Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: mai 2010

Ferien nærmar seg

31.mai.2010 @ 22:38 i Blogg 7 kommentarer

No nærmar ferien seg med stormskritt! Men først og fremst må vi igjennom eit eksamens-helvette om streiken blir avblåst i løpe av Onsdag. Eg kryssar difor fingrar, tær og alt anna som er og krysse, og håpar dei fortsetter streiken. Eg vil verkeleg ikkje ha Tverrfagleg eksamen, den kjem uansett til og gå rett til helvette for og sei det mildt. 


Men det er ikkje kun Tverrfagleg eksamen eg skal igjennom. I neste veke får vi vite kven som kjem opp i munnleg eksamen i enten norsk, engelsk eller samfunnsfag. Hugsa ikkje heilt kva fag det var snakk om. Men eg kryssar fingrane og håpar streiken fortsatt er i full gang då


Sidan eg er innom streiken no. Det einaste minuset med den er vel det at blandt anna vinmonopolet tydelegvis ikkje får inn så veldig mykje drikke (kanskje ikkje så rart akkurat), så difor må eg ta meg ein tur innom der i dei nærmaste dagane. Får sjå om eg får tak i ei flaske Bacardi Mojito. Så må eg vel innom ølpolet også ein snartur. Får sjå kva dei fortsatt har og by på. 

 

 

 


Link til blogg: http://missbob.blogg.no

 

Streik?

31.mai.2010 @ 09:26 i Blogg 2 kommentarer

Fikk nett vite at kanskje sensoren frå Bergen blir tatt ut i streik frå Onsdag av, og då har ikkje vi sensor til Tverrfagleg eksamen. I tillegg vart kanskje Øyrane også tatt ut i streik frå Fredag av. Jeeeei!

Einaste negative er vel at det kanskje blir vanskeleg å skaffe seg drikke til sommarfesten. Er vist tomt på Vinmonopolet, og då er det sikkert snart tomt på ølpolet også... Gaaaash!


Men får fortsette på framdriftsplanen og rapport for praksisperioden hos veterinæren. 

 

Alt er min feil

30.mai.2010 @ 21:11 i Blogg 0 kommentarer

Det er noko som er tomt. Eg veit godt kva det er, men det er nesten som er bilde som manglar. For dei som har sett på X-factor og Idol blandt anna veit at for dei som går vidare til finalen, så blir det vist ein sirkel med bildene av dei som har komt vidare. Det er som om at eg har ein slik sirkel med bilder på, men at det er eit som manglar. Det er deg, det er bilde av deg som manglar. 


Eg tenker fortsatt på deg, men kvar gong noko spør meg om deg eller nemner namnet ditt til meg, seier eg rett ut at både du og ho kan brenne i helvette. Og eg meinar det. Eg ønsker deg vondt, akkurat som du såra meg. Du og ho. 


Når eg nemnte til deg kva ho hadde sagt til meg, var det nesten som at du synest det var morosamt. "Men det er du jo óg *stolt smilefjes*". Eg sa det til deg på msn faktisk. Du og ho hadde krangla før, og det var vel min feil. Ho synest du snakka for mykje med meg. Ho synest vi hadde på web kameraet for mykje. Men det var alltid du som inviterte, men det vart til slutt eg som fikk skylda for alt. 


Eg fikk skylda for og begynne det heile.

Eg fikk skylda for og ødelegge turen dykkar.

Eg fikk skylda for at ho var lei seg for noko eg sa, men som eg fikk slengt tilbake igjen i tryne av ho.

Et fikk skylda for alt.


Og du trudde på ho. Du trudde på alt ho sa. Når eg spurte deg om du hadde lest sannheten, hadde ho kun fortalt deg det. Du hadde ikkje lest det. Kvifor valgte du og høyre på ho i stede for og lese det? Er det fordi ho var og er den ho er? Det finst alltid to sider av ei sak, men eg har tydelegvis fått mitt stempel; Eg er skyld i alt. 


Du skjønte aldri kva ho var ute etter. Ho var ute etter å øydelegge vennskapet vårt, men du var blind. Så alt for blind. Du skjønar nok heller ikkje at eg saknar å snakke med deg. 


Det har gått 1 månde, og det einaste du har sagt til no er "Eppy børtdei...:)" men eg skulle aldri svart deg. Eg skulle aldri sagt takk då. Aldri. 


Men ein ting du aldri kjem til og sei, er unskyld. Du er ikkje den typen. Du er typen som ventar til folk kjem til deg, men det blir ikkje meg denne gangen. 


Den andre personen inni meg kunne ønske ho snakka til meg personleg, i staden for å sende tåplege brev over Nettby. Då hadde ho fått vite kva eg verkeleg var laga av. Ho hadde fått sett den personen i meg svært få får sjå. Den sinte, irriterte og forbanna personen som seier og gjer ting utan å styre seg. Eg kunne ønske vi møttes face to face den gangen. 


Men det er over. Ho vant, eg tapte. Eg fikk skylda for det ho starta. Alt er min feil. Alt. Men allikavel er du vanskeleg og gløyme. Du er der enda ein stad.

 

 


Bloggane eg linkar til

30.mai.2010 @ 20:48 i Blogg 1 kommentar

Dei som la igjen bloggadressa si, blir no lagt ut her. Så legg eg også ein link i kvart innlegg framover.

 

http://missbob.blogg.no

http://doggia.blogg.no

http://belleisabelle.blogg.no

http://minsinn.blogg.no

http://norges4Hblogg.blogg.no

http://sofiiiet.blogg.no

http://yyen.blogg.no

 


 

 


Minnar også om at eg har ein konkurranse som blir avslutta Fredag 4. Juni. Du kan gå inn på innlegget "Konkurranse for dei med hund" for og lese meir. 

 

6 dagar igjen

30.mai.2010 @ 17:32 i Bøker 0 kommentarer

No er det kun 6 dagar igjen til Sommarfesten! Og eg vil nesten sei eg kan feire litt ekstra under Sommarfesten då eg er ferdig med Tverrfagleg eksamen på Fredagen. Men eg kan vel sei at Tverrfagleg eksamen kjem til og gå rett til helvette. Har jo komt i Norges verste gruppe! Var på samme gruppe under tverrfagleg tentamen, og kven måtte gjere all jobben? Jo, meg!


Hadde jo også tenkt til å fylle bensin i morgon, men trur neppe det er nokon vitsi lenger. For det første har eg jo halv tank igjen, så er det eksamensveke og sommarfest. Så bilen kjem nok ikkje til å bli brukt så mykje. 2 veker og kun halve tanken eg brukt, heh. Brukar no ikkje bilen så mykje heller då at det gjer noko.

 


 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar i dag, så det er siste sjanse til og "melde seg på". Så om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Minnar også om at eg har ein konkurranse som blir avslutta Fredag 4. Juni. Du kan gå inn på innlegget "Konkurranse for deg med hund" for og lese meir.


Det eg treng mest er...

30.mai.2010 @ 01:07 i Blogg 1 kommentar

det eg tenker på minst. Sokkar, kvifor tenkte eg ikkje på og kjøpe sokkar i dag?! Over halvparten av alle dei gode sokkane mine et slitte, blitt holete og kasta. Sokkar eg noko eg verkeleg treng, men noko eg tydelegvis aldri tenker på når eg er ute på shopping. Baaaaah! 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Minnar også om at eg har ein konkurranse som blir avslutta Fredag 4. Juni. Du kan gå inn på innlegget "Konkurranse for deg med hund" for og lese meir.

 

Om meg

30.mai.2010 @ 00:28 i Noka - dietten 0 kommentarer

Mitt namn er Siri, som du sikkert har funne ut frå før av. Eg kom til verda 17.05.92, så alle flaggar for meg på 17. Mai... eller berre ikkje!

Eg har fullført/går på:

 • Barneskulen
 • Ungdomsskulen
 • Vg1 Helse og Sosial
 • Vg2 Helseservice
 • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse

Hausten 2011 skal eg gå på Sunnfjord Folkehøgskule ved linja foto og reise. Om det blir så mykje reise, det er ein anna sak. Men som dykk sikkert skjønar, så er eg interessert i fotografering og redigering av bilder. 
Ein har også ein stor lidenskap for dyr, og sjølv eig eg ei lita Coton de Tulear tispe med namnet Pia. Men her heime har vi også mora til Pia, Dina, og kattane Mira og Rebella.
Eg er heller ikkje ukjend med hestar. Å ri er ein fantastisk oppleving, og det er noko eg saknar.

Som dei fleste andre, så har jo også eg diverse hobbyar. Og då går det stort sett i scrapbooking, fotografering eller hundane. Trenar så smått agility med Dina, og med Pia skal eg gå utstilling og muligens vi blir og sjå i lydighetsringen med tida også. 
Ellers likar eg og vere med venner, eller berre slappe av.

Ekstrajobb etter skuletid har eg også, bak ein ferskvare disk. Og der trivst eg godt sjølv om eg til tider føler meg noko dum når det er ting eg er usikker på, eller ikkje veit.

Elles har eg ein eldre bror, og ingen fleire søsken. Så eg er då yngst. Foreldra mine eg separerte, noko som vil sei at dei aldri var gift. Dei bur knapt 5 minutt frå kvarandre, så det er veldig enkelt for meg å komme meg til og frå, det samme gjeld når eg er på hytta. Litt lenger avstand frå hyttene, då eg foretrekker å bruke bilen når eg skal frå den eine til den andre.

 

 

Konkurranse for dei med hund

29.mai.2010 @ 22:41 i Blogg 0 kommentarer

Som eg skreiv i eit innlegg i går, så vurderte eg og ha ein liten konkurranse. Premien er ikkje så stor akkurat, det er eit gavekort på 60 kr. på Canis.no
Dei fleste som er meldem av Canis får eit gavekort på 60 kr. i ny og ne, og det har eg altså fått. Gavekortet går ut 20 Juni, så konkurransen blir avslutta Fredag 4 Juni.

 

Svaret kan sendast til Skipps.blogg@hotmail.no


Og for dei som er veldig skeptiske på og bestille ting på nett, så kan eg i vert fall sei at det å bestille ting frå Canis.no er heilt trygt. Har sjølv bestillt ting derifrå mange gangar før, og det er kort leveringstid i tillegg til at det ikkje er så dyrt heller.

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Outfit bilde

29.mai.2010 @ 20:05 i Blogg 1 kommentar

Slenger inn eit lite outfit bilde berre for morro. So here we go!

 


Singlet - Cubus - ?
Trikot fancy skjorte - H&M - 149 kr.
Pochet jean dongeribukse - Cubus - 399 kr.

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Dagens shopping

29.mai.2010 @ 15:30 i Blogg 1 kommentar

I dag fant eg ut at eg skulle til sentrum for og sjå om eg fant nokre nye klede eg kunne kjøpe. Så då tok eg med litt tid inne i butikkane. Eller eg rasa i grunn igjennom butikkane, fikk meg litt oversikt over kva som var kvar, og fant det er synest var fint, prøvde det og kjøpte det.
Og det holdt nesten på å ta litt av etter at eg fant dongeribuksa, så då fant eg ut at eg like gjerne kunne gå heim igjen. Men eg har altså kjøpt eit gullsmykke med ringar på (falsk sjølvsagt), Proffs super strong Hairspray, dongeribukse, hettegenser og ei tynn skjorte liknandes gensar greie.

 


Bijouteri smykke -  H&M - 29.50 kr.

 

   
Pochet jean dongeribukse - Cubus - 399 kr.


Photo Hoodie hettegenser - Cubus - 199 kr.Trikot fancy skjorte - H&M - 149 kr.

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Eg linkar til DIN blogg

28.mai.2010 @ 22:06 i Blogg 0 kommentarer

Til slutten av veka, som blir på Søndag, har eg tenkt og linke til mellom 5 og 10 bloggar. Så då lagar eg først ein blogg med linkane til alle som har lagt igjen blogg adressa si, for så og ha ein og ein link i innlegga framover. 


Så om du vil eg skal linke til din blogg, gå inn på "den lille overraskelsen til deg" og legg igjen blogg adressa di i kommentarfeltet der.

 

Kattar er merklege

28.mai.2010 @ 20:41 i Blogg 2 kommentarer

I sta når eg kom kjørandes og skulle parkere bilen utafor hos mamma, såg eg i eine sidespeilet at Mira kom springandes i full fart. Og når eg opna bildøra begynte ho og mjaue og sprang mot inngangsdøra. Men så skulle jo eg bort på Domus, så ho fikk vente litt til. 


