Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Kategori: Dyr

Ny blogg

26.nov.2011 @ 17:59 i Dyr 1 kommentar

Eller ny i den forstant at det blir ein type hundeblogg. Så for dei som ønskjer å følge meir med på meg i hundeverdenen kan gjerne besøke Sikvax.wordpress.com. Lagde bloggen i går kveld sidan eg ikkje har så mykje å finne på, anna enn å stresse på grunn av lyn og torden ute. 
 

Sjekk ut heimesida mi: www.123hjemmeside.no/kennel-sikvax

Katt - overvaling

19.aug.2011 @ 21:24 i Dyr 6 kommentarer

Dette innlegget skal faktisk handle om katt. Eg er nemleg drit lei av å stadig vekk lese og høyre om kattar som har fått kattungar. Gang, på gang, på gang. Seinast i går fekk eg høyre av mamma at katten til ei venninne av ho hadde fått kattungar. Igjen. Og denne gangen er svært kull. Det mange gjerne ikkje veit er at ein katt blir kjønnsmoden ved 5 - 6 månaders alder. Og dei kan allerede då begynne og formeire seg. Det er dermed viktig å få kattane, både ho- og hannkattar, kastrerte tidleg. Mange kjem gjerne med det at katten berre har godt av å føle morsinstinktet, og "fortenar" eit kull. Det er mildt sagt pisspreik. Er du ein av dei som meinar dette, så kom med svaret, for eg ønsker svært gjerne å høyre akkurat det svært dårlege svaret der! Berre tenk på kor mange ungar som kan komme ved eit kull, det kan vere alt i frå 1 - 10 kattungar. Pluss, pluss sjølvsagt. Klarar du og finne ein heim til alle? Og kva gjer du om du sitter igjen med 6 kattungar du ikkje får levert? Og kor mange av ungane trur du blir satt på gata når eigaren er lei av katten?

I motsetning til oss mennesker som har ein syklus, og der ting gjerne stoppar opp, eller sjansen for å bli gravis minskar drastisk ved 40 års alder, så kan ein katt bli drektig igjen 8 veker etter forge kull, og den kan bli drektig livet ut. 
Mon tru kor mykje innavl det er blant dei kattane som held til på samme stad, der eigar gjerne tek vare på ein katt eller to frå kullet, og som fortsatt ikkje kastrerar... 

Edit: microchop burde forresten bli påbudt på kattar. Det blir enklare å finne igjen eigaren om dyrebeskyttelsen eller andre skulle finne på og plukke med seg katten. Ja, alt i alt blir det enklare og finne tilbake til eigaren i ein kvar situasjon.


Mira - kastrert ved 6 mnd. alder - på bildet rundt 6 - 7 år - aldri fått kull.


Tatt frå Fod.no:

Man regner med at et kattepar får to kull i året. Dersom 2,8 kattunger pr kull overlever, vil dette katteparet i løpet av 10 år ha blitt over 80 millioner katter. Et kattepar vil således få: 

 • 12 unger etter 1 år 
 • 66 unger etter 2 år
 • 382 unger etter 3 år
 • 2 201 unger etter 4 år
 • 12 680 unger etter 5 år
 • 73 041 unger etter 6 år
 • 420 715 unger etter 7 år
 • 2 423 316 unger etter 8 år
 • 13 958 290 unger etter 9 år
 • over 80 millioner unger etter 10 år Visste du at 

 • Opptil 3 ganger årlig fødes det utallige kattunger som senere streifer herreløse omkring og blir syke 
 • Det er antatt å være 12-15000 hjemløse katter bare i Oslo 
 • En ukastrert katts gjennomsnittslevealder er på 2-3 år 
 • Årlig blir ca 50 000 katter ihjelslått, kastet i søpla eller druknet 
 • Tusenvis av katter blir overkjørt og blir liggende i veikanten i timer eller dager før de dør av skadene
 • Langvarig bruk av p-piller hos hunnkatter har uheldige bivirkninger. Det mest utbredte og alvorlige er jursvulster. Dette rammer ca 50%. Hele 85% av disse svulstene er ondartede. Andre svulster kan også forekomme. Hvis du kastrerer katten din slipper du også å passe på å gi katten din p-pille hver uke, og dermed lure på om den kanskje kan ha kastet opp denne sammen med en hårball, noe som dessverre skjer altfor ofte
   


Sjølvsagt er dei søte, men berre tenk på alle hjerteknusarane som er kasta på gata eller drept fordi eigaren gjekk lei, eller skulle på ferie. 

Er din(e) katt(ar) kastrert, eller skal den/dei kastrerast?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Deltek i fotokonkurranse

08.aug.2011 @ 20:09 i Dyr 0 kommentarer

Melder meg på konkurransen til dyranmine.blogg.no der ein kan vinne ein overraskelse til dyret ditt.  

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Tolking av Pia

08.aug.2011 @ 16:13 i Dyr 0 kommentarer

Som eg skreiv i eit innlegg i går, så sendte eg ein mail til Monica Frydenlund og spurte om ho hadde tid til og tolke Pia. Fekk overraskande rask tilbakemelding, og tidlegare i dag fekk eg tilsendt samtalen. Det var ei svært spennande lesing, og eg gru-gleda meg litt. Mamma fekk tolka Dina for nokre år sidan, så eg har litt erfaring med korleis tilbakemeldingane kjem, men det var då ei anna dame som tolka Dina. 
Alt Monica Frydenlund fekk fram i samtalen stemte vel 100% faktisk, og det er jo nesten litt skummelt og tenke på med tanke på at ho ikkje kjenner verken meg eller Pia. Men også veldig spennande, kunne faktisk vert kjekt å lært seg korleis ein kommuniserar med dyr på den måten.

Samtalen ligger ute på eine heimesida mi, så om du ønsker og lese samtalen, trykk HER.Har du fått ditt dyr tolka før?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Konkurranse

05.aug.2011 @ 16:15 i Dyr 0 kommentarer

Er med i konkurransen til minschaefer.blogg.no der ein kan få ei flaske med DogNikita Selolje.

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Kveldstrening - lydighet

03.aug.2011 @ 00:03 i Dyr 0 kommentarer

Det er nesten 19 grader ute, så eg tusla ut i knebukse, singlett og eit par slippersar. Ja, og for ikkje å gløyme klikker, godbitar og ein kvit liten bomullsdott med namnet Pia. Sidan eg fekk det samme "kicket" som i går, det at eg berre måtte dra med meg frøkna ut og finne på noko, så drog eg ho med meg bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget for og trene litt lydighet i kveldsmørket. Og når sant skal seiast, så trur eg aldri ho har gått så bra før! 


Meg og deg i lydighetringen ein dag - kjem det nokon sinne til og skje?


Som nokon kanskje har merka seg, så er eg ein storbrukar av langline sidan frøkna kan ha ein tendens til å plutseleg lukke øyra og gi blanke F'en i meg. Og nokon merka seg kanskje at langlina ikkje stod blant utstyret eg drog meg med ut i sta? I så fall, så stemmer det. Langlina gadd eg ikkje drakse med meg ut, tenkte det kom til og få fint sidan det ikkje akkurat kryr av mennesker og bilar ute på denne tida av døgnet. Einaste problemet vi kunne risikere og havne i, var katt. Nabolaget her kryr av kattar nemleg, og derav inkludert Mira og Rebella som synest det er så morosamt å forstyrre treningane våras!

Varma opp ved og ta ei lita tisserunde først, der eg inkluderte kontakt trening og litt random klikking i ny og ne når ho gjekk fint utan og dra. Når tissing og alt slikt var unnagjort hadde vi entra parkeringsplassen, og vi hadde heile plassen for oss sjølv. Ja, med unntak av ein bil som høyre til legane då, og den står på samme plass dag ut og dag inn, året rundt. Men den står slik at den er til null plage for oss når vi trenar. 
Sidan eg hadde mista litt av kontakten og Pia var opptatt med sitt, måtte den innhentast igjen, og det tok meg ikkje lange tida for og sei det sånn. Heldigvis. Når kontakten var gjenoppretta, tok vi ein kjapp sitt, bli og på plass. Gjekk så supert at eg nesten var redd eg kom til å øydelegge det heile om eg gjentok den fleire gangar, haha!

Så etter den perfekte "på plass - kommandoen" tenkte eg at eg skulle prøve meg på dekk frå holdt. Sist vi var ute og trente på den, gjekk det mildt sagt elendig. Vi gjekk også her av med ein dårleg start, ho reiste seg idet eg skulle gå bak. Så då var det berre å bygge opp igjen det, og mange vil nok sei eg går alt for raskt fram, men det funkar jo. Så eg kommanderte ho i dekk, klikka og belønte. Gjekk opp på sida hennar, klikka og belønte. Gjekk tilbake, klikka og belønte. Gjekk lenger bak så eg stod ved låra hennar, klikka og belønte. Gjekk tilbake, klikka og belønte. Trur dåke forstår poenget. Gjentok det til eg kunne gå rundt og rundt og rundt og rundt og rundt utan at ho reiste seg. Men det tok meg mellom 5 og 10 minutt og få den til og sitte inne igjen.
Dermed var det å herje litt før eg fekk ho i dekk og gjekk i frå. Stoppa opp, vendte om, stod litt i ro og gjekk tilbake igjen. Gjekk forbi ho, to - tre skritt bak, og inn på hennar høgre side så eg fekk ho på mi venstre, og fekk ho til og sitte opp. Det gjekk supert! Gjentok dette nokre få gangar, og det utan at ho reiste seg. 
Måtte avbryte ein gong sidan det plutseleg kom ein bil som kjørte forbi, sånn i tilfelle ho skulle få eit illebefinnande eller noko. Heh!

Trente og på "fri ved fot", berre at båndet hang då etter på slep. Sakte-, vanleg- og rask marsj, gjekk supert. Ingen vimsing frå hennar side i det heile. Eller vent, eg testa ho i joggemarsj, og då kobla ho litt ut, men så snart eg sakka av var ho inne på plass med kontakt igjen. 


I just don't care so much!

Måtte jo sjølvsagt trene litt meir på "på plass - kommandoen", kunne jo ikkje la vær. Det er vel ein av yndlingsøvingane mine også trur eg. Men testa ho litt på det om ho kunne kommandoen, og det gjorde eg ved å ha henda på "unormale" stadar, og ikkje berre hengades rett ned. Så henda var anten bak ryggen eller over haude, og når eg gav kommando kom ho i fullt firsprang. Så ho skjønar at ho skal komme i det minste, men det einaste problemet eg har er at ho til tider kan finne på og hoppe på meg og sette seg ned forran meg om ikkje venstre arm heng rett ned eller gir eit lite vink om kvar ho eigentleg skal sitte. 

Så alt i alt trur eg dette må ha vert ein av dei mest perfekte treningsøktene vi har hatt på lenge. Mulig eg må ut seint på kveldstid oftare frå no av *kremt* eller ikkje. Må få ho til å lære at det er meg ho skal høyre på og heller prøve å lukke øyra ein liten brøkdel for alt det andre rundt ho. Men korleis?! Heldigvis er det ikkje meir enn 2 veker til mandagstreninga startar opp igjen, så då får eg prøve og gå på kvar einaste ei frå no av. Er spent på korleis ho er sosialmessig når ho ser og helsar på dei andre hundane som er der, no etter ferien liksom. Men trur det skal gå bra.
 

Kva vi må trene på:

 • Meir fokus til tross for forstyrrande hundar/mennesker.
 • Fellesdekk 1 minutt blant andre hundar/mennesker og aleine.
 • Stå under marsj.

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Sosialtrening med Pia

26.jun.2011 @ 13:49 i Dyr 0 kommentarer

På mandag hadde eg ein åtte timars arbeidsdag, og når eg gjekk heim igjen hadde eg ein hammar som slo hard i haude, og eg hadde knapt 30 minutt på meg til å hive i meg litt mat og dele opp nokre pølser som godbitar før eg kunne gå ned på sosialtreninga med Pia. Og på grunn av regn, regn og atter regn dei siste vekene, har ikkje Pia vert på sosialtrening på 4 veker!

På vegen bortover kom det ei dame med Eurasieren sin gåandes bak oss. Sjølvsagt klikka Pia mongo og det tok si tid før ho klarte å roe seg ned og fokusere på noko anna enn Eurasieren. Dei skulle tydelegvis ikkje på treninga sidan dei gjekk inn ei anna gate, mens eg og Pia fortsatte riktig veg.
Når vi hadde komt oss bort såg Pia shæferane til ein av klubbens instruktørar, han var då ikkje instruktør i dag. Også då klikka Pia, men ikkje fullt så voldsomt. Men korleis skulle no vel dette gå?

Eg såg fort at dei som hadde komt hadde gruppert seg med små her og mellom/store der. Eg stoppa då opp eit godt stykke frå dei små, vart usikker på om eg skulle gå vidare sidan Pia var noko lunde stille, men eg tok mot til meg og tussla sakte bortover. Den første Pia fekk møte var ein Dachs, så kom det enda ein Dachs, og det gjekk overraskande bra. Så fekk Pia møte ein hund ho gjekk godt overrens med på forge sosialtrening, men no gav Pia frå seg eit voff og den andre hunden pilte bort igjen til matmora si. 
Den neste Pia fekk møte, var ei tispe på rundt 5 månader som var blanding av Bichon og noko puddel greier, og dei to gjekk supert saman! Den lille blandingstispa hadde ikkje ro i ræva og sprang rundt og rundt og rundt og rundt og hadde sååååå lyst til og leike med Pia, og ja, Pia leikte med ho. 

Klokka gjekk og vi venta på at dagens instruktørar skulle komme, men ingen dukka opp. Ein av klubbens andre instruktørar som var der for og trene sin eigen hund tok då over og vi ente opp med og gå ein tur.Pia var veldig flink. Ho var stille stort sett heile tida, men ho hadde ein tendens til og koble heilt ut og fokuserte på noko som var mykje meir spennande. Det var då enkelte av dei store hundane, pluss ein Staffordshire Bull Terrier ho reagerte på og endte opp med å gneldre. Men ellers var ho stille. Fekk også høyre det av ho som måtte vere instruktøren at ho hadde komt seg veldig mykje, og at Pia var mykje rolegare og enda stillare enn ho var for blant anna 4 månader sidan. For 4 månader sidan kunne nemleg Pia gneldre ein time i strekk under heile trenina, kontakt klarte ho ikkje og ha, fokus? Kva var det?

No derimot kan eg trene både innkalling, sitt, dekk og kontakt. Altså det ho kan og som vi driv og lære enda. 

Når vi stoppa på enkelte stader under turen, stilte vi oss blant anna i ein sirkel og skulle gå slalåm gjennom mellom alle dei andre mens vi trente kontakt. Pia hadde ikkje verdens beste kontakt, men ho gjekk i det minste mellom både store og små hundar utan og reagere i forma for bjeffing. 
Når slalåmen var ferdig gjekk alle tre skritt inn og fekk hundane i sitt og dekk. Så eit eller to skritt atpåtil. Eg fekk Pia i dekk og ho låg, mulig noko uvillig, men ho låg i det minste og såg på meg med dådyrauge som nærmast ba om og få sleppe snart, haha. Men ho låg til vi var ferdige med øvelsen. 
Ellers vart det trent ein del på at vi skal kunne gå i rist - trapper med hundane utan at dei fyker både opp og ned, og dermed risikerar å dra av seg ei klo eller to. Har gått i slike trapper med Pia nokre gangar, så ho bryr seg fint lite og går både opp og ned.

Ellers skjedde det ikkje noko spesielt. Kunne ønske vi hadde trent på felles innkalling, då ein og ein sjølvsagt. Innkalling er min favorittøvelse, er stort sett litt fart og spenning. Men eg trente heller litt for meg sjølv når vi alle var ferdige med turen og folk reiste heim. Gjekk supert det, men litt kjedeleg når ein plutseleg er aleine. 
Men Pia var flink, lite/nesten ingen gneldring frå frøkna si side i dag, og det etter 4 veker utan ei slik sosialtrening! Så det vi må trene meir på no er sosialisering blant store hundar sidan det er dei ho reagerar mest på no. Dei små hundane er ho meir immøtekomande med utan å gneldre. Ho går frivillig bort faktisk! Men vi kan no, med både store og små hundar, stå på to - tre meters avstand, om ikkje enda nærmare, utan at ho skal koble ut og starte opp gneldring utan stopp. Før kunne klikka ho sjølv om vi stod på 20 meters avstand, så dette går jo framover!

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Agilitytrening

16.jun.2011 @ 21:14 i Dyr 0 kommentarer

Eg som hadde store planar om og bli skikkeleg aktiv i agility igjen... Kva skjedde der eigentleg? Men uansett, bana vart flytta opp på jordbruksskulen eg går på (rettare sagt gjekk på), slik at alle hinder, store som små, kan stå ute utan at folk kjem for å øydelegge dei. Sidan himmelen var blå og sola stod høgt, drog eg med meg mamma, Dina og Pia opp så eg kunne trene litt med hundane.
Gløymde desverre kameraet, så ingen agility bilder i dag.

Først ut var Pia, tenkte ho kunne ha godt av og få ut litt energi så ho roa seg ned litt. Fekk ho over nokre høgde hopp hinder, det gjekk jo heilt greit det. Vart vel meir kontakttrening med hopp der eg også trakka over hinderet saman med frøkna. 
Så var det den minste av tunellane, som då er den kortaste. Det var skumle greier det! Men eg satt ved sidan av ho og lokka ho inn med ein godbit, og ho gjekk lenger og lenger inn. Så fekk eg hjelp av mamma som stod i eine enden av tunellen og holdt ho, mens eg stod i den andre og lokka ho til å komme gjennom. Ho vegra seg litt dei to første gangane, men så kom ho raskare og raskare gjennom. Supert!

Så var det over bommen. Det må nok ha vert den enklaste av dei alle trur eg. For der var det berre å føre ho over, gjekk supert. Ho gjekk kjempefint utan å stoppe opp eller noko. 
Pia synest då møna var svært så bratt, men med litt fråspark med bakbeina og litt ekstra gass, så kom ho seg opp på den eine sida og ned på den andre utan problem. Så enkelt og greit her også.

Den vansklegaste må nok ha vert hjulhopp. Det nærmaste ho kom den andre sida, var å stå med frambeina oppå hjulet, men så bevegde jo hjulet på seg, og det var jo superskummelt. Så vi jobba litt med den, men ho nekta plent! Så den må jobbast meir med. 
Prøvde Pia over vippa også, då med mammas hjelp slik at ikkje bommen slo hardt i bakken slik at Pia skulle bli skremt. Gjekk supert!

Så var det Dina sin tur. Det er jo som sagt år og dag sidan eg har trent skikkeleg agility med Dina, så derfor tok eg hinder for hinder. Først hopphinder, som sjølvsagt går supert. Kanskje ikkje så rart sidan ho elskar høgdehopp, så dei rasa ho over. Hadde nokre feil på slalåmen, så gjekk den opp igjen og opp igjen til vi fekk fiksa det. Feilen var då at ho klarte og "hoppe over" eine staken fleire gangar på rad, men med ein gong eg merka det, avslutta eg og starta på nytt. Vi klarte det fint til slutt då. 

Felthindera har vi nesten ikkje trent på i det heile. Så tok først bommen. Kva skjer første gangen ho går over? Jo, rett før ho har komt seg til enden der ho går nedover igjen, så går ho på skrå og nermast hoppar utfor. Då vart jo eg heilt... ja, kva skal eg sei? 
"Dina! Kva er det du drive med? Er du GAAAL?!
Så då var det berre å starte på nytt igjen med det hinderet også. Verka nesten som om ho hadde høgdeskrekk, for med ein gong ho såg ned på den lange strekka, så gjekk ho på skrå og var truandes til og hoppe igjen, men denne gangen gjekk eg såpass nært og holdt betre, slik at ho ikkje fekk sjansen til akkurat det. Men etter kvart som vi repeterte hinderet gjekk det betre og betre. Så var det den grusomt bratte møna igjen. Dina var skikkeleg ivrig, men det vart alltid bråstopp rett forran hinderet. Eller ho stod med labbane oppetter hinderet, lenger såg ho ikkje ut til å komme seg. Men med litt oppmuntring tok ho ekstra sats og kom seg både opp og ned igjen. Flinke frøkna mi! Men ho sleit litt med satsen for å komme seg opp for kvar gong, men ho kom seg no over i det minste. 

Trente også på vippa. Ho kvapp litt i det vippa traff bakken, men så gav ho blanke i det og gjekk vidare. Gjekk supert. 
Så har vi då pølsa. Ho prøvar og gå inn, men ho stoppar opp i det ho kjem til pølsedelen, så her må vi trene meir. 

Heilt på slutten tenkte eg at eg skulle ta nokre kombinasjonar/gå ei bane. Så eg fekk Dina i sitt og bli før lengdehopphinderet, så var vi i gang.
Over lengdehopphinderet, gjennom den korte og rette tunellen, over høgdehopp, gjennom hjulet, over høgdehopp, over mønet og til slutt over bommen. 
Bytta også om på bana ved og ta slalåm, pølse og høgdehopp i staden for bommen. 
Einaste gangane vi måtte stoppe, var ved mønet og pølsa, ellers gjekk ho rett på!

Så det vi må øve meir på er pølsa og felthindera. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Misfarging ved auget

15.jun.2011 @ 23:50 i Dyr 2 kommentarer

I dag når eg børsta Pia såg eg at ho hadde fått misfaring i pelsen ved det eine auget, så fekk tips om at Jean Peau Eye Care skulle vere bra, så dermed søkte eg rundt og såg litt på prisar. Endte då opp på hapoo.no, og når eg først var innom sida kunne eg jo likså gjerne rote litt rundt der inne. Endte jo då opp med og bestille ein pakke med 500 små gummistrikk til 39,- også. Får håpe det kjem raskt i posten. 

I helga blir det muligens hyttetur på oss, og då skal eg ta i bruk muligheten til og ta med meg matblodet eg har kjøpt, tine det opp og legge spor, så kan vi teste oss litt på blodspor også. Blir spennande! Er då litt usikker på kva eg skal ha som supeduper belønning i enden av sporet... Ei skål med litt våtfór oppi? Nokre bitar med ovnsstekt svinekjøtt? Eit gnagebein? Ho er ikkje av den typen som tenner på leikar når vi er ute nemleg. 

Fekk dratt meg innom veterinærkontoret i dag også slik at eg kunne kjøpe ein sånn duppedings med ormetablettar som kan henge på halsbåndet. Betre å vere føre var enn etter snar er det noko som heiter, så trur 180 kroner for duppedingsen med 3(?) tablettar i var verdt der. 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lydighetstrening

09.jun.2011 @ 11:58 i Dyr 1 kommentar

Var i parken i går sidan eg hadde tenkt at Pia skulle få springe litt rundt slik ho ville (med langline på sjølvsagt), men sidan det var nokre folk der som gjekk på eit tau som var bunde mellom to trær venta eg litt. Endte jo då opp med og ta litt bilder som kjem ut her ein anna dag. Pia synest ikkje noko om at eg tok bilder, så ho sto å drog og sleit i båndet og bjeffa på alle moglege folk som kom gåandes forbi. Teite lille dyret!

Litt seinare, utpå kvelden tok eg eit pose med "helliggodbitar" opp frå frysen, fant fram langlina igjen, hopphinder og tørre godbitar. Så festa eg båndet på Dina og Pia, og tussla bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget. Det er nemleg den perfekte treningsplass når det er få, eller helst ingen bilar der, for det er også lyktestolpar der slik at eg kan hundane til ein av dei når eg skal lage til ting. 
Men først ut var uansett Pia. Og då var det kontakt vi begynte med. Eg har jo altid gjort litt "feil" ved og halde godbiten i høgre handa, og det har ført til at hundane får skeivt når vi trenar kontakt, så no har eg begynt og skifte hånd så i går gjekk Pia skikkeleg bra! Trente litt fram og tilbake, og ho holdt kontakten heile tida, og gjekk bein ved sidan av venstre foten min. Neste økt var innkalling. Eg førte ho i utgangsstilling og gjekk i frå, men i det eg snudde med igjen reiste ho seg og gjekk sakte mot meg, så då var det berre å gå tilbake og få ho tilbake igjen der ho satt. Etter at eg hadde fått ho på plassen sin igjen gjekk eg i frå, når eg snudde meg kommanderte eg ho i dekk før eg kalte ho inn. Så vi repeterte dette eit par gongar, og det gjekk ganske så bra. Ho går jo også i frå stå/sitt/dekk og rett over i gallopp når eg ropar, så det er i vert fall superbra!
Men Pia kan jo ikkje utgangsstillinga, slik at eg må alltid føre ho inn på plass. I grunn ganske så irriterande, for om eg berre hadde trent ein gong eller tre nesten kvar dag hadde ho sikkert kunna det til no, shame om me! Og sidan Pia då heller ikkje skjønar at når eg stoppar, så skal ho automatisk sette seg, ja... då var det berre og trene på det også i går. Så då holdt eg godbiten i hennar høgde slik at eg førte ho etter meg, og for kvar gong eg då stoppa opp, så satte ho seg korrekt.

