang med og hoppe og sprette litt mens eg ropte på ho, og då kom ho som ei kule. 
Tenkte eg skulle ta ei innkalling tilbake igjen også, men då var ho totalt ufokusert. Førte ho inn på plass og i sitt. Eg starta med og gå i frå, men hørte at ho fulgte etter. Når eg skulle gå bort igjen dit ho satt sprang ho turbo på ein plen to meter unna, men ho kom når eg ropte. Det samme skjedde vel to gangar til før ho faktisk satt stille, og sjølvsagt kom ho i hundre og ti kilometer i timen når eg ropte.  

Trente også litt på at Pia skulle halde apportbukken. Gjekk no så som så, men ho tok den med glede. Får vel trene litt meir på det. Prøvde også og få begge to i sitt eller dekk for så og kalle dei inn, vart ikkje så veldig vellykka akkurat sidan begge sprang i bue om kvarandre mot meg...
Men eg kan ikkje anna enn og le av meg sjølv sidan Pia enda ikkje kan på plass - kommandoen enda. Like før eg gir meg eit realt kakk i haude så eg får ræva i gir og trenar ho så øvelse og kommando sitter.  

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Heimeside

17.mai.2011 @ 22:05 i Blogg 4 kommentarer

Har ikkje blitt mykje blogging dei siste dagane, og ikkje har eg hatt bilder eg kan publisere heller. Så då har det berre stått tomt her. Men tenkte eg kunne oppdatere litt med og sei at eg faktisk har ei heimeside for dei som enda ikkje veit det (sjølv om det står under kvart einaste innlegg her på bloggen). Grunnen til at eg har heimeside er jo fordi vi driv eit lite oppdrett av rasen Coton de Tulear, og då er det enklare og blir litt "kjend" med hundane våra, dei kan lese om rasen, sjå bilder, utstillingsresultat og enkelt komme i kontakt med oss om det er noko nokon lurer på. Eg prøvar også og komme med litt oppdateringar i ny og ne, samt nye bilder.
Besøk heimesida mi då vel! 

WWW. COTON-ULL.WEBS.COM

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Tannlegen

12.mai.2011 @ 10:11 i Bøker 1 kommentar

I dag var det på tide og ta turen til tannlegen igjen. Fikk lapp i posten for ei veke eller to sidan om at dei ville ha meg inn igjen. Eg er så absolutt ikkje glad i tannlegar, men etter alt styret med båring, rotfylling og alt det der føler eg at eg har blitt litt meir "care" trur eg. Har blitt stukken så mange gangar for bedøvelse og slikt føler eg, at eg har no blitt mindre nervøs når eg skal til tannlegen. Og det er jo bra! 
Men eg var i grunn sikker på at eg kom til og få beskjed om at hadde hol både her og der, måtte ha fleire rotfyllinga og slikt noko, me det var så absolutt ikkje den beskjed eg fikk.

Beskjed eg fikk var heller at det såg veldig bra ut. Til og med tanna som vart rotfylt, og som dei vurderte å trekke hadde blitt bra! Og sidan han synest det verka som om eg hadde blitt flinkare til tannpussen (dvs. å pusse tenna på morgonen, og ikkje kun på kvelden), så då blir det no 1 år til neste gang. Vel, godt er det!
I dag var også første gangen eg måtte betale for tannlege timen. Det var ingen god følelse, men det var heldigvis kun 25% av heile summen, så prisen kom ikkje på meir enn 110 kr. Opprinneleg hadde den komt på over 300! Og det kun for røntging og "skraping".

Men no får eg nesten reise sta og kjøpe litt drikke til i morgon. Og lørdag. Er jo fylkestreff for russen på Breim på fredag, og på lørdag er det Chickelacke i Florø! Så blir det ein dags opphald før det er påan igjen. Yes da!

Likar du og reise til tannlegen?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: running like the wind

11.mai.2011 @ 18:39 i Foto 0 kommentarer

Her er eit til av blinkskudda eg fikk av Pia på søndag. Og det er eit typisk "Pia - uttrykk" der kjeften er open, tunga slenger og pelsen er forran augene. Standard, og ingenting eg kan få gjort med det. Men dette er uansett eit av favorittbilda mine som eg tok på søndag.

Kva synest du om bildet?

Her er det kun fargane som er fiksa litt på.


