Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Arkiv måned: mars 2011

Foto: ?

31.mar.2011 @ 14:35 i Foto 0 kommentarer

Her kjem eit bilde eg likte, men samtidig føler eg det er noko som ikkje heilt stemmer, eg veit berre ikkje kva... Men kanskje du har noko og pirke på? Har forresten laga ost- og skinkepai i dag, og den skal snart i ovnen slik at den blir klar til mamma kjem heim frå jobb. Men fikk ikkje heilt til det med å flattrykke bunndeiga utover paiforma, det er noko eg aldri har fått til når eg har laga pai. Men så er eg ingen kokk heller, heh.

Kva tykkje du om bilete? Finn du noko og pirke på, så kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Festklær til lørdag

31.mar.2011 @ 13:44 i Blogg 4 kommentarer

På lørdag skal eg vist ut og vere med på opninga av SouthSide, så då blir det sjølvsagt drikking og slikt "tullball". Men eg har liksom aldri hatt så mykje festklær, så i går tok eg og Inger Lise tusen til Førde Sentrum og tråla dei fleste kles- og skobutikkar. 
Det første eg endte opp med var sko. Inger Lise vart forsåvidt forelska i to par og det vart også til at ho kjøpte begge to. Var ein smule vansklegare og finne klær synest eg, men ein av dei siste butikkane vi var innom var Only (trur eg det var), og det fant eg ein silkebluse eg likte.

Så lørdagens outfit bli sjåandes slikt ut (skal også ha ein kvit, litt lang singlett under blusen): 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: busteberte

30.mar.2011 @ 22:23 i Foto 1 kommentar

Lisje frøkna var svært flink på treninga i dag. Etter jul vart ho til eit skikkeleg monster av ei gneldrebikkje, og eg trur det er på grunn av at ho er usikker på enkelte folk og hundar. Men når ho er i bevegelse er ho stort sett stille har vi funne ut, så eg gjekk fram og tilbake mellom bilane. 
Ikkje nok med det, så hilste ho også på ein lite Japansk Spisshund på rundt to - tre månader. Gjekk fint det også etter at dei hadde fått snust. Så motivasjonen har no stege nokre hakk kan eg vel sei! 
Her kjem i vert fall eit bilete eg tok av Pia her om dagen. Skyggen ødela litt, men jaja...

Kva du synest om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: my little angel

29.mar.2011 @ 15:52 i Foto 1 kommentar

Før batteriet på speilreflekskameraet gjekk tomt, fikk eg knipsa fire bilder av Pia. Som eg utstuleg nok vart noko fornøgd med! Resten av bildene kjem ut etterkvart.

Kva synest du om bildet? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utstillingstrening

29.mar.2011 @ 11:00 i Dyr 1 kommentar

Er ein månad til Pia skal debutere i utstillingsringen for første gang i Naustdal, og difor har eg jobba med å få ho til og gå fint med lina på og det å kunne stå på både golvet og på bord. Og no som ho har begynt og få voksenpelsen har Pia flokar som aldri før! Og det er ikkje gøy for verken meg eller ho, men vi får dei ut utan for mykje surmuling og skriking. 
Har absolutt ingen store forhåpningar for utstillinga, og eg tippar på blå eller gul sløyfe (2 eller 3 plassering). Gruar meg litt eg...

Har du hund? Skal du stille på FBHK utstillinga i Naustdal?


Pia ferdig børsta, og trening av stå på bord gjennstår.  


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kva irriterar deg i trafikken?

29.mar.2011 @ 07:14 i Blogg 0 kommentarer

Etter at eg fikk lappen og bil har eg merka at det er fleirfoldige mange ting som er med på og irritere meg i trafikken. Det kan vere alt i frå sykklistar som MÅ sykle midt i vegen enda det er eit breidt og stort fortau utan snø på vinteren 2 meter bortafor, til vegar fulle av hol og tele. 
Kan jo også ta med personar som ikkje viser noko som helst teikn til å skulle krysse vegen ved eit gangoverfelt, og så plutseleg berre hoppar dei ut i vegen. Eller folk som ikkje brukar refleks på vinteren som plutseleg hoppar ut i vegen og eg ikkje ser dei før eg i grunn er "alt for nærme" og må stå på bremsene.
Billistar som ikkje held vikeplikta si så dei forårsaka ei neste ulykke, det har skjedd med meg fleire gangar, and i don't like it!

Så då spør eg: kva irriterar deg i trafikken? 