Når eg kom tilbake igjen frå Domus, satt Mira oppå ein sånn ting som no ser ut som eit bord utafor inngangen til butikken vi bur på. Og når ho såg meg, var det mjauing igjen. Når eg ropte på ho, kom ho i fullt firsprang og sprang tett inn langs veggen, runda hjørnet og opp trappa til inngangsdøra. Der stod Rebella også og venta på å få komme inn. Det regnar jo, så er vel kanskje ikkje så rart.


Men når dei var vel inne, sprang dei opp i øvste trappa der dei har ei seng, matskålene sine og kasse til å gjere i frå seg. Og når eg opna døra og lurte på om dei skulle vere med inn var dei inne før ein fikk sagt katt, haha! Mira sprang så fort at ho nesten sklei på golvet stakkar.


Kattar er nokre merklege dyr må eg sei.


Mira

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Reiser heim igjen

28.mai.2010 @ 20:05 i Blogg 0 kommentarer

No har pappa reist på hytta. Så eg og dama hans er igjen heime aleine, men sidan ho skal jobbe natt i helga trur eg at eg tusslar, eller rettare sagt kjøre, bort igjen til mamma. Ho er jo også på hytta då, men likar meg best når eg er heilt 100% heime aleine. Og sidan dama til pappa jobbe natt, må eg alltid vere stille når eg står opp og på dagtid sidan det er då ho sover. 


Synest også det er meir heimekosleg borte hos mamma, det er ikkje så stort, og heller ingen plassar eg verkeleg kan gøyme meg vekk. Mens hos pappa derimot, kan eg jo alltid gøyme meg vekk oppe på loftet der rommet mitt er. Eg er i føle pappa og dama hans veldig flink til ikkje å bli lagt merke til tydelegvis. Er ikkje alltid dei merkar at eg kjem, sjølv om at eg synest eg bråkar. På tide med høyreapparat kanskje?


Kattane er jo også heime, så det er jo mykje selskap i dei... Så lenge dei ikkje finn ut at dei skal ligge oppå datatastaturet, oppå fanget med klørne festa i kneet eller når dei prøver og ete maten min. Men dei er no som dei er, selskap i ein katt finn ein uansett. Forresten så var det vist ein narkoman(?) som har dreve å gitt Mira og/eller Rebella leverpostei, aaah!!!! 


Men om eg skal rekke Domus, så får eg vel snart pakke sakene, hive dei i bilen og bromme bortover vegen og heim. Så får eg ta turen innom Domus. Var og skaffa meg Coop kort i dag, eller skulle få det i posten i løpe av 14 dagar. Jeeei! 

 


Rebella som gjespar.


Lurer på å ha ein liten konkurranse, må berre finne ut kva. Premie har eg klart allerede, og den er vel mest egna for hundefolk kan eg sei. Så om eg finne ut om eg skal ha konkurransen, så kjem det eit blogginnlegg i løpe av kvelden eller morgondagen.

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Å få læraren på nakken... igjen

27.mai.2010 @ 20:43 i Blogg 2 kommentarer

I dag klarte eg å få kontaktlæraren min på nakken igjen. Ho hadde vel eigentleg ingen grunn til og bli sur, for det einaste eg sa når ho kom bak til meg og Marie var "Kortid har du tenkt og rette dinna innleveringa vi leverte i det forge århunde?" For seriøst, vi leverte den inn i fjor. Innleveringsmappa vart opna 17.09.2010 og vart stengt 12.10.2010, så eg vil no påstå ho burde ha retta den til no! 


Men gjett kva unskyldingane hennar er?! "Eg har hatt to dødsfall i familien, og eg kunne tatt ut sjukmelding, men eg valgte og jobbe, eg må rette alt aleine, og bla bla bla..." Som om ho er den einaste læraren som må rette alt aleine. Og det er ikkje vår feil at ho ikkje rettar innleveringane etter kvart som innleveringsfristen er over. Ho har jo nesten ikkje retta nokon av innleveringa våre gjennom heile året.


Kunne jo alltids sakt det til ho at både i fjor og i år fikk vi det trykt inn i hjernen kva det vil seie og vere profesjonell. Og dette er ikkje noko eg vil kalle å vere ein profesjonell lærar i vert fall. Det er greit at eit dødsfall er tungt, men det er ein familie sak og det er personleg, difor burde ho heller legge igjen den delen av seg heime. 


Eg er tydelegvis veldig flink til å få læraren på nakken, for det er langt i frå den første gangen ho blir sur. Lurer på kor mange gangar det har frista berre å pakke sakene mine og stikke frå timen hennar. Spesielt den gangen det klikka totalt for ho kun fordi eg gjespa i timen. Ooooh my god, what a big deal!

 

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

GOSH perfect mascara Lift'n Shape

27.mai.2010 @ 18:46 i Blogg 0 kommentarer

Når eg leverte inn ein mascara på Vita og fikk ein ny heilt gratis, var det altså GOSH perfect mascara Lift'n Shape eg valgte. Eller valgte jo først ein heilt anna, men den hadde dei ikkje igjen i boksen med mascara vi kunne velge mellom.


Men i går prøvde eg altså den mascaraen for første gang, og eg kan ærleg sei den var veldig god. Den klumpa ikkje, treng ikkje legge mange lag og er enkel å fjerne. Om eg hadde måtta gi den eit terningkast, hadde nok det måtte bli 6 trur eg.

 Nokon som har prøvd GOSH perfect mascara Lift'n Shape?

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Bilder frå avslutningsfesten i går

27.mai.2010 @ 17:04 i Blogg 3 kommentarer

Eg tok ikkje så grusomt mange bilder på avslutningsfesten på skulen i går, men såg skulen hadde lagt ut nokre bilder. Så då knabbar eg nokre av dei bildene i stede.

Og dei som går vg1 kokk lagde veldig god mat i vert fall, og servitørane som også går vg1 eit eller anna innan kjøkken/mat, var no flinke servitørar.

Men det eg synest var litt morosamt var nok det at når dei sa rektor skulle halde tale, og det kom opp ei dame eg aldri hadde sett før, då begynte eg og lure litt. Kva i all verden var rektoren då? Rektoren var jo skifta ut med ein ny ein, eller rektoren fikk ein anna jobb og tok den, så då fikk vi tydelegvis denne dama til rektor. Trudde ikkje gamle rektoren hadde tenkt å slutte så fort. Så eg satt no det og lurte ei lita stund eg, haha!
Om eg får nokre bilder av ei i klassen som også tok bilder, så kan det hende eg slenge dei ut også. Om eg tar meg tida.

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Trekking av tenner

27.mai.2010 @ 15:23 i Blogg 0 kommentarer

Aaah! Eg likar ikkje tannlegen... Han har tydelegvis funne ut at han vil trekke den eine jekselen min oppe til venstre, og heller erstatten den med eit eller anna anna! Det høyrest så... vondt ut. Men er det vondt? Og kor lang tid pleier det å ta? Og eg som hadde håpt at eg slapp meir tannlege for ei stund.


 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Avslutningsfest

26.mai.2010 @ 16:31 i Blogg 0 kommentarer

Om 2 timar skal eg på avslutningsfesten for avgangselevar på skulen. Og der skulle det vist vere god mat, talar og bra musikk. Vi i klassen skal vist vise film frå Latvia-turen. Så snart må eg hive på meg bunaden, søljene og alt det andre som høyrer til. 


Veit heller ikkje kor godt det er å kjøre bil i bunad, så får sjå om mamma vil kjøre meg... Om ho ikkje har gått heilt i dvale saman med Noor då, haha!


Lurer på om eg skal ha håret opp eller ned. Men eg får vel sjå om eg hive på meg noko sminke, og kanskje eg får prøvd ut mascaraen eg fikk bytta til meg på Vita for eit par veker sidan. Lille treige meg har ikkje prøvd den enda nemleg. Skal sjå om eg hugsar kameraet slik at eg kan få tatt nokre bilder, men dei kjem nok neppe inn på bloggen før i morgon då eg øve meir til norsk prøva eg skal ha i morgon. 

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Å vere heime aleine er det beste som finst

25.mai.2010 @ 20:26 i Blogg 0 kommentarer

Det er heilt sant. Å vere heime aleine er faktisk det beste som finst. Spesielt når eg er aleine heime i vert fall. Eg føler meg friare, og blir mykje meir motivert til å gjere ting. Blandt anna støvsuging, rydding, lekser og turgåing med Dina. Det er liksom ingen der som masar på meg om "gjer ditt, og gjer datt". 


Eg merka blandt anna i går, at sjølv om vi hadde fri så øvde eg faktisk til både engelsk og norsk prøva eg skal ha munnleg. Og mamma var på hytta, og kom ikkje igjen før i dag. Og det å øve til ei prøve både 2 og 3 dagar før den eigentleg skal finne stad, er ganske så uvanleg for meg og vere. Som regel begynner eg øvinga til ei prøva kvelden før, og skumles igjennom teksten. Men då er det også ingen verdens ting som faktisk går inn i den lille nøtta til ein hjerne eg har. 


Har jo også lese, eller skreve, meir til norsk prøva klassen skal ha på Torsdag. Fant ut at eg berre måtte lese, men det vart liksom ikkje det same som i går. Nei, gledar meg vel litt til eg faktisk kjem til og flytte ut, og forhåpentlegvis få min eigen lille leilighet.

 


 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av veka. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

"Voldtatt" av tannlegen

25.mai.2010 @ 16:13 i Blogg 2 kommentarer

I dag tidleg var eg hos tannlegen igjen, men i dag følte eg at kjeften meir eller mindre vart voldtatt av både speil, boremaskin, spiralsug, anna sug, og gudane må vite kva meir dei hadde inni samtidig. Men når tannlegen nesten var heilt ferdig å bore, så pressa assistenten hans den suge greia så hardt ned at det føltest ut som om at eg måtte anstrenge meg skikkeleg for å puste. Det var ekkelt!


Og når ho assistenten fikk ein telefon, kom det inn ein anna tannlege eller assistet, ei gammal dame i vert fall, og ho følte eg meg i vert fall ikkje trygg på! "Sånn? Skal eg holde den her?" Og så rett før han kom med boremaskina si, holdt ho den sugegreia sånn at den saug seg fast på innsida av kjaken. 


Men når eg fikk beskjed av tannlegen om at eg ikkje måtte bevege på underkjeven mens han bora... Altså, det er ikkje min feil at eg får svelgerefleksar, i tillegg vil eg helst svelge unna alt vatnet og slimet slik at det ikkje renner heilt feil. Håpar eg slepper å reise til tannlegen på ei stund no!

 

 

 


Minnar om at eg linkar til mellom 5 og 10 bloggar mot slutten av vekar. Om du vil eg skal linke til din blogg, kan du gå inn på innlegget "Den lille overraskelsen til deg" og skrive inn linken til bloggen din i kommentarfeltet.

 

Den lille overraskelsen til deg

24.mai.2010 @ 23:08 i Blogg 7 kommentarer

Veit ikkje om eg vil kalle det ein overraskelse eller ikkje. Men i eit av innlegga eg skreiv tidlegare i dag, skreiv eg i vert fall at eg lurte på å finne på noko her inne på bloggen. Og det var altså å linke til ein blogg. 


Men eg vil ikkje gjere det akkurat slik at eg linkar til ALLE som legg igjen linken til bloggen sin, men at eg heller velger ut mellom 5 og 10 stykker, og skriv linken i blogg innlegga framover. 


Og linkinga begynner då mot slutten av veka om folk legg igjen linken til bloggen sin. Kjem an på kor mange som legg den igjen kan eg vel heller sei.

 Øving til prøve

24.mai.2010 @ 22:53 i Blogg 3 kommentarer

No har eg øvd litt til den munnlege prøva i norsk vi fikk utsatt til kommande Torsdag. Eller eg har vel ikkje direkte øvd, men heller skreve ned det eg må øve på slik at eg slepp å leite i boka etter alt mogleg. Puuh, har skreve 3 sider for hånd no, og meir blir det. Men må ha ein pause nett no, fingrane mine er begynte og dø litt. Og grunnen til at eg ikkje skriv ned alt på dataen, er fordi eg synest det er betre og skrive ned øvings greier og slikt i blokka mi, fordi då kan eg ha den med meg over alt som f.eks. til skulen. Og eg har ikkje med meg dataen på skulen med mindre det eg verkeleg har bruk for den der. 

 

Bevis på at eg faktisk har skreve ned det eg må øve til:
Men det er ikkje kun det eg har gjort i dag. Eg har også lese teksten til den munnlege prøva eg skal ha i Engelsk på Onsdag. Og eg må sei det var ein frykteleg teit tekst, men teite namn som Mma og Rra. Kva namn er det om eg tørr spør?