Og med det avslutta eg økta. Har tenkt litt på og trene spor igjen snart, har jo bøtta ned her i 3 - 4 veker med unntak av ein og anna dag med overskya eller sol, så har liksom ikkje blitt så mykje trening ute for og sei det mildt. Men tenkte eg skulle gå til innkjøp av matblod, slik at om det blir fint vær og eg eventuelt tar turen ut på hytta til pappa i helga, så kan eg prøve og legge eit spor gjennom litt lyng og sånt. Hadde jo vert litt gøy og prøve i det minste! Så var det Dina sin tur. Starta med kontakt her også, og sidan eg hadde skifta frå høgre til venstre hånda med godbitane gjekk ho som aldri før! Før gjekk ho nemleg alltid heilt på skrå og meir eller mindre forran beina mine, mens no gjekk ho beint. Så vi gjekk litt fram og tilbake med kontakt før vi gjekk over på innkallinga.
Når vi starta på innkallinga fekk eg ho i sitt og bli, eg gjekk i frå, snudde meg og venta litt før eg kalte ho inn på plass. Einaste vi sliter litt med når det kjem til utgangsstillinga er at Dina alltid setter seg på skrå og feil, har prøvd bådet det eine og det andre for og rette opp i det, men det har liksom ikkje funka så bra. Men uansett så gjer det i grunn ingenting sidan eg ikkje har planar om og bruke ho som lydighetshund akkurat.

Etter nokre repetisjonar med innkalling gjekk eg over på stå under marsj. Det er ein øvelse eg ikkje har trent med Dina på evighetar, og i tillegg kan ho ikkje øvelsen 100% heller sånn eigentleg. Har jo også funne ut at vi måtte gå over på bli - kommandoen sidan den funka mykje betre. Men vi starta uansett med og gå kontakt, eg kommanderte ho i bli mens eg fortsatte og gå vidare. Dina har jo ein tendens til og nokre skritt ekstra før ho stoppa heilt, og nokre gangar stoppar ho men så finner ho ut at ho må ta enda nokre skritt, så då var det berre å begynne på nytt. Men etter at vi hadde gått gjennom det nokre gangar vart ho flinkare og flinkare, og det gjekk ganske så bra. Til slutt stoppa ho nesten med ein gong etter bli - kommandoen.
Til slutt var det hopp over hinder. Tok det ikkje ved marsj, men fekk ho heller i sitt og bli før eg kalte ho inn på plass der ho måtte hoppe over hinderet på vegen. Dina er jo ganske så glad i agility, så det er jo ikkje noko problem. Så det gjekk også superdupert. 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Snakkar vi sjalusi?

02.jun.2011 @ 00:35 i Dyr 0 kommentarer

Enya er her fortsatt, i godt behold. Men i morgon kjem mormor og besten igjen frå tur, og då kjem dei innom for å plukke opp Enya før dei reiser heim igjen. Så då håpar eg verkeleg vi får ein solskinnsdag slik at eg kan ta ho med meg bort i parken og få knipsa nokre bilder! Einaste solskinnsdagen vi har hatt på 2 - 3 veker var i går kveld, men då var jo eg på jobb, så det hjalp ikkje meg så mykje akkurat. 

Men i sta tok eg med meg Pia og Enya ut for ein kort luftetur i øsepøsandes regnvær. Enya fikk då gå laus, og det synest ho var skikkeleg stas og sprang litt rundt. Gjekk bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget og der sprang ho fra hjørne til hjørne omtrent, som tilsvarte mellom 10 og 20 meter i frå meg, men så sant eg gav frå meg ein lyd kom ho joggande. Eller om ho snuste på ei grueleg spennande lukt vart ho ståande litt lenger før ho kom, men det gjorde i grunn ikkje noko. 
Pia vart forøvrig svært sjalu på Enya som fekk lov til og gå laus. For kvar gong Enya endte opp rett forran Pia starta frøkna å springe og dra som berre pokker. Til slutt vart ho tydelegvis såpass furten at ho ville prøve og leike litt med Enya, men Enya gav blanke i Pia og sprang vidare framover. 

Trur uansett det lille dyret mitt har følt seg litt utafor no mens Enya har vert her, for no er det jo ikkje Pia som får mesteparten av oppmerksomheten min. Huff og huff, grusomme matmor altså! 
Så i går måtte telefon-/internettledningen bøte med livet atter ein gong. Pia hadde gnagd av omtrent 50 cm av ledningen og bitt den i småbitar. Det var jo svært morosamt ja. Så eg får gå til innkjøp av eit par tusen, om ikkje millionar, gnagebein så frøkna ikkje gjer det igjen...  


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Petworld.no

01.jun.2011 @ 16:35 i Dyr 1 kommentar

Forge fredag/lørdag bestilte eg tre forskjellige ting frå petworld.no, galgestropp til trimmebord/utstillingsbord, 1 kg billege godbitar og sporline/langline. Har aldri bestilt derifrå, og eg er i grunn litt skeptisk til og bestille frå stader eg ikkje har bestilt i frå før, men eg tok mot til meg og heiv tinga i "handlevogna" og bestilte det. 
På søndagen fekk eg beskjed om at utstyret var pakka og klar for sending, og eg fekk med sporingsnummeret. Vart overraska over kor raskt dei fekk pakka alt saman! Ikkje mange dagaen seinare peip det inn ei melding på mobilen om at pakken var komt og at den kunne hentast på postkontoret. Godbitane er av den typen godbitar eg har brukt til hundane før, og funkar bra i tillegg til at dei er billege. 29.50,- for 1 kg godbitar er jo billeg! Det første eg prøvde ut var sporlina/langlina, den var superherleg og halde i, og den hadde stretch slik at Pia ikkje fekk eit kraftig rykk idet ho ikkje hadde meir og springe på.
Har også prøvd ut galgestroppen no etter at eg kjøpte trimmebordet, og den funkar supert. Pia står eller sitter fint med den på utan at ho vimsar rundt oppå bordet slik ho gjorde før. 

Så alt i alt hadde eg eit særs positivt førsteinntrykk på petworld.no! Kva synest du om nettbutikken?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

På tur med tre hundar samtidig

30.mai.2011 @ 14:29 i Dyr 1 kommentar

Sidan dei tre siste skuletimane på mandagane består av matte, og vi er ferdig med pensum og eksamen i matte var vi så heldige at vi fekk gå tidleg i dag. Så då kjørte eg heim og gjekk for og handle. Tenkte eg skulle ta turen bortom Førdehuset for og kjøpe billett til sommarfesten som skal vere på lørdag, og då benytta eg anledninga til og ta med meg alle tre hundane (Dina, Pia og Ena). Dina og Pia vart kobla saman i tvillingkobbel mens Enya fekk sitt eige bånd, så tussla vi av gårde. 
Det går i grunn veldig bra og gå med alle tre samtidig, ingen slåsting eller noko. Einaste som til tider kan vere noko irriterandes, er at Pia har ein tendens til og vimse ved å gå fram og tilbake, opp og ned, forran og bak Enya... 

Når vi nærma oss Førdehuset gjekk vi forbi ein heil skokk med ungar, syklar, diverse hinder og ja. Men når vi hadde komt oss bort fant eg ein stolpe eg kunne binde dei til. Kommanderte Enya i dekk og så gjekk eg inn. Tok meg knappe to minutt på og gå inn, kjøpe billetten og gå ut igjen. Men synet som møtte meg når eg hadde komt ut igjen overraska meg faktisk. 
Enya låg der ho vart kommandert til og ligge, og Dina hadde lagt seg under benken som stod like ved. Til og med Pia hadde roa seg ned og stod berre der ved sidan av Dina. Så tusla vi heimover igjen. Då begynte Pia og skape seg ved og bite tak i tvillingkobbelet og filleriste det. Standard Pia. Ho yppa også med Dina, noko som resulterte med ei nokså grinete Dina. Enya såg ut til at ho ikkje heilt viste korleis ho skulle reagerte, men ho prøvde og nappe til dei.'
Når vi hadde komt oss heim igjen, men fortsatt stod ute begynte Pia og yppe igjen, og denne gangen resulterte det i kamp mellom Pia og Dina. Så der stod eg då, med to hundar som rauk i tottane på kvarandre og som eg holdt i båndet med den eine armen, og i den andre holdt eg igjen Enya som var meir enn klar til og bryte inn. Takk gud for at Enya er av den typen som ikkje lukkar øyrar, men ho var bra tung og halde igjen med kun ein arm! Så med føttene måtte eg dermed prøve og skilje dei to kamphundane, jaddah! Det var ikkje så enkelt akkurat....

Alt i alt går det jo faktisk veldig bra. Pia har roa seg og finner seg no i at Enya faktisk er her. Enya ligger jo stort sett i gangen eller ein plass i stua og slappar av/søv det meste av dagen når vi ikkje er ute.
Enya hadde fri tilgang til kjøkkenet, stua og gangen i natt og der sov ho aleine. Dina sov som vanleg hos mamma, og Pia hos meg. Det verkar også som at det har gått veldig bra med alle saman aleine i samme rom mens eg var på skulen og mamma på jobb.  


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Trimmebordet

28.mai.2011 @ 12:47 i Dyr 2 kommentarer

I går fekk eg beskjed om at trimmebordet hadde komt, så etter skulen kjørte eg bort for og hente det. Hadde litt problem med og få det med meg ut sidan eg var fast bestemt på at eg skulle bære det, men eg fekk det med meg etter nokre pausar. For bordet var sjukt tungt! 
Synest bordet var ganske så billeg, for det er giga stort med hjul og håndtak til og trille det + galge. Alt dette til noko à 1200,- men då fekk jo eg 10% rabatt også. I utgangspunket kostar det noko à 1400,- Så absolutt ikkje gale med tanke på at ein kan få bord utan hjul og galge som er fleire hundre krone dyrare!

Har du trimmebord til din(e) hund(ar)?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Nytt dekken

25.mai.2011 @ 17:34 i Dyr 2 kommentarer

Seint, seint på lørdags kvelden satt eg og rota rundt inne på petworld. Eg endte opp med ein del ting i handlekorga men såg meg nesten nødt til og fjerne ein del unødvendige småting som diverse leikar og godbitar. Men eg beholdt tre ting, nemleg galgestropp til trimmebord, 1 kg doko godbitar (til kun 29.50,-!) og ei sporlinje. Trimmebord har eg ikkje enda, men eg ventar på at det skal komme inn i butikken, og sidan det følger med ein galge til det bordet fant eg ut at eg like gjerne kunne kjøpe ein galgestropp. For kva skal ein med galge når ein ikkje har ein skikkeleg galgestropp? Godbitar får ein alltids bruk for, og sidan dei var på tilbud og så mykje billegare enn her heiv eg den i handlekorga. 
Sportlinje, kva skal eg med det? Jo, eg har ei langline av nylon eller kva søren, og den funkar fett den, med unntak av at den fort kan brenne seg inn i huda om hunden springer ut og ein ikkje held hardt nok eller har surra lina rundt handa på eit eller anna vis. Så festar alt mogleg rart seg i den lina også, men den kjem nok til og bli godt brukt den også. Mulig eg kan ha den eine liggandes i bilen?

Så var det nytt dekken ja. Har tenkt ei stund på det at Pia treng eit dekken, og då spesielt no sidan det er regntid her. Har høljeregna i over ei veke, og det er meldt meir drittvær utover neste veke også. Så fint og ha ein hund som ikkje er kliss klass over alt. Ein dress hadde nok vert best, men dekken får halde enn så lenge. Og det som er så fint med dette dekkenet er at det er fleece på innsida slik at det kan brukast om vintrane også. I tillegg er kragen høg, og dermed er det laga til eit hol for at kroken/ringen på halsbåndet kan stikke ut. Når det holet ikkje er i bruk er det dekka til av ein stoffbit. Om eg ønsker og bruke sele kan den vere på under dekkenet sidan det også er laga til eit hol på ryggen til kroken/ringen på selen, om eg ikkje har sele på, kan holet lukkast ved å dra igjen glidelåsen. Og den passa perfekt!

Sidan det var ho veterinæren eg kjøpte dekkenet, så vart det også til at Pia vart plassert på vekta. Og den viste 4.75 kg, så det er ei fin vekt.


Under "Buster" merket er opning for halsbånd, og den andre opninga som dåke kanskje ser er for sele.


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Menneskets beste venn beskyttar oss

22.mai.2011 @ 21:17 i Dyr 1 kommentar

Ei på hunden.no la ut ein nydeleg film ho hadde funne på youtube, nemleg "Swedish house Mafia - Save the world". Alt eg kan sei er at du burde sjå sjølv.

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Litt sportrening

22.mai.2011 @ 18:28 i Dyr 0 kommentarer

Sidan det var opplett og tørre vegar i dag, så tenkte eg rett og slett at eg skulle dra med meg dyret ut og trene på litt spor igjen. Mamma hadde jo sjølvsagt brukt opp alt av pølser, så då tok eg i bruk vanleg kokt påleggsskinke. 
Eg starta som vanleg med å binde Pia til eine lyktestolpen på parkeringsplassen, festa nokre skingebitar til tråden og gjekk bortover med skinka på slep. Tenkte eg skulle gjere det litt meir utfordrande og la dermed skinkebiten ein halv meter innpå ein grasflekk. Så gjekk eg tilbake utanfor sporet og bort til Pia som satt og pistra og peip, tydeleg klar for og gå. Eg festa langlina til selen og lot ho gjere jobben.

Det første ho gjorde var som vanleg å sette snuten i bakken og gå med raske skritt bortover. Det såg ut til at ho ikkje heilt viste kvar ho skulle gå når ho hadde komt halvvegs, og endte dermed opp med og gå i ring, sjå på meg og verke noko frustrert. Men ho fortsatte og endte til slutt oppå grasflekken, og etter litt snusnig rundt omkring fant ho skinkebitane. Så det gjekk i grunn veldig bra!
Så då var det ros, kos og herjing som stod på planen før vi gjekk bort igjen til lyktestolpen slik at eg kunne legge eit nytt spor.Eg la det andre sporet i motsatt retning, men når ho skulle gå det kom det ein del folk gåandes borte på vegen, så Pia mista fokuset på sporet. Eller ho sprang bort på graset der eg hadde lagt skinkebitane, så gjekk ho rundt der og fulgte med på folka, så snubla ho over skinkebitane og tok jo sjølvsagt dei også. 

Med det avslutta eg spor treninga sidan det kom så mange folk. Trente heller ein del på innkalling.

Innkalling, korleis gjekk det? Jo, det begynte veldig bra heilt til ho fant ut at ho ikkje gadd og høyre etter. Fikk ho nemleg i sitt, eg gjekk i frå, ho reiste seg, eg gjekk tilbake og fikk ho i sitt før eg igjen gjekk i frå, ho reiste seg, eg gjek tilbake igjen... Slik holdt vi på tre  - fire gangar på rad før ho faktisk satt. Før dette hadde vi hatt to - tre gode økter. Teite lille troll!
Men etterpå tok eg ein liten photoshoot med ho før eg gjekk og tok bilder av nokre blomar.

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bestilling

22.mai.2011 @ 12:23 i Dyr 2 kommentarer

Desverre klarte eg ikkje lenger og halde fingra av fatet etter at eg hadde entra Petworld.no. Det første eg gjekk inn på når eg var inne på sida var som vanleg utstillingsartiklar, og der kom eg over ein stropp til galgen på trimmebordet, og sidan eg berre ventar på at trimmebordet eg skal kjøpe skal komme i butikken så havna stroppen i handlevogna. 
Fortsatte og rote litt rundt inne på sida, og såg dermed at Doku godbitar var på tilbud. 1 kg for 29.50,- er ikkje gale i det heile i forhold til kva ein eigentleg betalar. Ein halv kilo her i Førde er faktisk dyrare, haha!

Og til sist men ikkje minst endte eg opp med og legge ei langline/sporline av "plastikk" (anar ikkje heilt kva det er laga av) i handldevogna. Har jo ei langline frå før av, men den er av nylon slik at absolutt alt festar seg fast til den.
Ein ting eg også vurderar er jo å melde Pia på nybegynnerkurs i blodspor når det er kurs igjen. Har nett vert eit kurs, så blir sikkert ikkje før om eit halvt år, om ikkje meir kan eg tenkje meg. Fikk nemleg positiv tilbakemelding frå ei på blogg.no som går spor og rundering med sin hund. Ho såg nemleg filmen av Pia som går pølsespor som eg hadde lagt ut der, og i følge ho gjekk Pia med nasa godt planta i bakken i tillegg til at ho verka ganske så målretta. 
Mon tru kva alle andre med blodsporhundar hadde tenkt om eg kjem der med min lille bomullsdott med ADHD som gneldrar ein liten smule for mykje. 

Har forresten også funne ut at eg kanskje kan få med meg to utstillingar i Bergen i september! På laurdagen skal det nemleg Norsk miniatyrhundklubb avdeling Hordaland arragere utstillings på Stord som ligger ein knapp halvtime utanfor Bergen. Og på søndagen er det Bergens selskaps- og brukshundklubb som vi har deltatt på ein god del gangar før, som sikkert er på Rakketsenteret som vanleg. 
To fluger i ein smekk, er i vert fall lov til og håpe!


Pia 3(?) mnd.


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ei perfekt treningsøkt med Pia

21.mai.2011 @ 18:16 i Dyr 0 kommentarer

Meir eller mindre perfekt i vert fall. Har dei siste dagane trent litt på utgangsstilling ved innkalling. Det går litt framover, og eg har no begynt og heve godbiten, og eg fører ho ikkje lenger så mykje rundt som eg gjorde før. Einaste vi ikkje fikk fram i dag, men som Pia elles alltid gjer, er å komme i full gallopp mot meg. Altså og gå i frå sitt eller dekk og rett over i gallopp. No var det heller så vidt ho gadd å komme, og når ho kom var det knapt nok at ho trava. Trur det kan ha noko med at ho var trøtt, vi begge hadde sove på sofaen og stort sett når ho vaknar skal ho ut og inn igjen for og sove vidare. 

Etter å ha gjentatt den samme "på plass/utgangsstillings" øvelsen ein god del gangar trente eg litt på kontakt før eg tenkte eg kunne trene litt på stå - kommandoen slik at den ikkje dør heilt ut når vi ikkje er på utstilling. Eg gjekk bortover golvet med kontakt, gav ho stå - kommandoen og ho stod som ein påle! Men tenkte eg skulle prøve den i andre samanhengar, nemleg at vi har kontakt under marsj, ho får stå - kommandoen og eg går vidare. Og gjett kva? Ho sto i ro! Greit nok så satte ho seg ein og anna gong, men uansett, så sto ho på første forsøk. Vi avslutta berre å begynte på nytt når ho satte seg.Prøvde også og gi ny kommando under innkalling. Denne gangen satt eg på huk og ho var meir gira enn heilt i begynnelsen, så når eg kalte ho inn gjekk ho rett i frå sitt og over i gallopp. Eg gav ho stå - kommandoen, men ho segla ut med alle beina og gjekk heller ned i dekk. Avbraut og prøvde på nytt med same resultat, nemleg dekk. Avbraut enda ein gong og prøvde på nytt, og denne gangen med stor suksess! Ho bremsa såpass raskt at ho sklei litt bortover det glatte golvet, men det gjer jo ingen verdens ting så lenge ho står. Og der stod ho som ein påle. Det er jenta si det!

Trente forresten klikker i dag under alle øvelsane. Trur eg må bruke den meir, føler eg får raskare og betre resultat ved hjelp av den, sjølv om eg til tider klikker litt feil. 
Ja, så må eg jo ikkje gløyme og nemne at eg trente litt på avstandskommandering til dekk, men i staden for og bruke den vanlege stemma gjekk eg over til kviskring. Og frøkna la seg med ein gong. Aaah, for ein deilig følelse det er når ein oppnår- og får til noko!

Etter treninga hadde vi det litt gøy med leiking og herjing der eg forøvrig kraup på alle fire rundt på golvet med Pia i hælane. Det var veldig populært for og sei det sånn. 
Prøvde også og få tatt nokre bilder under leikinga, men kameraet var vist ikkje så veldig samarbeidsvillig i dag. Sikkert fornærma over å ikkje ha fått vere med ut i det siste, men det regnar kråkebollar ute, så tar ikkje heilt sjansen på og dra det med ut då. 


Rare lydar fortenar spørrande ansiktsuttrykk. 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pelsstell av ein Coton de Tulear

20.mai.2011 @ 22:45 i Dyr 0 kommentarer

Veit at eg for ei god stud sidan skreiv at eg skulle legge ut eit innlegg om pelsstell av ein Coton de Tulear. Eg hadde ikkje glømt det, men det låg berre på hylle og vart aldri noko av. Før no. Så her kjem då eit innlegg om korleis eg børster Dina, Pia har ikkje fått så mykje pels enda, så er ikkje fullt så mykje børsting på ho. 
Men stort sett alle rasar må børstast, og alle gjer det på forskjellige måtar. For dei med pelsraser, så finst det ingen fasit på kva børstar ein skal bruke, for det finst ufatteleg mange forskjellige. Deretter begynner eg på grovarbeidet. Om Dina har strikk i luggen må den ut før eg kan starte, men pass på at strikken kan feste seg i pelsen om hunden har gått med den i eit par dagar, og det er dermed viktig og vere forsiktig når ein tar den ut. Eventuelt klippe den av. 
Når det er gjort tar du ein grov børste og børstrar gjennom heile pelsen. Og om strikken i luggen har laga ein floke, då løyser du også opp floken samtidig. Dette gjer eg i full fart før eg går over pelsen med forskjellige kammar.  

Når grovarbeidet er ferdig går eg over med den grovaste kammen. Med den børtsat eg gjennom heile pelsen, det vil sei haude, kroppen, halen, baken, magen og alle fire beina. Kjem eg over nokre flokar fjernar eg så mykje eg kan, og gjerne må eg ta den tynnaste kammen til hjelp. 
Når alle flokane er ute får eg gjerne over med den "mellomste" kammen, før eg igjen går over med den aller tynnaste for og forsikre meg om at alle flokane er ute av pelsen. 
Men om eg finner såpass store flokar at det er vanskeleg og få dei ut ved hjelp av kammen, då tar eg i bruk saksa. Då passar eg først på og finne ut nøyaktig kvar huda er før eg plasserar ein finger på eine sida av floken og klipper inn mot fingeren for og forhindre at eg skal komme borti huda. Og ein må passa på at ein skal klippe forsiktig og ikkje rase gjennom! Men for å forhindre at eg tar mykje pels, så klipper eg gjerne eit snitt her og eit snitt der slik at eg kan børste ut resten av floken.  For at pelsen skal bli meir fluffy slik pelsen på ein Coton skal vere, så pleier eg å bruke ein karde og børstar på ein måte oppover i staden for bakover mot halen slik ein vanlegvis gjer. Ved og børste oppover får pelsen meir luft og blir dermed lettar, fin og fluffy!

Ein ting som også er viktig er å fjerne "søvnen" i augekrokane. Det skal helst fjernast med ein gong du merkar at det er noko der, dette fordi det tørkar inn og festar seg i huda, og det blir dermed vondt for hunden når ein skal fjerne "søvnen". Eg pleier å halde hunden under haka, og om ho ikkje vil sitte i ro held eg ho gjerne lett i skjegget før eg brukar den tynnaste børste (den grå børsten på bildet ovanfor) til og fjerne det forsiktig. Pass på så du ikkje kjem borti auga til hunden!

Dermed avsluttar eg det heile ved å børste bartane så dei blir fine før eg setter luggen opp i ein hestehale så Dina ikkje får så innmari mykje pels ned i augene, pluss at ho ser mykje betre då. Du kan jo alltids tenke deg sjølv korleis det er med ein milelang lugg som heng ned i auga dine. 
Hugs også at hunden har klør som må klippast med jamne mellomrom, og når ein samtidig tar pelsen, kan ein likså gjerne ta klørne også. Har du ein Coton de Tulear? Og var dette eit nyttig/lærerikt innlegg?