Kjelde. 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

6 mnd. med kontaktlinser - solbrille på kjøpet

27.mar.2011 @ 21:16 i Blogg 0 kommentarer

Tidlegare i veka fikk vi reklame frå Specsavers der det stod at om ein kjøpte kontaktlinser for 6 månader, så fikk man ei gratis solbrille frå Polaroid med på kjøpet. Solbrillene var på ein verdi av nesten 1000 kroner! Så på fredag tok eg turen innom og fikk kjøpt meg ein haug med kontaktlinser og fikk med ei solbrille med etui. 
Om eg hugsar rett, så sparte eg nesten 80 kroner for kvar linsepakke. Og sidan eg kun brukar daglinser, så holder vel dei muligens lenger enn 6 månader, brukar jo ikkje linsene kvar dag... berre nesten!

Gadd ikkje ta bilde med kameraet for så og overføre til dataen og bla bla bla, så vart webkamera bilde. Og sjølvsagt vart det gjennskinn, gaaash...

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: angel in the window

27.mar.2011 @ 17:01 i Bøker 0 kommentarer

Og her kjem det siste bildet eg har på lager. Har lagt ut bilder av engelen før, men no tok eg bilde av den der den stod. Er forresten ein mulighet for at eg kanskje kan få kjøpt meg Canon eos 500D kameraet i april. Jippi yeei!

I går var eg forresten på personal fest, var faktisk ganske så artig. Men vin og øl til middagen fallt ikkje heilt i smak hos meg. Og gi med øl, då ber ein om at eg skal kaste opp. Smakte litt på kvitvinen og fysj for ei grimase eg lagde. Fikk i meg nokre dråpar av den, så fjerna eg ettersmaken med vatn. Fikk jo to bongar kvar, så då vart det Sex on the beach, mm-mmm!

Lurer på om eg skal lage meg litt "nøttegodteri" no, og muligens få i gang ei lita treningsøkt. Får berre håpe eg klarar og trene jamnt framover då, og ikkje ende opp med prøver, dill og dall slik at eg til slutt havnar utafor rytmen og dermed sluttar slik som skjedde forge gang. Holdt ut i rundt 20 dagar med trening 5 - 6 dagar i veka, 20 - 30 minutt kvar dag. Kvar hadde eg vel vert den dag i dag om eg fortsatt hadde holdt på slik? Trur det hadde vert herleg!

Har du Canon eos 500D? Kva synest du om bildet? Kom gjerne med kontruktiv kritikk!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Russekleda er her!

25.mar.2011 @ 22:35 i Blogg 0 kommentarer

I går fikk eg russekleda mine, og kva var det første eg gjorde når eg kom heim? Jo, eg lufta hundane. Men etter det, så kunne eg hive på meg kleda og sjå om dei passa. Skal vere veldig glad eg skifta om på størrelsen på buksa, for den passte akkurat. Om eg hiver meg i hardtrening den siste månaden blir den sikkert betre, men den passar og det er vel det viktigaste?
Gensaren som eigentleg er heilt på tryne feil, var sinnsjukt god! Eg hadde i utgangspunktet bestilt ein heilt anna gensar, men dei ringte meg for nokre månader sidan og snakka om at dei ikkje kom til og få den inn eller kva søren. Noko i den duren i vert fall.

På grunn av gensaren hadde eg plutseleg pengar til gode, og la difor inn ein leighter og cd i pakken også. Lighteren verka noko dårleg, men mulig den kjem seg etterkvart sidan den er heilt ny. Har i grunn ikkje bruk for lighter ein gong, haha! Er veldig spent på kva musikk som er på den cd'n med russehitsa. 
Men eg fikk i vert fall alt, og eg er i grunn fornøgd eg. No gjenstår det berre og få russekorta og russelappen.

Skal du vere russ i år?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: lys

24.mar.2011 @ 22:56 i Foto 1 kommentarSer eg fikk med litt av ei plante, men det er vel ikkje så mykje eg kan gjere med det. Eller går vel an i photoshop, men eg får ikkje til slik.

Kva synest du om bildet?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Tips: nøttegodteri

23.mar.2011 @ 20:55 i Blogg 0 kommentarer

Mamma hadde lagt eit papir med oppskrifter på inne på kjøkkenbordet, og når eg såg gjennom papiret havna eg over ei oppskrift på "nøttegodteri". Det er då nøtter dekt med sjokolade. Det såg så godt ut, at eg allerede har laga nokre stykk, og tenkte difor at eg kunne dele oppskrifta her.

Det einaste du treng er 100 gram mørk kokesjokolade som inneheld mykje kakao (føler meg enda dum som las feil på oppskrifta slik at kakao heller vart kokain...), og 150 gram nøtter. 
Nøttene kan gjerne vere av den litt salte sorten. Sidan eg er litt småskeptisk og kresen, så valgte eg den gode gamle Polly peanøtter!

Kok opp vatn (vannkokar funkar bra om du har det) og hell alt vatnet i ein kjele. Del opp kokesjokoladen og ha den i ei lita skål og sett skåla oppi vatnet. Du har no laga eit "vannbad", og la sjokoladen smelte dei neste 20 - 30 minutta.