Forvirrandes foreldre

24.mai.2010 @ 20:45 i Blogg 1 kommentar
Foreldre kan til tider vere ein smule forvirrandes. Men det er vel berre mangel på kommunikasjon som er problemet akkurat der. Som når eg og Inger Lise var innom pappa på hytta der han først fikk sjå den lille skaden eg hadde gjort på bilen, så sa han at han trudde han var heime i 18 tida. Så etter at eg hadde handla i sta, altså rundt 19:00, kjørte eg bort til pappa. Men det var det sjølvsagt ingen heime, så då ringte eg til han og lurte på kvar han var. Nei, då var han altså på besøk hos noko oppi bakkane her, og sa det ikkje var så farleg og at det med bilen heller kunne vente til seinare. 


Men når han sa seinare, hørtest det ut som om at han meinte ein anna dag. Så no ringte han, når eg var midt i baguett laginga mi, og sa at no kunne eg komme bort... Så det vart då altså ikkje sidan eg lagar mat. Får nok ikkje fiksa det i dag då, men får heller ta turen bortom i morgon kveld i staden om han har tid. Mat

24.mai.2010 @ 18:41 i Blogg 0 kommentarer

Både i kjøleskapet og i frysen er det temmeleg tomt for mat. Eller mat som berre tar minuttar og lage. Så då må eg bortom Bunnpris og sjå kva dei har å by på. Eg har jo grueleg lyst på hamburger, er år og dag sidan eg har ete det! Så kanskje eg får lage meg det om eg gidder. Elles blir det noko enklare. Junkfood...


Men eg må uansett bort til pappa etterpå for og sjå om han har komt heim igjen, slik at han kan fikse venstre baklykt. 


Trur forresten eg skal prøve meg på noko her på bloggen, får sjå om det blir noko respons i vert fall. Meir info om kva eg tenket på kjem seinare i dag. 

 


Å fortelje sannheten

24.mai.2010 @ 15:28 i Blogg 0 kommentarer

Som eg skreiv i forge innlegg, så klarte eg å rygge i eit gjerde og lagde eit lite hol i venstre lykt bak på bilen. Trudde jo også at pappa meir eller mindre kom til og halshogge meg når eg fortalte det til han, men han tok det med stor ro. Utruleg. "Det er sånt som skjer, kun bra det ikkje var lakken!" Trudde han kom til å bli mykje sintare. Kanskje det var fordi Inger Lise var til stede? Men ho har no fått så det sang av pappa før fordi ho kom borti ein båthengar med eine døra på eine bilen hans. 


Men han trudde no han hadde ei lykt heime, så då skulle han fikse det seinare i kveld sånn at det ikkje skulle komme vatn inn i bilen. 


Men trur eg tar meg ein snartur ut i dusjen nu!

 
Ulykkesfugl

23.mai.2010 @ 10:47 i Blogg 3 kommentarer

I går følte eg meg som reine ulykkesfuglen. For når eg skulle bort på Dolly for å bestille 2 pizza rett før eg skulle til Naustdal for og hente Inger Lise og Silje, så skulle eg altså rygge på plass. Og kva skjer? Jo, eg tar faen meg borti det stygge dritt gjerdet som står der, og lagde eit lite hol i venstre lys greier bak! Pappa kjem til å halshogge meg, bokstavleg talt, når han ser det. Men eg trur broder'n har klart å lage ein litt større skade på ein av bilane han hadde, er ikkje heilt sikker... Håpe ikkje det er mykje jobb med å få fiksa den lys greia bak?


Ikkje nok med det, så mista eg ned CD'n eg skulle sette i. Ikkje noko stort akkurat. Men seinare på kvelden når vi hadde tenkt oss bort på Bingen møtte vi ei låst dør... Så då ringte vi bort på Førde hotel og hørte om det var 18 års aldersgrense der i dag, og jada det var det. Men når vi kjem bort i døra og møte vakta får vi beskjed om at det er 20 års aldersgrense. Dritt resepsjonist altså! I tillegg fikk eg gnagsår av skoa eg brukte. Neste gang eg skal ut får eg bruke joggesko!


Men eg hadde jo kjøpt ein firapakning med Smirnoff ice og ei flaske Bacardi breezer, og det vart kun til at eg drak ei flaske Smirnoff ice og flaska med Bacardi Breezer. Steffen hadde nemleg fylt litt Bacardi Lime oppå ei vatnflaske, så drakk for det meste utan det. Og når det nerma seg slutten av flaska, tok Steffen og blanda ut heile flaska med Sprite brus og Tom Collins drink mix'n eg kjøpte. Så flaska står no nedi bilen enda, saman med resten av drikka mi og Inger Lise si. Kanskje vi tar oss noko å drikke på hytta i kveld. Kven veit?


Så no har eg nett vert bortom hos pappa for å hente bilen (han er på hytta), ta opp tinga mine og ete pizzarestane etter i går til frukost saman med eit stort glas vatn. 

 

 

 

Kreft

22.mai.2010 @ 16:28 i Blogg 2 kommentarer

Vi har nokre innleveringsoppgåver om kreft på skulen, og eg føler det er heilt umulig å finne ting på nettet. Vi har fått beskjed om og bruke kreftforeningen.no og kreftregisteret.no men det er svært vanskelig å finne fram inne på dei to sidene. 


Eg skal altså finne verknadar og biverknadar til kirurgisk behandling, strålebehandling, beinmargstransplantasjon og hormonbehandling. Er kun cellegift eg utruleg nok har klart og finne alt til. 
I tillegg må eg finne ut og forklare kva eit smerteteam er, og forklare kva betydinga drikkemengden har under ein cellegiftskur...


Du store allpakka. Når verken kreftforeningen eller kreftregisteret ikkje får opp noko når eg søker på det eine eller det andre, kva gjer eg då? Og Google får jo opp tusenvis av treff, men finne eg det eg leitar etter forde? Nei...


Så om det er nokon som veit om ei side der eg kan finne alt, hadde det vert til stor hjelp!


Er det eigentleg nokon vitsi lenger?

22.mai.2010 @ 13:57 i Blogg 2 kommentarer

Begynner og lure på om det er nokon vitsi lenger. Først sa alle dei kunne komme, men no er det nesten over halvparten som har meldt avbud. Ei fikk armen ut av ledd og er litt "funksjonshemma", noko som gjer at ho har litt problem med matlaging og slikt og treng hjelp med litt forskjellig og fant då ut at ho måtte vere med foreldra på hytta. Det er fullt forståeleg!
Neste person har eg ingen aning om kvifor ikkje kjem. Ein er blitt sjuk. Og siste mann er småsjuk, var på fest i går og orkar ikkje ut i dag og skal i konfirmasjon i morgon... Jeeei!


Så då står vi igjen 4 stykker til saman med meg. Gøy...


 

Sommarjobben

22.mai.2010 @ 13:43 i Blogg 1 kommentar

I går fikk eg turnusen over kortid eg skal jobbe på mottakskjøkkenet i sommar. Og med turnusen, fulgte også den eine arbeidsavtalen som eg skal ha, teieplikt og eit anna rart skjema over vaksinarsjon og slikt noko. 


Har ingen aning om kortid eg tok den og den vaksina, og om eg har gjort både ditten og datten. Vart i grunn litt forvirra av det skjemaet, for eg fikk ikkje det i fjor når eg jobba der. Så får vel ta turen innom legesenteret i nærmaste framtid for og få alt riktig. Men i tillegg måtte vaksinasjonslege skrive under, herre min hatt altså! Synest sjukehuset vart litt kravstor no eg.


Gruar meg litt til å begynne. Einaste trøsten eg har, er at eg startar med 1 veke fri, og sluttar med 2 veker fri. Jobbings i 5 veker med sure damer, i vert fall dei som har med varm maten og gjere. Dei blir så grueleg fort sure. Likar meg best oppe i kaféen i 8 etg. der eg var i fjor. Ja, ja... 


Førde Sentralsjukehus


Kva skulle ein gjort utan gode venner?

21.mai.2010 @ 23:56 i Blogg 2 kommentarer

Sidan vinmonopolet er stengt i morgon, og eg var for sein til faktisk å få skaffa meg noko anna enn Bacardi Lime, så Inger Lise sa ho hadde masse drikke, som vil sei Smirnoff north og Bacardi mojito, og at eg kunne få litt av ho. Så då gidder eg ikkje kjøpe meir rusbrus i vert fall.


Men no ligger begge hundane og halvsover ved sidan av meg, så får vel snart hoppe til køys eg også. Merkar eg begynner å bli trøtt. Må opp litt tidleg i morgon også slik at eg ikkje sover vekk halve dagen og risikerar at butikkane har stengt når eg klarar og dra meg ut. Så då blir det opp 11:30, ut med hundane, handle, kanskje møte Sofie som kjem og så hente Inger Lise i Naustdal. 


Inger Lise 


Grey's Anatomy

21.mai.2010 @ 19:27 i Blogg 0 kommentarer

No har eg nett sett episode 23 og 24 frå sesong 6 i Grey's Anatomy. Og alt eg kan sei er at eg trur det er dei mest dramatiske, spennande og triste episodane hittil! Fikk sjokk jo nesten sjokk her eg satt... Er ikkje heilt ferdig med episode 24 då "You have watched 72 minutes of video today. Please wait 54 minuter or click here enjoy ultimited use of Megavideo" kom opp. Likar ikkje den setningen der... Så kanskje eg skal ta meg ein tur til med Dina, og då kun ho.

 


Ingen...

21.mai.2010 @ 17:53 i Blogg 2 kommentarer

I dag hadde eg planar om å få skaffa alt av drikke til i morgon, men ser ikkje ut til at det blir sånn. Har fått kjøpt ein 4 pakning med smirnoff ice og ei flaske bacarde breezer lime eller noko i den dur. Hadde jo tenkt at Tore, typen til Inger Lise, skulle kjøpe Bacardi lime til meg, men han er jo sjølvsagt sjuk... hrmf! Korleis kan ein bli sjuk i eit slikt vær eigentleg?! Så om eg ikkje får nokre andre til å kjøpe for meg innan i morgon kl. 14 eine gong, så stikke eg bort på ølpolet og kjøpe meg noko meir rusbrus eller noko sprit eg faktisk har lov til å kjøpe. Men Vinmonopolet er stengt i morgon, jeeeei! Pinse er litt teit må eg sei...
Og no er det tydelegvis 3(?) stykk som ikkje kan komme heller... Det var jo berre flott. Så då blir vi 5 stykk. 2 store dolly pizza blir vel fortsatt ikkje for mykje skal tru?

 

Skal berre sove 5 min til

21.mai.2010 @ 07:59 i Blogg 1 kommentar

I dag når vekkerklokkene ringte (har 2 stk) så skulle eg "berre" sove i 5 minutt til. Men det var vel ikkje så smart kanskje... Presterte og sove i litt over 30 minutt i staden for. Men eg hadde no fortsatt god tid, og sidan eg er så giddalaus at eg ikkje gidde å lage til frukost eller niste om morgonen, gjer eg det like gjerne kvelden i forvegen. Fryste skiver blir nemleg nesten som heilt ferske når dei ikkje er fryst lenger.


Men får gå og stelle meg litt før eg hive meg på sykkelen og trør av gårde til skulen. Får håpe vi får fri dei 2 siste timane i dag slik kontaktlæraren min sa vi i klassen skulle få om vi gjorde ferdig ei oppgåve... Som er litt umulig!

 


Urgammalt bilde.

 

Musikk, musikk, musikk

20.mai.2010 @ 22:40 i Blogg 0 kommentarer

No har Inger Lise fått sendt meg ein god del sangar eg har fått lasta ned og brent over på CD. Så det blir nok i vert fall dei eg skal ha på Laurdag, OG i bilen der det er grusomt dårleg musikk frå før av. Det trur eg faktisk Inger Lise kan skrive under på, haha!


Men her er i vert fall nokre av sangane ho sendte meg: 


Velvet - Chemistry
Taio Cruz - Break you heart
Madcon - Liar
Jason Derulo - In My Head
Nickelback - Gotta be somebody
Timbeland - If we ever meet again
Alexandra Burke - Bad Boys
Nickelback - Burn it to the ground
Nickelbacn - S.E.X
Lady Gaga - Telephone
Miley Cyrus - Party in the USA
Fall out boys - I don´t care
Miley Cyrus - Can´t be tamed


Og om du har nokre sangar du kunne tenke deg å tilføye, så kom med dei! Eg og Inger Lise var også ute og "råna" litt opp og ned, att og fram i nokre timar tidlegare i dag. Så tok vi med oss Dina når vi fant mamma som var på veg heim etter ein liten spasertur med Dina og Noor.