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utgangsstilling

20.mai.2011 @ 19:27 i Dyr 0 kommentarer

Tenkte eg skulle trene ein del på utgangsstilling (på plass) med Pia i dag. Starta først inne, og det gjekk til å begynne med ganske så bra, heilt til ho heller følte for og begynne med vimsinga si og gjekk dermed ut i gangen. Som vanleg blir eg oppgitt og sur når ho plutseleg finner ut at ho ikkje gidder meir, så då gjekk eg likså gjerne og satte meg i sofaen. Fekk roa meg litt før eg prøvde på nytt, og då gjekk det litt betre. Denne gangen brukte eg også klikkeren som ein forsterkar.
Sidan det såg ut til at det ikkje regna så voldsomt ute tenkte eg at eg kunne ta Pia med meg ut for og trene litt på utgangsstilling og andre øvelsar ute. Eg fant jo då fram kameraet, men i det eg såg ut vinduet hadde det starta og regne meir. Så kameraet måtte fint bli igjen inne.

Vel ute fekk vi til perfekt utgangsstilling to eller tre gangar, men plutseleg stakk ho. Hadde nemleg kobla av båndet sidan ho altid har komt når eg ropar på ho, og ellers aldri stikker av. Eg kallte ho til meg, og ho kom men plutseleg skar ho rett til venstre. Jaddah liksom... Tenkte ho kom til og springe ut på bilvegen eller noko, mulig at ho såg Mira, Rebella eller ein anna katt, men der tok eg feil. Ho hadde tydelegvis lukta at det var ein hund i ein "kassebil" som stod på parkeringsplassen, og endte dermed opp med og gå rundt bilen. I det eg hadde komt meg bort til bilen og fått tak i Pia og festa kobbelet igjen klikka det totalt for hunden i bilen, som tydelegvis ikkje satt i bur men som heller gjekk laus baki. Heile forbanna bilen rista og gynge! 

Gjekk vekk i frå bilen slik at vi nesten ikkje kunne sjå den lenger, og då prøvde eg på nytt. Gjekk litt betre, og eg gjentok det nokre gongar før eg tusla rundt med ho før vi gjekk inn igjen.
Var i grunn temmeleg sikker på at hunden som satt i bilen kom til og klare å bryte seg ut slik som den holdt på. Men det klarte heldigvis ikkje det då.  


Snakkar vi hengslete og ulydig ungdom? 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hundedrit over alt

18.mai.2011 @ 23:54 i Dyr 4 kommentarer

Har på ein måte sett meg litt lei av alle diskusjonane på blant anna adressa.no når det kjem til hundemøkk. Det starta vel i vinter med at hundane først og fremst ødela- og dreit i skispora der eigarane ikkje gadd å plukke opp. Kva blir foreslått? Jo, hundane bør forbys i skispor! Tenk på ungane som går på tryne og landar oppi driten, og berre tenk på alle bakteriane! 

No er våren her og sommaren har allerede starta motoren, sola er på besøk og hundeeigarar ser sitt snitt i og gå på tur i fjellet og ellers i skog og mark. Hunden driter, enten det er på eller utafor turstien skal det plukkast opp. Men så har vi dei som gjerne plukkar opp driten men sette igjen posen. Blir posen plukka opp på tilbakevegen? Tja, nokon tar gjerne med seg posen, men så har vi også dei som berre lar posen ligge. 
Og kor mange hundre år brukar vel ikkje naturen på og bryte ned plastikk? Mange!


Ha hunden i bånd - bæsjing forbudt.

Men kva kan gjerast for at vi skal forhindre at hundemøkka blir liggande? Kva hjelper det når enkelte kommunar fjernar søppeldunkar på grunn av at dei synest det er for mykje hundemøkk i dei? Eg vil heller påstå at det provoserar hundeeigarar til og la møkka ligge. 
Kvifor ikkje sette opp ein søppeldunk på starten av turstien ved parkeringsplassen eller liknande og i enden? Gjerne på midtvegen også. 

Eg hugsar avisa her tok det opp ein gong, det med hundemøkk i parken. Der var det møkk på bord og benkar, over alt i graset. Det som vart gjort var vel at dei satte opp litt fleire søppeldunkar, og vips så er det nesten ikkje drit der lenger. 
For tenk deg sjølv om du skal på ein skogstur på 6 - 7 km. Hunden gjer i frå seg etter 1 km, og du må bære på ein pose i 5 - 5 km. Kan ikkje posen ligge til du kjem tilbake?


Det er ikkje kun hundane som "forsøplar".

Men så tenker eg litt på det med andre dyr. I skogen går det hjort, reinsdyr, elg, ulv, bjørn, gaupe, fugl, sau, kyr, hest og mange andre dyr. Ingen bryr seg om det ligger ei svær rue/møkkahaug midt i turstien frå eit slikt dyr.

Og kva med dei som rir midt i sentrum der hestane driter midt på fortauet der folk ferdast? Og kattane som gjer i frå seg i sandkasser og som ellers går lause over alt? 
Kvifor er det kun hunden som plukkast opp etter?

Kva kan gjerast for at fleire skal plukke opp etter hunden sin?


 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lydighetstrening med Dina og Pia

18.mai.2011 @ 22:38 i Dyr 3 kommentarer

Utpå kvelden 16. Mai var eg så rastlaus at eg tenkte eg kunne ta med meg Pia bort på parkeringsplassen til Røde Kors bygget, men eg endte opp med og ta med meg Dina også. Så eg pakka godbitar, fant fram kameraet, festa på bånd og tussla bort. Planen var at eg skulle trene Pia først slik at ho kunne få roa seg litt, men sidan eg gjekk rundt i mine eigne tankar var det plutseleg Dina eg stod igjen med mens Pia stod bunden til ein lyktestolpe. Greit nok det, så då var Dina først ut.

Det første eg trente var kontakt. Dina har jo for vane og gå litt på skrå forran meg og det er bra irriterande med tanke på at eg lett snublar og/eller risikerar og trakke på ho. Men det gjekk bra, og vi trente kontakt under marsj, både "sneglemarsj", vanleg marsj og springmarsj. 
Gjekk så vidare over til innkalling. Det er jo ein øvelse som går ganske så bra. Eg fikk ho inn på plass og kommanderte ho i bli før eg gjekk over på motsatt side av parkeringsplassen. Stod ei stund før eg kalte ho inn på plass igjen. Gjekk veldig bra! Gjekk ikkje så rasande fort, men ho gallopperar no mot meg og kjem fint inn på plass sjølv om ho sitter litt for langt i frå meg og på skrå.

Hadde også tatt med meg apportbukken. Det er hundre år (minst) sidan eg trente på den øvelsen sist, så hadde ikkje dei største forhåpningane. Men eg fikk no Dina inn på plass og i bli, kasta apportbukken før eg gav ho apport - kommando. Ho var litt treig i starten, men ho sprang ut, plukka den opp og kom inn på plass igjen. Gjekk strålande! Trente også på kontakt under marsj mens Dina gjekk med apportbukken i munnen. Flinke frøkna!

Så var det Pia sin tur. Først trente eg ein del på kontakt og det såg ut til at det skulle gå strålande bra... heilt til ho begynte og vimse rundt med snuten i bakken. Kontakt? Kva er det?! Men etter ein del jobbing fikk vi det til litt og avslutta øvelsen med suksess.
Neste øvelse var innkalling. Den har ho vert veldig flink til, og det var ho i begynnelsen no også. Eg førte ho inn på plass med ein godbit og fikk ho i sitt før eg gjekk i frå. Idet eg hadde gått eit stykke snudde eg meg og kalte inn. Ho satt. Ropte på nytt, men ho valgte å vere dum, for ja, ho kan innkalling. Så då satte eg i gang med og hoppe og sprette litt mens eg ropte på ho, og då kom ho som ei kule. 
Tenkte eg skulle ta ei innkalling tilbake igjen også, men då var ho totalt ufokusert. Førte ho inn på plass og i sitt. Eg starta med og gå i frå, men hørte at ho fulgte etter. Når eg skulle gå bort igjen dit ho satt sprang ho turbo på ein plen to meter unna, men ho kom når eg ropte. Det samme skjedde vel to gangar til før ho faktisk satt stille, og sjølvsagt kom ho i hundre og ti kilometer i timen når eg ropte.  

Trente også litt på at Pia skulle halde apportbukken. Gjekk no så som så, men ho tok den med glede. Får vel trene litt meir på det. Prøvde også og få begge to i sitt eller dekk for så og kalle dei inn, vart ikkje så veldig vellykka akkurat sidan begge sprang i bue om kvarandre mot meg...
Men eg kan ikkje anna enn og le av meg sjølv sidan Pia enda ikkje kan på plass - kommandoen enda. Like før eg gir meg eit realt kakk i haude så eg får ræva i gir og trenar ho så øvelse og kommando sitter.  

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Treningsoppdatering med Pia

09.mai.2011 @ 21:35 i Dyr 2 kommentarer

Dei fleste treningsoppdateringane og slikt noko har eg skreve på hunden.no, og legger for første gang ut ei treningsoppdatering her. Men kort fortalt så har Pia sidan 4 mnd. alder vert ei skikkeleg gneldrebikkje. Såg ho andre hundar gneldra ho utan stopp. Til og med på enkelte folk. Eg har ofte vert på sosialtreningane når eg har hatt tid, og Pia har også alltid gledra og trekt seg unna instruktørane. Eg har gjerne måtta jobbe med ho i ein halv time eller så for og få Pia noko lunde stille. Men her kjem litt om dagens trening:

Eg kan jo starte med og sei at det er 2 - 3 veker sidan Pia har vert på sosialtrening. Eller ho har vert med opp til Eva (eigaren til Noor med alle Chihuahua'ane) og forge helg var jo Pia på utstilling i Naustdal. Det er vel all sosialiseringa blant andre hundar ho har hatt på dei vekene. Så eg var veldig spent på korleis dette kom til og gå. 
Idet eg begynte og gå bortover mot treninga kjente eg nervøsiteten komme sigande. Følte alt i meg skalv, og eg hadde ikkje store forhåpningane for treninga. Men så dreit Pia (sjølvsagt plukka eg opp etter ho!), og eg tenkte at det var på høg tid og skjerpe seg. Så eg stod i ro ei lita stund mens eg prøvde å gjennvinne pusten.Idet eg hadde komt meg ned på plassen kom det ikkje ein lyd frå Pia. Men så oppdaga ho hundane, og då kom lydane. Eg gjekk nærmare der alle med hundane sto, og då berre sto eg der til ho vart stille. Det tok ikkje lange tida faktisk! Eg gjekk litt nærmare, og Pia var fortsatt stille. Og til slutt sto eg ved sidan av tre andre små hundar utan at det kom ein einaste lyd. 

Den eine av dei tre små hundane verkar noko aggressiv, den flekka tenner til alle hundane, med unntak av ein, som gjekk forbi eller kom nærme på ein eller annan måte. Skummel liten sak!
Så kom ei i frå klassen som har ein Engelsk Springer Spaniel som Pia fikk hilse på, men den skulle ho sjølvsagt bjeffe på. Men når dei gjekk bort til nokon andre vart Pia raskt stille. Utan at eg jobba med saken. 

Rett før vi skulle gå ned på plassen der vi skulle vere, som i dag var grasplassen i parken, så var det ei som slapp hunden sin, og den kom forsiktig tuslandes bort til Pia. Heilt i orden for meg sidan Pia har godt av og hilse på fremmede hundar. 
Det første Pia gjorde var sjølvsagt å gneldre på den, noko som førte til at hunden gjekk bort igjen til eigaren sin. Men så begynte vi og gå bort dit vi skulle vere og då kom hunden bort igjen til Pia, og denne gangen gjekk det strålande! Pia la seg ned på frambeina i leikestilling og rasa rundt hunden som om dei var bestevenner. Og ingen lydar kom frå Pia. Vi starta med å sette oss ned på bakken med hunden framfor oss for og roe ned hunden. Kom nokre "etterdiltarar" og dei måtte Pia kjefte litt på, men ho roa seg raskt igjen. Etter det var det kontakt trening før instruktøren skulle komme rundt for ei rask tannvisning. Og som dei fleste som har fulgt med på treningsoppdateringane, så veit dei kanskje at Pia også har pleid å gneldre på instruktørane. 
Men i dag logra Pia med halen, sprang bort og hoppa opp med framlabben på fanget til instruktøren. Utan ein einaste lyd. Instruktøren fikk klappe og kjenne på Pia mens ho sto der og logra som om dette var kvardagskost. Det kom ikkje ein einaste lyd frå Pia!

Når tannvisninga var ferdig var det på tide med kontakt under marsj. Det gjekk rett og slett dårleg! Ikkje at Pia lagde lyd, for det gjorde ho ikkje, men ho klarte ikkje å konsentrere seg om og halde kontakten. Men kontakten kan vel ikkje alltid gå like bra...?
Når kontakten var ferdig var det på tide med innkalling. Eg var først ut. Og eg har aldri prøvd sitt, bli og innkalling blant så mange andre hundar. Men eg fikk Pia i sitt, slapp båndet og rygga nokre meter unna før eg kallte ho til meg. Det gjekk supert! Pia kom som vanleg i hundre - og - ti kilometer i timen bort til meg, fikk godbit og ros. Så var det på tide med ro treningan igjen, og då gjorde vi det samme som før vi starta sjølve treninga. 
Alt i alt har denne treninga gått langt over mine forventningar. Pia var stille om ein ser vekk i frå eit og anna bjeff. Eg jobba ikkje for stillheten. Ho har fått ein ny hundevenn. Instruktøren fikk hilse og ta på utan at Pia bjeffa eller trakk seg unna. Det var stillhet! 

Etter treninga gjekk eg og mamma ein runde rundt sentrum der vi gjekk forbi kakklandes folk, syklistar, folk på skateboard, and you name it! Trente ein del kontakt, som no gjekk strålande + sitt, bli, innkalling og avstandskommandering i ulike miljø. Ho låg til og med fint og avslappa med meg på avstand idet ein syklist kom syklandes forbi!

Måtte dette fortsette, for gud beire meg for ein herleg følelse! 4 månader med eit sant h******* på sosialtreningane, og endeleg føler eg vi har begynt og få noko igjen for det. Pia er 8 mnd. i dag. Endeleg! 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pølsespor med Pia

07.mai.2011 @ 19:00 i Dyr 8 kommentarer

Har vel muligens blitt bitt litt av basillen. Er jo gøy når alt går så overraskande bra, så eg prøvde meg på pølsesøk igjen. Så eg fant fram selen, langlina, delte opp pølser og fant fram kameraet og stativet så eg kunne filme litt. Så kan folk pirke og lirke på kva eg gjer heilt på trynet feil. 
Også i dag var det måker som prøvde og stjele pølsebitane, men så langt kom dei seg faktisk ikkje. Så det så! Men også i dag var Pia kjempeflink. I følge meg i vert fall. Trente litt avstandskommandering og kontakt etter pølsespora. 

Mon tru kva folka som gjekk forbi tenkte der eg gjekk bakover med noko på slep etter ein tråd mens Pia stod fastbunden til ein lyktestolpe. Eller når eg gjekk med Pia i langlina mens hos gjekk med snuten i bakken for og spore opp igjen pølsebiten. Folk får no tenke sitt. 
Men for all del, gi beskjed om eg gjer noko feil!

Gjekk forresten forbi eit av nabohusa her som pleier og ha hunden sin ståandes ute av og til, og den pleier alltid og bjeffe når vi går forbi. Tenkte Pia kom til og klikke totalt som vanleg, men ho kom med eit lite boff, og det var det. Nabohunden fortsatte og bjeffe, mens Pia var stille! Gud for ein deilig følelse akkurat det var. 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pia og Siri prøvar ting dei ikkje kan!

06.mai.2011 @ 21:59 i Dyr 1 kommentar

Etter og ha lese dei siste innlegga til tellustass.blogg.no fikk eg enda meir lyst til og prøve dette med Pia. Har hatt litt smålyst til og prøve det før, men det har jo då aldri blitt noko av. 
Men så måtte eg børste Pia og gå ut med ho etterpå. Og sidan eg hadde bestemt meg for å prøve eit lite "pølsesøk" var det på med selen, fram med godbitposen og pølser + langline, så gjekk vi bak på parkeringsplassen til Røde Kors bygget. Den er stor, er av asfalt, og... ja. Det var den beste staden eg fant.

Eg har aldri gått eller sett korleis eit spor fungerar. Har heller ikkje lese om det. Men eg festa i vert fall Pia til ein lyktestolpe, så festa eg ein pølsebit til ein trådbit og slepte pølsebiten etter meg på bakken. Sjølvsagt mens Pia såg på, haha! Så lot eg pølsebiten ligge igjen på slutten av "sporet" mens eg gjekk tilbake til Pia og løsna ho frå lyktestolpen. 
Eg var temmeleg sikker på at ho kom til og vimse rundt som vanleg, men eg fikk meg litt av ein overraskelse der! Ho planta snuten i bakken, snuste litt fram og tilbake, og vips, så hadde ho funne pølsebiten. Så då fikk ho masse ros av meg før vi gjekk tilbake igjen til lyktestolpen der ho vart bunden igjen mens eg lagde eit nytt "spor".


Dina med snuten i graset i parken i dag.

Gjorde dette nokre gangar, og det gjekk stort sett bra alle gangane. Ho såg faktisk ut til og like det også! Var nokre måker som sverma over oss på jakt etter pølsebitane, og jaggu klarte dei ikkje å stjele til seg to - tre stykk også. Teite dritt måker!

Etterpå trente vi litt lydighet som sitt, kontakt under marsj, innkalling og avstandskommandering. Er vel første gangen eg trenar avstandskommandering ute trur eg. Også her vart eg svært overraska over Pia. 
Eg fikk ho i sitt og gjekk i frå. Gjekk vel kanskje 10 - 15 meter vekk før eg snudde meg. Hendene var bak på ryggen så eg ikkje skulle gi teikn av ein eller annan sort. Eg gav kommandoen dekk. Først verka ho litt usikker på kva det var ho skulle gjere (mulig det er sidan vi ikkje har trent avstandskommandering ute før, og i vert fall ikkje med ein så stor avstand) men ho la seg. Ho fikk ligge ei stund før eg kalte ho til meg. Gjekk strålande!


Turbo Pia i parken for ei stund sidan.

Når ho hadde komt inn på plass (som vi enda trenar på, går seint her...) og hadde såtte seg og fått godbit + ros, gjekk eg igjen i frå. Denne gangen gjekk eg enda lenger vekk, og idet eg gav ho dekk - kommandoen begynte ho og gå sin veg. Ikkje mot meg, men mot ein anna stad. Så då gjekk eg for og hente ho. Eg lata som ingenting og fikk ho i sitt der ho satt før, eg gjekk i frå og heilt bort dit eg hadde stått som kanskje var 20 meter eller så vekke i frå ho. Eg gav dekk - kommandoen, og ho smalt i bakken med ein gong. Ho fikk ligge litt før eg kallte ho til meg. 

Gjentok dette eit par gangar til før vi avslutta det heile med litt herjing. Frøkna hadde vist lyst inn, så tenkte ho var sliten. Men der tok eg vel litt feil, for då tok ho seg nokre rundar rundt i stua. Men no ligger ho og slappar av med eit bein. 
Synest ho var flink i dag eg! Og ikkje har ho ødelagt ein einaste ledning heller (på tre dagar har ho nemleg øydelagd internettledningen to gangar!).

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hundeutstilling

05.mai.2011 @ 17:57 i Dyr 3 kommentarer

Utstilling. Kva er eigentleg det, og kva går det eigentleg ut på? Kva står alle forkortingane for? Kva skal eg gjere, og kva kan eg forvente meg? Dette er gjerne spørsmål enkelte stiller seg sjølv før dei skal stille hunden sin for aller første gang. Gjerne etterpå også. Det er fort gjort og gløyme kva alle fargane og forkortingane faktisk står for. Det enklaste er i grunn og skrive det ned på eit ark og ta det med på utstilling, for då har ein det og kan enklare forstå kva ein har fått.
Det er mykje som spelar inn når ein skal stille hunden sin. Pelsen skal vere korrekt, hunden må kunne trave fint ved di venstre side, stå fint og ha eit godt lynne. Det er mange som brukar veker på og få pelsen korrekt til ei utstilling, mens andre ikkje treng og gjere noko spesielt med pelsen. 

Har du ein aggressiv hund blir du gjerne vist ut av ringen, enten det er med eller utan kritikk. Du får null, og det var bortkasta pengar. Om du veit du har ein hund som er aggressiv, så er nok ikkje ei påmelding til ei utstilling det luraste du kan gjere.

Det finst forskjellige krav for og melde på til ei utstilling. Hunden må blant anna vere registrert i NKK (Norsk Kennel Klubb), den må vere ID ? merka, hunden kan ikkje vere sjuk, blind eller døv, den kan ikkje ha ?utøy?, og om tispa er drektig kan den ikkje delta når det er 30 dagar igjen til fødselen. Ei tispe som har kvalpar under 75 dagar kan heller ikkje delta.

Når har meldt på til ei utstilling, samt at du har betalt alt som skal betalast, så får du ei veke eller to før utstillinga eit startnummer og programmet for utstillinga der det står alle dei forskjellige rasane som er påmeldt og kor mange. For dei som skal stille hund er det gratis inngang, men dei må vise vaksinasjonskort, så dette er noko ein må ha med på utstilling for og komme inn! • Hund under eit år må vere minimum 10 veker ved siste vaksinasjon. 
 • Hund over eit år må vere vaksiners ved minst 10 månaders alder og deretter skal siste vaksinasjon vere utført for maksimum 3 år sidan. 
 • Ved førstegangsvaksinasjon må det ha gått minimum 2 veker frå vaksinasjonsdato til utstillingsdato. 
 • Det er anbefalt at deltakande hundar også er vaksinerte mot parvovirusinfeksjon og parainfluensa (kennelhoste). Utstilling er ein stad med fleire hundre hundar, og du veit aldri kor mange av dei som faktisk er sjuke og som smittar mange andre hundar. 
 • Kvalpar under 4 månader kan ikkje takast med inn på utstillingsområde.
 • Om nær familie/sambuar av dommar eller øvrig ringpersonell (ringsekretær, skriver), kan ikkje hunden bedømmast i same ring.


Som mange forhåpentlegvis veit, så er øre- og halekupering ulovleg. Og i følgje Mattilsynets forskrift nr. 614 kan ikkje øre-/halekuperte hundar av kuperingsrasar delta på utstilling eller prøver, uansett i kva land kuperinga har blitt foretatt. Importerte, norskeigde hundar som før 01.01.2001 har skriftleg utstillingstillatelse frå Mattilsynet kan delta på utstilling og prøver, men utstillingstillatelsen må du ta med på utstillinga og vise til ringsekretæren.
Om du har ein hund med naturleg stumphale skal det visast til NKU?s til einkvar tid gjeldande liste over rasar med naturleg stumphale.

Om du har gløymd og betale eller melder på for seint kan arrangør berekne seg eit administrasjonsgebyr på 25% av betalt påmeldingsavgift. Så då må du punge ut med meir enn det opphavleg ville kosta.


Døme på korleis ein hund ikkje skal gå.


Døme på korleis hunden faktisk skal gå.

Har du kennelnamn og ønskjer å reklamere litt på ei utstilling? Pass på at du ikkje entrar ringen med kennelnamnet ditt på, for det er nemleg forbudt. 

Det er heller ikkje lov til og klandre dommaren eller openlyst kritisere dommarens bedømming.
Ved brot på desse reglane, oppførsel i strid med god skikk og sjenanse for andre, kan medføre innrapportering til NKK (Norsk Kennel Klubb) og føre til tap av premie og/eller utelukking av deltaking på utstilling, prøve eller stemne.

Klassen er bestemt av alder og tidlegare oppnådd resultat, og hunden kan kun meldast på i ein klasse. Bedømminga er delt i ein kvalitetsdel og ein konkurransedel. Hannhundar og tisper blir bedømt kvar for seg, og dei som går av med best resultat av tispe klassen og i hannhund klassen skal konkurrere mot kvarandre for og sjå kven som blir BIR (Best I Rasen) og BIM (Best I Motsatt Kjønn).
Du får også ein skriftleg kritikk over kva dommaren synest om hunden.