Menst du ventar på at sjokoladen skal smelte, kan du godt lage klart nøttene.

Når sjokoladen er ferdig smelta, rører du litt i den. Hell så i alle nøttene og bland godt til alle er dekte av sjokolade. Og du kan no ha dei oppi muffinsformer før du setter dei i kjøleskapet til avkjøling. Og voila; du har no laga nøttegodteri!

Hørtes dette godt ut? Har du laga noko liknande før?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: hund i malingsspann

21.mar.2011 @ 21:16 i Foto 1 kommentar

Vi har ein figur av ein Damlatiner som sitter oppi eit malingsspann, synest den er veldig søt eg. Så når eg gjekk laus med kameraet vart den ein av dei mange figurane som vart fotografert. Om eg skal sei det sjølv, så vart eg i grunn fornøgd med bildet til tross for at figuren kom litt midt på. Men skyggen vart akkurat slik eg ville ha den, så applaus til meg sjølv!
Litt usikker på om eg likte farga eller svart/kvitt best, så her kan dykk få bestemme.

Kva synest du om bildet- Konstruktiv kritikk? Farga eller svart/kvitt?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Frå stratos kjeks eske til gaveeske

20.mar.2011 @ 22:10 i Scrapbooking 3 kommentarer

Og her kjem til slutt Stratos kjeks eska som vart gjort om til ei gaveeske på fredag. Lokket laga eg sjølv utan papir, og eg kan vel sei eg vart noko lunde fornøgd med det. For dei som ikkje veit korleis ei Stratos kjeks eske ser ut, så trykk HER for og sjå bilder av dei på google.

Kva synest du om gaveeska?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Brettekort

20.mar.2011 @ 20:15 i Scrapbooking 0 kommentarer

Og her kjem bilder av brettekortet eg lagde på fredag. Som du kanskje ser, så er det då altså ikkje ferdig dekorert. Veit liksom ikkje heilt korleis eg skal dekorere det enda, så om du har tips kan du berre komme med dei.

Kva synest du om dette kortet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lomme/tagbok - kort

20.mar.2011 @ 12:35 i Scrapbooking 3 kommentarer

På fredag måtte eg dekorere ei Stratos kjeks eske, og gjere den om til ei gaveeske sidan eg og mamma skulle i bursdag til onkel og dama hans på lørdag (i går). Trur eg satt i nesten tre timar med den eska, då inkludert ein del frustrasjon.
Når eg var ferdig med gaveeska begynte eg på eit brettekort, som enda ikkje er ferdig dekorert. Men eg hadde eit Lomme/tagbok - kort på "lager" og tenkte eg kunne legge ut nokre bilder av det. Det er ikkje 100% ferdig dekorert. Bilder av brettekortet og gaveeska kjem seinare.

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: sleeping angel

17.mar.2011 @ 20:08 i Foto 1 kommentar

Dagen i dag har bestått av to timar norsk og ein halvtime der eg satt og såg på resten av klassen som hadde gym. Måtte nemleg reise tidleg frå skulen i dag sidan Pia skulle til veterinæren og trekke ei melketann som ikkje ville ut. Kanskje ikkje så rart i og med at den er nesten tre gangar så lang enn dei to andre melketennene ho har mista, men som eg har klart og finne. Det er då med rota! Fikk med meg tanna heim, så mulig eg må få tatt bilde av den ein dag. Men heile trekkingsprossessen og alt det der trur eg gjekk strålande. Det gjekk i vert fall veldig fint frå vi kom inn og til ho sov. 
Så har eg vert på Specsavers for kontroll etter at eg begynte med linser, og der var alt som normalt.

Men bildet ja. Vart fornøgd med bildet om ein ser vekk i frå den alt for kraftige skyggen bak. Så har eg eit bilde til, då ikkje av ein engel, som eg var litt skeptisk til å legge ut, men eg gjer det uansett. Er faktisk litt usikker på kva det eigentleg er...

Kva synest du om bildene?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Fotokonkurranse

17.mar.2011 @ 07:14 i Foto 3 kommentarer

Melder meg på fotokonkurransen til doudig.blogg.no. Temaet er natur, så då melder eg meg på med bildene under.
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: persienner

16.mar.2011 @ 16:23 i Foto 0 kommentarer

I dag er det sol, blå himmel, ei og anna sky på himmelen og 13 grader i sola. Einaste minuset med denne dagen er snøen. Men eg fant fram kameraet og knipsa eit og anna bilde ved vinduet. Så her legger eg ut ein liten forsmak av det eg fikk knipsa bilde av. Tenkte eg kunne legge ut alle dei andre bildene eg tok forge gang nemleg, er ikkje ferdig med dei enda, haha!