 

Utsettelse

20.mai.2010 @ 15:05 i Blogg 1 kommentar

Når eg kom på skulen i dag var Marie, Monica og eg einige om at vi ville prøve å få utsatt den munnlege prøva i norsk til neste Torsdag sidan det ikkje var nokon av oss som faktisk hadde fått øvd noko særleg. Så når læraren kom fikk vi beskjed om at ho ikkje hadde planlagt noko anna for timen, men vi fikk no utsatt den uansett. Så då forklarte norsk læraren vår meir om kva vi burde øve på. Elles satt vi berre og snakka om alt og ingenting heilt til ho vart litt lei og gav beskjed om at dei 10 siste minutt så måtte vi lese.


Men no har eg også nesten nett komt heim frå skulen. Der låg då mormor på sofaen og sov. Eg som trudde dei hadde reist inn igjen for lenge sidan! 
I dag fant eg fram sykkelen og sykkla til skulen. Er i grunn alt for kort veg til skulen til at eg kan kjøre synest eg, 4 minutt med sykkel og mellom 10 - 15 minutt når eg går. Og då går eg sakte. 
Fikk også sjølve førarkortet mitt i dag. Og alt eg kan sei er; for eit grusomt bilde!

 Mamma hadde vist også kjøpt eit teppe eg kan ha i bilen når eg har Dina med meg. For sidan eg kjøpe ein bilsele til ho slik at ho for eksempel kan sitte fastspent i baksetet, kan ho då sitte på teppet for at det ikkje skal bli så grusomt mykje pels over alt. Ikkje det at eg hadde brydd meg noko særleg, og ho røyter jo ikkje, ho mister derimot hår som eit vanleg menneskje (ho har ikkje underull, allergivenleg rase), men pels kan vel allikavel vere litt vanskeleg å få vekk i frå slike seter som eg har i bilen. Best å ha eit teppe då sikkert jah.


Det er også snart helg! Noko som betyr at eg skal feire buradagen min, wuhu. Eg gledar meg no litt eg. Må hugse og kjøpe billett til Sommarfesten i dag, blir jo heile 100 kroner dyrare frå Laurdag av!

 


 

Tom Collins drink mix

20.mai.2010 @ 07:55 i Blogg 5 kommentarer

Møtte Inger Lise i dag, og vi gjekk litt rundt i sentrum. Og før vi vende nasa mot Domus og heim var vi innom Spar slik at eg kunne kjøpe Sprite og Tom Collins drink mix som eg skal ha til Laurdag. Når eg kom heim satte eg jo sjølvsagt alt i kjøleskapet, men når mamma oppdaga det, såe... jah. Haha!

Mamma: "Tom Collins?! Kva er det du har tenkt deg til med?"
Eg: "Feire bursdag?"
Mamma: "Ja, det skal ikkje mykje til før du er full altså"
Eg: "Så har eg kanskje ikkje planar om og drikke alt heller?"
Mamma: "Nei nei... Det er lov til å sei nei veit du"

 Hadde jo også tenkt meg opp på Agility treninga der det ikkje var nokon i dag heller! Begynner og bli litt irritert, dei skriver felles trening Onsdagar kl. 18:00, men er det noko der då? Nei!
Og når eg leita etter ei flaske eg kunne ha vatn på til Agility treninga slik at Dina kunne ha noko å drikke på, heldte eg vist ut sprit på 60%. Hadde ingen aning om at det faktisk var sprit som var på den lille flaska, haha! Men det var ei venninne av mamma sin sprit då, som hadde stått her i over 1 år på ei lita vann flaske. Så det gjorde nok ikkje noko så uansett. 
Og på veg til Agility treninga fikk Dina prøve bilselen eg har kjøpt til ho, slik at ho ikkje går laus i bilen om eg har ho med på kjøretur. Smaaaaart!


Men no må eg snart gå, tenkte eg skulle prøve og lese litt til norsk prøva på skulen før timen begynner! Wish me luck!

Øving til norsk munnleg

19.mai.2010 @ 22:17 i Blogg 1 kommentar

I morgon skal vi ha munnleg prøve i norsken, og heile prøva kjem til å gå rett i dass. Må lese igjennom 45 sider som tilsvarar 2 kapittet, og i tillegg skal vi ha om lyrikk som vi må finne på den umulige sida; ndla.no. Når eg søkte på lyrikk inne på ndla kom det opp 85 treff, juhu! Eg har i tillegg mista heilt lysten til og øve. Boka ligge der, og eg føle meir for å lage eit bål av den nett no.

 

Er forresten berre 4 veker til sommarferien, som vil sei 20 (rettare sagt 19 og ein halv) skuledagar. Ferien nærmar seg! Noko som også vil sei at det ikkje er lenge til sommarjobben på mottakskjøkkenet på sjukehuset.

 

Tannlegen

19.mai.2010 @ 15:21 i Blogg 0 kommentarer

I dag har eg vert hos tannlegen, og det begynte sjølvsagt med bedøving! Etter bedøvinga skulle dei ta bilde av tanna igjen, og tannlegeassistenten eller kva søren brukte ein så stor film (?) at eg ikkje klarte å lukke munnen, og i tillegg gjorde ho slikt at kamerat kvilte oppå den pinne tingen som stikke ut av kjeften, så då vart filmen i tillegg pressa opp i ganen. Det var jo verre enn bedøvinga... som eg forresten ikkje kjende noko av uansett. 


Så begynte tannlegen med å plassere nokre stygge ting mellom tenna mine for å skilje dei eller noko før han skulle bore. Og når han begynte og bore vart det så mykje vannopphoping i munnen min at fysj! Så til slutt måtte den meir eller mindre skumle tannlegeassistenten hans holde suge tingen mens han bora slik at det ikkje skulle bli så mykje vannopphoping. Men det tannlegeassistenten gjorde då, var å flytte det lyset dei brukar slik at ho kunne sjå betre (!) mens tannlegen bora. Det var grusomt irriterandes, for det er jo ikkje ho som skal sjå, det er jo tannlegen! Men til slutt hadde han oppi ei "midlertidig" fylling som skulle sitte i ca. 6 måndar slik at tanna skulle bli sterkare, og då slepper eg kanskje rotfylling. 


Men så gjekk han laus på neste tann. Og eg som trudde han var ferdig! Men ja, han gjorde vel omtrent det same som på forge tann, berre at her fjerna han nesten alle nervane i tanna. Ikkje spør kvifor, for han sa nesten ingen ting. Trur eigentleg det var det einaste han forklarte før han begynte med det. Er ikkje sikker på om han stappa noko opp i den tanna eller kva han gjorde, forklarte svært lite av kva han skulle gjere synest eg. Men han sa i vert fall at den kanskje måtte trekkast, æææh!


Og på Tirsdag i neste veke skal eg inn igjen og gjere ferdig resten. Får håpe eg sleppe meir tannlege på ei stund etter det, for det er grusomt ekkelt og tygge no, så når eg åt middag i sta måtte eg tygge på høgre side. Men eg sikkert all juice drikkinga mi sin feil, så eg skal frå no av drikke lite juice. Eplejuice er nam, men grrrrr! 

 Kjørte forresten til skulen i dag allikavel. Mest fordi eg skulle til tannlegen trur eg... Men no skal eg møte Inger Lise vennen! 

Snart leggetid + +

18.mai.2010 @ 22:03 i Blogg 1 kommentar

Etter ein grusomt forstyrra døgnrytme dei to siste nettene er eg grusomt trøtt no. Det er jo eigentleg tidleg, men eg sitter her og gaper og kunne gjerne tenke meg å krype under dyna og slenge haude ned på eit mjuk og god pute. Kunne eigentleg ønskje vi hadde fri i morgon også så eg slapp å gå på skulen. Men måtte ha stått opp tidleg uansett med tanke på at eg skal til tannlegen. Håpe eg sleppe den munnlege engelskprøva i skal ha i morgon då, men heller få ta den igjen neste gong. Og på Torsdag skal vi ha munnleg norsk prøve, men etter det er det Fredag og langhelg igjen. Og den helga innebærer bursdagsfeiring, drikking og rett og slett berre kos!


Inger lise rakk forresten bussen tidlegare i dag, så då fikk eg ikkje kjørt ho til Naustdal. Men sidan eg nesten døde av kjedsomhet her eg satt i 16:00 tida, tok eg turen til Naustdal og besøkte Inger Lise og Tore. Og etter nokre timar satt Inger Lise på med meg tilbake igjen til Førde der vi krusa litt rundt om før eg kjørte ho heim igjen. Inger Lise har vist også bestemt at pasasjer setet forran er hennar sete, så dei som måtte finne på og sitte på med meg og setter seg forran, blir nok jaga vekk av Inger Lise når ho innrer bilen, haha! Men sikkert like greit.


Men no trur eg retten og sletten at eg skal lage niste til i morgon, pakke veska, pusse tenna og krype til køys! Vurderar og kjøre til skulen i morgon, men trur eg droppar det. Håpar på sol og fint vær, då er det deilig å sykkle. 

 


Heime frå frisøren

18.mai.2010 @ 15:17 i Blogg 0 kommentarer

I dag har også håret fått seg ein liten klipp. Gurimalla kor godt det føltes, håret har sikkert blitt 50 kg lettare etter å ha fått vekk nokre centimeter med fliser. 

 

FØR:

 

ETTER:


Ein ser ikkje forskjellen så godt på bilda...

 

Skal kanskje kjøre Inger Lise til Naustdal når ho er ferdi med kjøretimen sin. Om ho tør å sitte på då, eeeehe! Men eg må no øve meg på å kjøre aleine, fysj so rart da føltes etter at eg hadde kjørt pappa opp igjen på jobb og eg skulle kjøre heim igjen aleine.


Besto oppkjøringa!

18.mai.2010 @ 10:30 i Blogg 5 kommentarer

No har eg nett komt heim igjen frå oppkjøringa. Og jaggu klarte eg det! Var så nervøs at eg nesten ikkje fikk sove, og så gjekk eg i 8 - tal rundt to stolpar utafor trafikkskulen i 20 min, haha! Og etter den lille kjøretimen før oppkjøringa, kjørte vi opp til Statens Vegvesen der eg betalte og sånt noko. Så gjekk eg og sensuren ut og satte oss i bilen der han sa eg kunne velge eit nummer mellom 1 og 9. Valgte 4 og fikk dekkskade greier, synest eg klarte det fint. Etter det, var det tut og kjør.


Men det merklege med meg er at uansett kor nervøs og stressa eg er, så blir eg heilt roleg i bilen. Sensuren sa jo til meg at det såg ut som at eg likte å kjøre bil sidan eg såg så komfortabel ut. Men vi kjørte no ei runde i sentrum og utafor sentrum, og når eg kjørte ned igjen til biltilsynet (? Statens Vegvesen) lurte han på om eg hadde nokre kommentarar til kjøringa mi. Men det hadde eg jo ikkje, har jo aldri peiling på kva eg skal sei når dei spør om sånt! Men så sa han at eg burde øve meir på rygginga mi, men at det ikkje var noka tvil om at eg hadde bestått! Så no har eg lappen! Jeeeeei :D

 


Meg og den vakre lille golfen som no er min.

Eg klare det

18.mai.2010 @ 06:11 i Blogg 1 kommentar

Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET   Eg klare det   EG KLARE DET

 

Sjå positivt på det!
EG KLARE DET!
EG MÅ KLARE DET!
EG VIL KLARE DET!


17. Mai og bursdag

17.mai.2010 @ 21:21 i Blogg 0 kommentarer

I dag er det 17. Mai, og det betyr ikkje at den kun er Noreg som har bursdag. Eg er også ein av dei "uheldige" som er født på denne dagen. Grunnen til at eg skriv "uheldig" er fordi dei aller fleste gløymer bursdagen, for alle er opptatt med alt anna. Eller stressa med alt anna, ikkje berre venner, men også familien. 

Men eg har no hatt ein fin dag forde. Dagen starta vel med at eg la meg rundt 23:00, men ikkje fikk sove før i 03:00 tida. Og 07:00 var den hersens salutt greia som vekte meg, og ein time seinare vart det trompetar, trommer og gudane må vite kva anna. Men så stod eg opp, gjekk ut med hundane, åt frukost, slappa av og tok på meg bunaden. Pleier ikkje akkurat og gå med bunaden så innmari lenge, er ut for å sjå på toget og så er det meir eller mindre inn og skifte til nokre andre finklede. 


Men så gjekk vi i vert fall inn og åt litt kake før eg lærekjørte til Stavang, Redalen og heim igjen. Fikk forresten 3 sølv spenner (?) til bunadsbelte. Er eit belte ein kan bygge på ein måte, er ikkje sikker på kor mange eg har til saman no, men treng vel forhåpentlegvis ikkje så mange fleire for at det skal bli eit heilt belte. 