Kvalitetsbedømminga i alle klassar med følgjande premiegrand:

 • Excellent = utmerket
 • Very Good = meget god
 • Good = god
 • Sufficient = godtagbar
 • 0. Premie = diskvalifisert
 • KIP = Kan ikke premieres
   

Alle sløyfene har ein farge, og her er det dei står for:

 • Excellent i kvalitetsklasse = rød (1. premie)
 • Very Good i kvalitetsklasse = blå (2. premie)
 • Good i kvalitetsklasse = gul (3. premie)
 • Succificent i kvalitetsklasse = grøn (4. premie)
 • 0. premie i kvalitetsklasse = grå
 • KIP i kvalitetsklasse = brun

 • Championkvalitet (CK) = rosa
 • Certifikat (CERT) = nasjonale fargar (rød, kvit og blå)
 • Reserve Certifikat (Res - Cert) = lyseblå
 • Championat = rød og grøn
 • CACIB = kvit
 • Reserve CACIB = orange

 • BIR Veteran = grå og rosa
 • Best i rasen (BIR) = rød og gul
 • Best i motsatt kjønn (BIM) = kvit og grøn
 • Hederspremie til avls og oppdrettarklasse (HP) = lilla og kvit
 • Best in show (BIS) = rød, kvit og blå
 • Best i gruppe (BIG) = kvit og blå


Dei som får 1. premie i raseringen går vidare til grupperingen, dei som der får 1. plassen går igjen vidare til best in show ringen, og dei som får 1. premien der også har vunne "heile" greia. Men berre så det er klart: om du får 1. plass i raseringen er det bra! Men det er jo alltids gøy og bli plassert i grupperingen og/eller showringen. Klassane:

Kvalpeklasse (4 - 6 mnd.) - uoffisiell
Kvalpeklasse (6 - 9 mnd.) - uoffisiell
Juniorklasse (9 - 18 mnd.)
Åpen unghundklasse (15 - 24 mnd.)
Åpen klasse (f.o.m. 15 mnd.)
Vinnerklasse
Championklasse (norske utstillingschampions)
Veteranklasse (f.o.m. 7 år)

BHK - Beste hannhundklasse
BTK - Beste tispeklasse
1. BHK - Beste hannhund
1. BTK - Beste tispe 
BIR - Best i rasen
BIM - Best i motsatt kjønn 

JK - Juniorklasse 
JKK - Juniorklasse konkurranse
AUK - Åpen ungdhunsklasse
AUKK - Åpen ungdhund konkurranse klasse
AK - Åpen klasse
VK - Veteran klasse 

CK - Champion kvalitet
Cert - Certifikat Det er ein del ting ein burde ha med når ein reiser på utstilling. Ting tar nemleg tid, og sjølv om det står at du skal i ringen 10:00, så kan klokka fort bli 11:00. Ein stol er dermed fint og ha med! Buret til hunden er i følge meg ein særs viktig ting slik at hunden kan få sjansen til og slappe meir av, og då kan ein også legge eit teppe over buret. Børstane til hunden, utstillingsbåndet, vaksinasjonsbeviset, startnummer og vatn. 

Om du til dømes har gått vidare til best i gruppe finalen er det lurt å plassere hunden i bilen sidan det er slitsomt og vere inne i ein hall med fleire hundre andre hundar der mange bjeffar og lagar støy. Men er det sol og varmt ute bør du lurte hunden ofte og passe på at den har vatn. Invister gjerne i ei burvifte. Det kan få fatale følger om du ikkje passar på hunden i bilen når det er varmt ute, så ver obs på det!

 

Kjelde: NKK - nye utstillingsregler fra 1. januar 2011

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Resultatet frå utstillinga

30.apr.2011 @ 21:27 i Dyr 7 kommentarer

Dagen starta med at vekkerklokka ringte 06:30. Eg sto opp, heiv på med sko og jakke og tussla ut med Pia. Når ho hadde fått gjort sitt gjekk vi inn igjen, og då var det frukost som stod på planen. Etter frukosten begynte eg å stresse rundt, og eg venta kun på at mamma skulle bli klar til avreise mot Naustdal.

Når vi ankom naustdal og eg hadde parkert bilen, fikk Pia sitte igjen i buret i bilen for og roe seg ned litt mens eg og mamma var inne. Etter ei lita stund gjekk vi ut igjen og henta fram alle tinga, buret og Pia. Så fant eg meg ein fin plass ved ringen. 
Chihuahua var første rasen ute i ringen. I følge lista var det 20 stykk forran meg og Pia. Og av dei 20, var blant anna eigaren til Noor som i dag skulle gå med tispa Ming og ei anna tispe ho hadde med seg. Ming fikk BIR og gjekk vidare. Ho fikk også BIG 4.Eigaren til Noor, som forresten heiter Eva sa at eg burde gjere meg klar. Då slo stresset seg på høgste nivå. Eg tok Pia ut frå buret, børsta ho og gjekk og bar på ho. Eg venta, venta og venta. Og det gjekk enda ei tid før vi kom til. 

Eg hadde trent litt med Pia tidlegare på morgonen rundt om på dei ledige plassane, og det gjekk ikkje noko særleg bra. Men når vi vart ropt opp og gjekk inn i ringen var det som om ho lukka alt anna ute. Ho gjekk som ei gudinne og sto som ei prinsesse! 
Idet ho vart plassert på bordet var eg redd ho skulle trekke seg unna dommaren og bjeffe på han. Men neida, det gjorde ho ikkje. Ho sto fint på bordet, og dommaren fikk gjere det han ville. 

Når dommaren såg på ansiktet hennar følte eg at det meste falt i grus. Eg hørte lydar som "nei og nei". Pia har nemleg ikkje så gode pigment i ansiktet. Då spesielt rundt eine auget. 
Når Pia var ferdig på bordet fikk vi beskjed om og gå litt til. Og ho gjekk fortsatt som ei gudinne. Og ho sto som ei prinsesse mens vi venta på at kritikken skulle bli ferdig. 

Eg sto der og tenkte at det ikkje kom til og gå så bra på grunn av pigmenteringa, men der kom dei jaggu og gav meg BIR valp sløyfa.

Kritikken: "Velutvikla kjønnspreg, fint/bra hovud, lagom (fint) stopp, bra pigmentert, bra overlinje, litt for mykje krøll på halen, lovande pels"

Når eg hadde komt meg ut av ringen følte eg meg heilt skjelven og dobbelt så nervøs som før eg gjekk inn i ringen. Men men. Vi gjekk vidare til gruppe plasseringa. 

Som vanleg når gruppene hadde begynt stressa eg som pokker. Igjen. Og når dei ropte opp at gruppe 9 valp skulle gjere seg klare i oppstillingsringen måtte eg få Pia ut av buret. Når eg skulle få på ho utstilingslina stod ho kun å drog og var svært lite samarbeidsvillig. På vegen bort kom eg på at eg hadde gløymd pølsene, så eg måtte springe tilbake igjen. Vrææææl!

Det gjekk dårleg i grupperingen. Pia holdt ikkje lenger fokuset på meg noko særleg, men var litt meir oppslukt av å lukte på golvet og sjå på dei andre hundane. Men det gjekk no på eit vis etter at vi hadde begynt og gå litt. Ho hadde ein fin stå, heilt til ho fant ut at ho heller ville sjå meir på mopsen til venstre for oss. 
Men vi fikk ikkje plassering i grupperingen, og reiste dermed kun heim med BIR valp. Skal ikkje klage, er godt fornøgd eg!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Dagen før dagen

29.apr.2011 @ 22:38 i Dyr 0 kommentarer

Yes, i dag er det dagen før dagen. Dagen før utstilling. Pia's første utstilling. Eg og mamma tok turen ut til Naustdal ein tur for og hjelpe til litt. For kiosken skal klargjerast, ringane skal lagast, boss spann skal plasserast, osv osv... 
Som vanleg skal Våpenloftet ha stand på utstillinga, og dei setter stort sett opp standen dagen før utstillinga. Som var i dag. Og då såg eg at dei hadde trimmebord som brukshundklubben tydelegvis har kjøpt inn. Eller får lånt. Noko sånt. Trimmeborda kosta 1659,- eller noko i den dur, og då var det MED galge OG hjul med håndtak. Så får eg i tillegg 15% rabatt, så prisen blir rundt 1400 å noko. Guuud så eg siklar etter det bordet! For det var større enn "normal" borda nemleg. 

I bunn og grunn skulle eg kun skylle av føtta til Pia. Men det vart vist til at eg bada heile dyret! Så no har det gått i børsting, bading, føning, børsting, føning, børsting, føning, børsting, føning, børsting... Ja, dykk skjønar sikkert poenget. 

Så no har eg stressa litt rundt med å finne fram det eg skal ha med. 
Men kva i alle dagar har eg gløymd?!

 • Børstar
 • Bur
 • Bånd
 • Halsbånd
 • Utstillingsline
 • Godbitar
 • Tepper
 • Vaksineringsbevis
 • Påmeldingsnummer
 • Kamera (må hugse å lase digitalkamera litt meir)
 • Vatn
Pelsen skal i vert fall vere i orden no, så no ligger alt på oppførselen til Pia i ringen. Om ho skal vere hjernedød eller perfekt. Gud hjelpe og trøste, korleis skal no vel dette gå?!
  


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Trening, trening og trening

29.apr.2011 @ 15:20 i Dyr 1 kommentar

Tok Pia med meg ut ein tur i sta for og trene litt til utstillinga i morgon. Treninga gjekk ikkje så bra. Ho var stort sett opptatt av absolutt alt mulig rart og gjekk med haude og kroppen over alt. Kontakt? Aldri hørt om! Så eg trappa det ned litt. Eit skitt med kontakt, så godbit. Eit skitt til, så godbit. Trappa det raskt opp, og då gjekk det noko lunde greit. Men ho hadde sin vimsete augneblink også. 

Trente ein del på stå også. Først la ho seg ned, men då pleier eg å pirke litt borti sida på ho med skotuppen, og så reiser ho seg og står fint. Men etter nokre gangar med kontakt og rett over i stå, så stod ho fint. Stort sett rett forran meg også, så ho har lært seg å stoppe når ho skal. Meir eller mindre i vert fall. Merkar heile stå treninga gjekk enklare med eit håndsignal frå meg. Det er vel den einaste kommandoen eg har håndsignal på faktisk. 

Lenger borte på vegen såg eg ei eldre dame komme gåandes med ein liten hund på størrelse med Pia. Tenkte dette kunne vere ein ypperleg sjanse til og få trent litt passering. Så eg trappa opp til intensiv trening med sitt, dekk og kontakt. Det gjekk greit, heilt til hunden var på fire - fem meters avstand. Då sa det klikk, og ho lukka både øyre, snute og auge for alt anna enn hunden. Ho stod og sleit i båndet og bjeffa/knurra på hunden. 
Den eldre dama såg ikkje akkurat så veldig blid ut, men ho stoppa no opp og spurte om hunden var ein eller anna person sin. "eeeh... Nei? ho er mi." Etter det svaret såg dama enda surar ute og gjekk sin veg. Kan ikkje ungdommar ha hund lenger utan at enkelte skal bli sure?
Kan jo også sei at hunden hennar i bunn og grunn ikkje var eit hakk betre enn Pia. For den stod også og sleit og knurra skikkeleg i båndet. 

Når den eldre dama og eg gjekk kvar vår veg var det påan igjen med utstillingstreninga. Då gjekk det enda verre. Pia var oppslukt i den andre hunden og klarte vist ikkje heilt å legge den på hylla. Hadde store problem med å få kontakt med Pia igjen, men det gjekk no på eit vis til slutt. Oppi det heile lurte eg på kvifor i alle dagar eg ikkje tok med meg klikkaren ut. Men er litt hjernedød i dag. Nett som i går!

Pleier du og stille din hund?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ødeleggaren slår til igjen!

27.apr.2011 @ 15:05 i Dyr 1 kommentar

Pia som har oppført seg så bra no i det siste. I påska jobba eg i fire dagar (alle mulige arbeidsdagar), og vaktene varierte mellom 6, 7 og 8 timar. Og det gjekk i tidlegvakt og seinvakt. På dei timane eg var på jobb hadde udyret vert skikkeleg flink. Bordet som eg flyttar ein til to meter vekk frå sofaen hadde ho ikkje vert oppå, og ho hadde ikkje ødelagt noko. Dei fleste dagane hadde ho ikkje tissa ein gong! Og det skal seiast: mamma og Dina var då ikkje heime.

Men det som møtte meg idet eg kom inn døra etter skulen i sta, var eit lite vakkert syn. Det var i dag mamma sitt oppdrag å rydde vekk diverse ting, og flytte vekk bordet sidan eg reiste på skulen før ho reiste på jobb. 
Før eg reiste, så rydda eg vekk ledningar eg veit udyret kan risikere og ødelegge, og flytta litt smårusk under dataplata på stuebordet. 
Men mamma hadde tydelegvis ikkje flytta bordet vekk i frå sofaen, så her låg det to forskjellige sko (som ho hadde fått tak i uansett), ein tynn gensar, ein stoffbit, ein ødelagt penn og den elskverdige håndkremen min. Det var ting som tydeleg hadde fått kjenne på tennene til udyrt i dag. 

Mulig udyret har hatt tørre labbar skal tru? For her var det håndkrem på golvet, og ho har prøvd og opne den i feil ende, sjølv om det ser ut til at ho har klart og få opp riktig ende til slutt då. Men akk... Der gjekk vi plutseleg tilbake nokre hakk. 
Synest verkeleg Dina kunne sagt at nok var nok til det lille udyret!

Har din hund gjort noko liknande?


Den elskverdige håndkremen... 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Problematisk pelsstell

25.apr.2011 @ 14:23 i Dyr 1 kommentar

Eg har også ein blogg på hunden.no der eg er svært så aktiv med å skrive om Pia og Dina, publisere bilder og skrive ein og anna temablogg om eit tema i ny og ne. Tenkte eg muligens kunne publisere nokre av temabloggane på denne bloggen her, og sidan utstillinga er rett rundt hjørnet (kommande lørdag!), så fant eg ut at problematisk pelsstell kunne vere eit greit tema. 
Og sidan eg ført er inne på pelsstell temaet, så blir nok pelsstell av ein Coton den neste som kjem ut.

Pelsstell er ikkje alltid ein dans på røde roser, for enkelte kan ha ein kamp om liv og død. Det kan i vert fall sjå slik ut. Og dette kan komme av forskjellige grunnar; kanskje har ikkje opdrettar starta så smått med pelsstellet på kvalpen før levering, kanskje har hunden hatt ei dårleg oppleving med børstane, eller at eigar ikkje har fulgt opp børstinga godt nok og muligens vert litt sløv på det området.START I DET SMÅ:

Om du veit du har ein hund som kan bite, gøyme seg, "skubbe" deg vekk, osv. Så starta du alltid i det små. Før du skal børste tenker du deg ut eit lite mål, det kan vere at du kun vil børste halen, over ryggen, ein av labbane, eit øyre...

Det er ein stor fordel om du lagar klart alt av børstar og utstyr før du ropar fram hunden. Finn også fram ein god del godbitar, for det kan gå ein del av det. Eg til dømes brukar eit heilt lass med godbitar under pelsstellet på Pia. Men har du godbitar som kan delast opp, så gjer du det, ein sparar nemleg mykje på akkurat det!

Om du har ikkje har utstillingsbord du kan plassere hunden på, så bruk stuebordet, kjøkkenbordet eller ein kommode. Men om du har ein stor og tung hund må du passe på at bordet hunden står på er solid. Grunnen til at det kan vere ein stor fordel med og ha hunden på bord, er at ein kjem opp i arbeidshøgde og unngår eventuelle ryggskadar om ein står feil.

Har du ei grummimatte kan du godt legge den oppå bordet du skal ha hunden så den ikkje skal skli. Eit håndkle kan også hjelpe, eg brukar eit gammalt babyteppe sidan vi ikkje har gummimatte.

Om hunden ikkje er vant til og stå på bord, så kan det vere ein stor fordel med og trene på det før ein startar med børsting. Då får du hunden opp på bordet, ros og ned igjen. Dette gjenntar du nokre gongar for dagen til hunden føler seg trygg og står/sitter/ligger i ro utan å vere uroleg eller få panikk. POSITIVITET - EIN VIKTIG TING!

Er du sur, lei og irritert? Då startar du ikkje pelsstellet på ein hund som frå før av enten ikkje likar det eller som har hatt dårlege opplevingar med det. Start heller når du er i eit passivt eller i eit godt humør. Plasser hunden på bordet og ros den når den står der. 
Lag klar nokre oppknekte godbitar og ha dei i ei skål utanfor hundens rekkevidde, men samtidig så nært deg at du raskt kan nå ein ein eller fleire. 

Finn fram ein godbit og holdt den forran snuten på hunden. Få hunden i stå/sitt/dekk, alt etter det som passar deg best. Om målet ditt er å få eit eller to drag med børsten over ryggen på hunden, så gjer du det forsiktig mens hunden er fokusert på godbiten. Sitter hunden i ro utan og reagere, men heller har fokuset på godbiten, rosar du og gir hunden godbiten. FLOKAR:

Om hunden har ein eller fleire flokar som du helst burde ha fått fjerna i går, så er ikkje det så vanskeleg som det til tider kan verke. Finn fram ein godbit og holdt den forran snuten på hunden og få han/ho fokusert på den. Ta ein børste og børst lett gjennom floken. Ros for kvar gong hunden er flink, uansett om du må putte godbitar på hunden som om han/ho skulle vere ei sparebøsje. 

Når du har tatt "skalet" på floken, kan du no bruke ein grov kam til og ta "kjerna" børst forsiktig. Og for all del; ros og gi godbitar heile tida når hunden er flink. 
Om floken er så samanfilta at det nesten er umulig og få den ut ved hjelp av børste/kam, så klipper du floken heilt innmed hunda (NB: pass på så du ikkje klipper i huda til hund!) og børst floken forsiktig ut når den er oppklipt. OM GODBITANE IKKJE FUNKAR:

Funkar ikkje godbiten? Trå til med noko anna du veit hunde elskar. Til dømes våtfór. Ta ein liten boks med våtfór og tømm den ut på eit fat og kutt den opp i små bitar, og legg klar ein bit oppå ei t - skei som du raskt kan kan bruke om godbitane ikkje funkar. Men for allt del, prøv forksjellige godbitar før du prøvar dette. Våtfór kan jo fort bli litt grisete. 

 

FORTSETT VIDARE:

Om målet ditt for den "første" dagen var eit eller to drag med ein børste over ryggen, kan du ha eit nytt mål for neste gang. Og slik kan du fortsette.

Eit døme på dette kan vere:

 • Dag 1: to drag med børsten over ryggen
 • Dag 2: to drag med børsten på begge sidene 
 • Dag 3: børst gjennom eine framlabben
 • Dag 4: børst gjennom andre framlabben
 • Dag 5: børst gjennom eine baklabben
 • Dag 6: børst gjennom andre baklabben
 • Dag 7: børst haude
Slik kan du fortsette heilt til hunden aksepterar det og synest det er greit å bli børsta. Så kan du til slutt børste heile hunden på ein og same gong!
Og hugs: ALDRI avslutt børstinga sjølv om hunden gjer motstand. 
 
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pia datt i elva!

24.apr.2011 @ 21:06 i Dyr 0 kommentarer

I sta hadde eg med meg Pia bort til parken. Langlina var festa og Pia kunne springe fritt. Ho sprang som aldri før og såg ut til å verkeleg nyte friheten. Eg trente også litt innkalling og kontakt med ho, men mest av alt lot eg ho kun få springe mens eg knipsa i veg med kameraet. Men før vi hadde komt oss bort til parken hadde eg børsta og stellt Pia. 

Vi nærma oss elvebredden der eg fotograferte nokre greiner før eg prøvde meg på elva. Men plutseleg hørte eg eit lite "plupp". Eg snudde meg og såg ein kvit liten bomullsdott i elva. Først såg det ut til at ho ikkje var heilt sikker på korleis ho skulle bruke labbane sine sidan haude plutseleg forsvant under, men det kan jo vere straumen også... Men eg tok tak i langlina (takk gud for den!) og fikk dratt ho opp. Når ho hadde komt seg opp på land såg ho lettar sjokkert ut, men så starta morroa. Ho sprang rundt omkring og gneka heile seg ned i bakken. Så då bar det heimover med ein våt hund, og så måtte ho gjennom børsten. Igjen. Så må eg bade ho. Igjen!

Har din hund nokon gong dåtte eller hoppa ut i ei elva?


Ferdig stellt.


Turbo i parken.


Og der var ho våt... 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pelsstell

23.apr.2011 @ 22:43 i Dyr 0 kommentarer

På torsdag hadde eg fri, og eg tenkte difor at eg endeleg kunne få gitt Pia eit vellengta bad. Ho har nemleg ikkje blitt bada skikkeleg med shampoo på rundt 5 månader. Så den hunden eg trudde var kvit, vart plutseleg mykje kvitare! Heile arbeidet frå eg begynte med børstinga før badinga, til eg var ferdig med bading, føning og børsting, tok meg rundt 1 time og 20 minutt. 
Men trur eg må bade ho om igjen, for på veg til hytta i går kasta ho opp og var kliss klass av sikkel. I dag kasta ho heldigvis ikkje opp, men ho var kliss klass av sikkel. Merkeleg eigentleg, for det har aldri skjedd at ho har vert slik på biltur før. 

Kva synest du om resultatet?


Først måtte eg børste ho heilt flokefri.


Så gi ho eit bad, der ho forøvrig såg meir ut som ein kinesisk nakenhund (i dusjen altså)


Och finito med både føning og børsting. Flokefri og heile sulamitten!


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ut på tur, aldri sur sa du?

13.apr.2011 @ 18:58 i Dyr 5 kommentarer

Var ute med Pia i sta der ho fikk springe ein god del rundt om i parken. Med langline på sjølvsagt. Klarte også og halde langlina på ein slik måte at idet Pia tok av, brant lina seg inn i lillefingeren, nesten heilt innerst. Lite deilig! På veg heim igjen drog Pia såpass mykje at eg heller begynte å trene kontakt. Så eg trente faktisk kontakt gjennom heile bydalsaléen som er rundt 100 ++ meter. Grovt rekna. 

På slutten av bydalsaléen, rett før eg skulle krysse vegen, kom det ei eldre dame som stoppa opp idet ho såg meg og Pia. Pia har jo ein tendens til og gneldre på enkelte folk og andre dyr, og når eg såg ho hadde tenkt å bjeffe kallte eg ho til meg, og då kom ho tusslande. Skulle til og finne fram godbitar sidan Pia var flink, men då løftar den gamle dama armane høgt i været (ikkje for å strekke seg nei) slik at Pia reagerar negativt ved å bjeffe. Det dama så gjer, er å trampe seg veg mot Pia mens ho stirra skikkeleg. Pia rygga bakover og bjeffa enda meir, og der står eg og lamslått over oppførselen til eit eldre kvinnfolk på rundt 70 år, og kjenner sinnet kjem sterkare og sterkare. 
Fant det best i å berre gå vidre heim før eg begynte å kjefte og smelle, for når eg først begynner... vel, då seier eg mykje og hugsar ikkje alt etterpå.
Og dei eldre seier dagens ungdommar ikkje klarar og oppføre seg? Enkelte eldre burde heller bitt av seg tunga før dei seier den setningen!

Og Pia som ellers sliter med å halde stilt når ho ser andre hundar og enkelte mennesker. Dette gjorde jo saken enda betre, jaddah! 

Har du opplevd noko liknande?


Ikkje akkurat eit bilde som passar til innlegget, men hadde liksom ikkje noko anna. 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utstillingstrening

29.mar.2011 @ 11:00 i Dyr 1 kommentar

Er ein månad til Pia skal debutere i utstillingsringen for første gang i Naustdal, og difor har eg jobba med å få ho til og gå fint med lina på og det å kunne stå på både golvet og på bord. Og no som ho har begynt og få voksenpelsen har Pia flokar som aldri før! Og det er ikkje gøy for verken meg eller ho, men vi får dei ut utan for mykje surmuling og skriking. 
Har absolutt ingen store forhåpningar for utstillinga, og eg tippar på blå eller gul sløyfe (2 eller 3 plassering). Gruar meg litt eg...

Har du hund? Skal du stille på FBHK utstillinga i Naustdal?


Pia ferdig børsta, og trening av stå på bord gjennstår.  