Tenkte eg skulle ta med kameraet ut og ta nokre splæsj-/dråpebilder sidan det drypper frå taket ute. Dråpebilder inne i vasken er noko som rett og slett ikkje funkar så bra for meg. Bra irriterande akkurat det. Men kven veit, kanskje det går betre ute?

Kva synest du om dette bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: the egyptian palace

15.mar.2011 @ 15:23 i Foto 1 kommentar

Var tidleg ferdig på skulen i dag, men på vegen heim måtte eg kjøpe meg ein ny ladar til dataen sidan mitt lille firbeinte monster fant ut at den gamle smakte veldig godt, og tok dermed knekken på den. Så det var nesten 800 kroner til ny lader.
Vel heime måtte eg ta ein telefon til veterinæren angåande eine melketanna til Pia (ei hjørnetann) som enda ikkje har falt ut, så fikk time på torsdag. Har ein mistanke om at han skal trekke den då...? Så der ryker enda meir av pengane eg sparar til eit Canon eos 500D speilreflekskamera. Har fortsatt eit lite håp om at eg får råd til eit før 17. mai. Har nemleg tenkt å ønske meg objekt til bursdagen.

Men over til bildet. Vart ikkje så veldig fornøgd med bakgrunnen på dette bildet. Skulle nok ha redigert det enda lysare, men gjort er gjort! Skulle nok også ha satt figuren litt lenger bak så eg ikkje fikk det kraftige skillet mellom golv og vegg.

Har du Canon eos 500D? Kva synest du om bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Dina

14.mar.2011 @ 21:31 i Foto 0 kommentarer

Her kjem to bilder eg tok av Dina mens eg tok alle dei andre bildene eg har lagt ut tidlegare. Snart kjem det nokre andre bilder som då ikkje er av hund.

Kva synest du om bildene? Konstruktiv kritikk? 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Dina og Pia på tur

13.mar.2011 @ 13:48 i Bøker 0 kommentarer

Tenkte eg kunne legge ut nokre av bildene eg tok av Dina og Pia på turen i sta. Slapp dei lause, med bånd på slep, når vi gjekk gjennom parken, så då fikk eg knipsa litt med kameraet. Ingen av bildene er redigert, for det gidder eg ikkje no.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kva med alle dei andre?

13.mar.2011 @ 13:02 i Blogg 2 kommentarer

Var nett ute på ein liten spasertur med Dina og Pia, men eg merkar raskt at det ikkje blir måka over alt. Når eg skulle over Langebrua var det blant anna kun det eine fortauet som var blitt måka. Eller måka? Det var vel heller meir nedtrakka faktisk! Så då spør eg meg sjølv; kva med alle dei andre? Er det kun bil vegane som skal bli måkt frie for snø? Kva med rullestol- og rullator brukarar? Korleis skal dei komme seg fram utan og måtte bruke halve vegen slik at bilførarar blir sure og sinte?

Sjølv er det mange plassar eg går om ein sau midt i vegen fordi fortaua er såpass dårleg måkt at eg ikkje orkar og gå der. Når valget står mellom ein bilveg utan snø og eit fortau der ein må måke seg gjennom 20 - 30 cm med snø, er eg temmeleg sikker på at dei aller fleste ville valgt bilvegen.

Kva med deg, kva ville du valgt? Er det dårleg måkt på fortaua der du bur?


Kjelde <-- adressa.no har vist skreve ein artikkel om det.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Photoshop redigering

12.mar.2011 @ 22:01 i Foto 5 kommentarer

Eg har så altså vert innom photoshop og laga nokre enkle bilder med brushes, og det er då det einaste eg har brukt. Var litt merklege kanskje, men er første gangen i dag eg faktisk lagar noko slikt ved hjelp av penselverktøya.

Kva synest du?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Pia

12.mar.2011 @ 21:35 i Foto 1 kommentar

Her kjem eit bilde av Pia. Synest bildet vart fint, men skyggen vart for mørk og ødela som vanleg. Sitter forresten og lagar diverse ting med brushes i photoshop, så mulig det kjem ut seinare i kveld.

Kva synest du om bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ros til meg sjølv

12.mar.2011 @ 18:06 i Dyr 0 kommentarer

Sidan eg hadde frihelg, så hadde eg lagt nokre små planar for dagen. Eg var vekkt av Pia tidlegare enn planlagt, men ho er tross alt ei vekkerklokke på fire bein som er ein smule vanskeleg og stille på, og rundt 10 syntest ho det var på høg tid for meg og dra meg opp av senga så ho fikk lufta seg litt. 
Etter at eg hadde fått lufta Pia og Dina var det inn og hive på seg nokre klede og sette inn linsene. Men idet eg skulle til og få på linsa på høgre auge ringte det på døra.