Men etter at vi var komt heim igjen frå vår lille biltur, gjekk eg bort til pappa. Og han, Mariann (dama hans) og broderen hadde vist orda til noko. Og pappa var så spent på korleis eg kom til å sjå ut når eg opna konvolutten broderen gav meg, at han stod klar med kamerat for og ta bilder. Og inni ein mini pakke som hang fast på konvolutten låg det ein bilnøkkel. Så gjekk vi alle ned og ut i garasjen der den røde lille golfen eg og pappa har pleid å lærekjøre i, med ein stor plakat på frontruta med 2 avlange balongar på antenna. Full tank, vaska og polert, tømt for alle pappa's ting og heilt finito. Så eg fikk altså ein bil! Eg hadde vel ei lita aning om kva eg kom til å få, men så la eg liksom i frå meg tanken og trudde eg kom til å få pengar i staden. Men mens eg var borte hos pappa i forge veke eller noko, måtte eg signere på eit papir, men eg fikk ikkje lov til å sjå kva som stod der, anna enn linja eg skulle signere på. Så der var det noko muffins i lufta. Men tenkte ikkje meir på det. Men no har eg i vert fall fått meg ein liten bil eg kan gjere kva som helst med, berre ikkje bulke den.
Bilder av blandt anna bilen kjem i morgon.


Så no får eg vente til oppkjøringa og håpe eg klare den. Er jo einaste lappen eg manglar no! 


Men eg klare lappen. Eg MÅ klare den. Eg klare oppkjøringa, så får eg (forhåpentlegvis) ein snill sensor! Vil, vil, vil, vil (!) klare oppkjøringa når den tida kjem!

 

For varmt!

16.mai.2010 @ 00:33 i Blogg 1 kommentar
Eg er ein person som helst må ha det litt kjølig inne på soverommet for å kunne sovne. Men sjølvsagt er det ganske så varmt på rommet mitt hos pappa, som resulterte i at eg berre låg og vrei meg og sparka av meg dyna i går kveld/natt når eg la meg. 

Vinduet har stått på vidt gap i heile dag, men sidan det har vert utruleg varmt ute i dag med blå himmel, sol og heile pakka trur eg ikkje det har hjulpe noko særleg. For det er ikkje noko særleg kjøligare her inne no. Men eg har ei viss aning om at pappa har hatt døra opp til rommet mitt open før eg kom i går, eller i vert fall kanskje på Torsdagen, for det stod nokre boksar her når eg kom. Og då blir det varmt her med ein gong. Han synest heile tida det er grusomt kaldt her oppe, og skjønar som regel ikkje korleis eg orkar å vere her. 

Eg er varmblodig eller kva vi no enn kallar det, og likar ikkje å sove i eit alt for varmt rom. Så trur eg legger meg ned for og lese litt. Holder på med Skammarens Datter av Lene Kaaberbøl for sikkert 5 eller 6 gang no. Men den er spennande, grusomt spennande!

 Bilde film av Dina

15.mai.2010 @ 22:21 i Blogg 2 kommentarer

Hadde eigenteg tenkt å lage ein film der eg trenar med Dina, men sidan film redigerings programmet ikkje var så veldig glad i filmane eg prøvde å legge inn, vart det heller ein heilt vanleg bilde film om Dina.

 

 

Bursdagsselskap

15.mai.2010 @ 17:32 i Blogg 0 kommentarer
I morgon har vist pappa planlagt at vi skal ha eit lite bursdagsselskap. Men det eg ikkje skjønar, er kvifor. For han har jo i tillegg planglat eit bursdagsselskap på Mandag. Og det er sikkert alle dei samme folk som kjem. I tillegg har han vist store planar om at eg og han skal kjøre til Florø ein tur i morgon. Men sidan han skal ha det bursdagsselskapet for meg i morgon i 6 - 7 tida går jo ikkje det sidan eg hadde tenkt meg heim til mamma for å lage Oreo kake. Og når han fikk høyre det, lurte han på kvifor eg ikkje lagde det her hos han i staden for. 


Kvifor må fedre vere så vansklege? Og så driv han heile tida og kommenterar at eg og mamma ikkje har lagt nokre planar enda! Som om han liksom har noko med det og gjere. Og så er det gavane! "Klarer du verkeleg å vente så lenge?! Det hadde no aldri eg klart. Du burde komme bort lit før..." og bla bla bla. 


Skal bli godt og verte 18 år. Så kan eg bestemme mykje meir sjølv, og så håper eg at eg bestå oppkjøringa når den tid kjem.

 


 

Lærekjøring med politiet i hælane

14.mai.2010 @ 23:44 i Blogg 3 kommentarer
I sta når eg var ute og lærekjørte med pappa, fant eg ut at eg skulle kjøre opp til Moskog og snu der. Men når eg var komt halvvegs såg eg at det var ein bil som nærma seg bak, såg først ut som ein taxi på grunn av det skiltet på taket, men etter kvart som den kom nærmare og nærmare merka eg at det var ein politibil. Ujeei! "Kva om dei stoppar meg? Eg har ikkje "L"?! Lappen som står at eg har fullført tafikalt grunnkurs og som viser at eg har lov til å kjøre ligg i bilen til mamma!". Det var i grunn det som gjekk gjennom tankane mine då. Pappa sa berre at eg måtte passe på og holde fartsgrensa og ikkje tenke på at politiet låg bak meg. Men eg fikk snudd tankeganen over til det meir positivet, og når vi nærma oss 60 sona, susa politiet forbi, og før eg viste ordet av det var dei vekke.


Kan vel sei at eg ikkje likar og lærekjøre med politiet i hælane i vert fall! 

 

 

 

Men no skal eg sjå reprisen av Partydronninger som eg ikkje fikk med meg i går! 

 

Fleire som pleier og sjå på Partydronninger?

 

Mascara bytting på Vita

14.mai.2010 @ 20:28 i Blogg 3 kommentarer
Etter at Martine (http://martii.blogg.no/) skreiv eit innlegg på bloggen sin om at ein kunne levere inn sin gamle mascara, uansett merke, på Vita og få ein heilt ny valgfri mascara frå Gosh, så gjorde eg det. Var først innom på Onsdag, men då hadde dei stengt, så då var eg innom ein tur i dag. Så då tok eg den lille ekle mascaraen som fulgte med i eit blad eg kjøpte ein gong og bytta den inn. Veit ikkje om det var eit spesielt merke eller ikkje sidan den var heilt svart utan skrift eller noko utapå. Men men, vart no kvitt den no då. 


Men det eg synest var irriterandes då eg kunne velge meg ein mascara, var at det stod vi kunne velge ein valgfri mascara frå Gosh så lenge lageret rakk. Men på Vita butikken her i Førde hadde dei laga til ein boks med Gosh mascara, og den eg hadde sett på i butikken, hadde dei altså ikkje igjen i den stygge lille boksen sin. Eller dei hadde den igjen, berre i brun og blå, men eg ville ha svart. Så då måtte eg velge meg ein anna ein.


Men det vart no ein mascara uansett, men om den er god, det gjenstår og sjå.

Late og irriterandes foreldre

14.mai.2010 @ 18:36 i Blogg 5 kommentarer
Mange foreldre synest nok ungane sine er både late og giddalause, men her hos pappa føler eg til tider at det er feil. For eg rommet mitt på loftet, eller delar av loftet er bygd om til eit soverom. Så om pappa er nede i første etasje er det ikkje like enkelt og rope opp til meg som sitter på loftet i 3 etasje. Så i staden for å gå opp og gi beskjed om at det f.eks. er mat, så hiver han seg heller over telefonen og ringer opp til meg på mobilen. 


I tillegg er det til tider grueleg irriterandes når eg må ta ut av oppvaskmaskina, dekke på bordet, sette skitne ting inn i oppvaskmaskina, henge opp klær, tørke støv og vaske- eller støvsuge golvet. Og kva pleier då han å gjere når eg gjer ein eller fleire av dei tinga? Jo, enten stikker han ut, eller så setter han seg ned med ein kopp kaffi eller leser avisa. 


Og dei gangane eg ikkje vil ut for å lærekjøre, blir han sur. Kva har vel han og bli sur for då? Og den kommanderinga likar eg heller ikkje. "Kva du skal 17. Mai klokka 17:00?" Og om eg svarar at eg ikkje veit enda, fordi eg ikkje har lagt direkte planar for dagen, så får eg beskjed om at eg MÅ komme bort for å ete kake. Og eg burde vel helst vere med på middagen 15:30 også, men då sa eg heller nei! Og så drive han heile tida og masar om kva eg ønskjer meg til bursdagen på Mandag. Er sikker på at han kan spør meg over tusen gangar på ein dag, sjølv om han har fått det same svaret dei første hundre gangane. 


Det er rett og slett irriterandes!


Noko grueleg irriterandes!

14.mai.2010 @ 13:53 i Blogg 0 kommentarer
Noko eg, og sikkert mange andre synest er irriterandes er folk som står midt i vegen meir eller mindre oppfører seg som sauer og kyr. Om ein kanskje kjører igjennom eit område utan fortau der husa kanskje står tett, då må naboar som skal snakke med kvarandre stå midt i vegen med både barnevogn, hund og gudane må vite kva meir. Og dei brukar ein evighet på å flytte seg ut av vegen, dei kan faktisk berre stå og sjå dumt på oss som sitter i bilen og vil forbi.


Det er akkurat det same om ein går i byen. For om eg kanskje er inne på eit av sentera, eller i ein butikk, stå det kanskje mange personar som snakkar med kvarandre og sperrar heile vegen. Så då må ein måke seg veg igjennom heile klynga. Burde vel eigentleg hatt ei snømåkemaskin og berre måka veg igjennom. 


Gode gud som det irriterar meg når folk sperrar heile vegen og ikkje gidder å flytte på seg! Sauer og kyr flyttar seg jo nesten raskare!

 


17. Mai: Kva skal du gå i?

13.mai.2010 @ 23:25 i Blogg 6 kommentarer

17. Mai er vel ein av dagane som er kjende for at ein hiv på seg sin spesielle finstas, altså bunaden. Men som er trur eg har skjønt, er det ikkje så mange som likar å gå med den. Eg er vel på ein måte ein av dei; hiv på meg bunaden og alt dill dallet til den, går ut og er ute ei lita stund før eg går heim igjen for å skifte.


Men det finst grueleg mange bunadar her i landet. Eg brukar sjølv ein sunnfjordbunad som mamma sydde sjølv til konfirmasjonen min (!). Den burde vel kanskje bli sydd litt inn sidan konfirmasjonen, men men.


Skal du gå i bunad på 17. Mai?
I så fall kva bunad skal du bruke?

 


Meg og Dina på konfirmasjonen min i 2007.

For ein dag

13.mai.2010 @ 22:54 i Blogg 6 kommentarer
Dagen min begynte med at mamma kom inn og vekte meg 11:17 i dag tidleg og lurte på om eg hadde tenkt og stå opp om vi skulle til Holmedal ein tur. Så eg drog meg opp av senga, og mens eg stellte meg på badet lagde mamma bagettar til meg. Eller ho satte dei i ovnen for meg. 


Når eg hadde ete opp heiv vi oss i bilen før eg kjørte bort på Esso for å fylle bensin før eg kjørte av gårde. Deilig vær å kjøre i faktisk, blå himmel og sol med over 12 plussgrader! Men når vi var framme i Holmedal, kjørte vi først innom ei venninne av mamma som hadde noko mønster på dukar trur eg som mamma ville ha, i tillegg til at vi såg litt på kattungane dei hadde fått. På tide med kastrering av kattane?!


Når vi endeleg var ferdige der, reiste vi til ei anna venninne av mamma i Holmedal. Der gjorde vi eigentleg ikkje noko spesiellt anna enn at dei snakka, vi åt middag, hilse på kaninene og etter nokre timar heiv vi oss i bilen og kjørte på veg heim. Men på vegen heim skulle vi innom enda ei venninne av mamma, haha! Det var altså dama med Kooikerhunden vi møtte på hundeutstillinga i Naustdal. Ho hadde 7 hundar til saman! 6 Shetland Sheepdog og 1 Kooiker + 1 katt. Det var i grunn litt koseleg, berre å bli omringa av mange hundar som ville ha kos. 


Etter knapt ein time trur eg reiste vi heim igjen. Så då var det eigentleg berre å slenge seg på sofaen og slappe av. Føle eg har kjørt ein del bil i dag, det blir jo ein del; 155,2 km faktisk. 

 Håper forresten vi får same været vi hadde i dag på 17. Mai.

 

 

Q: Korleis har din dag vert i dag?

 

Stikkord: kvardag

Sex reality for ungdom på NRK

12.mai.2010 @ 15:55 i Blogg 3 kommentarer

NRK har starta jakten på tre programledarar i alderen 18 - 25 år, som i åtte veker i sommar skal dele leilighet i Oslo. Hovudoppgåva deira blir å oppsøke dei ulike seksuelle miljøa som finst. Programledarane må vere forberedt på "drøye utfordringar", og at dei må lære å "ufarleggjere og finne sine eigne grenser". 
Målet er å gi TV - seerne ein ærleg oppleving av det som eksisterar "der ute". 


Dei er ute etter å gi eit riktig inntrykk av og auke kunnskapen om kva som finst. Og søker difor også etter deltakarar som på ein betre måte representerar ungdommen enn det for eksempel Paradise Hotel deltakarane gjer.


Tittelen på den aller første programsatsinga til NRK UNG på NRK3 er "Trekant". Og programserien går på lufta i løpet av hausten, og skal strekke seg over åtte veker.


Linken til artikkelen: http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10006095
Q: Kva synest du om å sende ein slik programserie på TV?

 

Dei har kjøpt seg PC!

12.mai.2010 @ 15:38 i Blogg 0 kommentarer
Når eg kom heim igjen frå skulen i dag fikk eg vite at bestefar hadde gått til innkjøp av ein PC. Greit at han, eller spesiellt mormor har snakka om å kjøpe seg ein, men at dei faktisk gjorde det var nesten utruleg. Og det var ikkje kun ein PC, men også breiband. Og ein ting kan eg no i vert fall sei, og det er at om mormor røre PCen er det vel ikkje lenge til den må på reparasjon eller at dei i vert fall treng hjelp av meg eller mamma. Mormor har det med å berre trykke laus på knappane, som f.eks. med TV kontrollen på hytta. Og onkel som er heime nokre veker no, skal vist hjelpe bestefar med dataen litt og lære han korleis den faktisk funkar.


Korleis skal no vel ditta gå?

 


http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=585045

Bever spikra på kors!

11.mai.2010 @ 22:00 i Blogg 4 kommentarer

Som dei fleste sikkert har skjønt, er eg ein dyreelskar. Og når eg kom over denne artikkelen på vg.no: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10006000 fikk eg veldig lyst til å møte mennene som faktisk gjorde dette. 


Det er altså nokon som hadde spikra ein Bever til eit kors og posert saman med den korsfesta beveren på nettet! Kven er så grusome at dei faktisk gjer noko slikt noko mot eit lite og uskyldig dyr?!
Gutane som gjorde det, seier dei ikkje drap beveren, men at dei var ute og fiska, og fant den døde beveren i grøfta ved Drangedalsveien. Og dei tok den med seg på fest, og tok bilder mens dei poserte saman med den!


Men om dei fant beveren død eller levandes, er det fortsatt INGEN unskylding for å kunne spikre den til eit kors! Dei burde heller latt naturen tatt seg av Beveren eller at dei begravde den sjølv.

 


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10006000

Irriterandes russeknutar!

11.mai.2010 @ 15:38 i Blogg 2 kommentarer
I dei 2 første timane på Tirsdagar har vi i 2HEA gym saman med 2BUA som er svartruss. Vi i 2HEA fikk beskjed av gymlæraren vår at vi skulle ha nokre testar som vi ikkje hadde fått tatt, og når vi holdt på med den siste testen kom ein frå 2BUA inn og sa at rødrussen hadde vert inne i garderoben vi brukar. Så då gjekk eg og Marie inn i garderoben for å sjå om det var noko som var tatt, og då merka eg at skoa våra ikkje var der. 


Så då gjekk vi tilbake igjen til læraren vår og sa i frå om det, før vi eg og Marie gjekk bort til rødrussen som satt ved eit bord saman med læraren sin der vi lurte på kvar i helvette dei hadde gjort av skoa våra! Dei påsto dei ikkje hadde gjort noko, og bla bla bla... Men til slutt sa ein av dei at vi måtte gå opp og sjå. Det verste var vel eigentleg at læraren deira berre sto og hånflirte av oss som var rasandes sinte for å bli fratatt skoa. 


Men når vi kom opp, gjekk vi bort til kantina som er oppe og i blomsterbedet låg skoa på rad og rekke. Knytt saman etter skolissene! Så eg og Marie klarte heldigvis å finne fram til våra sko, men gud så fristandes det var å kaste alle skoa ned i haude på all rødrussen som satt nede! Og på veg ned igjen var det også grueleg fristandes og dra til ein av rødrussane som var på veg opp, for "det var jo berre ein spøk då". Hadde vi gjort tatt skoa deira, hadde dei sikkert blitt like irriterte og sinte!


Russen skal vel eigentleg vere eit slags forbilde, men russen i år er verre enn nokon sinne! Dei har også vert oppe på folkehøgskulen eller noko her i Førde der dei kasta egg og masse anna drit på bygningen og på eine læraren som prøvde å stoppe alt griseriet. Russen 2010 er intet forbilde!


Og om dei absolutt skal ta ein russeknute som kanskje innebære å ta skoa til folk, synest eg verkeleg dei heller burde ta det på nokon som er russ.

Stikkord: 2010 russ

Avhengig?

10.mai.2010 @ 19:19 i Blogg 7 kommentarer

Eg tru at eg no offisielt har blitt ein smule avhengig av Café au Chocolat blanda med rett i koppen kakao. I dag hos veterinæren blandt anna fikk eg plutseleg smaken av den kaffi/kakao drikken min i munnen og hadde grueleg lyst på ein kopp. Men måtte nok vente heilt til eg kom heim, og det var godt med ein kopp då. Det smakar så uenderleg godt!


Mamma har sagt eg ikkje burde drikke koffein drikk etter 18:00 sia eg kan få problem med å sovne (noko ho har fullstendig rett i med tanke på Laurdag og i går), men eg trur eg må lage meg ein kopp uansett nett no. Trur eg har blitt ein liten smule avhengig kanskje. Men det er desverre farleg godt!

 


Pollenallergi? Her er nokre tips

10.mai.2010 @ 19:07 i Blogg 0 kommentarer

No er våren komen noko som betyr at sommaren er på veg. Men det er ikkje alltid like positivt for alle, og det gjeld som regel spesiellt dei med pollen allergi. Så eg fant nokre allergi - tips om pollen på Vg.no (Link til artikkelen: http://www.vg.no/nyheter/bolig/artikkel.php?artid=10004804)Når pollenet kjem inn i huset og blandar seg med resten av husstøvet, blir det tungt for sjølv dei mildaste allergikarane. Difor er det viktig med reingjering ofte i sesongen som kjem.


Kattar og hundar kan også dra med seg mykje pollenstøv inn i huset. Dette er fordi kjæledyret fordriv det meste av tida på vakken, der mykje av pollenet ligg, og kan då fort bli ei allergibombe. Så om du er hardt ramma av pollenallergi, bør du vaske kjæledyra før du slepp dei inn i huset.


Pollenstøv inneheld eit proten som allergikarar reagerar på, og spesielt tresorten Or, Hassel og Bjørk kan gi sterke reaksjonar. Ein enkel rakle frå eit Bjørketre kan gi frå seg fleire millionar pollenkorn, og å skulle beskytte seg mot dei, er ei utfordring.


Om du har mykje tepper heime, kan det vere ein idé å ta dei ut til pollensesongen er over. Andre tunge tekstilar, som pledd og dukar, kan også vere oppsamlingsstadar for pollen. Så har du teppegolv heime, bør du få dei reinsa ofte av profesjonelle, men i utgangspunktet er det svært viktig å beskytte seg mot pollen på slike golv. 


Pollenstøvet er også lettast og få opp med tørre mikrofiberklutar. Dette fordi dei er positivt lafa og støvet er negativt lada, så dei klutane trekker til seg støv betre. Til dømes ein bomullsklut et negativt lada, så då får ein ikkje opp støvet like godt. Men hugs også å reingjere flater der du kanskje ikkje vanlegvis kjem til i hyller og skap.


Det beste for effektiv støvsuging av pollen, er sentralstøvsugar der lite eller ingenting av støvet blir virvla tilbake i lufta. Les meir om korleis ein unngår pollenallergi HER.


http://www.knowledgerush.com/kr/encyclopedia/Pollen/Alt er livsfarleg

10.mai.2010 @ 18:42 i Blogg 6 kommentarer
Eg veit ikkje korleis det er med dykk, men eg føler i vert fall at alt no til dags er farleg. Vi blir advart mot både det eine og det andre. Stor sjanse for den eine sjukdommen av ditt og ein enda større sjansen for dødleg sjukdom av datt. Og no har dei tydeleg funne ut at bilbremser kan framkalle kreft der små kobber og jernpartiklar kan feste seg i lungene og forårsake ei rekke sjukdommar som blandt anna lungekreft og hjarte- og karsjukdommar. 


Kan godt hende det er sant, kva veit vel eg. Men sidan det sikkert er mange som vil gjere noko med det, som kanskje å ikkje kjøre så mykje bil (?), så kanskje verden ikkje går under allikvavel. 


Link til artikkelen: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10005881

Ein hårklipp

09.mai.2010 @ 20:21 i Blogg 1 kommentar
Eg er sikkert verdens sløvaste person når det gjeld å dra seg til frisøren. Eg er det 1 - 2 gangar i året, men no har eg funne ut at eg bør reise til frisøren igjen. Så i morgon når eg er ferdig hos veterinæren skal eg ringe til frisøren for å bestile time. Får berre håpe ho har ledig no til veka slik at eg får klipt meg før 17. Mai. Håret mitt er no så flisete og langt at fysj og fy!


Eg hugsa når eg var lita, at eg skulle (!) bli frisør. Så spesielt den eine litt store kvite katte-bamsen min fikk gjennomgå med saksa. Så det er faktisk ein liten smule skamklipt midt på ryggen. Eg trur eg trudde det kom til å vokse ut igjen, haha! Og når eg leikte med bratz dukker dreiv eg heile tida og stellte håret deira. Det er eigentleg ganske morosamt og mimre tilbake til gamle dagar! Ein kjem liksom på alt det gamle og dumme ein faktisk gjorde som små.


Men tilbake igjen til hårklippen. Eg skal i vert fall ta minst 5 - 6 cm av håret og klippe det opp. Det einaste som pleier og vere irriterandes med den hårklippen, er at noko av luggen blir så kort at den ikkje går bak øyra og heile tida dett ned i auga på meg! Men så pleier eg å feste luggen med klemmer opp og bak, om dykk forstår kva eg meinar med det. Men eg må sei, at av og til er det svært fristandes og berre finne ei maskin og ta alt håret. 


Skal, skal ikkje?

09.mai.2010 @ 14:57 i Blogg 5 kommentarer
No har eg tenkt litt, og eg har jo faktisk litt lyst på Roots skoa som minna meg om bowling sko sjølv om dei blå var finast, men dei var ikkje igjen i min størrelse.


Men var skoen fin? Trur eg må bort for å prøve den i morgon. 


http://www.eurosko.no/kategori/319/skoletter.html

 

Om dei har skoen i min størrelse og om eg synest den er fin, kjem eg sikkert til å kjøpe den om eg ikkje lenger får lov til å betale på lappen. Trur pappa misslikar at eg betalar dei vanlege kjøretimane sjølv... Får snakke med mamma når ho kjem igjen, så får eg heller be ho snakke med pappa. Eg hatar og vere sendebudet deira! 

 

Gigant bryst

09.mai.2010 @ 14:47 i Blogg 0 kommentarer

Etter at eg tok turen innom ein artikkel på vg.no, tenkte eg at eg skulle bla nedover heile framsida og sjå om det stor noko spennande, og då hamna eg over ein meir eller mindre "grusom" artikkel om Julia Manihuari som var fanga i si eiga seng på grunn av dei store brysta sine. Julia sjølv er 150 cm, og har no fjerna over 15 kilo av brysta! Det seier litt om kor store og tunge dei var. Og når ho reiste seg opp, vart påkjenninga så stor at ho besvimte, og brysta rakk ho til beina. Det må ha vert ein enorm lettelse etter operasjonen. 

 


FØR:

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10005228

 

ETTER:

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10005228


Bra det vart ein lykkeleg slutt!

 

Ny rekord?

09.mai.2010 @ 14:23 i Blogg 2 kommentarer
Trur eg har slått min eigen rekord på min blogg faktisk. Eg har eigentleg ikkje vert så opptatt av kor mange leserar eg har hatt her på bloggen min, men når eg logga på i dag tidleg og det var rundt 90 sidevisninger og 70 lesere, og det har no stege til 144 sidevisninger og 124 lesere begynte eg verkeleg å lure på kva som skjedde. Men det var ingen kommentarar... Men shit au.


Og no når eg skulle inn på artikkelen om karusellen som hadde stoppa på vg.no, berre for å sjå etter noko, var plutseleg bloggen min hamna under "blogger som kobler til denne artikkelen". Så der trur eg eigentleg at eg fant svaret mitt.


Stikkord: statistikk

Tivoli - ein ting eg aldri meir skal på

09.mai.2010 @ 01:51 i Blogg 0 kommentarer
I sommar var eg på tivoli med Steffen, Inger Lise og Tore. På veg til tivoliet måtte Inger Lise og Tore ta ut pengar eller noko, så eg og Steffen stakk for å ta ein karusell, og det endre opp med dei såkalla "tekoppane". Når Inger Lise og Tore kom, tok eg "tekoppane" igjen, sidan eg synest dei var gøyale. Men eg skulla aldri tatt den ein gong til. Det endte opp med at dei som styrte karusellen begynte å spinne oss så fort rundt at eg ikkje klarte å halde haude oppe lenger og brillene fauk av og landa utafor sjøve karusellen, altså på grusen! Det seier nok noko om kor stor fart dei hadde. Etter det tok panikken over, dermed ente det i hyling og skriking. Prøvde å få dei til å skjøne at dei måtte stoppe, men hyling og skriking betyr jo meir, meir, meir. ehm... Når dei endeleg stoppa "tekoppane" som føltes ut som fleirfoldige minutt var alt kaos i haude på meg. Alt eg tenkte var i grunn kvar var brillene blitt av og at mamma kom til å bli fly forbanna på meg når eg kom heim utan brillene som var dyre! 


Det endte vel eigentleg i at eg satte av gårde med augene fulle av tårer og ringte mamma og fortalte kva som var skjedd. Så ho kom bort dit eg då var komt med ein gong, og til då hadde heldigvis Steffen, Inger Lise og Tore klart å finne brillene som utruleg nok ikkje hadde fått ei einaste ripe. Max flaks spør du meg.


Men grunnen til at eg kom på å skrive om dette no, er fordi idet eg logga på Nettby og kom på framsida eller på "nyhet" sida, såg eg denne interessante linken: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/russen/artikkel.php?artid=10005641

Får nesten berre meir og meir avsky for tivoli, og eg skal garantert aldri meir gå på eit tivoli. I vert fall ikkje for å ta karusellar!

 


http://martebby.blogg.no/1251837031_alle_pengene_mine_for.html

50/50 Kaffi/Kakao

09.mai.2010 @ 00:22 i Blogg 0 kommentarer

Kaffi blir vel kanskje eit feil ord og bruke her, for det var jo Café au Chocolat. Første gangen eg drakk det, synest eg det smakte grusomt bittert og hadde dermed ein halv pakke rett i koppen kakao i. Det smakte fortsatt bittert, så eg hadde resten av kakaoen oppi. Fant etter kvart ut at det slettes ikkje var noko for meg i vert fall.Men i dag tenkte eg at eg skulle prøve igjen. Så eg satte på vannkokaren og lagde Café au Chocolat og kakao pulveret klart i koppen samtidig, og det smakte faktisk svært godt. Kanskje det har noko med at eg blanda pulvera samtidig før eg hadde i vatnet no? Den fikk ikkje den ekle bittre smaken lenger, så dette blir det nok meir av kan eg tenke meg. Men har ein liten følelse av at magen min ikkje hadde så godt av det, men kan nok også komme av at eg har både ete og drukke svært lite i dag, noko pappa elles pleier å klage på. "Du må ete små måltid ofte, men du eter jo små måltid skjeldant!" Det er berre sånn eg er, kan ikkje noko for det.Q: Fleire som likar Café au Chocolat?
Q: Eller blanda med rett i koppen kakao?

 

 

Kvelden i kveld

08.mai.2010 @ 21:11 i Blogg 0 kommentarer
I og med at eg er heime aleine i helga og ikkje har stort å finne på, har eg no tenkt å lage meg mat (som vil sei pomfri) og deretter sjå episoden av The Vampire Diaries eg ikkje fikk sett i går. Den serien er liksom vekas høgdepunkt for meg, og desverre er vel neste episode sesong slutt. Så får håpe det ikkje tar så lang tid før sesong 2 kjem ut, det gledar eg med verkeleg til!


Begynte også å lese Skammarens Dotter igjen i dag, for sikkert 3 eller 4 gang. Og det er 4 bøker i serien. Men serien er like spennandes kvar gong. Lene Kaaberbøl som har skreve den, og blandt anna Skuggeporten og Katriona serien er eit bok geni! Ho skriver så utruleg spennandes bøker at det nesten er skremmandes faktisk. Og for dei som har lese bøkene hennar, burde skjønne kva eg meinar. 


Det er forresten ein ting som er særdeles fristandes. Og det er å kjøpe min heilt eigen hund, for mine eigne pengar som det kun er eg som skal ha heile ansvaret for. For kanskje eg faktisk hadde fått ha selskap dei gangane mamma stikker på hytta. Og spesiellt slik som været er no, då eg kunne gått lange turar ute i sola! Mange ville nok tenke at det hadde vert uansvarleg av meg sidan eg fyller 18 om knapt 1 veke og dermed sikkert kjem til å vere mykje ute. Men eg ville ikkje sett på det som noka stor utfordring; det vil sei at hunden hadde fått ein lang tur like før eg skulle ut og passa på at den hadde vatn. 

Men eg kan ikkje kjøpe min eigen hund før eg har flytta ut. Har lyst på ein Kooikerhund, og har fått til svar at eg heller kan skaffe meg ein slik hund når eg har flytta heimanifrå. 

 


http://www.jaktweb.no

 

Se så, se så... Eg spora av igjen. Men får gå og sette på ovnen og lage klar pomfrien.

 

Oppkjøring tips anyone?

08.mai.2010 @ 15:47 i Blogg 4 kommentarer

Det er ikkje så alt for lenge til det faktisk er eg som står for tur på oppkjøringa, og eg gruar meg noko så inn i granskauen. Er sikker på at eg kjem til å stryke, i vert fall om eg får ein eller anna streng sensor! Er ferdig med alt som heite kjøretimar og teorikurs, men trudde no verkeleg vi skulle ha ein time der vi får vite meir om det som eigentleg ligg under panseret på bilen. Altså kvar vi skal fylle olje, spylevæske og alt sånt noko, men eg har i vert fall ikkje fått nokon time på det! Har hør hørt dei er litt sløve på slikt noko her... Einaste eg fikk var ein lapp med "sikkerhetskontroll" der det står ting eg burde kunne. Så eg får vel berre ta i bruk pappa då, sidan han jobbar på Berge & Co.


Men kva oppgåver kan ein risikere å få på oppkjøringa? På eine teorikurset eg var på, fikk eg høyre at vi kjørte 50% av tida i sentrum og 50% på landeveg. Og i tillegg, kan sensoren prøve å lure- eller distrahere på oppkjøringa? Nei, eg er nok dømt til å stryke, er max flaks om eg faktisk består i vert fall sjølv om eg stadig høyrer av spesiellt pappa at eg kjem til å bestå, om eg stryker er det kun fordi eg må ha vert uoppmerksam på ein person som skal over vegen... 

 

Roots sko

07.mai.2010 @ 21:53 i Blogg 1 kommentar

Ei venninne av mamma hadde nokre skolettar eg forelska meg litt i, så då spurde mamma ho om kvar ho hadde kjøpt dei, og det var på Eurosko. Dagen etter reiste eg og mamma bort på Eurosko etter ei lita treningsøkt på Agility bana. Men det typiske er jo at når eg finner skoa, så har dei ikkje min størrelse!


Dei hadde nokre andre som likna, men den einaste fargen som hadde min størrelse var kvit, og eg har so absolutt ikkje tenkt å kjøpe nokre kvite skolettar. Dei hadde ikkje passa til noko av kle heller. Men dei hadde eit anna par også, men det minna meg litt om bowling sko igjen, men dei var no litt stilige vil eg sei, i tillegg litt billigare enn dei andre også trur eg.


Her er skoletten som minna meg litt om bowlingsko. Dei eg forelska meg litt i, var meir eller mindre heilt like, berre at dei var blå med dongeristoff eller noko i den dur.

 http://www.eurosko.no/kategori/319/skoletter.html

 

Her er den kvite skoen eg skreiv om. Dei fantest i svarte også.http://www.eurosko.no/kategori/319/skoletter.html

 

Skal bli godt med helg

07.mai.2010 @ 18:08 i Blogg 0 kommentarer

Du store allpakka så godt det skal bli med helg no! Er i grunn sånn passe lei av skule no kan ein vel mildt sagt sei. Og etter praksis på mandag, skulle eg jo eigentleg skrive logg, men den blir som regel gløymd og blir skreve på fredag i staden for. Så no har eg nett skreve loggen etter at eg holdt på å sovne på sofaen og brått kom på at eg måtte hugse å gjere det før mappa stenger.  Men neste veke kjem til å bli vidunderleg! For på mandag er det siste praksisdag og det likar eg IKKJE! Eg har jo storkosa meg hos veterinæren, første praksisplass dagane faktisk har gått rasandes fort! Men så er det berre tirsdag og onsdag med skule. Torsdag og fredag er FRI + neste Mandag og Tirsdagen, blir deilig med langhelg i neste veke i vert fall.


Er forresten langope i kveld, men er fortsatt litt usikker på om eg skal eller ikkje. Er jo blakk som vanleg, men om Inger Lise blir med kan det hende eg tar meg ein tur. Det er jo fint vær, sol og delvis blå himmel og overskya med 20 pluss grader i sola.


Og den eine yndlingsbuksa mi kjem snart til å havne i søppla, for det er snart eit stort hol i skrittet på den. Flotters altså! Så då heiv eg på meg dongeritightsen min... har faktisk gløymd kor behagleg den kunne vere! 

 Og grunnen til at eg skriv om heilt urelevante ting, er at eg ikkje har den vidaste aning om kva eg eigentleg skal skrive om. Så om nokon har forslag til eit tema eller noko i den dur så kom med dei og eg skal sjå kva eg faktisk får gjort.


Så ha ei god helg vidare alle saman!

 

Stikkord: helg

Eit sakn

06.mai.2010 @ 23:23 i Bøker 0 kommentarer

Noko eg faktisk saknar, er å finne meg ei god bok og sette meg ned og slappe av med den. Det følest ut som ein evighet sidan eg faktisk las ei skikkeleg god bok. Eg for min del er jo svært glad i fantasy- og dramabøker. Bøker med ein god del drama i, helst kjærleiksdrama kan vere veldig spennandes å lese faktisk, men det bør då vere ei bok som er meint for ungdommar.


Og fantasy bøker er fantastiske! Der dei har overnaturlege evner og diverse slikt noko. Føler liksom ikkje at eg finner nokre gode bøker lenger, eller dei kan verke bra i begynnelsen, men når eg har lest nokre kapittel legger eg den som regel i frå meg om den blir for kjedeleg.


Mine favorittbøker er blandt anna:

 

Pluss ein god del andre bøker eg har lest, og blandt anna lånt på biblioteket eller av venner men som eg ikkje heilt hugsar namna på...


De Fire og Han Som Gjør Galt Verre av Hans Frederik Follestad.


Gleden ved å ha ein sommarjobb

06.mai.2010 @ 21:59 i Blogg 1 kommentar

Som sagt, så har jo eg fått meg sommarjobb. Er blitt ei god stund sidan eg skreiv under avtalen om at eg faktisk ville og kunne ha jobben i sommar, og dermed sendt arka opp igjen, så no ventar eg berre på å få det eine sendt ned igjen + arbeidstidene og slikt noko. Skal jo jobbe samme plass som i fjord, altså på mottakskjøkken på Sjukehuset. Og i år er eg 18, noko som betyr enda meir i lønn enn det eg fikk i fjord! Har jo også fått delt opp ferien litt, for skal jobbe 5 veker i år som i fjord, men i år har eg delt opp ferien min slik at eg først begynner med 1 veke ferie, jobbar i 5 veker før eg igjen tar 2 veke ferie før skulen byrjar igjen.


Men den store gleden ved å ha sommarjobb i år er vel eigentleg det at eg for det meste kjem til å vere heime aleine i dei 5 vekene eg skal jobbe, eg er 18, noko som betyr at eg faktisk kan bevege meg ut, vere ute så lenge eg vil og drikke! Men så er det jo også det at om eg består oppkjøringa (noko eg sikker aldri kjem til å klare) så har eg også lappen, og kan dermed besøke mamma eller pappa om dei er på hytta. I tillegg kan eg lage akkurat den maten eg sjølv vil, så matprat.no kjem til å bli min gode ven når eg er aleine heime.