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ros til meg sjølv

12.mar.2011 @ 18:06 i Dyr 0 kommentarer

Sidan eg hadde frihelg, så hadde eg lagt nokre små planar for dagen. Eg var vekkt av Pia tidlegare enn planlagt, men ho er tross alt ei vekkerklokke på fire bein som er ein smule vanskeleg og stille på, og rundt 10 syntest ho det var på høg tid for meg og dra meg opp av senga så ho fikk lufta seg litt. 
Etter at eg hadde fått lufta Pia og Dina var det inn og hive på seg nokre klede og sette inn linsene. Men idet eg skulle til og få på linsa på høgre auge ringte det på døra.

Etter frukosten hoppa eg i bilen og kjørte bort til sentrum der eg gjekk oppom Våpenloftet for og bytte halsbåndet eg hadde klart og kjøpe i ein størrelse for liten. Eller det passa akkurat, men er ikkje lenge til det blir for lite! Så tok eg turen oppom Cubus der eg fant meg eit og anna lite klesplagg.Neste stopp var Coop Extra. Måtte få kjøpt meg litt kvelds, lørdagssnop og litt andre småting. Når eg kom heim igjen måkte eg eg vekk mykje av den tunge snøen som hadde komt i løpet av natta. Er sikker på at det er nesten over 30 cm! Det er faktisk nokså tungt og måke med ein snøspade. Men etter at eg hadde måkt snø, tok eg med meg Dina og Pia ut på tur med tvillingkobbelet. Pia var superflink i dag, bjeffa nesten ikkje på ein einaste person, kom stort sett kun med eit og anna knirk/knurr.

Men idet vi gjekk over brua ved Hafstad vgs. møtte vi på to stykk som gjekk på tur med noko som likna ein Labrador. Pia begynte ikkje å bjeffe på hunden før vi var rundt fem meter i frå den (utruleg nok!), men Dina begynte plutseleg å hisse seg skikkeleg opp, noko ho ellers ikkje pleier og gjere når vi møter på andre hundar. Men når vi var rundt ein meter frå den andre hunden trur eg det klikka litt for den. Fyttirakkaren altså! Men eg gjekk berre vidre, og rett etter at vi hadde passert den roa både Dina og Pia seg.

Vel heime vaska eg golvet. I tillegg har ikkje Pia tissa ein einaste gong inne enda i dag! Burde vel ikkje skrive om det, for då endar det vel opp med at ho faktisk klarar og gjer det...
Men no ventar eg i grunn berre på at klokka skal bli litt meir slik at eg kan begynne på kveldsmaten min.Korleis har din dag vert? Er det mykje snø der du bur?

 

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Framgang i sosialiseringa?

09.mar.2011 @ 16:52 i Dyr 0 kommentarer

Pia har sidan etter jul og nyttår vert ei hersens gneldrebikkje for kvar gong ho såg andre hundar og enkelte mennesker. Men i dag hadde eg tenkt meg bortom Våpenloftet etter skulen for og kjøpe eit halvstrup halsbånd som eg kan bruke på utstilling som eg raskt kan ta av og på ved eventuelle luftingar før og etter at vi har vert i ringen. Og når utstyr skal kjøpast kan det vere ein fordel og ha med seg dyret så ein ikkje kjøper feil størrelse.

Dei første 50 - 100 meterane gjekk det ei dame bak oss som Pia boffa litt på, men var ikkje så mykje. Boffing er OK, bjeffing derimot er fy fy! Men når vi var ved hotellet møtte vi på ein eller to gjengar med ungdomsskule- eller vidaregåande elevar, og dei bjeffa ho på. Var ikkje så mykje heldigvis, rundt tre eller fire samanhengande bjeff. For og få mest ut av heile den lille turen gjekk eg forbi Firda Billag der det var mange skuleelevar som var ferdige på skulen og som venta på bussen. Var også ein og anna vaksen person der borte. Gjekk overraskande bra faktisk. Ho reagerte på ei dame med ei barnevogn, og kom dermed med fem samanhengande bjeff.

Den utfordringa eg såg på som størst, var når vi skulle inn på Våpenloftet. Korleis reagerar ho? Er Setteren Stella der, i så fall; kva skjer då? Stella var der ikkje, og Pia oppførte seg som eit englebarn. Kom ikkje med ein einaste lyd!

Gjekk samme vegen tilbake, og då møtte vi på eit par småungar med mora hengandes på slep bak. Pia reagerte ved og bjeffe på dei første ungane vi møtte på, men er 110% sikker på at det skyldast at dei sprang rundt og plaska så alt slappset spruta. 
Møtte jo på to ungar til, og dei reagerte ho på ved å tydeleg vise at ho var nyskjerrig og ville bort. Ikkje bjeffing eller noko, men desse ungane gjekk fint og roleg også.

Skal opp i ridehallen for og sosialisere ho blant andre hundar i dag. Pleier og vere agility-, utstilling- og lydighets trening. Dei gangane eg var vert oppe har det vert lite folk, og det er jo positivt med tanke på det eg trenar på, altså sosialisering blant andre hundar.
Fikk ikkje vert med på sosialtreninga på mandag, hadde snødd også regna det, så var mykje slapps. I tillegg ligger den vanntette jakka mi på hytta, og Pia gjer absolutt ingen verdens til når det er slikt føre ute. Men skjønar ho godt eg!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utstillingstrening

07.mar.2011 @ 20:28 i Dyr 0 kommentarer

No føler eg meg passe varm etter å ha børsta skikkeleg gjennom heile pelsen til Dina og trent litt til FBHK utstillinga 30. April - 01. Mai. 
Det første eg måtte gjennomgå var og få Dina ut frå under sofaen. Ho er ikkje så glad i børsting, og søker dermed tilflykt under der. Men lurte ho ved å sei at vi skulle på tur, moahaha! Så eg fikk no i vert fall gått gjennom heile pelsen, så no skal den vere noko lunde flokefri trur eg.

Etter det måtte eg trene Pia. Var mest trening på og kunne stå, så får eg finpusse på den til "stå fint" når ho kan stå skikkeleg. Trente litt sitt og dekk frå forskjellige utgangspunkt også, og det ser ut til at dei kommandoane sitter bra. Og for første gong i dag fikk Pia prøve utstillingslina. Så eg trente litt kontakt under marsj med lina på. Gjekk ganske så supert, ho holdt kontakten og trava fint! Var ein eller to gangar ho beit litt i lina, og smarte meg klarte jo også og klikke den eine gangen. Men det er slikt som kan skje!
Må få trent litt på at fremmede, og då helst menn kan få ta på ho og ha litt tannvisning. Så med litt meir trening no, så trur eg vi skal vere ganske så klare for å innta ringen vil eg tru. Er berre skikkeleg spent på reaksjonen hennar på utstillingsområdet... Vil ho teie stilt, eller ha full fokus på alle dei andre hundane og klikke totalt når det kjem til gneldring?

Skal du på utstillinga til Førde brukshundklubb i Naustdal lørdag 30. April - søndag 01. Mai?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Korleis lære hunden sitt og vent før ein skal ut på tur

20.feb.2011 @ 11:53 i Dyr 1 kommentar

Eg reknar med at svært få ønsker ein hund som går amokk når den skjønar at ein skal ut på tur. Og ingen ønsker vel ein hund som springer som ein galning ut døra og ned eventuelle trapper med eigaren hengades på slep bak. Det kan då vere ein fordel og trene inn sitt og vent før ein skal ut og inn dører og før ein skal ned og eventuelt opp trapper. Eg har gjort dette med Pia, og tenkte eg kunne dele "min" metode.

Det første eg lærte inn før eg begynner med dør- og trappetreninga, er sitt. Ved og trene inn sitt fører ein som regel ein godbit over haude på hunden, og til slutt setter den som regel rompa i bakken. Dette er den vanlegaste metoden. Idet hunden setter rompa i bakken gir du godbit og rosar. Og når hunden har skjønt prinsippet og setter seg automatisk, legg på ein sitt - kommando. No kan du gå vidare til dør treninga.

Når eg trente inn Pia til å sitte og vente ved døra festa eg først båndet og fikk ho i sitt. Men pass på at hunden sitter langt nok vekke frå døra så han/ho ikkje får den i seg. Så cirka ein halv til ein meter kan vere nok. Når hunden sitter, opnar du døra på normalt vis, om hunden reiser seg og begynner å gå lukkar du døra og begynner på nytt. Til slutt kjem hunden til og skjøne det, sjølv om det av og til kan ta litt tid. Men når hunden klarar og sitte mens døra blir opna kan du ta eit lite skritt ut og gi hunden ein fri - kommando. Men hugs og rose hunden, og at det alltid er du som skal gå først ut døra!
Du kan no ta det heile til neste nivå om hunden har skjønt det første. Hunden har då skjønt at den skal sitte mens døra blir opna, men du kan no gå eit lenger skritt mot døra. Gi fri - kommando og ros. Fortsett med dette heilt til du kan stå utafor døra mens hunden sitter igjen innafor og ventar på fri - kommando. Med døra opa sjølvsagt.


Sitt - kommandoen er på plass og Pia ventar no på at døra skal opnast.


Og her sitter Pia fint mens døra er heilt open.

Om du bur i andre etasje eller lengre oppe, kan det vere fint og lære at hunden skal sitte og vente på toppen av trappa også. Det er vel ingen som vil ha ein hund som drar som pokker ned trappa med eigaren på slep bak?

Men du gjer stort sett det samme her som du gjorde ved døra. Få hunden i sitt på toppen av trappa, så går du eit trinn ned. Om hunden begynner å følge etter deg, går du opp igjen og får hunden i sitt igjen. Men sitter hunden fint mens du har gått eit trinn ned, rosar du og gir fri - kommando.
Når hunden skjønar at den skal sitte, kan du gjerne gå litt fleire skritt nedover før du rosar og gir fri - kommando. Til slutt skal du kunne gå heilt ned på bunnen av trappa mens hunden sitter igjen på toppen og ventar på fri - kommandoen.

Dette er også ein kommando du kan gjere nytte av i andre anledningar. Om du vil at hunden din skal kunne sitte og vente på maten sin, kan du til dømes bruke ein vent - kommando før dører og trapper, og værsågod for at hunden skal komme.


Sitter og ventar mens eg har kunna gå to trinn ned mens Pia enda sitter fint.


Etter fleire repetisjonar, blir dette resultatet.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Turbo Pia slår til igjen

13.feb.2011 @ 18:56 i Dyr 2 kommentarer

I går hadde Pia svært mykje energi på lager, men sidan eg ikkje var ferdig på jobb før 20:00, så vart det ingen tur på ho. Kunne tatt meg ein spasertur før jobb, men eg var dautrøtt etter at eg på merkeleg vis klarte og vakne mellom 09:00 og 09:30. 
Men i dag derimot, så tok vi oss ein tur. Pia fikk også prøve ut selen eg kjøpte til ho for nokre månader sidan, selen har vert litt for stor, difor har ho ikkje kunna bruke den før. Men no satt den som smurt!

Frøkna hadde jo svært mykje energi på lager i dag også, og så snart vi hadde komt oss bort til parken sprang ho som ein gal rundt meg. Men sidan det var nokre andre hundar der, tok eg ikkje sjansen på og sleppe ho laus. Heldigvis var ikkje dei der så lenge, og då kunne ho få rase rundt nett som ho ville. Og i dag hørte ho betre etter, og kom når eg ropte eller plystra på ho.
Tok og herja litt med ho også ved å springe vekk i frå ho, men då kom ho i hundre-og-ti etter meg, og når ho var oppe på sida på meg, bråstoppa eg. Pia hadde då såpass stor fart at ho sprang fleire meter lenger framover før ho klarte og snu. Hadde det ikkje vert for skaren vi sprang på, så tippar eg ho hadde snudd likt med meg som stoppa. Fikk tatt ein del bilder av ho også, og eg kan tippe ho hadde det svært gøy!

Er litt usikker på om eg skal fortsette å bruke 600px eller om eg skal begynne å bruke 700px på bildene eg legger ut her.
Bildene i dette innlegget er 700px, vart dei for store eller vart dei passelege?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Heime aleine

13.feb.2011 @ 00:50 i Dyr 0 kommentarer

Sidan eg skulle på jobb i dag, så måtte Pia vere aleine heime i seks timar i strekk. Heilt aleine utan verken mamma eller Dina. Rett før eg skulle gå fjerna eg enkelte kontakter og dilldall som stod på golvet. Rydda også opp i skohylla, nesten i vert fall. 
Fylte kongen med noko fiske greier for hund og katt som eg vant på årsmøte for brukshundklubben på tirsdag, fant fram gnagebeinet hennar og strødde godbitar rundt om i buret på kjøkkenet, senga og litt i gangen.

Når eg endeleg var ferdig på jobb, tenkte eg at i dag var dagen. Eg kom garantert til og møte dritt og piss, rot og ihjel tygde sko over alt. Men det einaste eg møtte var ein særs glad hund, som eg berre måtte oversjå med tanke på kor hyperglad ho var. Så var det berre og hive på båndet og lufte ho. Når vi var inne igjen såg eg etter ting ho kunne ha gjort. Og det einaste eg fant, var eit par bæsjekladdar på kjøkkenet. Ellers var alt heilt strøkent. 
Skulle gjerne satt opp kamera, men så langt kom eg ikkje.

Det er flinke voffsen min sin det!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Oppdatering på Pia fronten

11.feb.2011 @ 22:20 i Dyr 1 kommentar

Tenkte eg kunne gi ei lita oppdatering på korleis det har gått med Pia når ho er aleine heime. Bur funkar ikkje, då får ho totalt panikk. Funkar ikkje å stenge ho inne på kjøkkenet, då hoppar ho over grinda som er rundt ein meter (pluss, minus) høg. Og Pia er lita, men aldri undervurder ein liten hund!

På Torsdag hadde eg kort dag på skulen. Eg lagde til ein kong med Cesar våtfór, rydda vekk ledningar som kunne ryddast vekk, fjerna korger og diverse andre små duppedingsar som låg på golvet og rydda i skohylla. Satte også senga som ho i grunn aldri brukar ut i gangen. Ho brukar den heller til å tisse i om ho plutseleg må tisse midt på natta eller om morgonen, noko som er særs skjeldant!


Pia i dag tidleg, trøtt som fy.

Så lot eg Pia gå laus. Satte opp kamera så det stod med vinkel mot gangen. Tenkte eg sikkert kom heim til ei bomba leilighet, men det einaste negative som møtte meg, var at ho hadde bæsja på to plassar. Heilt vanlege, friske og faste bæsjeklumpar. Altså, ikkje noko laust. Ellers var alt slik eg hadde forlatt det. Ho hadde brukt kongen, ho hadde ete opp alle godbitane eg hadde strødd i buret på kjøkkenet og senga i gangen. Alt positivt!

Såg gjennom filmen etter at eg hadde fått lufta ho når eg var ferdig på skulen. Ho var litt uroleg. Peip, bjeffa og ulte litt, men ikkje så voldsomt som ho gjorde når ho var i buret eller på kjøkkenet. Ikkje gjekk ho laus på døra heller. Så blir nok til at ho går laus framover no ja. Føler meg meir tilfreds om ho slenger frå seg ein bæsjekladd eller tre, enn at ho skal få heilt panikk og ødelegge både potar, klør og tenner.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Seperasjonsangst

09.feb.2011 @ 17:14 i Dyr 1 kommentar

Enkelte kan komme til eit punkt med hunden sin der dei eigentleg ikkje vil vere. Dei føler gjerne at dei ikkje veit kva dei skal gjer lenger. Og eg har no komt til eit slikt punkt. 
Både i går og i dag filma eg Pia for og sjå kva ho eigentleg gjer etter at eg har reist på skulen, og det eg fikk sjå var lite hyggeleg. Eg såg ein liten og elskverdig kvalp med seperasjonsangst. Ho gjekk rundt seg sjølv inne i buret, gravde og beit på døra til buret. Etter ein halvtime var ho såpass utslitt at ho la seg ned, og det var det siste eg fikk sjå sidan kameraet mest sansynleg hadde slått seg av.

Utpå kvelden i går prøvde eg å la ho går laus på kjøkkenet igjen. Men eg tok mine forhåndsreglar og satte to kassar oppå benken ved kjøkkenbordet. Før når ho gjekk laus på kjøkkenet hoppa ho nemleg opp på benken og vidare opp på kjøkkenbordet der ho både tissa og bæsja. Buret var då neste løysing. Men så prøvde eg å la ho gå laus på kjøkkenet igjen i går. 
Eg satte opp kameraet og fikk det til å filme. Etter fire - fem minutt forsvant Pia. Eg hadde ikkje kameraet i riktig vinkling så eg kunne sjå mot grinda som står der døra mellom kjøkkenet og stua stod før.Gjorde det samme i dag før eg reiste på skulen. Satte opp kameraet i riktig posisjon mot grinda, strødde godbitar i buret og la ut ein fylt kong som hadde låge i frysen natta over. Mens eg var på kjøkkenet var Pia veldig interessert i godbitane, så eg gjekk ut i stua, slo av tv'n og vidare ut i gangen og ut. Men idet eg hadde komt meg til gangen, merka ho at eg var vekke og starta spetakkelet.

Såg på filmen når eg kom heim igjen, og etter cirka åtte minutt hadde ho hoppa over grinda som er X - antall gangar høgare enn lille Pia. Det var akkurat det samme ho hadde gjort i går. Så spenstig, det er ho i vert fall!Men så sitter eg her og lurer på kva i all verden eg skal gjer. Eg har skule fem dagar i veka + jobb ein - to dagar i veka. Har også fått spørsmål om å jobbe litt ekstra dei neste 3 vekene, og det har eg sagt ja til. Har ingenting imot litt ekstra smårusk i lomma!

Eg har så vidt begynt å trene litt burtrening ved å kaste inn godbitar så ho frivillig kan gå inn og ut. Ein og annan gong lukkar eg døra til buret og lar ho vere i buret eit minutt eller to mens eg enten sitter på ein stol like ved, eller går litt til og frå. Det har stort sett gått veldig bra.

Men kvar skal eg gjere av ho når eg er på skulen, jobb eller ute med venner? Ikkje kan eg slutte på skulen eller jobben, kan heller ikkje legge venner på hylla fordi Pia fortener den treninga ho no enn kan få... Har vurdert D.A.P. men er noko usikker. Men det er vel like greit å besøke veterinæren og høyre om det mulig kan hjelpe.

Har du tips eller triks til kva eg kan avlede ho med mens eg er på skulen, jobben eller ute med venner?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bevisst blandingsavl - for eller imot?

08.feb.2011 @ 13:38 i Dyr 3 kommentarer

Tenkte eg skulle ta opp eit viktig tema. Eg er medlem av ei blogg-/forumside med namnet hunden.no. Det er ei superbra side der hundefolk møtast, bloggar om sin(e) hund(ar), får hjelp til ting, diskuterar og skaffar venner. Det er eit heilt fantastisk miljø der inne. 
Men seinast i går kom eg over eit blogg innlegg der det var ei som hadde komt over ei annonse på finn.no. Annonsa handla om ei som hadde ei blandingstispe som hadde fått løpetid, og no hasta det med å få kvalpar på ho. Hannhunden måtte ha blå auger slik at kvalpane fikk det. Kor stor er sjansen for at kvalpane skal få blå auger når tispa har brune? Liten. Den mørke fargen dominerar.

Stadig hører eg også om folk som meinar at blandingshundar er så mykje friskare enn rasehundar. Er det sant, eller er det berre ei myte?
Det har vert mykje diskusjonar om akkurat det, men ein kjem stadig tilbake igjen til det at blandingshundar ofte ikkje blir skjekka for diverse sjukdommar. Til dømes augelysing og HD røntging.


Tinka - blanding mellom Border Collie og Collie.
Trally - reinrasa Islands FårehundDet er ikkje rart blandningar blir tatt for å vere friskare enn rasehundar når dei ikkje blir undersøkt for sjukdommar. No skal eg ikkje ta alle under ein og samme kam, men stort sett alle annonsane eg har sett på finn.no der folk selger blandingskvalpar, så står det ingenting om diverse undersøkingar dei har gjennomgått.

Det er bevist blandingsavl er tar for meg her. For kor mange annonser har eg ikkje sett der det står at dei selger søte små blandingar som er blanding av A og H, kor perfekte kvalpar dei har fått saman før, kor stilige fargar dei får, størrelsen er perfekt og at blandingar er så mykje friskare enn rasehundar? 
Hadde dei undersøkt inne på finn.no, hadde dei sett at det kryr av blandingar der inne. Mange kvalpar, andre unghundar og vaksne. Mange har gjerne vert kasteball frå heim til heim fordi dei er ikkje verdt like mykje som ein rein rase. Eg seier ikkje at dei ikkje er det, for meg er alle like mykje verdt!


Dina - reinrasa Coton de Tulear
Happy - blanding mellom ein Setter type og Border Collie (?)Men tenk om du har ein blanding mellom Rottweiler og Border Collie. Du får størrelsen og styrken til ein Rottweiler, men gjetarinstinktet til ein Border Collie. Kva gjer du då, om du bur midt i byen?
Det kan også ødelegge for dei som har reinrasa kvalpar som skal selgast. Når ein står mellom og betale 15.000 for ein liten rasehund, eller 5000 for ein blanding som liknar, kven trur du dei velger om dei ikkje skal bruke hunden til noko spesielt?

Eg er ikkje for bevist blandingsavl. Er det eit uhell, er det OK, for uhell kan skje! Men bevisst? Nei, ellers takk! Og kor stor er innavlsgraden eigentleg?

Kva er di meining?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Agility trening

03.feb.2011 @ 11:58 i Dyr 2 kommentarer

I går var eg på agility trening, og sidan mamma måtte hjelpe bestefar med å legge noko golv greier, vart det til at eg kun tok med meg Dina. Orka ikkje å dra buret med ned i bilen og opp igjen når vi var heime igjen, så Pia fikk vere heime. 
Tenkte at eg skulle reise opp litt tidleg sånn at eg kunne hjelpe til med å sette opp hindra, føler meg så teit når eg kjem akkurat for seint til å hjelpe til med å sette dei opp, trenar ei stund for så å stikke mens andre fortsatt trenar. 
Men når eg var der og skulle svinge inn mot parkeringsplassen var det ein svær kant med snø der, og eg var svært skeptisk til å kjøre over i tilfelle bilen skulle ta nedi. Kjørte bort for å svinge inn på baksida, snøkanten var ikkje fult så høg der, så eg kjørte inn og parkerte. Men sjølvsagt var jo bakdøra låst, og ikkje søren om eg gjekk bort på framsida, for det var ikkje utlys, så eg såg særs lite!Måtte rygge meg ut igjen, og kjørte bort igjen til den andre innkjørselen, gav litt gass og dura over. Nærmast kjente det skar inn til margen slik det hørtes ut når eg kjørte over. Skulle gått ut av bilen og skubba vegg det meste med skoa, men så smart er jo ikkje eg...

Men når eg endeleg hadde fått parkert, var eg den einaste der + ein hest med eigar. Så tenkte for meg sjølv at det sikkert ikkje var trening i dag, men satt i bilen og venta litt. Litt seinare kom det heldigvis ein bil kjørandes, så då hoppa eg ut og gjekk inn i hallen. Det var forresten eigaren til Chihuahua'en Noor som kom, ho skulle trene litt utstillings- og sosialtrening med Noor og den nest yngste Chihuahua'en sin.

Eg derimot gjekk bort til alt utstyret og begynte å plukke meg ut nokre enkle ting eg kunne ta ut aleine. Så eg tok ut to hopphinder, slalåmen og ein lengrehopp planke. 
Deretter henta eg Dina i bilen og varma opp med litt lydighet og trasking att og fram.Og eg var den einaste som trente i går, så fikk eg i grunn stor utnytting av spesielt slalåmen. Den terpa vi på ein god del, då men ein god del pausar innimellom. Og på slutten av alle treningsøktene, tok eg av båndet og lot ho gå igjennom utan. Begge vegar. Det gjekk superdupert! Men ein ting vi i vert fall må trene på, det er føring. Tenkte eg skulle prøve å gå igjennom heile "bana" med ho, men det vart veldig mykje stopp sidan Dina har for vane å gå opp i beina på meg, HAHA!

Men eg kom heim med ein temmeleg brun, sandete og skitten hund. Så første stopp var dusjen, så tørka eg ho litt før eg sprang ut med Pia som satt i buret på kjøkkenet og hylskreik over at ho ikkje fikk komme ut når nokon endeleg var heime. 
Når eg kom inn igjen, børsta eg pelsen til Dina tørr og klipte klørne på ho. Då følte eg meg litt flink, så no klikkar og klakkar ikkje Dina når ho går over golvet lenger, wuhu!Fikk ikkje tatt bilder i går, så bildene er frå forge onsdag når vi trente då. Men frå no av skal eg ta med meg Pia uansett sidan det er nokon som trenar litt utstillings- og sosialtrening der oppe. Får berre håpe nokon tar med seg eit bord vi kan trene på også.