Etter frukosten hoppa eg i bilen og kjørte bort til sentrum der eg gjekk oppom Våpenloftet for og bytte halsbåndet eg hadde klart og kjøpe i ein størrelse for liten. Eller det passa akkurat, men er ikkje lenge til det blir for lite! Så tok eg turen oppom Cubus der eg fant meg eit og anna lite klesplagg.Neste stopp var Coop Extra. Måtte få kjøpt meg litt kvelds, lørdagssnop og litt andre småting. Når eg kom heim igjen måkte eg eg vekk mykje av den tunge snøen som hadde komt i løpet av natta. Er sikker på at det er nesten over 30 cm! Det er faktisk nokså tungt og måke med ein snøspade. Men etter at eg hadde måkt snø, tok eg med meg Dina og Pia ut på tur med tvillingkobbelet. Pia var superflink i dag, bjeffa nesten ikkje på ein einaste person, kom stort sett kun med eit og anna knirk/knurr.

Men idet vi gjekk over brua ved Hafstad vgs. møtte vi på to stykk som gjekk på tur med noko som likna ein Labrador. Pia begynte ikkje å bjeffe på hunden før vi var rundt fem meter i frå den (utruleg nok!), men Dina begynte plutseleg å hisse seg skikkeleg opp, noko ho ellers ikkje pleier og gjere når vi møter på andre hundar. Men når vi var rundt ein meter frå den andre hunden trur eg det klikka litt for den. Fyttirakkaren altså! Men eg gjekk berre vidre, og rett etter at vi hadde passert den roa både Dina og Pia seg.

Vel heime vaska eg golvet. I tillegg har ikkje Pia tissa ein einaste gong inne enda i dag! Burde vel ikkje skrive om det, for då endar det vel opp med at ho faktisk klarar og gjer det...
Men no ventar eg i grunn berre på at klokka skal bli litt meir slik at eg kan begynne på kveldsmaten min.Korleis har din dag vert? Er det mykje snø der du bur?

 

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pause over alt?

11.mar.2011 @ 12:44 i Blogg 1 kommentar

Sidan The Vampire Diaries og Grey's anatomy ikkje kom med ein ny episode i forge veke tenkte eg at dei kom til og komme i dag. Men kva får eg sjå? Jo, at The Vampire Diaries ikkje kjem med ein ny episode før 7. april, mens Grey's ikkje kjem med ein ny episode før den 24. Mars. Og eg som hadde gleda meg slik til ein ny episode av desse to seriane!
Tok og såg etter kortid sesong 4 av True Blood skulle starte opp igjen, men må vente heilt til 12. juni. Er lenge det...

Så eg må nok halde meg til Fringe så lenge. Har jo ikkje komt lenger enn til episode 8 i første sesongen, og det er til no tre sesongar, så har jo litt og sjå!
Er jo kun to veker til ny episode Grey's kjem ut, og det burde eg halde ut sidan eg har Fringe.

Har forresten fiksa og triksa litt i photoshop mens eg var på skulen. Det var då tekstbehandling etter ei "oppskrift" på nettet. Fysj for eit styr altså! Vart i grunn ikkje fornøgd, men her er no uansett resultatet. 
Vi hadde historie og skulle lage framføring om første verdskrig, derfor akkurat den setningen.

Kva seriar er du hekta på? Kva synest du om tekstbehandlinga mi?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: olympus

10.mar.2011 @ 12:34 i Foto 1 kommentar

Torsdag betyr kort dag på skulen, jeeey! Etter at eg hadde komt heim var det ut med hundane, og deretter vaska eg golvet og støvsugde sofaen og gangen. Hadde planar om å skifte sengetøy også, men eg gadd ikkje begynne på det no. Mulig eg heller tar det i morgon etter jobb, eller på lørdag.

Men sitter og tenker på kva eg skal ha til middag på lørdag. Om eg då skal ha det taco greiene som eg skreiv om i DETTE innlegget, eller om eg skal ha noko anna... Har du eit godt lørdags - middag forslag? Tenkte eg kunne handle i morgon, men det får eg vist ikkje tid til, så får ta det på lørdag i staden. Får heller stå opp til ei litt vetig tid! Så fram til lørdag er det berre å komme med gode middagstips!

Forresten, kva synest du om bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Photoshop tips

09.mar.2011 @ 18:26 i Foto 0 kommentarer

Eg har endeleg fått lært inn korleis eg kan lage til dømes headere i photoshop. Og berre for at det skal sitte litt meir, så har eg øvd meg ved å lage nokre stykker. Men tenkte eg kunne dele med dykk kvar eg lastar ned brushes og patterns (bakgrunnar) gratis.