Men eg kjem nok ikkje til å ha så veldig mykje å gjere etter arbeid dei dagane eg jobbar, for om det er samme arbeidstider som i fjor, er eg garantert meir eller mindre død når eg kjem heim. Så dagane går jo som regel i å stå opp, ete, reise på jobb, jobb, reise heim frå jobb, sovne på sofaen, ete, sjå TV, sovne igjen, ete litt til, slappe av forran TV'n eller data'n og til slutt gå og legge seg. Så dei dagane nokon faktisk har dratt meg med ut rett etter arbeid i fjor, var eg ikkje mykje til tess, haha! Men å jobbe frå 07:00 - 15:00 der pausane kan variere frå 5 - 30 min, kom heil an på om eg var i kafèen eller mottakskjøkkenet den dagen, og om eg var i kafèen kom eg inn på eit mini kjøkken som er mindre enn det lille vi har her eg og mamma bur, og når vi opna døra til kjøkkenet om morgonen slo 30 pluss grader mot oss... Så å begynne og jobbe i ein så grusom varme er forferdelen, i tillegg var det eg som tok det meste av oppvasken. Eller berget av oppvasken!

 


 

Men eg har no uansett nokre datoar eg gledar meg til framover, og det er:

 • 17. Mai - Eg fyller 18!
 • 22. Mai - 18 år's feiring sammen med venner
 • 05. Juni - Sommarfesten!
 • 16. Juni - Avsluttningsball på hotellet med open bar
 • 17. Juni - Siste skuledag, og min aller siste dag på Øyrane vgs.
 • 28. Juni - Første jobbdag (noko å glede seg til eigentleg?)

 

Stygge dritt av ein nabokatt!

06.mai.2010 @ 08:02 i Blogg 1 kommentar

Nabokattane her omkring er rett og slett kattar ein kunne tenke seg å gjere litt forskjellig med! For ikkje berre hoppar dei inn igjennom vinduet og forsynar seg med kattematen til Mira og Rebella, men dei slåss så busta fyke med kattane mine også! 

Var nett innpå badet ein tur då eg hørte fresing og bråk ute i gangen, så eg opna opp døra, og der for det ein katt ned trappa og ut vinduet, så kjem Mira traskandes sakte med eit langt kutt på nasa... Så då tok eg ho inn for å tørke vekk det verste av blodet som kom. Litt lenger oppe, og det kunne vert eine auget, aaah! Hadde no berre Rebella vert der, ho er no ein liten "kampkjempe" som tør å bruke klørne sine, Mira derimot er meir snill og høffleg. 

Irriteransed stygge nabokattar! Det er ikkje første gangen heller!

The day today

03.mai.2010 @ 22:26 i Blogg 5 kommentarer

Dagen i dag begynte vel med at eg holdt på å sykle totalt feil på veg til tannlegen. Eller eg sykla eit stykke forbi og runda eit hjørne når eg kom på at det var noko som ikkje var heilt som det skulle. Så då snudde eg og sykla tilbake igjen. Eller det var ikkje direkte tannlegen, det var tannpleiaren eg skulle til. Så då var det eigentleg å legge seg ned i stolen, ta bilder, skrape og tata, ferdig. Og eg har sånne teite tenner som alltid får hol, uansett. Så eg skal uheldigvis tilbake igjen 19. Mai for "oppussing" av kjeften, haha! Neida, berre litt tetting av hol. Kunne fått ein time kl. 11:00 eller noko i dag, men fant ut at det var like greit å vente sidan det elles hadde blitt så mykje att og fram, opp og ned. Kvifor? Jo, fordi då hadde det blitt tannpleiar, veterinæren i nesten 1 time, tannlegen, veterinæren i knapt 1 time igjen, så skulen for å holde førstehjelpskurs. I tillegg sikkert med ein kjeft som er totalt dau på grunn av bedøving som dei sikkert må bruke igjen. Så no får den tannlgen eg får neste gang vere grusomt flink til å sette bedøving, for eg HATAR sprøytene til tannlegene!


Så var eg jo hos veterinæren i dag også. Nest siste gang! Og sjølvsagt måtte eg gå tidleg sidan vi i ungdomsbedrifta skulle halde førstehjelpskurs for vansenopplæringa på skulen. Så når eg måtte reise frå veterinærkontoret og skulle gi beskjed til veterinæren om at han måtte skrive vurderingsskjemaet til neste mandag, fikk eg beskjed om at det låg i ein bunke med andre papir og reklame, slik at eg må hugse og minne han på vurderingsskjemaet neste gang. Lure på kva han kjem til å skrive denne gangen!

 


 

Det einaste som eigentleg var skikkeleg irriterandes i dag, var at dagen begynte med tørre vegar og sol. Det varte til og med til langt utpå dagen! Men når eg hadde tenkt meg opp på Agility bana plaska det ned! Tenkte det var ei byge, så eg tok med meg Dina og Noor ned i bilen og venta på at mamma skulle komme. Så kjørte vi rundt til det slutta å regne, men så begynte det å snø, så då venta vi litt lenger. Men når eg parkerte bilen og vi gjekk opp mot Agility bana viste det seg at den var heilt demontert! Eg som trudde dei store mønene og alle dei store tinga stod oppe og klare til bruk, åååh! Så då kjørte eg heim igjen, dusja, såg ein episode av Gilmore Girls, gjorde ferdig samfunnsfagen og såg enda ein episode av Gilmore Girls! 

Drama, drama og atter drama!

02.mai.2010 @ 22:27 i Blogg 2 kommentarer
No i det siste føler eg at det har vert litt for mykje drama for min del. Eg fikk skylda for noko som slettes ikkje var sant, og no har det utvikla seg til at eg tydelegvis har spolert ein tur og antakeleg mista ein god kompis. Men no er eg lei, eg gidder ikkje sitte og gøyme alt inni meg lenger, så difor lagar eg heller eit innlegg om det. Om han som var kompisen min og eventuelt dama hans leser innlegget får dei i vert fall sjå alt i frå min synsvinkel. 


Det heile starta i vert fall med at dama til kompisen min som sikkert er forbanna på meg for ingen ting. Men la oss kalle dei Eva og Adam, like greitt. Så blir det kanskje ikkje så mykje forvirring. 


Men ja, det heile starta då med at eg fikk eit brev på nettby av ”Eva” der ho beskylda meg for å prøve meg på ”Adam”. Eg lurte på kva ho snakka om, for kvifor skulle eg prøve meg på ”Adam” når eg full ut veit at han har dame? Eg er ein person som fint klarar å halde hendene unna fatet når ein person eg likar eller ei har dame. 


Eg fikk til svar at eg godt viste kva ho meinte, men korleis kan ho vite at eg veit kva ho snakka om? Eg har aldri hatt i tankane mine å prøve meg på ”Adam” i det heile tatt, og heller ikkje trudd han var interessert i meg… 


Dette var i vert fall noko som gjorde meg irritert, og når eg blir irritert skriver eg ting som poppar opp i haudet på meg. Bra eller ikkje bra har ikkje noko å bety eigentleg. Så eg skreiv i vert fall at ho kom til å dumme seg ut med den oppførselen ho hadde når ho dreiv å beskylda meg for å prøve meg på ”Adam” når eg slettes ikkje gjorde det. Alt vi gjorde var å snakke på MSN og bruke Web Cam av og til. For kor ofte ser eg og er med ”Adam”? Jo, skjeldent då han ikkje bur her, men nokre timar unna. 


Så dette på gjekk ei stund med at vi sendte spydige brev til kvarande på Nettby. Tragisk? Yes, indeed! Og når ”Eva” sa at eg i vert fall måtte vere interessert i ”Adam” sidan eg vart sur, hjalp ikkje det på humøret mitt. 
Men når eg fikk det første brevet på Nettby av ”Eva”, spurde eg ”Adam” om kvifor ho trudde at eg prøvde meg på han. Han sa då at det var fordi eg og han snakka på MSN og hadde på Web Cam, ironisk nok verkar det som om at han synest det er morosamt! Eg synest slettes ikkje dette var noko morosamt å få ei slik beskylding slengt mitt i trynet.
Men etter at diskusjonen/krangelen mellom ”Eva” og meg hadde roa seg og var ferdig, trudde eg vi hadde satt ein strek der og var ferdig med heile diskusjonen. Men der tok eg vist feil. For nesten 1 veke etter det siste brevet frå ho, fikk eg eit nytt brev på Nettby der ho begynner på der diskusjonen/krangelen stoppa. Ein kan vel sei ho valte akkurat feil dag og begynne på igjen sidan eg hadde ein dårleg dag den dagen.


Dagen begynte nemleg fint; det var opplett, halvtørre vegar og måndag. Som betydde utplassering ho veterinæren! Eg tenkte også at om været holdt seg, skulle eg ta meg ein tur ned på måndagstreninga med Dina, hunden min. Når klokka var 16:00 og eg hadde skifta og var klart til å hive meg på sykkelen for og sykle heim igjen, merka eg at pappa hadde ringt. Då viste det seg at dama hans hadde bursdag og eg måtte vere med på Kina restauranten for å ete middag kl. 17:00, og etter det var det kake heime hos pappa. Eg måtte i tillegg kjøpe blomster og pakke den inn, så der gjekk 50 kr. av pengane som går til lappen. Når klokka nærma seg 19:00 sendte eg melding til mamma og lurte på om ho kunne hente meg slik at vi kunne lærekjøre litt. Men like før mamma kom, fikk eg ei melding av Marie som går i klassen som lurte på om det var kapittel 7 vi skulle ha prøve i, i morgon. Då hadde eg altså glømt at vi skulle ha prøve. 


Eg kjørte då nokre rundar rundt i sentrum før vi reiste heim igjen. Og då hoppa eg i dusjen før eg fant fram boka og såg på det grusomme kapittelet i yrke boka vi skulle ha prøve i. I tillegg tok eg meg ein snartur innom Nettby som eg elles ikkje pleie å vere innpå lenger, og der var det komt eit brev frå ”Eva” som då begynte på diskusjonen/krangelen igjen. Skulle det aldri ta slutt?


Eg var frå før av småstressa på grunn av prøva, og i tillegg kjem ”Eva” tilbake igjen med anklagingane sine. Eg var dermed svært irritert, og etter ei stund sa eg at ho tydelegvis hadde store alvorlege problem og burde gå til ei psykolog sidan ho tidlegare hadde ymta til at eg rett og slett ikkje klarte å slutte å svare, og her kjem ho nesten 1 veke seinare og begynner påan igjen. Og om ho burde gå til psykolog, burde vel også gå til psykolog fikk no eg tilbake igjen. Kan godt hende det, men sjå kor eg bryr meg liksom. 


Eg dreiv også å lurte på kvifor ho ikkje kunne vere med ”Adam” til Førde for å snakke med meg Face to Face, og fikk då tilbake at ho gjekk på skule og hadde jobb og kunne ikkje det då. Men det finst vel ei helg der ho har fri? Men hadde ho kome til Førde og snakka med meg Face to Face hadde ho sikkert fått så øyra flagra då eg kan verke stille og beskjeden, men når eg verkeleg blir irritert og sint, ser eg vel meir eller mindre raudt. Eg kan då både handle og sei ting utan å tenkje meg om, og har før opplevd at eg ikkje hugsar noko av kva eg har sagt eller gjort 2 minutt seinare når eg har fått roa meg igjen. Det hadde vel vert litt artig å møtt ho… Eller kanskje ikkje.


Men no på Fredag fikk eg i vert fall ei melding av ”Adam” der han lurte på kva faen som skjedde mellom meg og ”Eva”. Eg sa det som det var, at ho beskylda meg for å prøve meg på han. ”Eva” var i vert fall skikkeleg nedfor, og turen dei var på var heilt spolert. Og det er no min feil. I vert fall i følgje han. Eg lurte på om han hadde lest alle breva, men ”Eva” hadde fortalt han alt, men kan det vere til å stole på då skal tru? Når ein fortel ting, er det som regel mykje som blir utelatt, og ting blir meir dramatisk enn det som regel er. 


Dermed vart forhåpentlegvis dette mitt siste ord i saka: ”Dama di prøve å øydelegge vennskapet vårt, og det har ho tydelegvis klart. Men men… Eg gidder ikkje vere innblanda i dramaet hennar meir.”
Men eg skulle nok aldri svart ”Eva” frå starten av som Inger Lise sa.


Men no er eg lei, før dreiv ”Eva” og snakka med meg på Nettby, og då verka eg så utruleg hyggeleg og grei, og la meg dermed til som ven. Men alt har nok vert eit slags spel for ho frå begynninga av. ”Lat som om vi er gode venner no slik at eg klarer å følgje litt med på kva som skjer…” Dramaqueen er det eg ville kalla ”Eva” i vert fall.


Dette ver no i vert fall mi side av heile driten. Eit slags samandrag frå alle breva på ein måte.