Dina i går...


Trenar du agility?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hundar i skiløypene - ei plage?

14.jan.2011 @ 23:50 i Dyr 2 kommentarer

Kom over ein artikkel på dn.no, og eg vart rett og slett sint etter at eg hadde lese det. Altså, det er greit at folk som har hundane sine med i skiløypene faktisk burde plukke opp etter seg, men når dei andre skiløyperane begynner å stikke hundane med skistavane, då går dei langt over streken!

"Zappa er kjemperedd. Han er blitt stukket med skistav av hissige skiløpere så mange ganger at han ikke har lyst til å være med på tur mer, forteller hun."

For og sei det sånn; hadde nokon stukke Dina, eller Pia når ho får vere med, med ein skistav då hadde den personen låge så ufatteleg tynt an! Trur neppe dei tenker på at det er ein farleg spiss som kan gjere stor skade i enden av ein skistav. 
Eg hadde personleg spurta etter personen, stukke han/ho 100 gangar hardare med min skistav ein viss plass, samt meldt personen for dyreplageri.
Store sjansar for at eg hadde gjort det samme om eg hadde sett det bli gjort mot nokre andre sin hund også.
Trur neppe dei tenker over konsekvensane dei folke som stikker andre sine hundar med skistavar. For hundane kan bli redde og vegre seg for å vere med på ski. Dei kan bli redde for folk som kjem plutseleg på. Dei kan bli redde for folk med pinnar. Dei kan bli redde for folk generelt. Eller dei kan bli agressive mot alle dei folka som er har nemnt over her. Hundane kan få sår, og gudane må vite kor langt inn spissen på ein slik skistav kan gå!

Eller kva synes du?Artikkelen finner du HER.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bilder frå turen i går

10.jan.2011 @ 17:26 i Dyr 3 kommentarer

I går gjekk eg ein tur gjennom parken med Pia. Tenkte ho skulle få springe litt laus når vi først var der, så då fikk ho gå med bådet på slep. Tenkte også at eg skulle gå der det pleier og vere gras om sommaren, som vil sei "midt" i parken, men du dæven kor mykje snø som var der! Rakk god opp på leggen, som vil sei nokre centimeter over skoa mine. Brukte då nokre lange vintersko. Pia var så lett at ho datt heldigvis ikkje igjennom all snøen, men ho gjekk til tider i mine fotspor, og då snubla ho litt, haha!

Men no er det snart middag, og etter det får eg vel lese litt til norsk prøva i morgon. Får vel ikkje gått på mandagstrening/sosialtrening med Pia i dag heller. Sjølv om eg verkeleg kunne tenke meg og gå. Men vi får sjå. Kanskje eg endar opp med og lese til langt på kveld om eg reiser på treninga... 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ut på tur med Pia

03.jan.2011 @ 15:34 i Dyr 2 kommentarer

I går kveld gjekk eg meg ein tur med Pia. Gjekk gjennom parken, for tenkte eg skulle trene litt "sitt" og "dekk" med ho, men det viste seg å vere mykje vansklegare enn eg hadde trudd. For godbitar ville ho jo ikkje ha, ho berre surra rundt. Enda eg holdt hånda med godbitar framfor snuten på ho, var det så vidt ho hadde tid til og ete dei. Så då gjekk eg like gjerne vidare.
Gjekk over plenen, som var nokså snødekt, og der fikk Pia springe fritt med båndet på slep. Men ho tusla kun etter meg, for lisje frøkna er jo mammadalt til tusen!

Heldigvis for Pia, så er jo ho såpass lett at ho ikkje gjekk igjennom snøen. Eg derimot gjekk lett igjennom. Godt eg hadde på meg dei lange vinterskoa som går godt opp på leggen, for skoa var akkurat høge nok til at snøen ikkje gjekk over kanten. Og det vil sei at det var mykje snø!Hadde litt båndtrening med ho også. Trene på at ho ikkje skal dra så fælt, så eg gjekk no der og følte meg superklok:

"Nei!" 
"Åååh så flink, bra..."
"Neei!"
"Det var flinke jente ja, sååå br... Nei!"

Når vi var forbi Førdehuset gjekk ho eksemplarisk. Klarte og stoppe ho i frå og dra eit par gangar ved å plystre eller rope på ho. Så då fikk ho mykje ros!Har også begynt napping av øyrehåra hennar. Gjekk overraskande bra. Hadde forberedt meg på hyling og skriking så ein skulle tru ho var døden nær, men kom ikkje ein lyd. Men eg er jo langt i frå ferdig med nappinga, så får jobbe meir med det og børstetrening i kveld. Og muligens litt kloklipping. Er mykje som skal trenast på med slike småtroll ja!


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Aktiviseringsleike

30.des.2010 @ 17:32 i Dyr 0 kommentarer

Før jul ein gong, var eg innom dyrebutikken for og høyre om dei hadde ein type aktiviseringsleike frå Trixie. Ikkje ein kva som helst leike då, for eg hadde sett meg ut ein nemleg!
Fikk beskjed om at ho kunne ringe og høyre om prisen, og at dei kunne bestille. Men dei var veldig usikre på kortid den kom til å komme, store moglegheitar for at den ikkje kom til å komme før etter nyttår nemleg.

Heile aktiviseringsleiken hadde lagt seg langt bak i hjernen min, og stod ved inngangen til gløymdedøra. Men idet eg stod på H&M og venta på Inger Lise tidlegare i dag kom eg på leiken. Så då gjekk eg opp og spurte om dei hadde fått den inn, og det hadde dei faktisk! Dama i kassa verka litt småirritert då ho hadde satt den bak med kassa eller noko (etter det eg forstod) men så var den vekke no. Ho var redd nokon andre hadde solgt den, men den var kun flytta ut i butikken, og heldigvis hadde ingen kjøpt den!
Og med tanke på at ho kun hadde bestilt ein, som då var til meg, så skulle eg få den billigare enn dei vanlegvis ville solgt den for i butikken. Og med 10% rabatt med tanke på at eg er medleg i brukshund klubben her også, så vart det ein meir venleg pris.


http://www.trixiepet.com/trE/a/newLayout/index.html

Når eg kom heim i sta, og etter at eg hadde fått i meg mat, monterte eg leiken. Mamma var då klar for og reise, og ta med seg Dina, men eg ville prøve ut aktiviseringsleiken først. Gjorde den så enkel som overhode mogleg ved kun å feste ein sånn blå ting med eit lokk som kun hadde eitt hol.

Putta oppi ein godbit og lot Dina utforske. Ho skjønte vel ikkje heilt poenge til å begynne med, men så skubba eg borti den med foten så den gynga att og fram, då vakna ho litt meir til liv. Skubba til den med snuten og labben, og ikkje lenge etterpå kom det ein godbit ut.
Putta på enda ein, og no gjekk det enda kortare tid før ho fikk den ut. Men så skulle mamma reise. Trur Dina ville prøve den meir, for ho satt med eit skikkeleg forventningsfullt uttrykk ved sidan av leiken. Så ho får heller prøve den når ho er heime igjen.

Pia har ikkje prøvd den enda, men ho skal få prøve den seinare i kveld. Eller så får eg ta og trene litt meir sitt og dekk med ho.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Theo er solgt

15.des.2010 @ 22:32 i Dyr 0 kommentarer

Theo blei henta tidlegare i dag, så han har no blitt til ein liten Bergensar. Så no er det kun Dina og Pia igjen her, og eg merkar stor forskjell på kor mykje rolegare det er her. Eller Pia går jo meir fritt rundt i stua, gangen og over alt eigentleg då, så sånn sett blir det jo litt meir å passe på når det gjeld tissing og bæsjing inne, og gnaging på ledningar og andre "ulovlege" ting. Men så langt har det gått bra.

I natt flyttar Pia inn på soverommet mitt også, men trur eg skal ha ho i bur til ho er husrein så eg ikkje står opp og trakkar i bæsj og tiss om ho måtte ha gjort i frå seg i løpe av natta. Det er liksom ikkje noko ein vil vakne til...
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pia og Theo på leiketokt i stua

22.nov.2010 @ 21:04 i Dyr 2 kommentarer

Tidlegare i dag, slapp eg kvalpane lause i stua. Det var veldig populært for dei, haha. Sprang att og fram med eine bamsen til Dina.

Var forresten på sosialtrening med Pia i sta, og fyttikatta så kaldt! Trudde eg skulle fryse fingrane av meg der nede, for dei stivna jo heilt til på slutten! Pia viste tydeleg at ho også fraus, forståeleg... 
Men no sitter eg og har litt lyst på junkfood, men fant ut at eg heller skulle bestille meg ein Dolly pizza etter tannlegetimen i morgon. Har jo kun ein time på skulen på grunn av tannlegetimen. Og då er eg jo ferdig 11:15 også sånn ellers. Så det så.
Men mens eg ventar på pizzaen trur eg nesten eg tar turen innom Firda Billag og seier kva eg meinar om det som skjedde på laurdag. HAH!

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Film av Pia og Theo på tur

16.nov.2010 @ 15:25 i Dyr 2 kommentarer

På lørdag hadde eg Pia og Theo ute samtidig, og gjekk rundt røde kors bygget. Ikkje den enklaste sak i verda skal eg sei! Der var det surring i banda, springing fram og tilbake, og sist men ikkje minst krangling dei imellom. Så sidan det var såpass vanskeleg å ta bilde av dei, vart det heller ein liten film.

 

 

Catch the moment

07.nov.2010 @ 00:17 i Dyr 1 kommentar

Etter mykje klaging og krangling på kjøkkenet av dei tre små trolla, slapp eg dei ut. Gjorde det vel mest for at eg skulle få fred til å rydde opp etter Lexi som hadde gravd ut alt vatnet frå den store Labb vannskåla. Ho har nemleg for vane å grave i skåla så vatnet spriutar og heile labbetussa blir kliss klass frå topp til tå. Veit ikkje heilt kva som er så gøy med det, kanskje eg burde prøve det ut ein gong?

Heldigvis hadde eg lada batteriet til speilreflekskameraet, så etter litt rydding og tørking på kjøkkenet heiv eg meg på ræva på golvet og "fanga augneblinken". Theo vart heilt i hundre, klatra lenger og lenger opp heilt til han fant fjeset. "Koooos med meg!".
Han er jo berre herleg. Trur mamma eigentleg vil beholde han... Men det går nok ikkje. Vil eg tur.

Som vanleg var Dina ute etter å ta Pia. Og ho prøvde og søke tilflykt hos meg. Men eg var ikkje til så stor hjelp der nei. For mens Pia var litt småhissig etter at Dina hadde rasa etter ho, terka Theo Pia litt, noko Pia ikkje likte og klikka jo heilt. Då tok eg fat i ho og la ho bakken. Ikkje hardt eller noko slikt, men nok til at ho skjønte at NO var det nok. Ho tok poenget i alle fall.

Og no ligger dei stille som mus og sover på kjøkkenet. Deilig med litt stillhet.

Men som ein liten oppdatering, så eg har *trommevirvel* bestilt time hos fotograf! Ikkje til meg sjølv sjølvsagt, nei fysj, det hadde blitt nokre stygge bilder uansett kor flink fotografen enn måtte vere... Dei som skal fotograferast er jo dei to skjønnaste skapningane mine, nemleg Dina og Pia. Tenkte Pia måtte få litt sosialtrening først, så om eg får vert med på alle sosialtreningane fram til fototimen, blir det til saman fire treningar. Har time 2. Desember, og eg gledar meg. Gledar meg til resultatet og oppførselen til Pia. Får han bra bilder av ein slik liten villbasse? 
Men fikk svar veldig fort. Bestilte time på nett nemleg, og fikk ein epost litt seinare om at den ønska timen passa bra, og at han gleda seg til dyrefoto, for det var alltid gøy. Bildene blir publisert her når dei er tatt og eg har fått dei.


Lexi i fartaLexi og Pia

Theo gutten

 

Raptus i stua

04.nov.2010 @ 15:37 i Dyr 2 kommentarer

Tok alle kvalpane inn i stua i sta og plasserte Dina på kjøkkenet. Det var i vert fall veldig populært for kvalpane, som sprang rundt og herja. Dei er forresten 8 veker i dag. Store småtroll altså.

 

 

Film av kvalpane

21.okt.2010 @ 21:23 i Dyr 0 kommentarer

Kvalpane er i dag 6 veker gamle. Tida går så alt for fort! Føles jo ut som om kvalpane vart født i går i grunn, og i dag er dei allerede 6 veker. Det er nokon som tuklar med tida. Og personen som gjer det, sitter nok med ein kontroll og spolar for harde livet. For eg kan ikkje fatte at dei er så blitt så gamle allerede.

 


Bilde: kvalpane i farta

18.okt.2010 @ 23:56 i Dyr 0 kommentarer

Tok nokre bilder når kvalpane herja rundt inne på kjøkkenet der dei er no. Og eg må sei det ikkje er så enkelt å gå inn der for og lage seg mat når det kjem tre viltre små kvalpar og henger seg fast i buksebeinet.

 

 

Stikkord: rot lek kjøkken valp

Trening med Dina

09.okt.2010 @ 17:54 i Dyr 1 kommentar

I sta var eg ute med Dina for ei lita treningsøkt for å kanskje få ho i eit litt betre humør. Då tok eg i tillegg ein haug med bilder av Dina, og av ei busk med fine høstfargar.

Men når eg var på veg tilbake igjen, men stoppa opp ved buska like ved der eg bur, var det to personar som stod og stirra på meg... Dei satt eigentleg på ei trapp, men den eine person reiste seg og gjekk lenger ut på vegen for å sjå meg betre. Ikkje veit eg, men er det uvanleg og sjå ein person med masse ting i hendene, eller var det det at eg tok bilder av buska og Dina? Veit du...?
 

Kvalpane 4 veker

08.okt.2010 @ 22:30 i Dyr 3 kommentarer

Tenkte eg skulle legge ut nokre bilder av kvalpane frå i dag. Tok dei med inn i stua og lot dei få utforske litt. Men når eg tok dei inn igjen i kvalpekassen etter ei stund, satt Theo og klagde i nesten 10 minutt før han vart stille. Eg var nok skikkeleg slem når eg tok dei tilbake igjen ja!

Skjedde noko sjukt merkeleg når eg lasta opp bilde nr. 3. Det kom nemleg opp eit bilde av ein hest eg ALDRI har sett før. Har ikkje sett hesten, og i vert fall ikkje bilde! Og eg lasta bildene frå mi eiga private datamaskin kun eg er innpå. Skummelt!

 

Stikkord: leke valper

Første måltid

05.okt.2010 @ 15:23 i Dyr 1 kommentar

I går fikk kvalpane sitt første skikkelege måltid av oppbløtt kvalpefór, rettare sagt graut. Det falt i smak, det er no sikkert og vist. Theo synes tallerkenen smakte godt også, så han tygde litt på den også, i tillegg til at han terga litt på Lexi ved å bite ho i øyret og eine bakfoten. Men ellers gjekk maten ned på høgkant!

Både Pia og Theo har forresten komt seg ut av kvalpekassa. Theo'en hadde vist klatra ut i natt også, så når mamma våkna, låg han på golvet. Han er ein skikkeleg rakkarunge, det skal vere sikkert.


Theo Mr. X


Lexi Bianca


Pia Isadora

Har også laga eit reflekdekken til no. Skal lage ein til av den andre delen av refleksvesten, og då skal eg prøve å få tatt bilder undervegs, slik at dykk kan sjå framgangen og korleis ein lagar refleksdekkenet. Sånn i tilfelle nokon ikkje forstod forklaringa mi. Eg suger i å forklare ting nemleg, heh!

Skal du prøve å lage eit refleksdekken?

 

 

Heimelaga refleksdekken

03.okt.2010 @ 19:26 i Dyr 2 kommentarer

På hunden.no var det ei som hadde skreve ein temablogg om korleis ho lagde eit refleksdekken til hunden sin. Noko som gjorde at eg fikk lyst til og gjere det samme.

Det ein treng er:

 • Refleksvest (gjerne små som er meint for barn, kjem an på størrelsen på hunden)
 • Borrelås
 • Fleece
 • Symaskin (evt. nål og tråd)
 • Refleksbånd

Del refleksvesten i to ved og klippe i sømmen øverst på skuldrane. 
Klipp av sidestrikka. Om dei er lange nok, kan du bruke dei som feste under magen.

Klipp ut eit fleece strykke som er like stort som delen(ane) du skal bruke som refleksdekken. Fleecen skal då syast på, på innsida for at hunden skal kunne halde seg litt varmare på kalde dagar. NB: fleece er ikkje nødvendig!

Fest så borrelås i halsenden, og der du vil feste magestrikken.
Så så den andre enden av borrelåsen på sidestrikken som skal festast under magen.

Refleksbåndet kan du ha i front. Så fest andre enden av borrelåsen i eine enden av refleksbåndet før du syr båndet fast til refleksdekkenet.

Og TATA, du har eit heimelaga refleksdekken!

Sikkert litt dårleg forklart, men det er superenkelt. Og av ein refleksvest, kan du få to refleksdekken. Eg holder sjølv på med og lage eit til Dina og Pia. Dina har jo eit frå før, men kva skadar vel eit til?

Eg skal legge ut bilder av refleksdekkena eg har laga når dei er ferdige.

Og hugs: det er ikkje kun vi mennesker som treng refleks i kveldsmørket på hausten/vinteren, dyra treng det også!
 

Kvalpane 3 veker gamle

03.okt.2010 @ 19:09 i Dyr 2 kommentarer

Sidan eg har så lite på hjartet for tida, tenkte eg at eg kunne oppdatere med bilder av kvalpane. Bildene vart tatt i denne veka. Dei vart 3 veker denne veka, og er fulle av liv! I vert fall når dei er vakne. Då leikar dei med kvarandre, ular og bjeffar. Så er dei også svært glade i og få oppmerksomheit.

Tidlegare i dag hadde eg alle tre med inn i stua, slik at dei fikk utforske litt der. For kor kjedeleg er det vel ikkje og måtte vere i ei kvalpekasse kvar einaste dag i nærmast 1 månad? Trur neppe eg hadde orka det i vert fall! Desverre var begge kamera tomme for batteri, så då fikk eg sjølvsagt ikkje tatt bilder av dei.

Tennene deira er også på veg ut, så dei er fæle til og gnage på fingrar. Så til veka skal vi begynne og gi dei oppbløyta fór.

 

 

 

Stikkord: lek mat stue valp

Postkassa

02.okt.2010 @ 15:35 i Dyr 1 kommentar

Etter at eg skreiv forge innlegg, var eg ute og lufta Dina, og tok inn posten. Og gjett kva som låg i postkassa! Halsbåndet. Må sei det gjekk superraskt! Dei sendte pakken frå Canis (som ligger i Trondheim?), og låg i postkassa mi i dag. DET er raskt det.


http://www.canis.no/nettbutikk/omtale.php?id=HK487_var

 

Dei har opna augene

24.sep.2010 @ 22:27 i Dyr 3 kommentarer

Tenkte eg kunne gi ei lita oppdatering på kvalpane. Er jo ei lita stund sidan eg har gjort det no. 
Alle er friske, fine og har opna augene. Det er kun lille Theo som ikkje vil legge på seg skikkeleg. Forge helg begynte det med at han kun la på seg nokre få gram om dagen, han har hatt sitt første veterinærbesøk, men dei fant ikkje noko gale ved han. Vi fikk difor mjølkeerstatning som han for nokre gangar for dagen.
Han gjekk opp ein del gram, for så og gå ned igjen. Men no har han gått opp igjen litt. Men ellers er han frisk og fin.

Pia hadde ikkje opna auga på det bilde eg har med nederst, men hadde ingen av ho der ho har opna dei på dataen akkurat no.

Men ellers, så prøvar Lexi og gå. Ser litt morosamt ut, for ho går jo ikkje støtt i det heile tatt, men ho er flink. Så i neste veke går ho nok noko lunde bra, og kven veit, kanskje ho snart klatrar over kanten på kvalpekassen? Ho er jo alt nyskjerring, og vil veldig gjerne ut av den, det ser du på bildene av ho under!


Lexi Bianca


Lexi Bianca


Lexi Bianca


Theo


Theo


Pia Isadora

 

Kvalpane

15.sep.2010 @ 18:34 i Dyr 3 kommentarer

I morgon er kvalpane 1 veke gamle, og tenk! Då er det kun ei lita veke igjen til dei begynner og opne augene, og når dei er opna er det såå mykje og sjå.

Trur aldri eg kjem til å gløyme Kita frå kull 1 når ho først kom seg ut av kvalpekassen. For ho var nemleg den første av dei tre kvalpane som kom seg utav, og kven andre enn Kita måtte vel berre plage dei andre to stakkars små karane som stod igjen og ikkje kom seg utav? Jo, Kita. Ho sprang og herja fram og tilbake framfor kvalpekassen, mens Sjo Sjo og Lano ikkje kom seg utav. Det er faktisk litt slemt gjort.

Så eg gledar meg til desse tre her vil utforske den store verda. Og eg lurer fælt på kven som blir første mann utav kassa. 
Kven trur du det blir? Lexi, Pia eller Theo?
Kvalpane har no lagt på seg bra. Og i sta når eg var ferdig med å ta bilde av kvalpane kravlar "buldosaren" Lexi inn i Pia og prøvar å skubbe ho vekk. Skikkeleg frekk ho altså. Etterkvart kom Theo, og dei endte opp med å ligge på rad og rekke alle tre. Som perler på ei snor.

 

 

Lexi heiter forresten no Lexi Bianca. Vi veit enda ikkje kva meir Theo skal heite, men vi kjem nok på noko.Stikkord: valper navn uke

Som dei vokser

13.sep.2010 @ 19:30 i Dyr 0 kommentarer

Ja, kvalpane veks og legg godt på seg. Dei er no 4 og ein halv dag gamle, og dei har vokst betraktleg!

Nasa på kvalpane har i tillegg begynt og få svarte flekkar, wuhu! Dykk kan også sjå litt av det svarte på nasa til Theo på bilde under.

Hannen har forresten fått namnet Theo, og han hadde ein artig sovemåte i sta som eg heldigvis fikk tatt bilde av. Han låg nemleg på ryggen og dura i veg som dykk kan sjå på bilde under.

Og når Pia begynte og kravle seg bortover, tok eg ho opp i handa mi der ho sova. Ho hadde ein litt merkleg sovestilling der ho også, framlabben strekk ut slik Mira til tider kan sove.

Lexi låg no som ho pleier. Ho er jo bolla sjølv, så ho blir sikkert ein matglad liten hund!

Kvalpane veks

11.sep.2010 @ 13:32 i Dyr 1 kommentar
Kvalpane er no to dagar gamle, og dei veks bra. Spesielt tispe nr. 1, ho er over 300 gram allerede, og litt av ei blubbe! Tispe nr. 2 og hannen legg på seg omtrent like mykje, men dei veger jo ikkje like mykje då. 

Dina er som før: ho er ikkje av den agressive typen når vi får besøk. Besøket kan fint både klappe og holde kvalpane utan at Dina reagerar negativt på det. Og slik har ho vert sidan sitt første kull. Det einaste ho verkeleg hatar, er kattane. Om ho høyrer dei ute i yttergangen klikkar det for ho, men det er jo kun fordi ho vil beskytte kvalpane sine. Men når kvalpane er større, har opna augene og springe rundt sjølv går det som regel greit med kattane. Spesielt Mira då det er ho og Dina som går best i lag, i vert fall når Dina ikkje har kvalpar.

Men hann kvalpen er forresten ikkje heilt kvit. Vi merka det ei stund etter fødselen at han hadde nokre svake svake champagne flekkar på haudet. Dei er faktisk så svake at ein nesten ikkje ser dei utan riktig belysning.


Tispe nr. 1


Hannen


Tispe nr. 2: Pia Isadora


Tispe nr. 2: Pia Isadora


Alle tre små nurka

Søte, ikkje sant?