Har jo fortsatt ein heil haug og lære, føler jo fortsatt at eg ikkje kan den drit. Får håpe vi lærer litt photoshop på folkehøgskulen der eg skal begynne til hausten!

Var desse linkane nyttige?


Denne vart verkeleg mislykka!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Framgang i sosialiseringa?

09.mar.2011 @ 16:52 i Dyr 0 kommentarer

Pia har sidan etter jul og nyttår vert ei hersens gneldrebikkje for kvar gong ho såg andre hundar og enkelte mennesker. Men i dag hadde eg tenkt meg bortom Våpenloftet etter skulen for og kjøpe eit halvstrup halsbånd som eg kan bruke på utstilling som eg raskt kan ta av og på ved eventuelle luftingar før og etter at vi har vert i ringen. Og når utstyr skal kjøpast kan det vere ein fordel og ha med seg dyret så ein ikkje kjøper feil størrelse.

Dei første 50 - 100 meterane gjekk det ei dame bak oss som Pia boffa litt på, men var ikkje så mykje. Boffing er OK, bjeffing derimot er fy fy! Men når vi var ved hotellet møtte vi på ein eller to gjengar med ungdomsskule- eller vidaregåande elevar, og dei bjeffa ho på. Var ikkje så mykje heldigvis, rundt tre eller fire samanhengande bjeff. For og få mest ut av heile den lille turen gjekk eg forbi Firda Billag der det var mange skuleelevar som var ferdige på skulen og som venta på bussen. Var også ein og anna vaksen person der borte. Gjekk overraskande bra faktisk. Ho reagerte på ei dame med ei barnevogn, og kom dermed med fem samanhengande bjeff.

Den utfordringa eg såg på som størst, var når vi skulle inn på Våpenloftet. Korleis reagerar ho? Er Setteren Stella der, i så fall; kva skjer då? Stella var der ikkje, og Pia oppførte seg som eit englebarn. Kom ikkje med ein einaste lyd!

Gjekk samme vegen tilbake, og då møtte vi på eit par småungar med mora hengandes på slep bak. Pia reagerte ved og bjeffe på dei første ungane vi møtte på, men er 110% sikker på at det skyldast at dei sprang rundt og plaska så alt slappset spruta. 
Møtte jo på to ungar til, og dei reagerte ho på ved å tydeleg vise at ho var nyskjerrig og ville bort. Ikkje bjeffing eller noko, men desse ungane gjekk fint og roleg også.

Skal opp i ridehallen for og sosialisere ho blant andre hundar i dag. Pleier og vere agility-, utstilling- og lydighets trening. Dei gangane eg var vert oppe har det vert lite folk, og det er jo positivt med tanke på det eg trenar på, altså sosialisering blant andre hundar.
Fikk ikkje vert med på sosialtreninga på mandag, hadde snødd også regna det, så var mykje slapps. I tillegg ligger den vanntette jakka mi på hytta, og Pia gjer absolutt ingen verdens til når det er slikt føre ute. Men skjønar ho godt eg!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Clara the cow

08.mar.2011 @ 11:55 i Blogg 1 kommentar

Føler meg heilt kaputt. Har sett to episodar av Fringe, og mens eg såg dei satt eg og halvsov i sofaen. Det var grusomt og stå opp i dag tidleg også, har vel mykje med det at eg ikkje kom meg i seng før nærmare halv eit i natt. Og det å stå opp 06:25 kvar einaste morgon frå mandag til fredag, er lite fristande! Men skulen kallar som vanleg. Hadde skrivedag i norsken, eller dei fleste ville vel ha kalt det for tentamen. Noko liknandes i vert fall. Brukte ein time, så var hjernen min tom for idéar, og då pakka eg like gjerne sakene og reiste heimover. 
Får vel snart hive gårsdagens middag i ovnen sidan magen min allerede har begynt og vrenge seg i sult. Ein Go' morgen yoghurt er ikkje mykje greiene til frukost akkurat...

Skyggen på bildet vart litt vel hard synest eg, men er ikkje alltid like enkelt og ta bilder utan den har eg funne ut!

Kva synes du om bilda? Farge eller svart - kvitt?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Middag anbefaling

08.mar.2011 @ 10:21 i Blogg 1 kommentar

I går lagde eg meg mat, meir eller mindre frå bunnen av. Ikkje at det var så vanskeleg akkurat med tanke på at det er ein svært så enkel, og ikkje minst god rett. Smakte det for første gang i helga sidan mamma lagde det då, og eg fant ut at eg ville lage det i går.

Dette er då altså ein tacorett, og det første du gjer er å steike kjøttdeig og ha i tacopulver med 1 dl vatn. Når kjøttdeigen er ferdig kan du fylle nokre tortilla lefser med kjøttdeigen, rulle dei saman og legge dei oppi ei smurt ildfast form. 
Etterkvart som du legger lefsene med kjøttdeigen oppi den ildfaste forma, kan du gjerne legge kvitost oppå og mellom lefsene så det skal bli enkelt å få dei lause frå kvarandre. Når føler du har nok lefser og lagt nok ost oppå, hiver du det inn i ovnen på 200 grader, og lar det stå til du føler osten har smelta nok.  
Menst du ventar på at det skal bli ferdig i ovnen, kan du gjerne lage til salat. And voila!

Sjølv pressa eg fem lefser med kjøttdeig ned i den ildfaste forma, så har eg mat til både i dag og eventuelt i morgon. Dette kan eg verkeleg anbefale!

Har du smakt denne retten før?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utstillingstrening

07.mar.2011 @ 20:28 i Dyr 0 kommentarer

No føler eg meg passe varm etter å ha børsta skikkeleg gjennom heile pelsen til Dina og trent litt til FBHK utstillinga 30. April - 01. Mai. 
Det første eg måtte gjennomgå var og få Dina ut frå under sofaen. Ho er ikkje så glad i børsting, og søker dermed tilflykt under der. Men lurte ho ved å sei at vi skulle på tur, moahaha! Så eg fikk no i vert fall gått gjennom heile pelsen, så no skal den vere noko lunde flokefri trur eg.

Etter det måtte eg trene Pia. Var mest trening på og kunne stå, så får eg finpusse på den til "stå fint" når ho kan stå skikkeleg. Trente litt sitt og dekk frå forskjellige utgangspunkt også, og det ser ut til at dei kommandoane sitter bra. Og for første gong i dag fikk Pia prøve utstillingslina. Så eg trente litt kontakt under marsj med lina på. Gjekk ganske så supert, ho holdt kontakten og trava fint! Var ein eller to gangar ho beit litt i lina, og smarte meg klarte jo også og klikke den eine gangen. Men det er slikt som kan skje!
Må få trent litt på at fremmede, og då helst menn kan få ta på ho og ha litt tannvisning. Så med litt meir trening no, så trur eg vi skal vere ganske så klare for å innta ringen vil eg tru. Er berre skikkeleg spent på reaksjonen hennar på utstillingsområdet... Vil ho teie stilt, eller ha full fokus på alle dei andre hundane og klikke totalt når det kjem til gneldring?

Skal du på utstillinga til Førde brukshundklubb i Naustdal lørdag 30. April - søndag 01. Mai?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ny header

07.mar.2011 @ 18:33 i Blogg 2 kommentarer

Satt her og jobba med den nye headeren, men fant ut at eg like gjerne kunne ta eit enkelt bilde og berre sette inn litt tekst. Er ikkje så flink til redigering, så følte dette vart det beste.
Ser den nye kanskje vart litt dradd, men det får så vere.

Kva synest du om den nye headeren? Likte du best den gamle eller den nye?


Gamle headeren.


Nye headeren.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: ku

07.mar.2011 @ 17:09 i Foto 3 kommentarer

Og her kjem ei såkalla kjøkken ku. Synest denne kua er såpass søt og kul at eg ikkje klarte og la vær å fotografere den! Av desse to bilda likte eg personleg det nederste bildet. Men eg ønsker i grunn di meining om den saken. Kjem to kulbilder til, men dei kjem ikkje før enten i kveld eller i morgon. 
Skal forresten prøve og lage ein header til meg sjølv i dag. Blir berre ein superduper enkel greie, spørsmålet er berre om eg blir fornøgd nok til og bruke den her...

Kva bilde likte du best? Konstruktiv kritikk?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: the king

06.mar.2011 @ 10:57 i Foto 4 kommentarer

Gash, Pia vekte meg i 9 - tida i dag, for då måtte ho ut. Men eg drog tida litt lenger, for kor deilig er det å stå opp i 9 - tida når ein ikkje har lagt seg før i 2 - 3 tida på natta? Skal ikkje vere like enkelt med ein snart 6 mnd. gammal kvalp!

Men her kjem bilder av ei sparebøsje som stod her. Synest den er litt søt eg. Det er forresten samme bilde, det øverste er original fargen. Føler meg også litt tom for idéar til kva eg kan ta bilder av, så kom gjerne med tips!

Kva synest du om bilda? Og kva bilde likte du best, og kvifor akkurat det bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hvis dyr kunne snakke...

05.mar.2011 @ 12:10 i Blogg 0 kommentarer

Denne filmen er så genial! Dei som har laga filmen må ha ein temmeleg bra humor. Fikk sett litt av den på skulen ein gong, men såg det var ei som hadde lagt den ut på facebook i dag og då fikk eg sett heile. Og kvifor ikkje publisere den her også?