Her er bildet også beskjært. 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Treningsoppdatering med Pia

09.mai.2011 @ 21:35 i Dyr 2 kommentarer

Dei fleste treningsoppdateringane og slikt noko har eg skreve på hunden.no, og legger for første gang ut ei treningsoppdatering her. Men kort fortalt så har Pia sidan 4 mnd. alder vert ei skikkeleg gneldrebikkje. Såg ho andre hundar gneldra ho utan stopp. Til og med på enkelte folk. Eg har ofte vert på sosialtreningane når eg har hatt tid, og Pia har også alltid gledra og trekt seg unna instruktørane. Eg har gjerne måtta jobbe med ho i ein halv time eller så for og få Pia noko lunde stille. Men her kjem litt om dagens trening:

Eg kan jo starte med og sei at det er 2 - 3 veker sidan Pia har vert på sosialtrening. Eller ho har vert med opp til Eva (eigaren til Noor med alle Chihuahua'ane) og forge helg var jo Pia på utstilling i Naustdal. Det er vel all sosialiseringa blant andre hundar ho har hatt på dei vekene. Så eg var veldig spent på korleis dette kom til og gå. 
Idet eg begynte og gå bortover mot treninga kjente eg nervøsiteten komme sigande. Følte alt i meg skalv, og eg hadde ikkje store forhåpningane for treninga. Men så dreit Pia (sjølvsagt plukka eg opp etter ho!), og eg tenkte at det var på høg tid og skjerpe seg. Så eg stod i ro ei lita stund mens eg prøvde å gjennvinne pusten.Idet eg hadde komt meg ned på plassen kom det ikkje ein lyd frå Pia. Men så oppdaga ho hundane, og då kom lydane. Eg gjekk nærmare der alle med hundane sto, og då berre sto eg der til ho vart stille. Det tok ikkje lange tida faktisk! Eg gjekk litt nærmare, og Pia var fortsatt stille. Og til slutt sto eg ved sidan av tre andre små hundar utan at det kom ein einaste lyd. 

Den eine av dei tre små hundane verkar noko aggressiv, den flekka tenner til alle hundane, med unntak av ein, som gjekk forbi eller kom nærme på ein eller annan måte. Skummel liten sak!
Så kom ei i frå klassen som har ein Engelsk Springer Spaniel som Pia fikk hilse på, men den skulle ho sjølvsagt bjeffe på. Men når dei gjekk bort til nokon andre vart Pia raskt stille. Utan at eg jobba med saken. 

Rett før vi skulle gå ned på plassen der vi skulle vere, som i dag var grasplassen i parken, så var det ei som slapp hunden sin, og den kom forsiktig tuslandes bort til Pia. Heilt i orden for meg sidan Pia har godt av og hilse på fremmede hundar. 
Det første Pia gjorde var sjølvsagt å gneldre på den, noko som førte til at hunden gjekk bort igjen til eigaren sin. Men så begynte vi og gå bort dit vi skulle vere og då kom hunden bort igjen til Pia, og denne gangen gjekk det strålande! Pia la seg ned på frambeina i leikestilling og rasa rundt hunden som om dei var bestevenner. Og ingen lydar kom frå Pia. Vi starta med å sette oss ned på bakken med hunden framfor oss for og roe ned hunden. Kom nokre "etterdiltarar" og dei måtte Pia kjefte litt på, men ho roa seg raskt igjen. Etter det var det kontakt trening før instruktøren skulle komme rundt for ei rask tannvisning. Og som dei fleste som har fulgt med på treningsoppdateringane, så veit dei kanskje at Pia også har pleid å gneldre på instruktørane. 
Men i dag logra Pia med halen, sprang bort og hoppa opp med framlabben på fanget til instruktøren. Utan ein einaste lyd. Instruktøren fikk klappe og kjenne på Pia mens ho sto der og logra som om dette var kvardagskost. Det kom ikkje ein einaste lyd frå Pia!

Når tannvisninga var ferdig var det på tide med kontakt under marsj. Det gjekk rett og slett dårleg! Ikkje at Pia lagde lyd, for det gjorde ho ikkje, men ho klarte ikkje å konsentrere seg om og halde kontakten. Men kontakten kan vel ikkje alltid gå like bra...?
Når kontakten var ferdig var det på tide med innkalling. Eg var først ut. Og eg har aldri prøvd sitt, bli og innkalling blant så mange andre hundar. Men eg fikk Pia i sitt, slapp båndet og rygga nokre meter unna før eg kallte ho til meg. Det gjekk supert! Pia kom som vanleg i hundre - og - ti kilometer i timen bort til meg, fikk godbit og ros. Så var det på tide med ro treningan igjen, og då gjorde vi det samme som før vi starta sjølve treninga. 
Alt i alt har denne treninga gått langt over mine forventningar. Pia var stille om ein ser vekk i frå eit og anna bjeff. Eg jobba ikkje for stillheten. Ho har fått ein ny hundevenn. Instruktøren fikk hilse og ta på utan at Pia bjeffa eller trakk seg unna. Det var stillhet! 

Etter treninga gjekk eg og mamma ein runde rundt sentrum der vi gjekk forbi kakklandes folk, syklistar, folk på skateboard, and you name it! Trente ein del kontakt, som no gjekk strålande + sitt, bli, innkalling og avstandskommandering i ulike miljø. Ho låg til og med fint og avslappa med meg på avstand idet ein syklist kom syklandes forbi!

Måtte dette fortsette, for gud beire meg for ein herleg følelse! 4 månader med eit sant h******* på sosialtreningane, og endeleg føler eg vi har begynt og få noko igjen for det. Pia er 8 mnd. i dag. Endeleg! 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: she's my love

09.mai.2011 @ 15:35 i Foto 3 kommentarer

I går fant eg fram langline, godbitar og speilreflekskameraet. Så tok eg med meg Pia bort til parken slik at ho kunne få herje litt rundt mens eg knipsa nokre bilder av ho. Fikk eit og anna blinkskudd, men sidan ho er raskare enn lynet er det ikkje alltid så enkelt. Her er eit av blinkskudda eg fikk av ho. Kunne gjerne tenkt meg litt meir bakgrunn over haude på ho, men som sagt så er ikkje det den enklaste sak i verda når det gjeld dette krapylet.

Kva synest du om bildet?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pølsespor med Pia

07.mai.2011 @ 19:00 i Dyr 8 kommentarer

Har vel muligens blitt bitt litt av basillen. Er jo gøy når alt går så overraskande bra, så eg prøvde meg på pølsesøk igjen. Så eg fant fram selen, langlina, delte opp pølser og fant fram kameraet og stativet så eg kunne filme litt. Så kan folk pirke og lirke på kva eg gjer heilt på trynet feil. 
Også i dag var det måker som prøvde og stjele pølsebitane, men så langt kom dei seg faktisk ikkje. Så det så! Men også i dag var Pia kjempeflink. I følge meg i vert fall. Trente litt avstandskommandering og kontakt etter pølsespora. 

Mon tru kva folka som gjekk forbi tenkte der eg gjekk bakover med noko på slep etter ein tråd mens Pia stod fastbunden til ein lyktestolpe. Eller når eg gjekk med Pia i langlina mens hos gjekk med snuten i bakken for og spore opp igjen pølsebiten. Folk får no tenke sitt. 
Men for all del, gi beskjed om eg gjer noko feil!

Gjekk forresten forbi eit av nabohusa her som pleier og ha hunden sin ståandes ute av og til, og den pleier alltid og bjeffe når vi går forbi. Tenkte Pia kom til og klikke totalt som vanleg, men ho kom med eit lite boff, og det var det. Nabohunden fortsatte og bjeffe, mens Pia var stille! Gud for ein deilig følelse akkurat det var. 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: fugl

07.mai.2011 @ 14:42 i Foto 1 kommentar

Eg er ikkje flink på det med fuglenamn, så jah. Men fuglen var svært lite fotogen, for kvar gong eg skulle til og knipse når den satt på ein "perfekt" stad utan at det kom kvistad og blad i vegen, så flaug den vidare til ein anna og mindre perfekt kvist. Typisk. 

Kva synest du om bildet? Veit du kva fugl dette er? 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pia og Siri prøvar ting dei ikkje kan!

06.mai.2011 @ 21:59 i Dyr 1 kommentar

Etter og ha lese dei siste innlegga til tellustass.blogg.no fikk eg enda meir lyst til og prøve dette med Pia. Har hatt litt smålyst til og prøve det før, men det har jo då aldri blitt noko av. 
Men så måtte eg børste Pia og gå ut med ho etterpå. Og sidan eg hadde bestemt meg for å prøve eit lite "pølsesøk" var det på med selen, fram med godbitposen og pølser + langline, så gjekk vi bak på parkeringsplassen til Røde Kors bygget. Den er stor, er av asfalt, og... ja. Det var den beste staden eg fant.

Eg har aldri gått eller sett korleis eit spor fungerar. Har heller ikkje lese om det. Men eg festa i vert fall Pia til ein lyktestolpe, så festa eg ein pølsebit til ein trådbit og slepte pølsebiten etter meg på bakken. Sjølvsagt mens Pia såg på, haha! Så lot eg pølsebiten ligge igjen på slutten av "sporet" mens eg gjekk tilbake til Pia og løsna ho frå lyktestolpen. 
Eg var temmeleg sikker på at ho kom til og vimse rundt som vanleg, men eg fikk meg litt av ein overraskelse der! Ho planta snuten i bakken, snuste litt fram og tilbake, og vips, så hadde ho funne pølsebiten. Så då fikk ho masse ros av meg før vi gjekk tilbake igjen til lyktestolpen der ho vart bunden igjen mens eg lagde eit nytt "spor".


Dina med snuten i graset i parken i dag.

Gjorde dette nokre gangar, og det gjekk stort sett bra alle gangane. Ho såg faktisk ut til og like det også! Var nokre måker som sverma over oss på jakt etter pølsebitane, og jaggu klarte dei ikkje å stjele til seg to - tre stykk også. Teite dritt måker!

Etterpå trente vi litt lydighet som sitt, kontakt under marsj, innkalling og avstandskommandering. Er vel første gangen eg trenar avstandskommandering ute trur eg. Også her vart eg svært overraska over Pia. 
Eg fikk ho i sitt og gjekk i frå. Gjekk vel kanskje 10 - 15 meter vekk før eg snudde meg. Hendene var bak på ryggen så eg ikkje skulle gi teikn av ein eller annan sort. Eg gav kommandoen dekk. Først verka ho litt usikker på kva det var ho skulle gjere (mulig det er sidan vi ikkje har trent avstandskommandering ute før, og i vert fall ikkje med ein så stor avstand) men ho la seg. Ho fikk ligge ei stund før eg kalte ho til meg. Gjekk strålande!


Turbo Pia i parken for ei stund sidan.

Når ho hadde komt inn på plass (som vi enda trenar på, går seint her...) og hadde såtte seg og fått godbit + ros, gjekk eg igjen i frå. Denne gangen gjekk eg enda lenger vekk, og idet eg gav ho dekk - kommandoen begynte ho og gå sin veg. Ikkje mot meg, men mot ein anna stad. Så då gjekk eg for og hente ho. Eg lata som ingenting og fikk ho i sitt der ho satt før, eg gjekk i frå og heilt bort dit eg hadde stått som kanskje var 20 meter eller så vekke i frå ho. Eg gav dekk - kommandoen, og ho smalt i bakken med ein gong. Ho fikk ligge litt før eg kallte ho til meg. 

Gjentok dette eit par gangar til før vi avslutta det heile med litt herjing. Frøkna hadde vist lyst inn, så tenkte ho var sliten. Men der tok eg vel litt feil, for då tok ho seg nokre rundar rundt i stua. Men no ligger ho og slappar av med eit bein. 
Synest ho var flink i dag eg! Og ikkje har ho ødelagt ein einaste ledning heller (på tre dagar har ho nemleg øydelagd internettledningen to gangar!).

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: sommer

06.mai.2011 @ 20:09 i Bøker 1 kommentar

Utruleg nok ser det ut til at fleire har besøkt bloggen til tross for lite blogging dei siste dagane. Men det er jo alltid kosleg! 
Her kjem i vert fall enda eit bilde av Dina etter turen i parken i dag. Får ein litt sånn sommarfølelse av dette her. Eller kva synest du? Men akk, no har eg forresten lyst på noko og ete, men er usikker på kva! Har ein pose med Toro Brownies som eg kan lage, eller eg kan tussle bort på Domus og sjå om dei har noko godt. Nokon tips anyone? 

Uansett, kva synest du om bildet?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Dina i action

06.mai.2011 @ 16:09 i Foto 1 kommentar

Føler det er ei stund sidan eg har komt med nokre bilde innlegg no, så slenger dermed ut eit av dei hundre bildene eg tok av Dina i parken i dag. Hadde på ho langline så ho skulle få springe litt fritt, men frøkna tussla kun etter meg. Litt kjedeleg sidan eg ikkje fikk tatt bildene eg ville ta, men då er det igjen ein positiv ting at ho er såpass lydig. Bli - kommandoen vart flittig brukt, og eg gjekk gjerne 15 meter vekk (er så lang lina er), fant stillinga med kameraet og kalte ho til meg mens eg knipsa i veg. 

Kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hundeutstilling

05.mai.2011 @ 17:57 i Dyr 3 kommentarer

Utstilling. Kva er eigentleg det, og kva går det eigentleg ut på? Kva står alle forkortingane for? Kva skal eg gjere, og kva kan eg forvente meg? Dette er gjerne spørsmål enkelte stiller seg sjølv før dei skal stille hunden sin for aller første gang. Gjerne etterpå også. Det er fort gjort og gløyme kva alle fargane og forkortingane faktisk står for. Det enklaste er i grunn og skrive det ned på eit ark og ta det med på utstilling, for då har ein det og kan enklare forstå kva ein har fått.
Det er mykje som spelar inn når ein skal stille hunden sin. Pelsen skal vere korrekt, hunden må kunne trave fint ved di venstre side, stå fint og ha eit godt lynne. Det er mange som brukar veker på og få pelsen korrekt til ei utstilling, mens andre ikkje treng og gjere noko spesielt med pelsen. 

Har du ein aggressiv hund blir du gjerne vist ut av ringen, enten det er med eller utan kritikk. Du får null, og det var bortkasta pengar. Om du veit du har ein hund som er aggressiv, så er nok ikkje ei påmelding til ei utstilling det luraste du kan gjere.

Det finst forskjellige krav for og melde på til ei utstilling. Hunden må blant anna vere registrert i NKK (Norsk Kennel Klubb), den må vere ID ? merka, hunden kan ikkje vere sjuk, blind eller døv, den kan ikkje ha ?utøy?, og om tispa er drektig kan den ikkje delta når det er 30 dagar igjen til fødselen. Ei tispe som har kvalpar under 75 dagar kan heller ikkje delta.

Når har meldt på til ei utstilling, samt at du har betalt alt som skal betalast, så får du ei veke eller to før utstillinga eit startnummer og programmet for utstillinga der det står alle dei forskjellige rasane som er påmeldt og kor mange. For dei som skal stille hund er det gratis inngang, men dei må vise vaksinasjonskort, så dette er noko ein må ha med på utstilling for og komme inn! • Hund under eit år må vere minimum 10 veker ved siste vaksinasjon. 
 • Hund over eit år må vere vaksiners ved minst 10 månaders alder og deretter skal siste vaksinasjon vere utført for maksimum 3 år sidan. 
 • Ved førstegangsvaksinasjon må det ha gått minimum 2 veker frå vaksinasjonsdato til utstillingsdato. 
 • Det er anbefalt at deltakande hundar også er vaksinerte mot parvovirusinfeksjon og parainfluensa (kennelhoste). Utstilling er ein stad med fleire hundre hundar, og du veit aldri kor mange av dei som faktisk er sjuke og som smittar mange andre hundar. 
 • Kvalpar under 4 månader kan ikkje takast med inn på utstillingsområde.
 • Om nær familie/sambuar av dommar eller øvrig ringpersonell (ringsekretær, skriver), kan ikkje hunden bedømmast i same ring.


Som mange forhåpentlegvis veit, så er øre- og halekupering ulovleg. Og i følgje Mattilsynets forskrift nr. 614 kan ikkje øre-/halekuperte hundar av kuperingsrasar delta på utstilling eller prøver, uansett i kva land kuperinga har blitt foretatt. Importerte, norskeigde hundar som før 01.01.2001 har skriftleg utstillingstillatelse frå Mattilsynet kan delta på utstilling og prøver, men utstillingstillatelsen må du ta med på utstillinga og vise til ringsekretæren.
Om du har ein hund med naturleg stumphale skal det visast til NKU?s til einkvar tid gjeldande liste over rasar med naturleg stumphale.

Om du har gløymd og betale eller melder på for seint kan arrangør berekne seg eit administrasjonsgebyr på 25% av betalt påmeldingsavgift. Så då må du punge ut med meir enn det opphavleg ville kosta.


Døme på korleis ein hund ikkje skal gå.


Døme på korleis hunden faktisk skal gå.

Har du kennelnamn og ønskjer å reklamere litt på ei utstilling? Pass på at du ikkje entrar ringen med kennelnamnet ditt på, for det er nemleg forbudt. 

Det er heller ikkje lov til og klandre dommaren eller openlyst kritisere dommarens bedømming.
Ved brot på desse reglane, oppførsel i strid med god skikk og sjenanse for andre, kan medføre innrapportering til NKK (Norsk Kennel Klubb) og føre til tap av premie og/eller utelukking av deltaking på utstilling, prøve eller stemne.

Klassen er bestemt av alder og tidlegare oppnådd resultat, og hunden kan kun meldast på i ein klasse. Bedømminga er delt i ein kvalitetsdel og ein konkurransedel. Hannhundar og tisper blir bedømt kvar for seg, og dei som går av med best resultat av tispe klassen og i hannhund klassen skal konkurrere mot kvarandre for og sjå kven som blir BIR (Best I Rasen) og BIM (Best I Motsatt Kjønn).
Du får også ein skriftleg kritikk over kva dommaren synest om hunden.

Kvalitetsbedømminga i alle klassar med følgjande premiegrand:

 • Excellent = utmerket
 • Very Good = meget god
 • Good = god
 • Sufficient = godtagbar
 • 0. Premie = diskvalifisert
 • KIP = Kan ikke premieres
   

Alle sløyfene har ein farge, og her er det dei står for:

 • Excellent i kvalitetsklasse = rød (1. premie)
 • Very Good i kvalitetsklasse = blå (2. premie)
 • Good i kvalitetsklasse = gul (3. premie)
 • Succificent i kvalitetsklasse = grøn (4. premie)
 • 0. premie i kvalitetsklasse = grå
 • KIP i kvalitetsklasse = brun

 • Championkvalitet (CK) = rosa
 • Certifikat (CERT) = nasjonale fargar (rød, kvit og blå)
 • Reserve Certifikat (Res - Cert) = lyseblå
 • Championat = rød og grøn
 • CACIB = kvit
 • Reserve CACIB = orange

 • BIR Veteran = grå og rosa
 • Best i rasen (BIR) = rød og gul
 • Best i motsatt kjønn (BIM) = kvit og grøn
 • Hederspremie til avls og oppdrettarklasse (HP) = lilla og kvit
 • Best in show (BIS) = rød, kvit og blå
 • Best i gruppe (BIG) = kvit og blå


Dei som får 1. premie i raseringen går vidare til grupperingen, dei som der får 1. plassen går igjen vidare til best in show ringen, og dei som får 1. premien der også har vunne "heile" greia. Men berre så det er klart: om du får 1. plass i raseringen er det bra! Men det er jo alltids gøy og bli plassert i grupperingen og/eller showringen. Klassane:

Kvalpeklasse (4 - 6 mnd.) - uoffisiell
Kvalpeklasse (6 - 9 mnd.) - uoffisiell
Juniorklasse (9 - 18 mnd.)
Åpen unghundklasse (15 - 24 mnd.)
Åpen klasse (f.o.m. 15 mnd.)
Vinnerklasse
Championklasse (norske utstillingschampions)
Veteranklasse (f.o.m. 7 år)

BHK - Beste hannhundklasse
BTK - Beste tispeklasse
1. BHK - Beste hannhund
1. BTK - Beste tispe 
BIR - Best i rasen
BIM - Best i motsatt kjønn 

JK - Juniorklasse 
JKK - Juniorklasse konkurranse
AUK - Åpen ungdhunsklasse
AUKK - Åpen ungdhund konkurranse klasse
AK - Åpen klasse
VK - Veteran klasse 

CK - Champion kvalitet
Cert - Certifikat Det er ein del ting ein burde ha med når ein reiser på utstilling. Ting tar nemleg tid, og sjølv om det står at du skal i ringen 10:00, så kan klokka fort bli 11:00. Ein stol er dermed fint og ha med! Buret til hunden er i følge meg ein særs viktig ting slik at hunden kan få sjansen til og slappe meir av, og då kan ein også legge eit teppe over buret. Børstane til hunden, utstillingsbåndet, vaksinasjonsbeviset, startnummer og vatn. 

Om du til dømes har gått vidare til best i gruppe finalen er det lurt å plassere hunden i bilen sidan det er slitsomt og vere inne i ein hall med fleire hundre andre hundar der mange bjeffar og lagar støy. Men er det sol og varmt ute bør du lurte hunden ofte og passe på at den har vatn. Invister gjerne i ei burvifte. Det kan få fatale følger om du ikkje passar på hunden i bilen når det er varmt ute, så ver obs på det!

 

Kjelde: NKK - nye utstillingsregler fra 1. januar 2011

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Header til Martine

02.mai.2011 @ 23:03 i Blogg 1 kommentar

Sidan Martine skreiv eit innlegg der ho lurte på om nokon ville lage ny header til ho, heiv eg meg på og sa ja. No har eg fått laga den, så då gjenstår det kun og sjå kva ho synest om den. Headeren vart vel så som så, men fant ikkje heilt ut av kva meir eg kunne gjere, og eg er heller ingen proff i photoshop.  


Trykk på bildet for full størrelse i tinypic.  


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com