 Dina's fødsel

09.sep.2010 @ 08:20 i Dyr 2 kommentarer

Når klokka nærma seg 05:00 låg eg kun og halvsov. Så hørte eg mamma gå ut av soverommet sitt, og eg tenkte eigentleg ikkje så mykje over det før ho kom inn på rommet og seier det har komt ei lita jenta. 
Eg vart lys våken med ein gong, og var på beina før ein fikk sagt BØ. Eg gjekk i full fart inn i stua for å finne brillene før eg gjekk inn på rommet til mamma. 

Mamma hadde sove igjennom heile fødselen av kvalp nr. 1. Det einaste ho våkna av, var noko piping frå kvalpen. Dina som alltid har brølt ut ved dei andre fødslane, hadde ikkje lagd ein lyd no. Kan det vere fordi ho for ein gong skyld fødte i si eiga seng? Og liggande?

Når klokka nærma seg 06:00 kom kvalp nr. 2, også ei tispe. Og ca. 45 minutt etter den igjen, kom kvalp nr. 3, som også var den siste, og det var ein liten hann kvalp.


Kvalpane

Kvalp nr. 1: Ho den tyngste, og ho er kvit med mørkebrun pels på kvar side av haude, med ein "ål" på midten. Ellers er ho heilt kvit. Ho er også ein liten skrikarunge. Vart født i senga til Dina, utan ein lyd.

Kvalp nr. 2: Ho er den minste av dei alle. Ho er også heilt kvit. Vart født i gangen med eit lite snøft frå Dina.

Kvalp nr. 3: Han er den mellomste. Han er også heilt kvit. Vart født i senga til Dina, utan at ho lagde ein einaste lyd.


Kjønn

Mamma gjekk jo eigentleg rundt i halvsvime, men når kvalp nr. 2 kom, vart ho litt usikker på om det var ein tispe eller kva det var. Så då googla eg rundt på nettet heilt til eg fant ei forklaring med små og dårlege bilder frå Skien Hundeskole. Men med den forklaringa, og etter at kvalp nr. 3 kom, var det heilt klart at dei to første var tisper. 


Tispe nr. 1


Tispe nr. 1


Tispe nr. 2


Tispe nr. 1 og 2


Kvalp 3 - hannen


Kvalp nr. 3 - hannen


Hann 3, tispe 1, tispe 2

 Det var den helga

05.sep.2010 @ 17:31 i Dyr 1 kommentar
Rett etter skulen på fredag tok eg bussen heim, pakka og heiv meg i bilen før eg kjørte ut på hytta. Når eg kom tok, hadde mamma satt maten i ovnen, og etter at vi hadde ete, reiste eg, mamma og nabojenta ned til hestane. Vi skulle då prøve og ri Odin utan at Tor var med, men han braut seg ut av innheininga ein gong, så då måtte eigaren lage ein ekstra streng høgre oppe, og då kom han seg ikkje ut lenger.

Men Odin var heilt idiot. Det einaste som stod i tankane hans, var å komme seg bort til Tor. Men eg fikk han opp i gallopp oppover bakken der eg pleier og ri, men det var umulig å få han lenger. Så då rei eg ned igjen til mamma og nabojenta, og det var plent umulig å få han til og stoppe også! Så då rei vi bort på eine bøen der eg og mamma gjekk og leita etter hodelaget hans forge gang eg var der. Og då hadde han tenkt å gå rundt, og sidan han ikkje ville stoppe hoppa eg av han, og då rakna boksa mi som sjølvsagt hang fast i ein spiker/skrue ting som festar eit eller anna til barbakgjorden. Joda, eit digert hol ein viss plass forran. Så då hjalp mamma nabojenta som verka litt skeptisk opp på Odin mens eg gjekk og leia han rundt på bøen. Men eg merka det veldig godt at han mest av alt ville sette av gårde opp til Tor, så bicepsen min på høgre arm fikk kjenne det godt. Men når eg skulle leie han tilbake igjen, havna vi plutseleg ved ein haug med brennesle, og ikkje søren om eg hadde tenkt å gå der. Så idet eg skulle snu han og finne ein anna veg, trakka han på foten min. Fy flate kor vondt det var! Tenk å bli trakka på av ein overvektig fjordings vallakk på fleire hunde kilo?! Og kun i jogggesko! 

Sidan eg ville prøve og longere (longsjere?) han, så leidde eg han bort på tunet igjen så nabojenta kunne hoppe av, så tok eg av hodelaget og stigbøylane, heiv på han grima og festa longeringslina før eg leidde han bort på eine bøen nedafor innheininga der dei går. Fikk han til å gå rundt med mot høgre, men venstre? Det var pin umulig! Sleit jo med å få han til og gå mot høgre også, men fikk det jo til til slutt på underleg vis.Eigaren lurte jo også på om eg ikkje kunne klippe mana til Odin når eg hadde tid, så planen var jo at eg skulle gjere det i dag. Men når vi kom ned, var jo Odin sjølvsagt ute på tur ein eller anna plass. Så enten blir det klipping neste gang eg er der ute, eller så blir han klipt av nokon andre. For eg skal nok ikkje utover på 1 månad eller noko sidan Dina ventar kvalpar på fredag.
Men men... Odin tar nok ikkje skade av henge man. Den henger jo meir enn den står no også då!

Kva har du gjort i helga?
Melonguri

17.aug.2010 @ 18:57 i Dyr 1 kommentar

Dina er ein liten vegeterianer, og melon er ein av favorittane hennar. Og sidan mamma hadde kjøpt vannmelon i går, vart Dina heilt gal når ho fikk litt. Så fant ut at eg skulle lage ein liten film etter gammalt. Så her kjem nokre bilder eg har lagt ut før, og ein liten film der Dina eter vannmelon.


Likar hunden din vannmelon eller andre grønnsaker? 

 

 

 

Er det smart?

15.aug.2010 @ 21:58 i Dyr 2 kommentarer

Kom på at bestefar har bursdag på Tirsdag, så då skal eg og mamma sikkert utover til dei. Så då kan eg i tillegg ta med hodelaget heim igjen, men kanskje eg skal prøve og ri på Vangen etter gammalt? Om eg finner grima hans, og om mamma hjelper meg kan eg i vert fall prøve. Eg er liksom eigentleg ikkje så veldig glad i Vangen, for han er av den typen som både biter og sparkar utan å nøle. Men det var jo ein periode eg klarte og håndtere han sånn noko lunde, stellte og sala han heilt aleine! 


Men han er gammal og gretten, men eg får no sjå på Tirsdag då, om vi faktisk reiser utover eller ikkje. 


Vangen klar for ridetur med barbakgjorden for nokre år sidan.

 

 

Nedtur

15.aug.2010 @ 19:15 i Dyr 1 kommentar

Eg reiste på hytta eigenteg kun for å ri og prøve Odin i sprang. Men kva gløymde eg? Jo, at eigaren hadde mista hodelaget hans, og utan det kjem eg med ikkje så langt. Og ikkje spør meg korleis han klarte å miste det, men dagen han mista det hadde mamma sett Odin gå laus med hodelaget på men utan taumane. Men vi fant ikkje ein gong taumane der saltøyet pleier å ligge. Så eg og mamma gjekk igjennom skogen der vi tenkte hestane kunne ha gått og då eventuelt mista hodelaget om han kan ha klart og få det av seg, men vi fant det då ikkje... 


Eg fikk då beskjed av mamma om at eg heller burde ta med mine eigne ting, eller kjøpe nytt. Men dei tinga er det då kun eg som skal bruke, altså at eg tar det med når eg skal ri, og når eg er ferdig, så tar eg det med heim igjen. Men i staden for og kjøpe eit heilt nytt hodelag, kan eg heller ta hodelaget vi (mamma) kjøpte til Vangen, for det er nesten ikkje brukt og eg trur det skulle passe. 


Men eg fikk tatt nokre bilder mens gjekk forbi hestane då.
Dei vart veldig nyskjerrige når dei såg graset på andre sida av vegen bevega seg: Enya!
Enya gjekk og luska i graset på andre sida av vegen, og plutseleg vart graset så høgt at ho forsvant heilt.

Så om eg skal på hytta neste helg, får eg ta turen innom besteforeldra mine for å hente hodelaget til Vangen. Får berre håpe det passar, ellers må eg bestille eit heilt nytt! Burde vel eigentleg ta med barbakgjorden også, for Odin er rett og slett feit. Og når gjorden på salen er litt for kort, er det faktisk ein smule vanskeleg og festen den på Odin som er ein svær bolle!


Kva har du gjort i helga?

 

 

Fotoshoot av Dina

12.aug.2010 @ 22:33 i Dyr 5 kommentarer

I eit innlegg tidlegare i dag skreiv eg at eg skulle ta meg ein tur med Dina sidan det var så fint vær, og ikkje lenge etter at det innlegget vart publisert heiv eg på meg sko, fant fram godbitveska, kamera, bæsjeposar og bådet. Dina var jo veldig klar for å komme seg ut, men det er ho alltid, så det kjem aldri som eit sjokk, hehe! 


Når eg kom bort i parken merka eg at parken meir eller mindre var inngjerda. Har ingen aning om kvifor, men det passa ypperleg då eg kunne sleppe Dina laus litt. Trente på innkalling frå vi kom inn og bort til eine steinbordet på andre sida av kortsida. Det gjekk veldig bra, og Dina tok seg ikkje nokre turar på eiga hand slik ho av og til kan finne på. Eller mens eg hadde satt ho i sitt og bli, og gått eit stykke i frå hørte eg plutseleg at ho kom springandes bak meg. Men ide eg snudde meg var ho borte ved eit tre lenger borte og snuste på noko, men etter 2 sekund der kom ho tilbake igjen til meg i full fart! Etter den lille treningsøkta vår, la eg veska med alle tinga på steinbordet, fant fram godbitane og kameraet før eg knipsa laus. 
Til slutt fant Dina ut at ho skulle opp på steinbordet, og når ho hadde komt seg opp åt ho opp godbitane eg hadde tatt ut av godbitveska. For ein snik ho er!


Kva bilde likte du best?


Her eter ho opp godbitane som var lagt ut!

 

 

Dina er her enda

12.aug.2010 @ 13:00 i Dyr 0 kommentarer

Eg har vist ikkje blogga så mykje om Dina i det siste, eller det vil vel sei ingen verdens ting! Det kjem nok av det at eg har vert 5 veker utan ho her heime, eller eg har jo vert med ho når eg hadde fri då. Men ta det med ro, ho er her enda! Dina har tilbrakt det meste av sommaren på hytta saman med mamma sidan eg jobba ein del i sommar. Dina er jo veldig glad i og vere på hytta då ho kan springe laus ein god del. Einaste plassen ho kan finne på og stikke av, er ned til naboen sidan han også har hund. Men det går som regel bra sidan mamma og naboen tydelegvis er gode venner!


Nett no ligger Dina under sofaen og slappar av/sover som vanleg, men trur vi skal ta oss ein liten spasertur snart sidan været bestemte seg for og bli fint i dag også.


Kor deilig er det vel ikkje med blå himmel, nokre få kvite skyer og 20 varmegrader ute?


Blir aldri lei av dette bildet av Dina!

Ventar også på at timeplanen for året 2010/2011 skal bli lagt ut på SkoleArena. Har hørt det er nokre frå andre skular som har fått sett timeplanen dei skal ha, men den eg skal ha er enda ikkje lagt ut. Frustrerandes!


Har du sett timeplanen din for året 2010/2011, og er du fornøgd med den?

 

 

Sprangriding

11.aug.2010 @ 23:49 i Dyr 0 kommentarer

I helga har eg valget mellom og reise på hytta på Fredag og vere der til Søndag, eller stikke ut på fest på Fredag og reise på hytta på Lørdag og vere der til Søndag. Trur eg kjem til og sjå an været, for eg er svært lysten på og reise på hytta og prøve sprangriding på Odin. 


Eg kan alt med riktig sits i sprang og slikt noko, men sitsen er nok litt rusten er mange år utan riding, og då spesiellt sprangriding. Men no når eg kjenner Odin betre vil eg utfordre både han og meg, difor vil eg prøve han i litt sprangriding. Og om han finner ut han skal vere meir samarbeidsvillig i staden for sta, trur eg det blir mykje gøyare med sprangridinga eg skal prøve meg på. Hadde jo vert mykje gøyare med ei skikkeleg grusbane, men eg får heller bruke grusvegen der eg pleier og galloppere, eller så får eg prøve og trakke ned ein god del av graset på den marka eg såg meg ut forge gang som ei "mini bane". 


Men eg har jo også nokre kjegler som står på hytta, dei er nokre små, og eg har brukt dei mest til agilitytrening med Dina (slalåm og hopp), men dei kan eg vel også bruke når eg skal prøve meg på litt sprangriding med Odin? Kan vel kanskje bruke dei som støtte i staden for bøtte, men det kjem an på kva eg brukar som hinder.
Men blir det dumt om eg setter opp ei rekke med kjegler og prøver å hoppe over dei? Prøvar nok først med vanleg krysshinder i vert fall.


Likar du sprangriding? 

Det ho gjer i begynnelsen av filmen med og ri over plankane som ligg på bakken, det er slik eg skal begynne med Odin.

 

 

Handlelista til Odin og Tor?

11.aug.2010 @ 21:39 i Dyr 1 kommentar

Sidan handlevogn/lista eg lagde på hööks.no på mystisk vis forsvant i går, fant eg ut at eg skulle lage ei ny ei i dag. Men tenkte eg skulle prøve å vere litt smart og dermed skrive ned alt her, slik at eg har alt til ein anna gang. Lista blir noko lang då det er 22 forskjellige ting!

 • 2 stk. Grime + flyweil (flugeting)         
 • 2 stk. Grimeskaft på 2 meter              
 • 1 stk. Windsor lærsåpe                      
 • 1 stk. Lærsåpe Ekol 225g                  
 • 1 stk. Piggbørste                              
 • 1 stk. Hovskrape                             
 • 1 stk. Rotbørste                              
 • 1 stk. Låsbar pussekasse           
 • 1 stk. Gummiskrape                    
 • 1 stk. Kardarsk                               
 • 1 stk. Mankam                                
 • 1 stk. Gjordforlenger                 
 • 1 stk. Allround/sprang Easy GP  
 • 1 stk. Komplett hodelag                 
 • 1 stk. Hodelagshenger          
 • 1 stk. Salhenger luksus    
 • 2 stk. Benrefleks med knepping  
 • 1 stk. Startsett for longering  
 • 1 stk. Høvrepute    

I dag kom alt på 1991 kroner, anar ikkje heilt kva forskjellen frå i går og i dag er då er hadde 2 mindre ting i går. Merkleg... Det er i vert fall ting han burde ha til dei hestane sine! Han hadde no vist klart å rote vekk hodelaget til Odin, wuhu! Eller, mamma hadde sett Odin gå laus med hodelaget på, og dagen etterpå var det vekke, så eg trur han har klart og få det av på eigahand i løpe av natta om ikkje eigaren kom og tok det av han seinare på kvelden/natta då...


Trur eg har blitt litt for glad i den fjordingen. Om eigaren ein eller anna gang skulle finne ut at han ville selge han, er eg ganske så sikker på at eg hadde sagt ja på flekken. Men eg hadde ikkje hatt råd til å ha han på nokon som helst stall, så han hadde nok endt opp på gården til besteforeldra mine, men å kjøre 30 minutt kvar dag er vel ikkje så galt om ein vil ha ein hest og kun betale for hovstell og slikt noko? 
Nei, no begynner eg og innbille meg korleis ting kan vere om det og det skjer. Hadde hesten vert til salg hadde eg aldri fått lov til å kjøpe den av verken mamma eller pappa, uansett kor billig han hadde vert og uansett kor billig/gratis det enn hadde vert å ha han oppstalla hos besteforeldra mine. 


Kunne du ønske du hadde din eigen hest?


Kven likar vel ikkje eit slikt stort, flott og snillt men sta dyr? 

 

 

Dårleg start på dagen

11.aug.2010 @ 14:06 i Dyr 1 kommentar

Føler eg har fått ein nokrså dårleg start på dagen i dag. Mira og Rebella skulle til dyrlegen for vaksinering i dag, og sidan mamma reiste til reperasjon med dataen først, fant eg ut at mens eg venta på ho, så skulle eg sette kattane i bur. Rebella er jo då den som blir heilt gal berre ho ser eit bur, så sjølv om eg hadde eit godt tak i nakkeskinnet på ho, vrei ho seg ut av krepet, satte klørne i skuldra på meg og drog seg opp og over ryggen min. Vondt? JA! 


Rebella sprang inn igjen i stua og la seg ned igjen i sofaen, så då var det påan igjen. Tok eit enda betre grep i nakkeskinnet på ho og førte ho med bakbeina inn i buret. Ikkje akkurat så enkelt som det høyrest ut som faktisk! Mira er jo enkel, å få inn i bur, det er berre eit lite dytt i baken og så går ho inn sjølv, meir eller mindre i vert fall.


Vel framme hos dyrlegen, vart dei vaksinerte. Det gjekk heilt greit, men så skulle Rebella inn igjen i buret... Fikk meg eit kraftig kloremerke på halsen då ja, så folk trur sikkert eg blir mishandla eller driv med sjølvskading når dei ser meg, haha!


Rebella's humør når ho ser buret.

Når eg og mamma hadde komt heim igjen frå dyrlegen fikk eg melding frå Veronika der ho skreiv at ho ikkje skulle gå på Mo allikavel, men heller begynne på Hafstad sidan ho kom inn der og i tillegg til at det er nærmare. Nedtur for meg? Hell yeah!
Sendte difor melding til Sofie og lurte på om ho ville sitte på med meg opp til skulen på mandag sidan ho heldigvis også skal begynne i samme klasse som meg. Men ho har ikkje svart enda, standard ho å vere treg til å svare på meldingar.


Nei, no føler eg ikkje for å ta meg ein fest i helga. Planen var vel å stikke ut med Veronika, men no føler eg liksom ikkje for det lenger. Er ikkje sur på ho eller noko, glad på hennar vegne, for no kom ho jo inn på førstevalget. Synest det var litt kjipt, men eg overlever nok skuleåret fordé...


Korleis har din dag vert til no?

 

 

Nyhetsglede!

10.aug.2010 @ 22:53 i Dyr 0 kommentarer

I sta sa mamma at hovane til Odin var tatt. Utruleg spør du meg, hadde nesten rekna med eigaren kom til å vere mykje tregare med å få det gjort, men heldigvis ikkje! Og det betyr *trommevirvel* at eg skal prøve meg på litt sprang med Odin!
Kall meg gal, men eg har ingen aning om han har hoppa før, men det burde vel ikkje hindre meg i å prøve?


Og for dykk hysteriske personar som no tenkter "Hallo?! Du kan ikkje sette opp eit hinder utan å vite om hesten har hoppa før!" ta det med ro. Eg skal sjølvsagt begynne frå grunnen av, som vil sei at eg legger nokre plankar etter kvarandre på bakken med mellomrom, og får han deretter til å skritte og trave over, eventuelt gallopp om eg får han til. Om det går greit setter eg sikkert opp to bøtter eller noko og lagar eit krysshinder så det ikkje skal bli så høgt, så prøvar eg først trav. Trur det burde gå bra, men har veldig lyst og gjer det på gras. Har sett meg ut ein plass eg vil bruke som ei slags "bane", men graset er så høgt der... of course!


Men eg får sjå... Veit ikkje ein gong om eg finner plankar eg kan bruke, for det kan ikkje vere spikar eller skruar i dei, men eigaren burde vel ha nokre han kan låne meg sidan han eiger ein sånn fabrikk tralala ting med plankar + to bøtter! Har forresten sett ut ting han burde kjøpe til hestane, og for å sjå kor mykje alt kom til og koste la eg det i handlelista på hooks.no, og det vart 20 forskjellige ting og kom på ca. 2025 kroner. Ikkje så alt for galt spør du meg!

 

 

Noor er levert

01.jul.2010 @ 18:32 i Dyr 1 kommentar

No har vi vert oppe og levert Noor tilbake igjen til eigaren sin som har komt heim att. Noor vart i vert fall veldig glad såg det ut til. Men det er i grunn litt deilig å vere kvitt ho no, heh! Så då har vi altså hatt ho til saman i cirka 11 måndar, og det er ei stund det.


 

Vellykka treningsøkt

22.jun.2010 @ 20:20 i Dyr 1 kommentar

Har nett komt heim igjen med Dina, og det var som eg tenkte; treninga kom til å gå mykje betre på grus. Så vi trente først veldig mykje kontakt trening, eller som andre vil kalle det: fri ved fot. Så tok eg nokre kast med tennisball kaste greia, og med den kasta eg ballen over på andre sida av fotball bana som er der, og Dina ga full kass og satte etter ballen. Etter eit par slike kast tok eg litt innkalling og meir kontakttrening. Fikk ho også inn på plass og i bli før eg gjekk i frå og gjekk rundt ho nokre gangar. Tillit er også viktig, så då trenar eg av og til på å gå over ho. Og det går heilt fint, ho ligger berre å ser på meg. Elles tok vi enda fleire kast med tennisballen, og Dina gjekk stort sett laus heile tida.


No ligger ho her med haude på fanget mitt og slappar av. Blir jo sliten etter all den springinga!

Men no trur eg dusjen står for tur. Og etter dusjen får eg vel gå over Dina med børstane.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Tennisball kasting med Dina

20.jun.2010 @ 13:28 i Dyr 0 kommentarer
Var oppe på barneskulen igjen og kasta tennisball med Dina nett i sta. Men gadd ikkje ha med kameraet opp i dag. Men i dag fikk vi med oss til følgesvenn, altså eine katten min Mira. Ho satt nemleg og såg på mens eg kasta tennisballen og når Dina sprang og henta den og tok den med tilbake igjen til meg.

Men du kan tru Dina vart litt sliten av all springinga i sta. For mens vi var der oppe og eg hadde tenkt og trene litt andre ting óg, så berre la ho seg ned og ville ha ein liten pause i staden for. Og etter den lille pausen kasta eg nokre få ballar til før vi gjekk heim igjen.

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Midtun Zoo i Åsane

18.jun.2010 @ 19:34 i Dyr 4 kommentarer

For ei god stund sidan hørte eg om ein ny dyrebutikk som hadde opna i Åsane i Bergen, og den var stooooor. Søkte litt rundt på nettet og einaste eg fant var Midtun Zoo som er på 2000 kvadratmeter. Og sidan den er så stor reknar eg nesten med dei har ein god del bra ting sånn at eg kanskje får svidd av litt peng der på Mandag. Har gleda meg sjukt til å gå innom dørene på den dyrebutikken. 

 Q: Har du vert innom Midtun Zoo i Åsane før? Hadde dei mykje bra der?

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Treningsbilder av Dina

17.jun.2010 @ 19:08 i Dyr 1 kommentar

Legger ut nokre av bildene eg tok når eg var i parken og trente med Dina. Bildene er også i filmen, men der får ein vel ikkje allværa tid til å studere dei. Om det er nokon som studerar bilder då...

 Det vart ein god del innkallingsbilder, men eg er veldig glad i å ta slike bilder. Dina lagar så mange morosame uttrykk når ho kjem springandes i fullt firsprang.

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ny treningsfilm av Dina

17.jun.2010 @ 14:17 i Dyr 0 kommentarer

Tok med meg Dina til parken ein tur i sta, og der vart det filming og knipsing av bilder. Så eg satte sammen alt til ein film med 3 forskjellige filmklipp og bilder. Synest Dina var utruleg flink i dag. Som regel pleier ho å stoppe opp og gå å snuse på alt mogleg når vi trenar på graset, men det gjorde ho ikkje i dag.

I tillegg var det mykje forstyrrelsar rundt oss. Tivoliet stod der, men det var ikkje i bruk heldigvis. Og rett ved sidan av "stien" vi trente på var det bygging på gang (som ein ser på det første klippet i filmen), i eine enden av parken var det mange ungar som sprang rundt og herja, vi kunne både sjå og høyre dei, men Dina brydde seg ikkje noko særleg med dei. Så var det jo også enkelte folk som gjennom parken + ein traktor som kom kjørande.

Alt gjekk i grunn strålande. Men trur eg må få med meg ein person som kan filme for meg neste gang, eller gå til innkjøp av eit kamerastativ!

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Treningsfilm av Dina

15.jun.2010 @ 21:56 i Dyr 2 kommentarer

Har også trent litt for morro med Dina i dag. Og eg kan sei det ikkje er så enkelt å trene Dina samtidig som eg skulle filme. Men det vart no til noko rart noko uansett. 