Har du sett den før?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: pokal

05.mar.2011 @ 11:48 i Foto 0 kommentarer

God morgon alle saman! Eller morgon og morgon... er vel heller dette vi kallar for "formiddag"? Men det får så vere, for eg stod opp for ikkje så alt for lenge sidan. 
Men i går mens eg tok bilder, så tok eg bilder av mykje rart, og deriblant ein NKK (Norsk Kennel Klubb) pokal som Dina vant på ei NKK utstilling ein eller annan plass. Det er ein ting på bildet som irriterar meg, og det er gjenskinnet på det blå og kvite med den elghunden på. Måten eg hadde tenkt å fjerne den på funka ikkje, så då måtte den berre få vere.

Så kom gjerne med konstruktiv kritikk over kva dykk synest om bildet! 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: bilnøkler

04.mar.2011 @ 18:10 i Foto 3 kommentarer

Etter å ha blitt hacka, så er eg no tilbake igjen sidan personen som hadde det så utruleg festleg forandra både e-post adressa mi og passordet tilbake til normalen. Sjølvsagt har eg forandra passordet mitt. Får håpe den tragiske personan utan liv hadde det festleg!

Men over til det innlegget eigentleg skulle handle om, nemleg bilder. Rydda vekk alt rotet på kommoden ved tv'n slik at eg kunne lage eit lite amatør studio. Sidan eg ikkje ville ha treplata som "golv" på bilene, tok eg likså gjerne eit kvitt A4 ark og brukte det. I tillegg brukte eg tipset eg hadde fått angåande skyggen, og det var å holde eit kvitt ark forran blitsen på kameraet.
Tok nesten 100 bilder, og på slutten gjekk eg litt tom for kva eg kunne fotografere.

Kva bilde likte du best? Kom gjerne med konstruktiv kritikk!


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: vennskap

02.mar.2011 @ 23:18 i Foto 6 kommentarer

Satt og tenkte på eit bilde eg tok utpå seinsommaren i fjor ved der vi har hytte. Det er då bilde av fjordingen Odin og nordlandshesten Tor. Einaste eg føler som negativt på bildet, er at eg fikk med straumgjerdet og vegen, men det får så vere. 
Mulig det kjem nokre gamle hestebilder frå sommaren 2010 framover. I vert fall til eg får knipsa nokre nye bilder av eit eller anna.

Kva synest du om bildet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Oppskrift på melkekaker med krem?

02.mar.2011 @ 21:59 i Blogg 1 kommentar

Dei laurdagane eg jobbar, så har jo eg også pause, og på pauserommet har kantinefolka (trur eg) satt inn diverse rundstykker med pålegg og nokre melkekaker med ein eller anna krem inni. Dei melkekakene med krem har jo eg forelska meg totalt i, for dei er så sinnsjukt gode! Difor ønsker jo eg og lage meg slike heime, men eg lurer fælt på kva kremen inneheld. Er sikkert vanleg piska kremfløyte, men må jo vere noko meir med tanke på den gode smaken dei har. 
Vurderar og sende mamma bort og spør om ho kunne fått oppskrifta på dei, hoho!

Men er det nokon som veit kva kremen kan vere laga av? Har du smakt noko liknande?


Kjelde


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Lexi Bianca

02.mar.2011 @ 20:43 i Foto 1 kommentar

I dag var kullsøstera til Pia, Lexi Bianca, på besøk. Eg fikk sjølvsagt fyrt av ein god del med bilder, men eg fant kun to eg var litt fornøgd med. Eller eg vart vel ikkje fornøgd med nokon, men dette var i grunn dei beste av alle saman.

Kom gjerne med konstruktiv kritikk!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: young love - del 2

01.mar.2011 @ 13:40 i Foto 2 kommentarer

Kort dag på skulen i dag, beståande av fire timar norsk der vi kun såg film. Såg resten av filmen vi begynte på i går, og når den var ferdig begynte vi på enda ein ny film. Og då kun kjedelege filmar. Satt dermed og duppa av innimellom, og merka eg holdt på og sovne. Og sjølvsagt skal vi fortsette med filmen i morgon sidan vi ikkje fikk sett den ferdig i dag. Tar hardt på og stå opp 06:25 kvar einaste dag, og då spesielt etter ei veke med ferie der eg faktisk har kunna sove fleire timar lenger!

Men slenger med dei to siste bildene av desse figurane. Og av desse to bildene her, så likte eg det siste best. Likte at bakgrunnen vart kvit-grå, og at eg ikkje fikk med noko av benken dei satt på. 
Må vel få tatt litt fleire bilder snart. Men er litt usikker på kva eg skal fotografere, så kom gjerne med idéar! Enten det er blomar (blomster for dei som ikkje skjønar kva "blome" betyr), hund eller katt, figurar, bamsar, mat...?

Kass av bildene likte du best? Konstruktiv kritikk?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com