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Film: Agilitytrening

15.jun.2010 @ 20:55 i Dyr 2 kommentarer
Var oppe på Agility bana i sta og trente litt med Dina. Trente då kun med lengdehopp hindera som er satte eit stykke i frå kvarandre sidan skuret med resten av dei "små" hindera er låst. Gidder liksom ikkje sette saman møne, vippe og alt det der når eg kun skal vere der oppe ei lita stund, i tillegg til at eg var der oppe aleine med mamma.

Men eg fikk mamma til å filme litt, så då satte eg filmane sammen og tata! Veldig dårlig då, men shit au.

 

 

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Søte små kattungar

14.jun.2010 @ 21:12 i Dyr 2 kommentarer

No har eg og mamma nett komt heim igjen etter å ha vert på besøk hos ei venninne av mamma som har 3 søte små kattungar. Tok ein god del bilder av dei som dykk kanskje ser!

 


Mamma'n til kattungane

 


Alle tre kattungane

Hunden deira Mira ser på kattungane

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Forelska... eller berre kvalpesjuk?

13.jun.2010 @ 16:58 i Dyr 1 kommentar
Som eg gjer stadig vekk, så går eg inn på finn.no og ser på hundar. Eigentleg berre for å sjå, men så kom eg sjølvsagt over DEN annonsa. Border Collie kvalpar knappe 30 minutt herifrå. Det var jo berre... flott.

Eg som er så forelska i Border Collie rasen. I tillegg trur eg også det er ein hund som får meg meir ut, fordi eg veit at det er ein hund som MÅ aktiverast på både den eine og den andre måten for at den skal bli tilfredsstilt og fornøgd.

Søkte også opp namnet på han som selger dei, og kom inn på "Sogn og Fjordane Gjetarhund" gruppe på Facebook. Då begynner eg også sjølvsagt og tenke på kor gøy det hadde vert og prøvd seg på gjeting. Berre sånn for morro. I tillegg kunne eg ha drive aktivt med Agility. Men det skal eg jo også prøve å få i gang med Dina, for ho verkeleg elskar Agility.

Huff og huff. Eg skulla aldri ha gått inn på finn.no i dag. For om eg nokon sinne skal skaffe meg ein Border Collie må eg ha flytta for meg sjølv, helst ha ein stor hage og gode turmoglegheitar og sist, men ikkje minst: fast jobb!

Men eg er nok ikkje berre forelska, eg er nok også kvalpesjuk. Så får berre håpe alt går etter planen, for då blir det forhåpentlegvis kvalpar i hus rundt hausten/jula.

 


Dina og Enya

 

 

bloglovin   <-- Følg meg på Bloglovin'

Ut på tur i sola

09.jun.2010 @ 20:09 i Dyr 0 kommentarer

Har nesten nett komt inn igjen etter ein liten gåtur ute i sola med Dina. No er det 22 grader i skyggen, og vel 30 grader i sola, så Dina gjekk og pesa ved sidan av meg. Varmt for lisje Dina i dag ja, men det var ikkje lange turen. Gjekk berre rundt sentrum. Men når vi kom inn igjen var det rett i vannskåla, og det var vel nesten det samme med meg. Berre at eg ikkje brukar noko vannskål. Det hadde vel tatt seg ut, haha!


No har forøvrig Dina inntatt plassen sin under sofaen, mens Noor derimot har funne utkiksposten oppå rygglenet på sofaen. Det har ho full kontroll... Eller nesten i vert fall. Å vere blind

01.jun.2010 @ 22:55 i Dyr 1 kommentar

Og trene mens ein meir eller mindre er blind er nok vanskeleg. Og Dina har nok merka det. Stakars lita får all pelsen ned i augene, noko som gjer at ho ikkje ser så veldig godt. Så når eg lagar meg baguett, der eg brukar agurk, kjem alltid Dina springande. Agurk er jo Dina's favoritt. Så når eg då tar 1-2-3, slepper biten ned slik at ho skal ta agurk biten i lufta, så er det ofte pelsen heng ned i auga hennar, og når agurkbiten då har nådd golvet, DÅ reagerar Dina. Ho opnar munnen og prøvar å fangen agurkbiten som då ligg på golvet.


Det same gjeld når eg trenar på andre ting. Rundt for eksempel. Når eg gir teiknet til at ho skal gå rundt seg sjølv, er det ikkje allid ho ser det skikkeleg, og setter seg ned for å vinke i staden, haha! 


Så nett i sta når eg skulle trene litt med Dina igjen, satte eg heller pelsen hennar opp i ein hestehale. Og gjett om det gjekk unna då! Ho er jo reine ræseren altså. Og rygginga, haha! Eg har no verdens skjønnaste og artigste hund. 

 


Dina med eit tyggebein

 


Innkallingstrening med Dina

 

 


Link til blogg: http://minsinn.blogg.no

 

BB: frå utstillinga i Naustdal

25.apr.2010 @ 21:27 i Dyr 0 kommentarer
Bildene er langt i frå bra sidan vi gløymde igjen speilreflekskameraet heime i dag, då eg også tok mest bilder i dag. Så her vart mobilen godt brukt ja!

Fikk heller ikkje tatt nokre bilder av Dina då eg var aleine med ho og ikkje ville la kameraet ligge igjen når eg var i ringen. Og når Dina var ferdig i ringen satte eg ho rett i bilen for at ho skulle få fred til vi reiste heim igjen.

 

KRITIKKEN TIL DINA:

Velkroppet med bra hode, uttrykk, pigment, bitt. Velvinklet. Rør seg bra, men pelsen er ikke korrekt. Den har for mye brun farge på ryggen.

Kvalitet: 3

 
Las også forge kritikkskjemaet til Dina der ho også fikk 3 på kvaliteten, og der stod det til slutt at ho var ein "helt gjennom trivelig familiehund". Huff, må nesten le litt.Tibetansk Spaniel


Eurasier


Japansk Spisshund


Nokre av utstillarane


Grandanoa


Klargjering for gruppefinalen


Chihuahua


Cocker Spaniel


Gruppefinale
Publikum


Trafikk fram og tilbake


Amerikansk Cocker Spaniel med rød bandasjering på begge øyra
Gruppefinale


Golden Retriever kvalpar

For ein dag...!

25.apr.2010 @ 18:05 i Dyr 0 kommentarer

Akkurat, for ein dag! Vi var jo ferdig med å stille å alt slikt noko, men vi skulle allikavel hjelpe til på utstillinga. Mamma var skrivar i dag også sidan dei helst ville ha dei samme skrivarane 2 dagar på rad slik at dommaren slapp å bli kjend med enda ein ny person og slikt noko. Så eg gjekk eigetleg og knipsa litt bilder her og der med mobilen, for sjølvsagt klarte vi og gløyme igjen speilreflekskamerat heime i dag!

Men når eg gjekk meg lei av berre stå og sjå på, gjekk eg inn i kiosken og satte meg. Og der kom plutseleg utstillingsleiaren og lurte på om eg kunne skrive for lydighets ringen då skrivaren deira ikkje hadde dukka opp, så då fant dei fullt av klede eg skulla ha på utapå mi eiga jakke og ei jakke eg kunne ha på beina. Men rett før vi satte oss i bilen for å kjøre ned dit lydigheten var, ga dei beskjed om at dei allerede hadde begynt å lære opp ei anna ein som kunne vere skrivar. Så då lurte ho som var reinhaldsansvarleg på om eg ville vaske litt då. Og det var heilt i orden for meg, for eg hadde jo ingen verdens ting å finne på uansett. Så eg gjekk att og fram, opp og ned mellom hundar og menneskjer og vaska opp både pels, blodflekkar, piss og søppel. Og eg begynte vel rundt 10:00, kanskje litt før, og vi var ferdig med all vaskinga rundt 16:30 trur eg, noko i den dur i vert fall. Kan tru eg følte at beina mine hadde krympa 10 cm då ja, for dei var temmeleg gåene! Og ho som var reinhaldsansvarleg var visst så fornøgd med meg, at ho har "bestillt" meg til neste år.

Vi var heller ikkje heime igjen før 17:30, og gud hjelpe meg så godt det var å sette seg ned i sofaen! Einaste som var litt surt, var at det som slo imot meg når eg opna inngangsdøra, var oppkast. Så no har mamma vaska golvet, haha!

Men på utstillinga i dag, såg eg ein Kooikerhund. Og det viste seg å vere ei dame som mamma kjenner! Den rasen er så nydeleg! Og den Kooiker tispa skal vist kanskje bli brukt i avl, men den skulle gentestast og litt slikt først sidan Kooiker rasen har ein tendens til ikkje å ha koagulering i blodet, noko som gjer tispene spesiellt utsatt for å blø i hjel under løpetid. Men kven veit, om kanskje eg kjøper meg ein slik ein, ein gong. Og då kanskje om den får kvalpar, sidan det held til i "distriktet"?

 Bildene frå utstillinga kjem så snart eg har fått dei inn på dataen.

3. plass på utstillinga

24.apr.2010 @ 15:02 i Dyr 6 kommentarer
No har vi endeleg komt heim igjen frå utstillinga i Naustdal, gud så slitsomt der er å stå der og å høyre all bjeffinga!

Men når vi kom til Naustdal 08:00 satt eg i grunn berre der heilt til eg fikk i oppdrag å gå ned på Coop'en for å kjøpe 6 kg jordbærsylte. Det tar jo berre 2 minutt å gå ned til Coop'en, men sidan eg var litt stressa blir eg veldig rastlaus og gjekk dermed 08:45, og måtte stå utafor og vente til dei skulle opne klokka 09:00.

På skjemaet over alle hundane som skulle stille i samme ring som oss, stod Dina som nest siste hund og klokka 10:00. Men hallo, vi venta no i 3 tima ekstra, så vi kom oss ikkje inn i ringen før klokka nærma seg 13:00. Mykje venting. Men Dina tok alt bråket med glans. Eller ho synest nok det vart litt vel mykje i og med at vi hadde den verste bråkmakaren ved sidan av oss, men Dina låg no berre å slappa av inni buret sitt.

Men det var ei dame som holdt på å klikke på den hunden som gneldra og peip ved sidan av oss, at til slutt når eigaren til hunden ikkje var til stede, kom ho og drylte til buret med ein stålkam og lurte på korleis i all verden eg klarte å sitte der med den hunden ved sidan av meg. Men eg klare det heilt fint, det er jo berre å "lukke" øyra for øydar ein ikkje likar. Men hadde utstillinga gått over ein dag, og ikkje to, hadde det garantert vert mykje meir bråkete.

Når det endeleg var vår tur i ringen, var det første eg fikk beskjed om, at Dina såg ut som ein Havanais blanding på grunn av den mørke brunfargen ho har bak. Men brunfargen har også blitt kraftigare etter at ho fikk kvalpar, for pelsen blir jo forandra då. Og eg følte dommaren rett og slett lurte på kvifor i all verden vi meldte Dina på utstilling når ho hadde så mange feil. For det var ikkje berre fargen, det var også pelsen i seg sjølv. Den skulle vert enda kraftigare og meir fluffy.

Men men, så det blir vel ikkje noko meir utstilling på Dina frå no av kan eg tenke meg. Men vi skal heller ta vare på ein av kvalpane frå neste kull (om ho får ei tispe i vert fall), og så får vi heller håpe den er mest kvit.

 Bilder frå utstillinga kjem i morgon.

Og då begynner stresset

23.apr.2010 @ 22:56 i Dyr 0 kommentarer

No kjenner eg at stresset begynner å hope seg opp. Kjenner liksom at eg skal stille Dina i morgon, hjelpes! Har jo vert i Naustdal for å rigge til til utstillinga i morgon og på Søndag, og då lærekjørte eg ut til Naustdal. Og sjølvsag begynnte det å sludde, noko som resulterte i at kvar gong ein stor bil eller trailer kjørte forbi meg, vart frontruta dekt av sludd, og eg såg ikkje den drit! Så då var det berre å sitte klar å få vindusviskarane til å gå når det skjedde. 


Men ikkje nok med det, men det første som møtte oss når vi kom til barne- og ungdomsskulen i Naustdal der utstillinga skal vere, var at kjøleskapet dei pleier å bruke var låst. HAHA! Så då må dei vist kjøre all drikka att og fram frå eit anna kjøleskap og ut i kiosken og tilbake igjen. Fysj og fy. Men eg gjorde eigentleg ikkje så mykje, hang opp nokre plakatar og klistra "førde brukshund klubb" klistermerke på ein haug med skåler ein får/må kjøpe om hunden kjem på ei bra plassering. Og vi fant i vert fall ei knust skål.


Etter det slappa vi for det meste av. Eller ho eine som sitter i styret for klubben stressa skikkeleg, for var ikkje sikkert dei fikk dommerane til Førde. Dei kunne tatt Taxi frå Bergen, men så var dei plutseleg på flyet som skulle gå allikavel, men spørsmålet var jo då om det landa i Førde eller Florø. Og om det ikkje landa her eller der, reiste det heilt til OSLO! Men det var vist litt finare vær i Florø enn her etter som eg forsto, så dei kom seg forhåpentleg vis ned der. Men det ser vi vel i morgon. 


Dina skal i vert fall stille som nest siste hund, klokka 10:00. Eller den blir nok meir enn 10:00, men shit au! Ho er no i vert fall ferdig dusja og børsta for i dag, så får eg gå over ho ein siste gang i morgon når vi kjem til Naustdal. Trur vi skal vere der til klokka er 08:00, blir ikkje mykje helg på meg nei! Stress veke, det er det vi kallar denne veka her!

 

Kjem sikkert til å ta ein haug med bilder av utstillinga, så dei kjem ut her i løpe av Lørdag og/eller Søndag! 


1 veke igjen!

16.apr.2010 @ 22:19 i Dyr 0 kommentarer

No er det kun 1 veke igjen til det er utstilling. Eller i morgon er det 1 veke igjen. På Fredagen må eg vel sikkert vere med for å rigge til. Då blir det henting av bord og stolar, sette opp ringane, lage til agility bane, og masse slikt noko. Men eg gruar meg berre til Lørdagen eg! For eg har jo kun stillt Dina ein gong før, for det har vert mamma som elles har pleid å gjere det. Og forge gang gjekk det rett i dass, 3. plass trur eg vi fikk, men så var det ikkje spesialdommaren for selskapshundar vi gjekk for, for han skulle vi skrife for og difor fikk ikkje Dina stille i den ringen. Godt planlagt av dei som driv klubben? Nei!


Så får håpe dei ikkje gjer samme "tabbe" i år også, då blir eg sur uansett kva premie vi får! Men eg må uansett gjere absolutt alt når det gjeld stillinga av Dina i år, sidan enten eg eller mamma MÅTTE skrive både Lørdag og Søndag. Og sidan eg allerede hadde planlagt at eg skulle stille Dina, vart det meg. Så eg må då stelle pelsen hennar, gå i ringen, og om vi kjem vidare må eg også gå i den store ringen. Er det rart eg kjem til å krepere av nervøsitet eller? Kjem jo til å sitte og sjå på klokka kvart minutt på Lørdag før vi skal i ringen. Vi er forresten dei einaste med Coton som skal stille også, gosh!


Men om Dina får Cert, må eg gi beskjed til dommaren at ho då har fått alle Certa for og bli Champion? 

 


Dina på utstilling i Bergen

Kunne sendt deg til Afrika!

14.apr.2010 @ 17:36 i Dyr 2 kommentarer
Sidan mamma har lagt sen inn på hotell til i morgon, og eg då er aleine med hundane fant eg ut at eg skulle ta meg ein liten tur med dei gjennom parken. Men like før vi var i parken, var det ei dame som gjekk med noko som såg ut som ein svart hund på størrelse med ein Border Collie. Noor begynnte jo som vanleg å gneldre som ein gal i tillegg til at ho drog noko sinnsjukt i båndet, men ikkje nok med det, drar Noor Dina med seg inn i alt sammen.

Så den svarte hunden begynnte og dra, og dama som gjekk tur med den klarte ikkje å holde den igjen slik at ho mista båndet til slutt. Og den kom springandes rett mot oss. Det einaste som raste igjennom haude mitt var i grunn at hunden kom til å angripe, og når den var komt bort til oss og såg på Dina var det ho eg vart redd for. "Tenk om hunden angriper Dina, då er alt Noor sin feil!" Høres nok sikkert ganske så slemt ut, men sånn var det berre.

Dama gjekk i vert fall i full fart etter hunden sin og merka nok at eg trakk meg litt unna, så då ga ho beskjed om at hunden ikkje kom til og gjere noko, så det roa meg i grunn litt. Når ho fikk tak i båndet på hunden sin, gjekk eg vidare.

Så då fikk trente eg litt innkalling på Dina, men elles gjekk eg i grunn berre gjennom parken med Dina og Noor som fikk gå så langt båndet rakk.

Men du svarte salamander som eg har lyst til og sende Noor til Afrika! Ho drar i båndet, og kan ingen triks (ikkje sitt ein gong), ho klikkar totalt når ho ser andre hundar og/eller enkelte menneskjer, ho er redd for så og sei alt i frå skoskei til blyantar, ho kan ikkje å leieke, ho stikker av om ho går laus, og masse meir! Eg er så grusomt lei av å ha ho her no, mon tru kven som gledar til Juni når eigarane hennar forhåpentlegvis kjem heim att.

 


Noor

Ikkje Dina, men Noor

13.apr.2010 @ 18:33 i Dyr 1 kommentar
Sidan mamma stakk av med Dina for å gå ein tur med ei venninne som har ein hund på omtrent samme størrelse i sta, satt eg igjen med Noor som hadde kjempe lyst til og vere med, og eg som hadde lyst ut for og gå meg ein liten spasertur.

Så då fyllte eg opp godbitposen med godbitar og bæsjeposar før eg hekta den i boksa, så fant eg fram target sticken og båndet. Så gjekk eg altså på tur med Noor. Eller tur og tur fru Blom, eg gjekk bort i parken for og teste om Noor var like ivrig etter target sticken ute som inne.

Når vi var komt til parken var det ein anna hund der også, ein Schäfer med eigaren sin. Det endte som vanleg i at det klikka litt for Noor, og det var bjeffing og gneldring frå ho på høgt nivå. Men når vi var komt oss eit lite stykke vekk frå Schäferen og eigaren hans, fant eg fram target sticken, og gjett om det funka! Det var hopp og sprett, og fin gåing for og røre kula med snuten for å få ein godbit. Og kvar gong eg delte opp godbitar hoppa ho enda høgare, haha!

Men etter ei lita stund kom plutseleg Schäferen bort til oss. Og eg som stod der aleine med Noor som det klikka for... igjen! Og når eg ikkje såg snurten av eigaren til Schäferen vart eg litt nervøs. Eg har ingen verdens ting i mot Schäfera, ser eigentleg på dei som ein ganske så snill rase, i vert fall dei Schäferane eg har møtt. Men når eg står der med ein liten hissig Chihuahua kan ein vel nesten aldri vite kva som kan skje! Så eg prøvde og dra med meg Noor for og gå litt unna, men til ingen nytte. Men plutseleg dukka eigaren opp på nesten andre sida av parken, og då gjekk hunden. Vart ein smule irritert då ja, alt som gjekk så fint med Noor, heilt til Schäferen plutseleg dukka opp forran oss!

Men etter mykje gneldring frå Noor mens Schäferen var på veg bort til eigaren sin igjen, fikk eg så vidt til target treninga igjen. Frykteleg irriterande! Men eg fikk til kontakttreninga meir. Så eg trente litt kontakttrening med Noor heilt til vi var borte ved brua. Då stoppa eg opp treninga og vi gjekk heim igjen. Trur Noor vart litt sliten, eller mentalt sliten blir vel meir rett, men ho har i vert fall gått for og slappe av no.

 


Noor gjer seg klar til og hoppe opp til Target Sticken


Og der hoppa ho


Noor er heller ikkje noko særleg fotogen


Noor


Noor på steinbordet i parken

Så mange valg

07.apr.2010 @ 22:32 i Dyr 1 kommentar
Når det gjeld valg av rasar, har ein forferdeleg mange valg. Eg har allerede begynnt og tenke på kva rase eg vil eller skal skaffe meg når eg flyttar for meg sjølv... Som sjølvsagt kjem til og bli nokre år til enda. Er jo litt tidleg og tenke på rasar og slikt no, men kan det i det heile bli for tidleg?

Men etter at eg møtte Enya og vart kjend med ho, har eg blitt litt svak for Border Colliar. Men eg bør vel eigentleg legge vekk akkurat den tanken, for eg har ikkje det som trengst for og kunne tilfredsstille ein Border Collie. Eller om eg verkeleg legg sjela mi inn i det, kunne eg alltids begynnt aktivt med agility, gått lange turar og trent litt lydighet for hjaretrim.

Men om eg ein dag hadde fått spørsmålet om å ta over Enya, hadde eg garantert sagt ja. Enya er ikkje som Border Colliar flest, for ho er så roleg i tillegg til at ho ikkje har gjetar innstinktet. Eller om ho har det, viser ho det i vert fall ikkje. I tillegg kan ho vere litt treg og få start på, som f.eks. når eg trente agility med ho og Dina på hytta kan Enya vere litt treng. Men når vi får i gang leike humøret, får ho opp farten litt.Enya

Men om Dina får ein tispekvalp i det neste kullet, som forhåpentlegvis blir i haust ein gong om alt går etter planen, og vi då tar vare på tispekvalpen, kan det jo hende eg tar den med meg i flyttelasset. Om eg får lov av mamma... haha! Eller eg kunne jo tatt med meg Dina, men det hadde eg nok aldri fått lov til.

Sukk. Så mange rasar og så mange valg. Liten, mellom, stor eller gigantisk. Eg personleg vil ha ein liten eller mellomstor hund, kanskje helst ein mellomstor. Ein hund som kan ligge i sofaen og i senga og kose seg. Dagen eg får min heilt eigen hund som kun eg har ansvar for, kjem den til og bli litt bortkjemt. Opp i senga og opp i sofaen og tralala. Eller kanskje ikkje sånn skikkeleg bortskjemt, det blir jo ikkje "overdose" med mat og godbitar.

Det finst så alt for mange fine og perfekte hundar i verden, men ein kan ikkje få alt ein ønskjer og ser. Økonomien har også noko og sei.


Noah Frances og Lu-Lu Aurora

Hadde eg berre vunne nokre millionar i lotto, skulle eg ha kjøpt meg eit fint lite hus med stor hage som eg kunne ha gjera inn bak huset. Ein passeleg stor bil som det måtte vere plass til eit hundebut i. Og alt måtte ha vert like utafor sentrum, utan alt for mange naboar. I tillegg ville eg ha hatt 2 hundar då.

Eg ville også ha hatt eller prøvd og lage meg ein sti i skogen som burde ha vert bak hagen igjen. Men alt er berre ein draum, og når kjem draumar i opplylling?

 


NB: spørsmålsrunden blir avslutta Søndag 11. April.

 

Video: Dina på rulleskøytetur

05.apr.2010 @ 16:26 i Dyr 1 kommentar

Filminga er ikkje så bra, for det å holde styr på kameraten (mobilen), Dina, rulleskøytene og kvar eg eigentleg går henne, kan til tider bli litt mykje når ein er aleine. 


Først gjekk vi rundt om på ein stor parkeringsplass eit par meter frå der eg bur, men trur Dina synest det vart litt kjedelig. Så då gjekk eg att og fram på ein anna parkeringsplass. Men her kjem 2 små videosnuttar av det.

 

 

Rulleskøytegåing

05.apr.2010 @ 13:34 i Dyr 1 kommentar

I dag er det perfekte været for og finne fram rulleskøytene for å prøve og gå på rulleskøyter med Dina. Det blir første gangen eg i det heile prøvar og gå på rulleskøyter med ein hund så og sei i armane, så vi får ta det roleg og prøve å unngå dei verste plassane det ligg strødd med sand og grus etter i vinter. 

Tenkte også at eg skulle filme det, så kanskje eg legg ut filmen her... Om det ikkje blir for mykje skrik og skrål, haha! Så no ventar eg berre på at mamma skal komme heim igjen frå hytta med hundane slik at eg kan ta meg ein tur ut på rulleskøytene. 

 

 • Siri 19, Førde
  Velkommen til min blogg. Her skriver eg litt om min kvardag og dyra mine, samt at eg legger ut bilder av ting og tang.  Leser bloggen NO _______________________________________________________________________________ Bloggens e-post: Skipps.blogg@hotmail.no Heimeside: http://www.123hjemmeside.no/kennel-sikvax
 • Innhold 2
 • Innhold 3

Widgets

Blogglisten
Norske blogger
bloglovin
bloglovin
bloglovin
free counters

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits