Forsiden Om meg Foto Dyr Bøker Scrapbooking Mitt fotoutstyr

Kategori: Blogg

Forandring fryder!

30.des.2011 @ 16:19 i Blogg 0 kommentarer

Tenkte det var på høg tid med litt "oppussing" her inne, så tok i bruk eit av nedrie.me sine herlege gratisdesign. Får sjå om eg skal fikse og rydde opp i litt meir her inne også. Om eg gidder. 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.123hjemmeside.no/kennel-sikvax
Sjekk ut min andre blogg: www.sikvax.wordpress.com

Ny heimeside!

02.sep.2011 @ 16:38 i Blogg 0 kommentarer

Sidan eg må betale for å kunne legge til fleire sider og slikt på heimesida eg hadde på webs.com, og eg i tillegg er litt skeptisk til å betale når eg ikkje veit om det er 100% sikkert, så fant eg ut at eg skulle prøve å lage meg ei ny heimeside ein eller anna annan stad. 123hjemmeside.no vart jo då valgt ut, og eg har no oppretta eit side der. Er 30 dagers gratis prøvetid, og deretter må ein betale, men det er ikkje store summen, så blir nok til at eg beheld den sida. Og om eg får kennelnamnet godkjent, så kjem eg til å kjøpe domene eller kva ein no enn skal kalle det, slik at eg slepp den 123hjemmeside i begynnelsen av web - adressa. 
123hjemmeside.no er jo eigentleg ei ganske så kjedeleg side sidan det ikkje finst så mange forskjellige temaer og slikt, men pytt pytt. Eg får gjere mitt beste med sida for og halde den ryddig og fin i det minste.

Nye sida: www.123hjemmesiden.no/coton
Gamle sida: www.coton-ull.webs.com 

Sjekk ut heimesida mi: www.123hjemmeside.no/coton

Ytrefilet med tilbehør

28.aug.2011 @ 20:29 i Blogg 2 kommentarer

Er stort sett aleine i helga, og når det kjem til mat er eg lite oppfinsom. Det går gjerne i baguettar, taco, kyllingfilet eller wok. Og det kan jo bli litt kjedeleg i lengde, og i det siste har eg hatt så sinnsjukt lyst på ytrefilet, så kjøpte ein liten kjøttklump med vakuumpakka ytrefilet frå Gilde på Coop Mega før helga. Og i går var det å tilbrede det heile, etter pappa's vis sjølvsagt. Har sett han steike det ein del gongar, så veit jo korleis det skal gjerast sånn sett. Trur det var første gangen eg lagde det i går faktisk, og gjett kva!? Det var så totalt perfekt! Biffen vart saftig og vart litt sånn smelte-på-tunga aktig. 
Når det kjem til posjonering av pomesfrites blant anna, så er eg svært dårleg på det området. Det er vel sikkert tydeleg på bildet. Så eg vart temmeleg sprengt når eg var ferdig. Var nesten så eg rulla ut døra når eg skulle lufte Pia. Neida, ikkje fullt så gale. Men det var såpass godt at eg endte opp med å lage det samme i dag. Så no blir det ei stund til eg skal ha det neste gang, det skal vere sikkert og vist!
Om nokon lurer, så har eg laga sausen sjølv. Safta frå biffen som er i steikepanna + fløyte og pepper er tingen.  

Likar du ytrefilet? 
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Musikk: Ring meg

27.aug.2011 @ 14:34 i Blogg 0 kommentarer

Har du musikk du kan anbefale?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Litt av eit kupp!

26.aug.2011 @ 19:16 i Blogg 1 kommentar

Har lenge ønskt meg ein ny mobil, men det er jo ganske så dyrt. Har i det siste sett med ut HTC ChaCha, men den var langt over mine priskriterar. I dag tok eg derimot turen innom NetCom igjen etter ei lengre tid utan å besøke sida, så då såg eg ut prisane på HTC mobilar, men fant ut at eg nesten måtte sjekke ut Sony Ericsson også sidan eg har vert svært fornøgd med dei mobilane tidlegare. Plutseleg havna eg over Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro i fargen rød til 1 kroner med mitt abonnement. Skal, skal ikkje, skal, skal ikkje...? Endte med at eg trykte på kjøp, fylte ut eit skjema eller to og kom til slutt på sida over kor mykje eg måtte betale. 

Total pris: 0,00,-  

Og ikkje betalar eg frakt heller. Snakkar vi flott eller!? Sånn eigentleg har eg vel ikkje bruk for ny mobil sidan den eg har funkar heilt greit, men det kan uheldigvis ha nokre eigne meiningar i ny og ne. Som blant anna å ikkje vekke meg om morgonane (JA, vekkerklokka er på!) og som å ikkje gi beskjed om når folk ringer, sender melding eller å gi beskjed for når eg bør gjere meg klar for jobb. Sidan eg ikkje brukar klokka på jobb, så brukar eg nesten ikkje klokke lenger, derfor må mobilen varsle meg. 
Har jo eigentleg svidd av litt vel mykje pengar denne månaden, men til mi store unskuldning, så brukar eg svært lite pengar elles. Denne månaden har det forøvrig gått i Bergens tur, shopping av ein god del nye klær, iPod, regndress + fleecedress og potesokkar til Pia.

Men no skal eg lene meg tilbake i sofaen og slappe av med ein film.   

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

iPod, iTunes... hjeeelp!

22.aug.2011 @ 21:45 i Blogg 0 kommentarer

Heiv meg rundt og kjøpte ein liten Apple iPod Nano i dag, men har litt problem med å få synkronisert iPoden med pc'n. Når eg har iTunes oppe går iPoden i ein "på" modus, og eg får stadig vekk opp at "En iPod ble funnet, men kunne ikke identifiseres. Koble fra og koble til igjen iPod-enheten, og prøv igjen" og eg har kobla til og få millionar av gangar, og eg får stadig vekk opp den samme kommentaren. Om eg derimot lukkar iTunes, så går iPoden i det eg vil kalle ein "normal" modus med tanke på at den er kobla til pc, og eg kan då blant anna opne mappa og sånt dill. La forøvrig nokre sangar inn på til iPoden for og sjå om det funka, men finner dei ikkje igjen når eg koblar frå og slår på.

Nokon som veit kva eg kan gjere for og få musikk innpå iPoden? Om det har noko å bety, så har eg ein Acer pc. 

Edit: alt eg trengte var ein nyare versjon av iTunes, så fant ut av det sjølv. 

 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Fiksert?

21.aug.2011 @ 01:57 i Blogg 0 kommentarer

I September er det Pia's første offisielle utstilling. Då skal ho gå i juniorklasse, to dagar på rad. Og til tross for at det er 5 veker til enda, kjenner eg nervane kan komme og gå når eg tenker på utstillinga. Men det er ikkje berre det, tanken på kva eg skal gå med er der også. Vil jo også ha nokre plagg som er meint for utstilling, rett og slett slik at eg skal sleppe å dra ut alle kleda eg har i klesskapet utover golvet. Når eg var i Bergen i forge veke kjøpte eg meg ei tynn, noko gjennomsiktig og svak rosa farga skjorte. Den er meint for utstilling, men sjølvsagt også til anna bruk. Den er litt vel lang med tanke på utstilling synest eg, såg litt rotete ut på ein måte når eg prøvde den på med ei bukse eg kjøpte på H&M her i Førde. Buksa er då ei svart, enkel og inntilsittande treningsbukse, men kan fint brukast til alt mogleg anna. 
Såg først på ei bukse på Ellos.no, den var inntilsittandes med litt sleng heilt nede. Enkelt og greit ei alt-mogleg-bukse. Etter mykje om og men, så har eg no bestilt den. Saman med ein sports-bh og ei kvit skjorte. Føler meg skikkeleg fiksert på det at ting skal vere heilt perfekt!

Dette er forresten noko som også får meg til å tenke enda meir på det at eg ønsker og melde meg på Grete Roede kurs. Vil bli kvitt magen min, bokstavleg talt! Men jobbar nesten kvar dag framover, så noko kurs blir det ikkje noko av. Mulig til neste år? Mon tru korleis eit Grete Roede kurs går føre seg.  
Men eg får nesten hoppe til køys no. Har vert vaken sidan 06:00, noko som tilsvarar rundt 19 timar snart. Derav 6 timar på jobb. 
 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Apple iPod Nano?

20.aug.2011 @ 16:04 i Blogg 1 kommentar

Er tydelegvis ikkje så moderne av meg, har nemleg ein mp3 creative Zen greier. Den er litt irriterande til tider, mulig fordi den har begynt og bli nokre år no. Men no lurer eg på om eg rett og slett skal hive meg rundt og kjøpe meg noko nytt, men så er eg gneten og vil ikkje punge ut med så mykje. Bør helst koste under 1000,- og dermed fant eg ein mini Apple iPod Nano greier, av den typen med skjerm. Skjerm er viktig, må jo kunne sjå kva eg høyrer på, og blir litt enklare å finne fram til enkelte sangar. Det var den billegaste eg fant med skjerm, og til ein OK pris, nemleg 995,- 
Apple iPod Touch vart for dyr synest eg, og i tillegg er den vel ganske så stor også.

Så, er det nokon som har Apple iPod Nano'en som er avbilda under? Korleis er den? Eller har du ein anna type iPod å anbefale?

 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Ny mobil?

03.aug.2011 @ 00:50 i Blogg 5 kommentarer

Sitter som vanleg og siklar etter ein ny mobil, og no har eg forelska meg i HTC ChaCha. Grunnen er vel fordi eg har ein smule lyst på ein HTC, og i tillegg er det touch skjerm og eit fullt Qwerty tastatur, er litt lei av touch skrive tastatur av ein eller anna grunn, pluss at eg vil prøve noko nytt. Har vert innom elkjøp eit par gongar for og sjå om dei har fått den opp på "mobiltavla" deira slik at eg kan sjå den live og teste ut korleis den er å skrive med og litt sånn, men dei har vist ikkje oppdatert den der tavla på ei stund verkar det som. Til min store skuffelse. Vil også sjå kor stor den eigentleg er, og ikkje mins skjermen! For på bilder ser skjermen svært liten ut, og eg er jo bortskjemt med ein stor skjerm på min gamle LG. Desverre er HTC ChaCha fortsatt alt for dyr, så må nok vente ei stund før den blir bestilt i vert fall.

Var ei stund er såg på Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, og den er jo litt fancy den også. Men baah, eg veit ikkje! Av ein eller annan grunn har eg slutta å like den etter at eg fekk auga opp for ChaCha'en. Haha, Siri, det er ein mobil, ein MOBIL!

Om du veit om ein mobil med fullt qwerty tastatur, og som ikkje kostar flesk, så spytt ut! Kva mobil har du forresten?


Kjelde.

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Syklistar i vegen - er det greit?

01.aug.2011 @ 15:51 i Blogg 3 kommentarer

Eg er ein av mange billistar som irriterar meg grenselaust når eg kjem over ein syklist som syklar meir eller mindre midt i vegen i "mitt" kjørefelt. Og det er ekstra irriterande når det er eit fortau anten ein halv meter til høgre for syklisten, eller på motsatt side av vegen. Kvifor kan ikkje syklisten bruke fortauet? Det er OK når det er ein proff syklist som syklar raskt av gårde, men når eg kjem over ein heilt vanleg syklist som syklar i det eg vil kalle for eit avslappande og roleg tempo utan hastverk, då er det ikkje lenger OK. 
Kjørte nett oppover mot elkjøp ein tur, og kom over ein av dei sakte syklande syklistane. Tok livet med ro og gav blanke i alle bilane som kom bak. Og dette var rundt 15:00, og då har rush tida starta. Er det smart å lage ei evig lang kø der nesten ingen bilar kjem seg forbi fordi det stadig vekk kjører bilar i motsatt kjørefelt? Og her var det også eit fortau på motsatt side av vegen.

Eg for min del held meg på fortauet når eg er ute og syklar. Så sant det er fortau der såklart, men kjem det bilar bak syklar eg heller ut og slepp forbi bilane om det er ei evig lang rekke bak. Og er det eit lite grusfelt like ved sidan av asfaltvegen, då brukar eg heller den til å sykle på så eg ikkje er den som skapar hissige billistar.

Er du ein av dei som syklar i sneglefart på bilvegen? Kva synest du eigentleg om syklistar på bilvegen? 


 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Chris Medina - What Are Words

26.jul.2011 @ 14:18 i Blogg 0 kommentarer

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Sender varme tankar til dykk alle

24.jul.2011 @ 03:05 i Blogg 1 kommentar

Kan vel for det første sei at eg aldri har sett så mykje på nyhetene, og aldri oppdatert dei store avisene så mange gangar på ein dag før. Eg kom nett inn døra etter ein rask luftetur og photoshoot med frøkna, og hørte kva som hadde skjedd i Oslo på tv. Var ikkje mange minuttane etter at alt hadde skjedd i vert fall, og sidan den tid føler eg at eg har vert klistra til tv'n. Når eg ser og leser føles det nesten uverkeleg. Er eg ute ein tur, utan tv og nett, føler eg alt berre må ha vert ein vond draum, men når eg er inne igjen blir draumen verkeleggjort.  Kunne det verkeleg skje i trygge Noreg? Men ja, sjølvsagt kunne det skje her. Det kan jo skje over alt.
Etterkvart som eg leser artiklane på nrk.no, tv2.no, vg, dagbladet, and you name it føler eg sjokket stiger eit lite hakk for kvar gong. Når eg las litt av kva han hadde skreve i manuskriptet sitt i sta, så ser vi alle at han må ha vert splitter pine gal.

Ikkje kan eg forestille meg korleis det var på øya på tidspunktet, men det må ha vert ein sant helvette. Det må ha? Det var garantert det! Etter det eg har fått med meg starta han med det heile av planlegging og alt i 2002 (?). Så i 9 lange og breie år må han då ha jobba med saken. Korleis klarar ein og halde alt skjult såpass lenge? 

Men alt eg har og sei, er at eg kondolerar så mykje til alle som mista nokon i bombinga i Oslo eller i skytedramaet på Utøya. Eg sender mine tankar til dykk alle. 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

Nokre nyheter...

25.jun.2011 @ 23:01 i Blogg 2 kommentarer

Long time no see! Har vist ikkje vert innom her på ei vekes tid no ser eg ja, og det er litt som har skjedd faktisk. Forge helg var vi på hytta der lisjefrøken Pia fekk springe rundt og herje med det gjekk frå fredag til søndag, laus alle dagane. Ikkje stakk ho av, og ikkje prøvde ho seg på det heller, ho kom stort sett som eit olja lyn når eg ropte på ho. 
På mandag begynte eg derimot og jobbe for "fullt". Skal jobbe i fire veker før eg har fire veker med ferie. Har tre arbeidsveker igjen, men det går vel fort reknar eg med!

Men ja, over til det som har skjedd kanskje? På heimesida til folkehøgskulen eg skule gå på stod det, etter slik eg forstod det, at lørdagsundervisinga var frivillig, men så spurte eg læraren vi skulle ha og fekk tilbakemelding på det at lørdagsundervisingane var obligatoriske, og i tillegg måtte vi sette av tid til og vere på skulen på kveldstid også. Så det gjekk heile planen min om og kunne jobbe og drive med hund i vasken. Og sidan eg faktisk treng ein jobb for og kunne ha både bil og hund, så sa eg rett og slett opp plassen på skulen. Så var det ei på jobben som skulle slutte til høsten, så kven veit, kanskje eg kan jobbe meir enn kun ein eller to dagar i veka frå hausten av? Om eg ikkje får jobbe meir, får eg søke på enda ein jobb, men då heller ein vaskejobb eller noko i den duren. 

Men akkurat no er eg fortsatt sliten og gåen i beina og ryggen etter ei veke med jobbing, så alt eg kan sei til slutt no, er at eg smakte sushi for første gong i sta! Har også ein del bilder på lager som skal bli publisert om ikkje så alt for lenge, men om du ikkje vil vente på bildene, kan du også finne dei på fotosida mi HER.

Har du smakt sushi før? 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Serie: Life unexpected

17.jun.2011 @ 01:16 i Blogg 0 kommentarer

For eit par dagar sidan såg eg litt av reklametraileren til serien Life Unexpected som dei viste på TV. Og no har eg sett nokre episodar, og kva skjer? Jo, eg er heilt oppslukt av serien! Dramaserie for jenter seier no eg.

Serien handlar om den femten (snart seksten) år gamle jenta Lux som har tilbrakt heile livet sitt med og gå i frå forstefamilie til fosterfamilie. Ho bestemmer seg om å bli ein "fri" mindreårig person så ho slepp fleire fosterfamiliar. Men for å bli "fri" treng ho signaturen til dei biologiske foreldra sine, og då møter ho den biologiske faren sin Nate "Baze" Bazile, som eig sin eigen bar. Lux får også vite at mora hennar er Cate Cassidy, ei stjerne i den lokale radionen som ho har hørt på heile tida. 
Lux får underskrifta og møter i retten for høringa, der dei biologiske foreldra også har klart og snike seg inn og forstyrrar litt under høringa til Lux. Dommeren bestemmer då for at dei biologiske foreldra skal få midlertidig forvaring for Lux. 

Har du sett denne serien? Verkar den spennande?

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: red riding hood

15.jun.2011 @ 12:14 i Blogg 1 kommentar

Eksamen er over og skulebøkene levert, så no gjenstår 2 korte skuledagar før det er helg, 4 veker jobbing og så er det ferie for min del. Men fekk eg endeleg sett filmen eg har venta på i ein lang evighet, nemleg Red Riding Hood, også kjent som Rødhette og Varulven på norsk. Eg likte filmen svært godt, men slutten var skikkeleg teit og ødela ein del følte eg. 

Terningkast:

FilmWeb: "I "Rødhette og varulven" (Red Riding Hood) spiller stjerneskuddet Amanda Seyfried den vakre Valerie, en ung kvinne som slites mellom to menn. Hun er forelsket i den grublende outsideren Peter, men foreldrene har bestemt at Valerie skal gifte seg med den rike Henry. 

Valerie og Peter vil ikke miste hverandre, og planlegger å rømme sammen. Men en dag får de høre at Valeries eldre søster har blitt drept av en varulv, som sniker omkring i den mørke skogen som omgir landsbyen der de bor."

Har du sett filmen, eller vurderar du og sjå den? 

 

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lei, lei, lei, lei, lei, lei, LEI!

13.jun.2011 @ 19:08 i Blogg 0 kommentarer

Eg er no inne i min femte og siste dag med lesing til biologieksamen som eg skal ha i morgon. For dei som ikkje har skjønt det, så er det munnleg eksamen. I fem dagar har eg isolert meg frå omverden, og har kun har stakkars lille Pia som selskap. For ho har det vert skikkeleg kjedeleg, og ho har fleire gangar lagt seg over boka. Når eg gjekk meg ein liten tur med ho i dag vart ho heilt i hundre, såpass ivrig at ho nesten kræsja med ytterdøra på veg ut. Aldri skjedd før. 

Men på mine fem lesedagar har eg no komt meg gjennom ni kapittel. Eg har skreve stikkord til ni kapittel på fem dagar! Eg har tre igjen, men hjernen har låst seg toalt. Berre eg ser på boka får eg lyst til og bryte saman. Eg har så lyst til og kaste boka inn i ovnen og tenne på, men sidan det er 26 grader her inne kjem eg til å koke over, så det er neppe lurt. 
I tillegg føler eg meg som eit nervevrag når eg tenker på morgondagen. Får eg bruk for noko av det eg har jobba med? Kva om eg får ei oppgåve frå kapittela eg enda ikkje har komt meg gjennom? Kva om eg ikkje rekker å gjere meg ferdig med oppgåva på dei 45 minutta eg har til å forberede meg i morgon? Kva om, kva om, kva om?!

Etter i morgon skal eg ALDRI opne den jævla biologiboka igjen!

 

Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

The twilight saga: breaking dawn - trailer del 1

06.jun.2011 @ 16:31 i Blogg 4 kommentarer

Som mange kanskje veit, så er filmen av "Breaking Dawn" delt i to, og no har dei endeleg komt ut med traileren for første del av filmen! Filmen kjem uheldigvis ikkje på kino før 18. november, og eg trur eg dør i rein spenning. Etter at eg såg traileren i sta... ja, eg klarar ikkje vente til den kjem på kino!

Kva synest du om Twilight? Gledar du deg til Breaking Dawn kjem ut på kino?

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

For ein dag!

01.jun.2011 @ 15:24 i Blogg 2 kommentarer

Dagen i dag har vert grusom. Greit at vi starta seinare på dagen slik at eg kunne sove ein time lenger enn vanleg, men det som skjedde på vegen frå bilen og bort på skulebygget holdt verkeleg på og dra ut innvollane mine! Eg skulle nemleg forflytte lommebok og nøklar over i veska som hang over skuldra mi, men idet eg gjer det sklir både veska pg pc - veska rett i asfalten, sjølvsagt med pc - veska først. Når eg hørte dunken frå pc'n tenkte eg at heile greia sikkert var ødelagt, så etter at eg hadde komt meg inn i klasserommet måtte eg sjå over dataen. Det første eg merka var at tastaturet var svært støvete, men det har sine naturlege grunnar; støv nedi tastaturet. Merka etterpå at dekselet som er "over" tastaturet nærmast skjermen hadde løsna, det samme med dekselet rundt skjermen, men det var heldigvis berre å trykke på plass igjen. Så då pusta eg letta ut, ingen fleire skadar, og pc'n funka fint. Puuuh!

I dei to siste timane skulle vi ha naturfagsprøve på fronter. Etter at eg hadde svart på nesten alle spørsmåla skulle eg lagre før eg hadde tenkt og sjå over heile greia, men eg tenkte heilt feil! Eg tenkte nemleg at det var eit vanleg dokument, og forflytta musa opp der lagre - knappen til vanleg ville vert om det hadde vert eit word dokument. Men no var eg jo på internett (fronter) og trykte sjølvsagt på oppdater. Kva skjer? Jo, ALLE svara mine vart sletta! Der og då fekk eg så lyst til og kakke haude i pulten og knuse alt mogleg. For korleis skal det gå an til og vere så dum?! Men då var det berre å gjere alt om igjen, men denne gangen hundre gangar dårlegare med superkorte svar. Så då rabla eg berre ned korte svar, pakka saman og reiste heim. Rettare sagt var eg innom vinmonopolet først. 

Korleis har dagen din vert i dag?


Eit urgammalt bilde av meg frå 08/09. Saknar håret og eg kunne gjerne tenke meg og krympe ned til den størrelsen igjen. Hjelp meeeg!

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: Revenge of the bridesmaids

01.jun.2011 @ 08:22 i Blogg 1 kommentar

Har du nokon gong opplevd at gode venner stjel din kjæreste og sjelevenn? I så fall anbefalar eg deg og sjå denne super geniale filmen! 
Når eg først såg traileren hadde eg så absolutt ingen store forhåpningar og trudde den kom til og bli noko kjedeleg, men så satte starta eg filmen og du store alpakkka så feil eg tok. Eg satt vel og lo nesten gjennom heile filmen sidan den var såpass artig.

Filmfront.no: "Da Abigail og Parker kommer tilbake til hjembyen New York på besøk, oppdager de at bestevennen Rachel er brudepike i bryllupet til barndomsvennene Caitlyn og Tony. Tony var Rachels kjæreste før Caitlyn blandet seg inn. Abigail og Parker bestemmer seg også for å blande seg inn. De manipulerer Caitlyn og blir brudepiker, slik at de sammen med Rachel kan sabotere bryllupet."

Karakter: 5+

 

Har du sett filmen før? I så fall, kva synest du om den?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: Easy A

30.mai.2011 @ 22:10 i Blogg 1 kommentar

Easy A er ein ganske så jentete, sladder, drama og kjærleiks film. Men eg likte den fordiom. Du veit slike skular der rykter spreiar seg fortare enn du får sagt "BØ!"? Vel, her har vi eit typisk eksempel på det.

FilmWeb: "Etter at en liten hvit løgn om å miste jomfrudommen kommer ut, opplever den veloppdragne high school jenta (Emma Stone) at livet blir som Hester Prynnes liv i "The Scarlet Letter", en historie hun akkurat nå leser på skolen, helt til hun bestemmer seg for å bruke ryktet til å heve sin sosiale og finansielle status"

Terningkast: 4 - 5

 

Har du sett, eller kjem du til og sjå filmen? Om du har sett den, kva synest du om den?

 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: beastly

26.mai.2011 @ 14:09 i Blogg 0 kommentarer

Har du nokon gong følt at alt er basert på utsjånaden? Skiller du deg ut blir du usynleg og/eller mobba. Går du ikkje med dyre merkeklede blir du mobba og stempla som fattig. Skiller du deg ut på eit eller anna vis er du rar.

Vel, her om dagen såg eg på filmen "Beastly" som handlar om den arrogante tenårings - guten Kyle Kingson som ydmyker ei jente i klassen som er stempla som heksa. Ho sender ein forbannelse over han, slik at utsjånaden hans blir like grusomt som sinnet hans. For og forbryte denne forbannelsen må Kyle finne nokon som elskar han for den han har blitt i løpet av eit år!

Terningkast: 5+

Har du sett filmen? Kva synest du om den?

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Treng hjelp med heimeside!

22.mai.2011 @ 15:10 i Blogg 1 kommentar

Eg har jo ei heimeside på webs.com, og i går starta eg med og pusse litt på den. Men eg har eit problem med bildene eg skal legge ut på blant anna framsida. Bildene får ei mil utanfor boksen eg skriv i, og bildet blir ikkje forminska etter at eg har lagra heller. Har fått høyre av ei anna som har heimeside der at ho berre trykker ein gong på bildet, og dermed får ho opp slik at ho kan "dra" bildet i riktig størrelse. Når eg prøver dette går det derimot ikkje. 

Så no er eg svært frustrert over kor teit den sida overhode kan vere, så kan nokon være så snill og hjelpe meg med problemet?

Oppdatert innlegg: fant ut at det var nettlesaren si skuld. Prøde nemleg Internet Explorer og då funka det fint. Jeeei! 

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Heimeside

17.mai.2011 @ 22:05 i Blogg 4 kommentarer

Har ikkje blitt mykje blogging dei siste dagane, og ikkje har eg hatt bilder eg kan publisere heller. Så då har det berre stått tomt her. Men tenkte eg kunne oppdatere litt med og sei at eg faktisk har ei heimeside for dei som enda ikkje veit det (sjølv om det står under kvart einaste innlegg her på bloggen). Grunnen til at eg har heimeside er jo fordi vi driv eit lite oppdrett av rasen Coton de Tulear, og då er det enklare og blir litt "kjend" med hundane våra, dei kan lese om rasen, sjå bilder, utstillingsresultat og enkelt komme i kontakt med oss om det er noko nokon lurer på. Eg prøvar også og komme med litt oppdateringar i ny og ne, samt nye bilder.
Besøk heimesida mi då vel! 

WWW. COTON-ULL.WEBS.COM

 


Sjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Header til Martine

02.mai.2011 @ 23:03 i Blogg 1 kommentar

Sidan Martine skreiv eit innlegg der ho lurte på om nokon ville lage ny header til ho, heiv eg meg på og sa ja. No har eg fått laga den, så då gjenstår det kun og sjå kva ho synest om den. Headeren vart vel så som så, men fant ikkje heilt ut av kva meir eg kunne gjere, og eg er heller ingen proff i photoshop.  


Trykk på bildet for full størrelse i tinypic.  


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Flaut!

29.apr.2011 @ 12:07 i Blogg 0 kommentarer

I går var det helsedag på skulen, så dei frå Vassenden kom ned på Mo der vi vart delt inn i grupper. Først var det natursti, foredrag om sexpress og til slutt zumba før der vat mat. Etter mat vart vi igjen delt opp i mindre grupper. Eg hoppar over på gruppar til Inger Lise sidan eg var sikker på at dei aller fleste frå klassen hadde reist (ferdig 11:15). Det første vi gjekk på var skyting. Faktisk svært artig sjølv om eg bomma alle gangane. Eller eg traff snusboksen ein av gutane hadde satt opp då, haha!
Resten av aktivitetane var dønn kjedelege. Eller eg og Inger Lise fant oss ein kano på den posten. Så vi dreiv å padla rundt på Mo vatnet. Det var også gøy då.

Men etter skulen kjørte vi heimom Inger Lise ein tur før neste stopp var vinmonopolet. Eg fant til slutt ut kva eg skulle ha, men idet eg skulle til og taste koden for og betale fikk eg totalt blackout. Eg hugsa ikkje koden. Eg prøvde to gangar, og då gav eg meg. Så det endte med at vi tok turen innom banken der eg fikk forklart korleis eg kunne få tak i koden + at eg fikk tatt ut pengar. Så bar det av stad mot Dolly for og plukke opp pizzaen vi hadde bestilt og til slutt bort igjen på vinmonopolet. Det var faktisk ganske så flaut, for det har aldri skjedd før at eg har klart å gløyme koden...

Så bar det heim igjen der vi fikk i oss litt pizza, og så starta drikkinga. Skulle på russedåp litt seinare på kvelden. Det var gøy, men samtidig svært dødt. Rundt 12 i natt var eg, Sofie og Krisine dei einaste som satt inne + vaktene og bartenderen då. Resten av folka satt ute trur eg. Men det var ikkje så mange akkurat.
Russenamnet mitt er forresten Skipps. 

Er du russ i år?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Film: Buried

26.apr.2011 @ 15:19 i Blogg 1 kommentar

I sta satte eg på filmen "Buried", tenkte den kom til og bli svær spennande, men det viste seg at eg tok grundig feil! 
Mi forklaring på filmen er at Paul ligger i ei kiste under bakken med ein telefon som blir brukt mykje. Vi får ikkje vite korleis han havna der anna enn at han og dei andre lastebilsjåførane hadde blitt angrepe, og det er det han som forteller. Og alt av handlinga går for seg i kista under bakken.  

Frå meg får den dermed terningkast 2. 

FilmWeb: "Paul Conroy er ikke klar for å dø. Men når han kommer til bevisstheten begravd 6 fot under baken uten å vite hvem  som har plassert han der eller hvorfor, blir livet til lastebilsjåføren og familiemannen med ett en helvetes kamp for å overleve. Han har kun en mobiltelefon og en lighter, og kontakten med utsiden og muligheten til å finne ut hvor han befinner seg er begrenset. Det er dårlig dekning, mobilbatteriet er i ferd med å gå tomt og mangel på oksygentilførsel blir hans verste fiende i et tett, intenst kappløp med tiden. En kamp mot panikk, fortvilelse og forvirring, Paul har kun 90 minutter på å bli reddet før hans verste mareritt blir virkelighet."

Har du sett filmen? I så fall; kva synest du om den?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Stiv og støl

22.apr.2011 @ 21:15 i Blogg 0 kommentarer

Overskrifta kan vel tolkast noko feil *kremt kremt* men eg føler altså svært stiv bak på låra i dag. Har vert slik sidan i dag tidleg. Kan ikkje heilt sjå for meg at det er frå noko eg gjorde i går til tross for ein timers spasertur med Pia + fotografering, støvsuging, vasking av golv, vasking av klær og børsting, bading, føning og børsting igjen av den firbeinte lille turbosaken min. Ja, så dusja eg sjølv også. 
Kan vel kanskje komme av at eg satt på huk ei stund mens eg bada Pia. Ikkje den enklaste sak i verda å bade ein slik liten turbosak! 

I dag har uansett eg, Inger Lise og Tore vert ute på hytta til pappa. Fikk knipsa eit og anna bilde der også. Var forresten stor sol, blå himmel og over 20 plussgrader ved hytta i dag. Heeerleg!
Og i morgon blir det tidleg opp. Gjett om eg gledar meg til det! Eller ikkje... Jaggu godt eg har ein ekstra fridag i påska. 


Inger Lise. 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Rusten engelsk

18.apr.2011 @ 22:38 i Blogg 0 kommentarer

No har det snart gått eit heilt år der eg ikkje har hatt engelsk på skulen. Engelsk var faktisk yndlingsfaget mitt i fjor, og eg følte eg kunne ein del. Følte eg lærte meir og meir. Men no? Engelsken er så rusten og udugeleg at eg knapt kan sei kor mykje klokka er! Og enda verre skrive det. 
Ekspederte ein engelsk kunde i dag nemleg, og då merka eg at engelsken min var blitt så udugeleg dårleg! Følte eg hadde vanskar med og forklare ting. Baaah! Eg vil ha engelsken min tilbake!
Får vel snart legge meg. Hadde tenkt og sette på ein film, men det vart aldri noko av. Augelokka er uansett på veg ned. 

Likar du engelsk?


Eg har ein genfeil: smilehol på eine sida. Tøft!

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Festklær til lørdag

31.mar.2011 @ 13:44 i Blogg 4 kommentarer

På lørdag skal eg vist ut og vere med på opninga av SouthSide, så då blir det sjølvsagt drikking og slikt "tullball". Men eg har liksom aldri hatt så mykje festklær, så i går tok eg og Inger Lise tusen til Førde Sentrum og tråla dei fleste kles- og skobutikkar. 
Det første eg endte opp med var sko. Inger Lise vart forsåvidt forelska i to par og det vart også til at ho kjøpte begge to. Var ein smule vansklegare og finne klær synest eg, men ein av dei siste butikkane vi var innom var Only (trur eg det var), og det fant eg ein silkebluse eg likte.

Så lørdagens outfit bli sjåandes slikt ut (skal også ha ein kvit, litt lang singlett under blusen): 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kva irriterar deg i trafikken?

29.mar.2011 @ 07:14 i Blogg 0 kommentarer

Etter at eg fikk lappen og bil har eg merka at det er fleirfoldige mange ting som er med på og irritere meg i trafikken. Det kan vere alt i frå sykklistar som MÅ sykle midt i vegen enda det er eit breidt og stort fortau utan snø på vinteren 2 meter bortafor, til vegar fulle av hol og tele. 
Kan jo også ta med personar som ikkje viser noko som helst teikn til å skulle krysse vegen ved eit gangoverfelt, og så plutseleg berre hoppar dei ut i vegen. Eller folk som ikkje brukar refleks på vinteren som plutseleg hoppar ut i vegen og eg ikkje ser dei før eg i grunn er "alt for nærme" og må stå på bremsene.
Billistar som ikkje held vikeplikta si så dei forårsaka ei neste ulykke, det har skjedd med meg fleire gangar, and i don't like it!

Så då spør eg: kva irriterar deg i trafikken? 


Kjelde. 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

6 mnd. med kontaktlinser - solbrille på kjøpet

27.mar.2011 @ 21:16 i Blogg 0 kommentarer

Tidlegare i veka fikk vi reklame frå Specsavers der det stod at om ein kjøpte kontaktlinser for 6 månader, så fikk man ei gratis solbrille frå Polaroid med på kjøpet. Solbrillene var på ein verdi av nesten 1000 kroner! Så på fredag tok eg turen innom og fikk kjøpt meg ein haug med kontaktlinser og fikk med ei solbrille med etui. 
Om eg hugsar rett, så sparte eg nesten 80 kroner for kvar linsepakke. Og sidan eg kun brukar daglinser, så holder vel dei muligens lenger enn 6 månader, brukar jo ikkje linsene kvar dag... berre nesten!

Gadd ikkje ta bilde med kameraet for så og overføre til dataen og bla bla bla, så vart webkamera bilde. Og sjølvsagt vart det gjennskinn, gaaash...

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Russekleda er her!

25.mar.2011 @ 22:35 i Blogg 0 kommentarer

I går fikk eg russekleda mine, og kva var det første eg gjorde når eg kom heim? Jo, eg lufta hundane. Men etter det, så kunne eg hive på meg kleda og sjå om dei passa. Skal vere veldig glad eg skifta om på størrelsen på buksa, for den passte akkurat. Om eg hiver meg i hardtrening den siste månaden blir den sikkert betre, men den passar og det er vel det viktigaste?
Gensaren som eigentleg er heilt på tryne feil, var sinnsjukt god! Eg hadde i utgangspunktet bestilt ein heilt anna gensar, men dei ringte meg for nokre månader sidan og snakka om at dei ikkje kom til og få den inn eller kva søren. Noko i den duren i vert fall.

På grunn av gensaren hadde eg plutseleg pengar til gode, og la difor inn ein leighter og cd i pakken også. Lighteren verka noko dårleg, men mulig den kjem seg etterkvart sidan den er heilt ny. Har i grunn ikkje bruk for lighter ein gong, haha! Er veldig spent på kva musikk som er på den cd'n med russehitsa. 
Men eg fikk i vert fall alt, og eg er i grunn fornøgd eg. No gjenstår det berre og få russekorta og russelappen.

Skal du vere russ i år?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Tips: nøttegodteri

23.mar.2011 @ 20:55 i Blogg 0 kommentarer

Mamma hadde lagt eit papir med oppskrifter på inne på kjøkkenbordet, og når eg såg gjennom papiret havna eg over ei oppskrift på "nøttegodteri". Det er då nøtter dekt med sjokolade. Det såg så godt ut, at eg allerede har laga nokre stykk, og tenkte difor at eg kunne dele oppskrifta her.

Det einaste du treng er 100 gram mørk kokesjokolade som inneheld mykje kakao (føler meg enda dum som las feil på oppskrifta slik at kakao heller vart kokain...), og 150 gram nøtter. 
Nøttene kan gjerne vere av den litt salte sorten. Sidan eg er litt småskeptisk og kresen, så valgte eg den gode gamle Polly peanøtter!

Kok opp vatn (vannkokar funkar bra om du har det) og hell alt vatnet i ein kjele. Del opp kokesjokoladen og ha den i ei lita skål og sett skåla oppi vatnet. Du har no laga eit "vannbad", og la sjokoladen smelte dei neste 20 - 30 minutta.

Menst du ventar på at sjokoladen skal smelte, kan du godt lage klart nøttene.

Når sjokoladen er ferdig smelta, rører du litt i den. Hell så i alle nøttene og bland godt til alle er dekte av sjokolade. Og du kan no ha dei oppi muffinsformer før du setter dei i kjøleskapet til avkjøling. Og voila; du har no laga nøttegodteri!

Hørtes dette godt ut? Har du laga noko liknande før?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kva med alle dei andre?

13.mar.2011 @ 13:02 i Blogg 2 kommentarer

Var nett ute på ein liten spasertur med Dina og Pia, men eg merkar raskt at det ikkje blir måka over alt. Når eg skulle over Langebrua var det blant anna kun det eine fortauet som var blitt måka. Eller måka? Det var vel heller meir nedtrakka faktisk! Så då spør eg meg sjølv; kva med alle dei andre? Er det kun bil vegane som skal bli måkt frie for snø? Kva med rullestol- og rullator brukarar? Korleis skal dei komme seg fram utan og måtte bruke halve vegen slik at bilførarar blir sure og sinte?

Sjølv er det mange plassar eg går om ein sau midt i vegen fordi fortaua er såpass dårleg måkt at eg ikkje orkar og gå der. Når valget står mellom ein bilveg utan snø og eit fortau der ein må måke seg gjennom 20 - 30 cm med snø, er eg temmeleg sikker på at dei aller fleste ville valgt bilvegen.

Kva med deg, kva ville du valgt? Er det dårleg måkt på fortaua der du bur?


Kjelde <-- adressa.no har vist skreve ein artikkel om det.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pause over alt?

11.mar.2011 @ 12:44 i Blogg 1 kommentar

Sidan The Vampire Diaries og Grey's anatomy ikkje kom med ein ny episode i forge veke tenkte eg at dei kom til og komme i dag. Men kva får eg sjå? Jo, at The Vampire Diaries ikkje kjem med ein ny episode før 7. april, mens Grey's ikkje kjem med ein ny episode før den 24. Mars. Og eg som hadde gleda meg slik til ein ny episode av desse to seriane!
Tok og såg etter kortid sesong 4 av True Blood skulle starte opp igjen, men må vente heilt til 12. juni. Er lenge det...

Så eg må nok halde meg til Fringe så lenge. Har jo ikkje komt lenger enn til episode 8 i første sesongen, og det er til no tre sesongar, så har jo litt og sjå!
Er jo kun to veker til ny episode Grey's kjem ut, og det burde eg halde ut sidan eg har Fringe.

Har forresten fiksa og triksa litt i photoshop mens eg var på skulen. Det var då tekstbehandling etter ei "oppskrift" på nettet. Fysj for eit styr altså! Vart i grunn ikkje fornøgd, men her er no uansett resultatet. 
Vi hadde historie og skulle lage framføring om første verdskrig, derfor akkurat den setningen.

Kva seriar er du hekta på? Kva synest du om tekstbehandlinga mi?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Foto: Clara the cow

08.mar.2011 @ 11:55 i Blogg 1 kommentar

Føler meg heilt kaputt. Har sett to episodar av Fringe, og mens eg såg dei satt eg og halvsov i sofaen. Det var grusomt og stå opp i dag tidleg også, har vel mykje med det at eg ikkje kom meg i seng før nærmare halv eit i natt. Og det å stå opp 06:25 kvar einaste morgon frå mandag til fredag, er lite fristande! Men skulen kallar som vanleg. Hadde skrivedag i norsken, eller dei fleste ville vel ha kalt det for tentamen. Noko liknandes i vert fall. Brukte ein time, så var hjernen min tom for idéar, og då pakka eg like gjerne sakene og reiste heimover. 
Får vel snart hive gårsdagens middag i ovnen sidan magen min allerede har begynt og vrenge seg i sult. Ein Go' morgen yoghurt er ikkje mykje greiene til frukost akkurat...

Skyggen på bildet vart litt vel hard synest eg, men er ikkje alltid like enkelt og ta bilder utan den har eg funne ut!

Kva synes du om bilda? Farge eller svart - kvitt?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Middag anbefaling

08.mar.2011 @ 10:21 i Blogg 1 kommentar

I går lagde eg meg mat, meir eller mindre frå bunnen av. Ikkje at det var så vanskeleg akkurat med tanke på at det er ein svært så enkel, og ikkje minst god rett. Smakte det for første gang i helga sidan mamma lagde det då, og eg fant ut at eg ville lage det i går.

Dette er då altså ein tacorett, og det første du gjer er å steike kjøttdeig og ha i tacopulver med 1 dl vatn. Når kjøttdeigen er ferdig kan du fylle nokre tortilla lefser med kjøttdeigen, rulle dei saman og legge dei oppi ei smurt ildfast form. 
Etterkvart som du legger lefsene med kjøttdeigen oppi den ildfaste forma, kan du gjerne legge kvitost oppå og mellom lefsene så det skal bli enkelt å få dei lause frå kvarandre. Når føler du har nok lefser og lagt nok ost oppå, hiver du det inn i ovnen på 200 grader, og lar det stå til du føler osten har smelta nok.  
Menst du ventar på at det skal bli ferdig i ovnen, kan du gjerne lage til salat. And voila!

Sjølv pressa eg fem lefser med kjøttdeig ned i den ildfaste forma, så har eg mat til både i dag og eventuelt i morgon. Dette kan eg verkeleg anbefale!

Har du smakt denne retten før?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ny header

07.mar.2011 @ 18:33 i Blogg 2 kommentarer

Satt her og jobba med den nye headeren, men fant ut at eg like gjerne kunne ta eit enkelt bilde og berre sette inn litt tekst. Er ikkje så flink til redigering, så følte dette vart det beste.
Ser den nye kanskje vart litt dradd, men det får så vere.

Kva synest du om den nye headeren? Likte du best den gamle eller den nye?


Gamle headeren.


Nye headeren.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hvis dyr kunne snakke...

05.mar.2011 @ 12:10 i Blogg 0 kommentarer

Denne filmen er så genial! Dei som har laga filmen må ha ein temmeleg bra humor. Fikk sett litt av den på skulen ein gong, men såg det var ei som hadde lagt den ut på facebook i dag og då fikk eg sett heile. Og kvifor ikkje publisere den her også?

Har du sett den før?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Oppskrift på melkekaker med krem?

02.mar.2011 @ 21:59 i Blogg 1 kommentar

Dei laurdagane eg jobbar, så har jo eg også pause, og på pauserommet har kantinefolka (trur eg) satt inn diverse rundstykker med pålegg og nokre melkekaker med ein eller anna krem inni. Dei melkekakene med krem har jo eg forelska meg totalt i, for dei er så sinnsjukt gode! Difor ønsker jo eg og lage meg slike heime, men eg lurer fælt på kva kremen inneheld. Er sikkert vanleg piska kremfløyte, men må jo vere noko meir med tanke på den gode smaken dei har. 
Vurderar og sende mamma bort og spør om ho kunne fått oppskrifta på dei, hoho!

Men er det nokon som veit kva kremen kan vere laga av? Har du smakt noko liknande?


Kjelde


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Marte Madsdatter Fredriksen

27.feb.2011 @ 18:17 i Blogg 2 kommentarer

Før synest eg det var kjempekjekt og skrive diverse småtekstar, så eg har ei mappe på dataen med ein god del av dei. Bladde opp mappa og fant fram "Marte Madsdatter Fredriksen" og tenkte eg kunne legge den ut her. Har ein tendens til og skrive om ting som står i bøker eg har lese, og med denne har eg fått idéar utifrå serien "Jordmoren". Det er svært lenge sidan eg skreiv den, så berre sjå vekk i frå alle skrivefeil om du faktisk orkar og lese gjennom heile teksten.

 

Vi er på slutten av 1930 ? tallet og ungjenta Marte Madsdatter Fredriksen jobber med utdannelsen sin. Faren hennes Mads Fredriksen er gift med moren hennes, Kari Fredriksen. Faren til Marte vil svært gjerne at hun skal få en god utdannelse og en god jobb som lege. Marte har derfor begynt på høgskolen i Oslo og jobber med legestudiene sine der. Hun er derfor svært sjelden hjemme hos foreldrene sine siden de bor i Bergen.
Marte har ett stort ønske om og bli jordmor, men prøver så godt hun kan å høre på faren som er sterkt imot dette.

Det regnet og var begynt å lysne ute. Det var ikke så mange folk i gatene enda, men i enden av en gate, hørte man raske fottrinn som sprang bortover veien. Den eneste ene som hadde klart å miste bussen til skolen på eksamensdagen var sefølgelig den 19 år gamle Marte. «10 minutter igjen til skolen og bare 3 minutter til eksamen begynner. Jeg rekker det aldri!» Marte kunne ha en tendens til å kjefte på seg selv når hun stresset og var sent ute til noe.

Idet Marte var kommet seg inn på skolen, sprang hun gjennom korridorene og fant frem til klasserommet sitt. Hun kom brasende inn i klasserommet og plutselig hadde hun 15 stirrende øyner på seg. «Jeg rakk ikke?» og mer fikk ikke Marte sagt før strenge rektor Mathiasen tok til ordet. «Marte Madsdatter Fredriksen, ingen unnskyldninger! Ut, nå. Jeg hadde store forhåpninger for deg frøken. Du kan dra hjem.» Marte så sjokkert på rektoren, snudde og gikk ut av klasserommet. Utenfor klasserommet startet hun og gråte. Hun som hadde øvd dag ut og dag inn i flere uker nå til hun sovnet med boken i hånden, og så rakk hun ikke eksamen. Hva kom faren til å si? Han kommer til å bli så utrolig skuffet.

En uke senere, steg Marte av bussen i Bergen by med en stor brun og tung koffert. Hun slepte den gjennom gatene helt til hun kom til huset som lå noen meter fra veien. Faren viste ikke at hun skulle komme, så hun banket forsiktig på døren. Ingen ting skjedde, så hun banket en gang til, bare litt hardere denne gangen. Da hørte hun knirkingen fra trappen innenfra som eit tegn på at det var noen der inne i vert fall. Døren ble åpnet og farens ansikt kom til syne. «Neimen hva gjør du her nå datter? Du er da ikke ferdig med studiene dine i Oslo alt nå.» Han virket sjokkert, og sinnet han begynte å båre seg frem i sjelen hans så Marte. Hun kjente sin far såpass. «Jeg? vet ikke helt hvordan jeg skal få sagt dette, men kan vi ikke ta det innenfor?» Marte viste at faren aldri kom til å kaste henne på dør uansett hvor sint han enn kom til å bli, men han kom til å gi henne den verste skyldfølelsen viste hun om hun ble her for lenge. «Ja, du får komme inn da.» De gikk inn. Marte satte fra seg kofferten i gangen og hengte fra seg ytterjakken sin før hun gikk inn på kjøkkenet der det alltid var litt varme. Faren hadde allerede satt seg, så hun satte seg på en stol ovenfor ham. «Nå, forell» Han var streng i stemmen hørte hun. Jeg får like gjerne hoppe i det, tenkte hun. «Jeg rakk ikke bussen til eksamen, så de sa jeg like gjerne kunne reise hjem igjen, siden jeg ikke fikk ta dem da jeg kom.» Stillhet. Faren sa ingenting. Marte følte at han bygget opp sinnet sitt og ventet bare på eksplosjonen. «Jeg er svært skuffet over deg. Jeg trodde du var strek slik som meg, din far, men du er like svak som alle andre kvinner.» Sa han streng. Marte fikk tårer i øynene. «Jeg er ikke svak» Sa hun stille. «Hvor lenge blir du?» Det kom ganske så brått. Hun hadde ikke tenkt over det enda. «Jeg vet ikke helt enda.» Sa Marte stille.

To dager var gått siden Marte kom tilbake igjen til Bergen, og nå tenkte hun på å besøke sin beste venn Mathias. Hun hadde avtalt med han dagen i forveien at de skulle møtes på ett konditori i byen.

Da hun var utenfor konditoriet, så hun Mathias komme slentrende bortover gaten. Hun vinket til han, og med en gang han så henne, begynte han og springe. Da han var borte med henne, klemte han henne mens han snurret henne rundt. «Så godt å se deg igjen Marte!» Sa han med en slik glede hun aldri hadde hørt hos noen før. «God å se deg igjen også Mathias. Jeg savnet deg slik da jeg var i Oslo!» Marte kjente klumpen i halsen og følte at hun snart begynte å gråte, men hun klarte å holde tårene igjen. «Kom, så går vi inn og får oss noe å tygge på.» Sa han smilende. De åpnet døren og gikk inn. De bestilte en skolebolle hver og satte seg i ett hjørne med vinduet. «Fortell meg hvordan du hadde det i Oslo.» Mathias stirret nysgjerrig på Marte. «Vel, det var veldig stressende med alle studiene og slikt, så jeg fikk ikke gått ut noe særlig. Men på selve eksamensdagen mistet jeg selvfølgelig bussen slik at jeg kom for sent til skolen og mistet eksamen. Det er derfor jeg er hjemme nå så tidlig. De sendte meg hjem.» Mathias stirret fortsatt på Marte. Han smilte til henne med ett slikt smil ingen elles smilte til henne med. «Det hørtes ikke så bra ut. Skal du ta opp igjen studiene da eller??» Han virket en smule redd da han spurte om det. Kanskje han var redd for at Marte var borte så lenge en gang til. «Nei, jeg tror ikke det. Jeg har tenkt litt på å studere på jordmorskolen her i Bergen. Du husker vel at jeg alltid har villet bli jordmor?» Spurte Marte med latter i stemmen. Mathias såg lettet ut. «Jo, det husker jeg. Du snakket alltid om det da vi var mindre.» Han lo en fin og klingende latter da han sa det.

Noen få måneder etter var Marte godt i gang på jordmorskolen. Hun trivdes svært godt, og lærerne hennes var svært fornøyd med arbeidet hennes så langt.
Etter å ha gått på skolen i noen uker, skulle de få vere med på en fødsel for første gang. Der skulle de se hva de såg og hva de skulle gjøre til den og den tiden. Dette synest Marte var utrolig spennende, og hun var noen av de få elevene som fikk vere med på dette oftere. Hver gang det var en fødsel på gang, fikk Marte beskjed, og alltid ville hun vere til stede for å kunne lære mest mulig.

Da Marte hadde vert med på nesten 15 fødsler, fikk hun prøve seg som jordmor for første gang. Selvfølgelig hadde hun assistanse fra en lærer som kunne dette. Etter en times tid var barnet ute, og Marte hadde klart og gjort alt selv uten hjelp. Læreren var stolt.
Hun var ferdig utdannet jordmor før hun viste ordet av det, og drev dermed med å sende rundt forskjellige søknader til forskjellige byer og bygder der de trengte en ny jordmor. Faren hennes var ikke det minste begeistret over hva hun drev med og var på nippet med å kaste henne ut av huset.

En dag fikk hun tilbakemelding fra en bygd hun hadde søkt om jordmorstilling på. De trengte henne. Hun kunne begynne om 2 uke stod det, men om hun trengte en uke til, kunne hun få det, så lenge hun begynte så snart som mulig. Marte ble sjokkert. Hun sendte svar tilbake om at hun hjertelig tok imot stillingen som jordmor i Grøningsdalen.
2 uker senere, satt hun på bussen til Grøningsdalen. En sen stormfull kveld. Da de kom til en stor og bratt bakken ville ikke bussen mer, så de måtte gå av på busstasjonen som var der, og vente til neste dag da været sikkert hadde roet seg. Og mens Marte satt der inne og ventet på at den lille stormen skulle roe seg, kom det plutselig en høy, muskuløs og ung mann bort. Han var på samme alder som Marte så hun. Han satte seg ved siden av henne mens han stirret på henne. «Er du den nye jordmoren?» spurte han vennlig.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utfordring

25.feb.2011 @ 16:33 i Blogg 1 kommentar

Har blitt utfordra av fotoness.blogg.no, så då er det vel berre og hive seg rundt og svare på utfordringa.

1.Ta opp nærmeste bok, slå opp på side 18, og let frem linje 4 - hva står det?  
Den, eller rettare sagt dei nærmaste bøkene ligger på ei hylle høgt over haude på meg, og sidan eg ikkje gidder å leike klatremus henta eg heller ei som låg i gangen, nemleg "En house of night - roman: Utvalgt"
"Det er kasjmir, sa Damien fornøgd"

2. Hva var det siste du så på TV?
Veel, Disney Channel står på, og det er Hanna Montana som går no. Hahaha!

3. Bortsett fra datamaskinen - hva hører du akkurat nå?
Pia som gnager på beinet ho fikk.

4.Når var du sist ute og hva gjorde du da?
Gjekk bort på Coop Mega og kjøpte meg middag og lørdagsgodt.

5.Hva har du på deg nå?
Dongeribukse, sokkar, singlett, hettejakke, bh og truse for og vere presis.

6.Hva var den siste filmen du så?
Hugsar faktisk ikkje...

7.Skulle du kunne overveie å flytte til utlandet?
Tjaa, Thailand til dømes. Eller ein annan fin og solrik plass der det ikkje finst haiar. Og sjølvsagt må eg kunne ta med meg Pia!

 

Utfordringa går vidare til:

http://cathrinenesset.blogg.no/
http://klois.blogg.no/
http://ingerhei.wordpress.com/

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Linsene er på

24.feb.2011 @ 17:25 i Blogg 0 kommentarer

Kom igjen frå Specsavert for rundt ein time sidan, og eg gjekk derifrå med linsene på. Det første som vart gjort når eg kom inn, var jo den vanlege synsundersøkinga, enkelt og greit. Så skulle han  synsundersøkelsesfyren ta på meg linsene, og det var lite godt! Og etter å ha fått dei på, og eg då kunne sjå litt, skulle han ta dei av. Det var ingen god opplevelse for og sei det sånn... Etterpå vart eg plassert inne på eit anna rom saman med ei anna ei som jobbar der for og få opplæring i korleis eg skulle ta linsene på og av, og korleis eg kunne sjå kva vei som var riktig.

Prøvde jo først og få linsa inn på venstre auge, men fikk til slutt beskjed om å ta meg sjølv innpå auget utan linsa for litt tilvenning. Det var faktisk ikkje så ekkelt som eg hadde trudd. Men så var det den linsa då, den skulle jo på den også, og det er enklare sagt enn gjort. Men etter mange gangar med prøving og feiling fikk eg den til slutt innpå venstre auge. Puuuh!
Så var det høgre, det gjekk jo verkeleg dårleg. Fikk det ikkje til i det heile. Prøvde difor og ta linsa på venstre auge av. Etter mykje prøving og feiling der, kom det ut. Men så måtte eg prøve og ta ei ny linse innpå venstre auge igjen, og trur eg klarte det på første eller andre forsøk då. Og så måtte den ut igjen, og på igjen.

Men før eg fikk gå derifrå måtte eg få linsa inn på høgre auge også, og når eg hadde klart det fikk eg gå med linsene på sidan eg fikk dei på og av på venstre auge så fint, og det er jo tilvenning det går på også. Eg er jo ikkje vant til og ta meg sjølv innpå auget, så då startar jo refleksen og eg endar opp med å blunke. Men eg fikk no med meg 2 pakkar med daglinser for ein månad + ei flaske med noko linseveske rense greier.

Er spent på om eg får linsene ut igjen i kveld, og på igjen i morgon. Men eg som er så vant til briller prøvar jo fortsatt og skubbe dei opp, men brillene er jo ikkje der. Føler meg så klok! Merkar nesten ikkje at eg har dei på meg no, så sånn sett er det veldig behageleg. Men eg ser betre med brillene på, og det sa han synsundersøkingsfyren også. Med brillene ser eg 100% og med linser ser eg 90% trur eg han sa. Trur det har noko med at eg har skreive hornhinner?

Brukar du linser?


Eit urgammalt bilde av meg på den tida eg ikkje brukte briller.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Speilreflekskamera?

23.feb.2011 @ 13:36 i Blogg 8 kommentarer

For dei som har fulgt med og lest bloggen min, så har kanskje enkelte fått med seg at eg kom inn på Sunnfjord Folkehøgskule ved linja Foto og reise, og at eg har takka ja. Men for og gå der, kan det vere smart med eit speilreflekskamera. Det er jo meir eller mindre eit "must" på ei slik linje! 
Har i grunn berre gått og tenkt på det at eg sikkert kan bruke mamma sitt, men i lengden trur eg ikkje ho blir så veldig glad for det. Og det kan jo vere fint å ha sitt heilt eige også! Så no må eg leite etter eit bra speilreflekskamera, men eg anar liksom ikkje heilt kva eg skal sjå etter.

Så om det er nokon som har tips til kva kamera og merke som er bra, så kom med dei!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Rødhette og Varulven

22.feb.2011 @ 23:44 i Blogg 1 kommentar

For dei som held seg oppdatert i filmverdenen, så er det sikkert mange som har fått med seg at det kjem ein film med namnet Rødhette og Varulven (Red riding hood) frå regissøren av Twilight som her kjem med ein ny vri på den klassiske historia. 
Synest dette verkar som ein spennande film, og eg vurderar sterkt og sjå filmen på kino med Inger Lise. Får berre håpe vi finner ein dag som passar for begge to, heh...!

Filmweb: "I "Red Riding Hood" spiller stjerneskuddet Amanda Seyfried den vakre Valerie, en ung kvinne som slites mellom to menn. Hun er forelsket i den grublende outsideren Peter, men foreldrene har bestemt at Valerie skal gifte seg med den rike Henry.

Valerie og Peter vil ikke miste hverandre, og planlegger å rømme sammen. Men en dag får de høre at Valeries eldre søster har blitt drept av en varulv, som sniker omkring i den mørke skogen som omgir landsbyen deres."

Har du planar om og sjå filmen?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Thomas P.

17.feb.2011 @ 16:12 i Blogg 0 kommentarer

I ei lita stund no, så har eg leita etter ungdomsserien "Thomas P." som gjekk på NRK for nokre år tilbake. Og på dvdhunset fant eg den, og dei har den til og med på lager. Eg synest den var superspennande, og no ønsker eg å sjå den igjen. Kall meg gjerne barnsleg, men oi... eg er jo det i frå før av. Heh!

Men for dei som ikkje har sett serien, og dermed er usikker på kva den handlar om, så har wikipedia skreve dette om handlinga:

"Thomas bor i en bygård i Oslo sammen med søsteren Siss og adoptivforeldrene deres. De biologiske foreldrene døde i en trafikkulykke. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel og er kommet tilbake for å advare dem om at de er i fare. Men hvis han lever i skjul, hvem er det han gjemmer seg for? Etterhvert tar faren kontakt med Thomas og prøver å advare ham. Det blir etterhvert klart at både Thomas og søsteren har spesielle evner som gjør at de kan høre ting som andre ikke kan høre. Faren er ikke den eneste som vet om deres evner og etterhvert leder trådene til Gladstone Corporation. Samtidig med dette oppdager han at han blir overvåket."

Har du sett serien, eller veit du om ei side den kan sjåast på nettet?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Timen er bestilt!

15.feb.2011 @ 10:55 i Blogg 2 kommentarer

Var innom heimesida til Specsavers i går, som eg har besøkt ein god del dei siste dagane. Eg har lese om kontaktlinser, og gudane må vite kor mange gangar eg har lese det samme opp igjen og opp igjen. Men i går så gjekk eg inn på bestill time. Skulle tru eg stod på autopilot mens eg tasta inn informasjonen om meg sjølv og alt det der, for idet eg hadde trykt på bestill, så ropte det berre nei inni haude på meg. Kva hadde eg gjort?!

Men sidan vi snakkar om sola, så fikk eg nett melding frå dei om at eg fikk timen neste torsdag. Og eg gruar meg sånn! Tenker liksom kun på kor ubehageleg og ekkelt det må vere å ta på linsa, tar jo meg sjølv meir eller mindre inn på auget. 
Dei positive sidene derimot er at eg då slepper duggete briller etter å ha vert ute i kulda, slepper å ha briller eg må skubbe opp heile tida sidan dei sklir ned, og bla bla bla... Så det er jo ein del positive ting med kontaktlinser då. Men eg skal kun ha daglinser slik at eg kan veksle litt mellom briller og linser.


Kjelde.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

NB: klageinnlegg

14.feb.2011 @ 22:36 i Blogg 1 kommentar

No følte eg berre for å klage litt, få ut det eg har på hjartet. Så no er dykk advarte!

Eg er trøtt og sliten om dagane. Føler eg ikkje har så mykje energi som eg eigentleg vil ha. Etter skuletid blir eg ofte såpass trøtt at eg sovnar på sofaen, og det er jo ikkje så bra med tanke på nattesøvnen... skulle ein tru i vert fall. Eg sovnar tvert når eg har hoppa til sengs om kvelden, til tross for at eg kanskje har sove ein til to timar på sofaen tidlegare på dagen.

Ikkje nok med det, så har vi både historieprøve og biologi prøvepå fredag. To kapittel i historie og to kapittel i biologi. Så dagen går som følger:

 1. Lese til historieprøva
 2. Historieprøva pågår
 3. Historieprøva pågår
 4. Lese til biologiprøva
 5. Biologiprøva pågår
 6. Biologiprøve pågår (?)
 7. Biologi
 8. Biologi


Er litt usikker på om biologiprøva går over to timar, men eg trur den gjer det. Men å lese på til saman fire kapittel, og då med to forskjellige fag. Eg kjem garantert til og blande faga under prøva. Prøvde å snakke med historielæraren om å utsette den prøva sidan det var den som vart satt opp sist, men fikk til svar at "tenkt når du har norsk eksamen i *bla bla* kapittel" så det var det. 
Det fristar og gi blanke f*** i ei av prøvene så eg i det minste har ein sjanse for og skåre på ei av dei!

Ikkje nok med det, så har vi då skidag på torsdag, men det er lagt opp så ufatteleg idiotisk oppsatt, heile greia. I dei to første timane skal vi nemleg ha norsk, og dei går som vanleg! Kva søren skal det vere godt for liksom? Tenk på dei som tar bussen og har alt skiutstyret sitt i lasterommet som sikkert er stappa fult med alle andre sitt skiutstyr. For bussen skal jo vidare oppover med andre elevar. 
I tillegg er det jo på ein torsdag, og på torsdagar har vi, på påbygg i vert fall, kort dag. Men eg tvilar sterkt på at vi får avspasere halve dagen ein anna dag.

Til tider blir eg altså så oppgitt og lei!Og forresten, så blir det nok til at eg bestiller meg ein time hos Specsavers så eg muligens kan begynne med daglinser som eg kan bruke litt i ny og ne når eg føler for det. Men må jo sjølvsagt venne meg til å ta dei både på og av først då. 
Så då tenker eg tilvenning + eit par veker med linser så eg blir vandt med det, og får det "inn i fingrane" på ein måte.

Brukar du kontaktlinser?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Linser - ja eller nei?

13.feb.2011 @ 16:39 i Blogg 4 kommentarer

I dag når eg var ute på tur med Pia tenkte eg at eg skulle ta turen forbi huset til pappa for og sjå om dei hadde komt heim igjen. Såg det rauk frå pipa, så tenkte at dei måtte vere heime. Så eg gjekk bort på besøk ein tur, der eg også fikk så kva dei hadde kjøpt til meg. Dei har vert i Thailand nemleg! Fikk ei klokke, eit par øyredobbar, ei lenge med magnetar som kan gjerast om til smykke eller armbånd + at eg kunne velge mellom fire stykk solbriller. Fant eit par eg synest var veldig fint, men den vart for mørk, så då gjekk eg for ein som likna men som paste betre med tanke på hårfarge og slikt.

Men når eg valgte ut solbriller kom eg til og tenke på det at eg ikkje kan bruke dei noko særleg. Ser jo ingen ting utan brillene mine. Men så hjernedød som eg var der og då, så kom eg ikkje på linser før lenge etterpå. Har jo tenkt på linser før, men vert veldig usikker. 
Går og stiller meg sjølv spørsmål som:

 • Er det ubehageleg og ta dei på?
 • Kjem eg til å klare og ta dei på, og ta dei av?
 • Kva om eg ein dag gløymed det?


Om eg ein dag finner ut at eg skal prøve ut linser, så blir det ikkje til at eg brukar dei heile tida. Kun som avveksling. Som til dømes på ein strålandes fin sommardag med stor sol og blå himmel, og eg då kanskje skal ut og kjøre bil ein eller annan stad.

Brukar du linser? Korleis er det?


Kjelde.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Down syndrom og mobbing

12.feb.2011 @ 23:44 i Blogg 2 kommentarer

Ser det er veldig mykje snakk angåande mobbing for tida. Så tenkte eg kunne henge meg på. Men eg velger heller å snakke om mobbing mot folk med Down Syndrom. Kanskje synest du det er rart, men grunnen for at det er akkurat det eg velger å skrive om no, er fordi eg er så lei av at folk legger ut bilder av ei på skulen med den sjukdommen på Facebook og skriver nedlatande kommentarar om ho. I tillegg finst det haugevis av nedlatande grupper om Tangerudbakken boretslag som for tida går eller som i vert fall gjekk på tv før.

For dei som gjerne ikkje er heilt sikre på kva Down Syndrom er, så kan eg sei at Down Syndrom er eit samla begrep for ei gruppe genetiske feil som fører til varierande grad av funksjonsnedsettelsar.

Wikipedia: "Det er tre typer Down syndrom. Trisomi 21 er den mest vanlige, ca. 95 % har denne typen. Ved Trisomi 21 har alle kroppens celler et ekstra kromosom nummer 21. De resterende (ca. 1-4 %) har enten translokasjon eller mosaikk. Ved Translokasjon har en bit av kromosom 21 festet seg til et annet kromosom. Ved Mosaikk har bare noen av kroppens celler et ekstra kromosom 21."

Ho eg går på samme skule med, har eg også gått i samme klasse med i 10 år. Gjennom heile barneskulen, og heile ungdomsskulen.
På ungdomsskulen var ho veldig glad i og danse, og ein dag dansa ho i aulaen på skulen. Nokon synest dette var latterleg morosamt og sjå på, og begynte difor å filme ho. For å gjere det heile enda meir "morosamt" la dei filmen ut på youtube.

Eg og ho går no på samme skule, ikkje samme klasse. Før når eg tok bussen, og då spesielt når eg skulle nedover og heim etter skulen, møttest vi ofte ved buss stoppen der det også stod mange andre elevar. Eg snakte gjerne med ho, eller berre hilste blidt. Ho vart alltid glad for og sjå meg, var jo så lenge sidan sist! Og ho snakka om ting ho hugsa om meg, veldig morosamt og høyre på faktisk!
Ein dag var bussen veldig sein, og ho begynte å kommentere det. Og til slutt begynte ho å grine. Den dagen var det faktisk mangen ved buss stoppen, og mangen av dei har gått på skulen dei åra ho har gått der. Men eg var den einaste som tok iniativ til og snakke med ho og forklare ho det at bussen sikkert ikkje var så langt unna. Kan sei eg fikk nokre merklege blikk kasta etter meg. Er det verkeleg så spesielt at nokon snakkar med ei som har Down Syndrom? Ei som faktisk er kjempehyggeleg?

Men for ikkje mange vekene sida, var det ein i klassen som hadde lagt ut tre bilder av ho som satt ved sidan av ein eller annan gut. Guten var nok ein kompis av han i klassen. Eg såg på bilda og venta på at dei stygge kommentarane skulle komme dalande, og eg trengte ikkje vente lenge. 
Og det verka nesten på han som hadde lagt ut bilda, at han synest jo det var uhyre morosamt.

Til slutt vart eg så lei av og sjå på dei som godta seg over å slenge ut stygge kommentarar av ho, at eg rapporterte bilde. Ikkje lenge etterpå sletta han alle tre.

Men det eg ikkje skjønar er kva som kan vere så gøy med å slenge ut nedtalande kommentarar om nokon som har ein sjukdom dei er født med, og ikkje kan noko for. For meg verkar det som at dei som mobbar desse personane føler seg svakare. Ein skulle i vert fall tru det. 
Ein person med til dømes Down Syndrom eller ein annan sjukdom er like mykje verdt som meg og deg. Mobbarane derimot, dei er ikkje verdt ei øre.


Kjelde.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kiss my ass...

11.feb.2011 @ 18:43 i Blogg 2 kommentarer

Pia says: Kiss my ass!
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Fjell, hus og elv

11.feb.2011 @ 18:36 i Blogg 0 kommentarer

Sidan sola tok turen på besøk i dag, tenkte eg at eg skulle gå ein liten tur bort til parken med Pia. Men når eg kom heim var det middag, så eg gjekk ikkje ut før rundt 16:30. Men då hadde sola allerede sagt takk og farvell for seg. Tok no med meg kameraet fordiom, så eg fikk no tatt nokre bilder, men eg skal nok vere sjeleglad for at eg tok på meg sjal og hansar, for fingrane var stivfrosne kvar gong kameraet vart tatt opp av lomma. Sjølv om det ikkje var meir enn to - tre minus!
Her er kun nokre få av bildene eg tok.

Så vad tycker du?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Mobilkonkurranse.com - høh?

09.feb.2011 @ 17:34 i Blogg 3 kommentarer

Fikk ein mail frå mobilkonkurranse.com i dag der det stod at eg hadde vunne nokre greier. Det første som står meg når eg får slike e-postar er drittpost. Men så satt eg der då, og tenkte for meg sjølv. Tenk om eg faktisk har vunne ein av dei tinga, tenk om det faktisk ikkje er dritt!

For eg er jo ein person som gjerne melder meg på ein konkurranse ein eller annan plass, og vips, så glømte eg det heile dagen etterpå. 
Men det hadde liksom ikkje gjort noko om dette faktisk var seriøse greier, for daaa-aaah... kven vil vel ikkje sei jatakk til eit Canon Speilreflekskamera? Eller iPhone 4 for den del?

Nokon som har kjennskap til mobilkonkurranse.com?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Kjole

07.feb.2011 @ 21:01 i Blogg 0 kommentarer

Trur eg muligens har blitt bitt litt av blogging basillen igjen, og det var vel på tide. Føler eg har hatt ein lang pause med særs få innlegg. Har liksom ikkje hatt store sakene og blogge om. Ordet "tom" vil ver passe betre trur eg. Faktisk.

Men det eg skulle fram til, er i grunn det at eg fant ein supersøt kjole på ellos. Fikk ein mini ellos katalog i posten i dag, og fant ut at eg kunne ta turen innom sida deira også. Og då fant eg den kjolen. Den var ikkje så alt for dyr heller. Eg synest i vert fall ikkje at 249,- er så alt for gale!

Kva synest du om kjole?


Trykk på eitt av bildene for å komme til kjolen's side på ellos.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Gode eller dårlege grunnar?

07.feb.2011 @ 17:13 i Blogg 1 kommentar

Mobil. Mobil, mobil, mobil! Klarar ikkje slå frå meg tanken lenger. Den virvlar rundt i haude på meg, og den har gjort det i nokre dagar no, og det er rett og slett frustrerande! Difor har eg tenkt ut enkelte gode og dårlege sider med LG'en min som eg har no.

Gode:

 • Bra kamera
 • Kan filme
 • Brukar ikkje så mykje straum
 • Stor skjerm
 • Tåler ein støyt

 

Dårlege:

 • Kan til tider vere vanskeleg og skrive med - bommar på tastane.
 • Kan finne på og slå seg av heilt utan vidare sjølv om den har mykje straum igjen.
 • Tungvindt måte og ta ut minnekortet for å overføre bilder til dataen.
 • Kan klikke/henge seg opp
 • Brukar sinnsjukt mykje straum om eg brukar kameraet
 • Litt tungvidt adressebok der den har sortert namna ved "A - D", "E - H", "I - L", osv osv...


Var i grunn det eg kom på no, men så er eg jo faktisk glad i mobilen min på eitt vis. Den tåler å dette i bakken utan og få varige mén. Har jo ikkje hatt den i meir enn snart to år heller. Trur eg lider av mobilmania eller noko slikt. 
Mobilen eg ønskar meg no, er jo Sony Ericsson x10 mini PRO. Don't ask why!

Kva mobil har du?


LG KU990i er den eg har no.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Når slapset tar over

07.feb.2011 @ 16:34 i Blogg 1 kommentar

I godt over ei veke, nærmare to, har det veksla mellom regn, snø og sludd ute, noko som har ført til fleire centimeter med slaps på vegane. Enkelte plassar er dei særs sløve med og måke, men staden eg skal ta for meg, er skulen.

På skulen er dei nemleg særs dårlege på måking! Frå vi kjører inn aleen, er det slaps og svære dammar over alt. Idet eg svingte av og kjørte mot parkeringsplassen, var vegen så isete og sporete at det var reine mareritter å kjøre der. Og inne på parkeringsplassen er det berre enkelte plassar dei måker. Men der komlokka ligger, har dei hakka vekk isen, så et er tre eller fire svære holer midt på parkeringsplassen og oppover, og dei er vel mellom 20 og 30 centimeter djupe, om ikkje djupare. For og sei det sånn: stakars dei med lave bilar!

I det siste har det også snødd, sludda og regna om ein anna, noko som har ført til at det ligger eit lav over komlokka på skulen, og det blir vansklegare å sjå hola. Noko som i dag førte til at eine bakdekket mitt kom nedi. Det er fort gjort, og lite gøy!

På vegen frå parkeringsplassen og bort til skulebygget var det ikkje måka i det heile, men det var noko nedtrakka. Og 10 centimeter slaps + joggesko = våte og kalde føtter! Er det rart eg saknar sommaren?

Er det dårleg måking på skulen/jobben din?

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Nytt design

06.feb.2011 @ 19:50 i Blogg 5 kommentarer

I går, etter at eg hadde lagt meg, fant eg ut at eg skulle skifte design her på bloggen. Det eg hadde før, hadde eg hatt i ein evighet! Tenkte det var på høg tid og skifte då. I tillegg fikk eg skifta header som livetmednatasha.blogg.no lagde til meg for ein evighet sidan. Fikk ikkje headeren heilt til i det forge designet forge gong eg prøvde, men den funkar bra på det nye. Litt av teksten kjem litt utanfor, men akkurat det bryr meg fint lite.

Er forresten Lisa som har laga designet. Ho har ein del gratisdesign som ligger ute på bloggen hennar, og eg kan ærleg sei ho lagar kjempefine design. Så det er i vert fall hennar gratisdesign eg har brukt til no.

Så kva synest du om designet eg valgte?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sunnfjord Folkehøgskule, here I come!

06.feb.2011 @ 18:40 i Blogg 4 kommentarer

Dei som leser bloggen min, har muligens fått med seg det at eg har søkt på folkehøgskule. Eg søkte kun på Sunnfjord Folkehøgskule, då fordi eg faktisk ikkje vil flytte, og med Pia på slep, er ikkje det så enkelt heller. Så eg søkte på folkehøgskulen som ligger knappe 2 kilometer heimafrå. 
Eg søkte då på Foto og reise linja, men om det blir så mykje reising på meg, det kan vel diskuterast. Er liksom ingen reise person. Har vert på Gran Canaria mange gangar, Thailand ein gong, Tyskland, Danmark, Sverige... Ja, man blir litt lei når ein er med på reise som ung. Men kunne gjerne tenke meg ein tur til Danmark då!

Men det eg ville fram til med dette innlegget, var det at eg har godtatt plassen eg fikk på folkehøgskulen. Papira er sendt inn og betalinga unnagjort. Då det lille depositumet eller kva eg no enn skal kalle det som dei skal ha betalt når vi godtar plassen.
Men eg må berre sei at dei verkar noko masete oppe på den skulen. Er jo medlem av Facebook gruppa til Foto og Reise på Sunnfjord Folkehøgskule, og der fikk eg to varslar om at dei som hadde fått plass måtte gi beskjed fort. Fikk også ein mail om det, det stod også i papira eg fikk i posten + at eine foto læraren ringte meg personleg og sa i frå. Mon tru om dei er noko desperate der oppe? Greit at dei har fått såpass mange søkarar at dei utvida klassen med to eller tre fleire plassar, men det får no vel vere grense for kor masete dei skal vere...

Tenkte forresten at eg også kunne slenge med nokre bilder. Eg er ingen god fotograf, det skal vere sikkert og vist, men eg ønskjer å bli betre. 
Dei fleste bildene er forresten tatt med mobil kamera. Enkelte andre er tatt med speilrefleks.


Ledningane øverst ødela bilde...
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Idiotparkering.no

05.feb.2011 @ 19:32 i Blogg 0 kommentarer

I går var første dagen med kvalpekurset eg går på i helga. Det var då teoridelen som var i går, dei praktiske delane var i dag og i morgon.
Men i går var ein særs lang dag. Det var opp 06:30, hive seg i bilen 07:30, plukke opp ein som skulle sitte på oppover og vere på skulen frå 08:05 - 15:05. Altså var eg på skulen i sju lange timar, der tre av timane bestod av norsk, og dei fem siste biologi. Og det er ein sinnsjukt lang og krevande dag der ein sitter på harde og ekle plastikkstolar dagen lang.
Når eg kom heim, var det ut med Pia i full fart, gå bortom Coop Mega for og handle inn det eg ville ha til middag og diverse godbitar og dill dall til kvalpekurset. Så var det å lage seg noko mat og slappe av til klokka nærma seg 17:30. Då var det ut med Pia og kjøre opp på barneskulen.

JA, eg kjørte den korte vegen som tar meg knappe fem minutt og gå. Vinterskoa mine er ikkje vanntette, og det var, og fortsatt er, slaps og svære vanndammar over alt! Ville helst ikkje vete ut enda fleire skopar enn det eg allerede hadde gjort. Ankom barneskulen 17:40 der eg då gjekk rundt og såg om eg kunne sjå nokon av dei andre som kanskje skulle vere med på kurset. Eller dei som skulle halde kurset. Dei einaste eg såg, var ungar som gjekk ut og inn frå gymsalen.
17:59 ringte eg kurshaldaren og lurte på om eg hadde tatt feil av dagen, og om kvar dei eventuelt var. Fikk til svar at det var på ungdomskulen. Idét han sa det, gjekk stressnivået mitt frå bunn til topp på null sekund. Heldigvis er det ikkje mange hundre meterane bort til ungdomskulen, men eg fant liksom ikkje ut om eg skulle springe eller kjøre bort. Fant ut at bilen mogleg gjekk noko fortare enn eg kunne springe, så eg sprang opp til bilen, kasta meg inn, og kjørte i full fart bort, parkerte, heiv meg ut og gjekk i ein rasandes fart bortover.


Det gjeld då den kvite og svarte bilen.

Eg var faktisk ikkje den siste som kom, og kurset hadde enda ikkje starta. Puuh! Men det varte i tre og ein halv time, og eg lærte mykje nyttig.

Eg kjørte heim, fornøgd over å ha lært mykje nytt (sjølv om eg har vert på kvalpekurs før, då for over 4 år sidan), men idét eg kjørte inn her heime for å parkere vart eg altså så rasandes sint at FY! Der var det to stykker som hadde tatt seg sånn til rette med å parkere at ein skulle jo ikkje tru det var mogleg. Det er mange som parkerar slik, men det får no vere måte på!Eg satt i bilen, tuta, rygga bak, kjørte fram og rygga bak igjen. Kva skulle eg gjere? Eg ente opp med å parkere bak dei, på rein trass. Eg parkerte då i riktig posisjon for slik ein skal parkere der, men passa også på at dei faktisk kunne klare å køyre ut utan store problem. Det første eg gjorde når eg hadde komt meg inn igjen, var å skrive to lappar der det stod: "Er dette ei ideell parkering?! Skjekk synet!!!!!" og hang dei på frontruta til begge to.

Seinare på kvelden fikk eg sjå den eine bilen kjøre ut, HAHA!

Og ein ting eg synes er synd, det er at den alkoholfrie ungdomsklubben for vidaregåande elevar er ingen alkoholfri klubb lenger. Det er jo på ein måte ei slags "ungdomsbedrift" sidan det er elevar frå dei forskjellige vidaregåande elevane som styrer heile greia, og etter at det var nye ungdommar som tok over, har det blitt drikking der nede. Politiet har allerede hatt nokre besøk, var ein gong eg såg tre eller fire politibetjente der nede. Haoff...

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hit - me.no

05.feb.2011 @ 17:55 i Blogg 1 kommentar

Har sett at hit-me.no er ei side som kan gi fleire besøkande på bloggen eller heimesida di. Så difor har eg nett meldt meg inn for og prøve den ut, og sjå om den faktisk funkar. Den er då gratis!

Om du også vil prøve den ut, trykk HER.

Har du prøvd ut hit-me.no?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sony Ericsson x10 mini pro?

05.feb.2011 @ 15:47 i Blogg 3 kommentarer

Eg tenker og tenker. Og no ser eg på ny mobil. Igjen! Burde vel snart slutte med dette her no. Klarar jo aldri å velge, kunne jo tenke meg både den eine og den andre. Og no har eg begynt å sjå på Sony Ericsson x10 mini. Har vel sett på den før trur eg, men eg veit ikkje. Den verkar jo så innmari liten, men tastaturet gjer jo det heile mykje lettare trur eg. 
Det finst jo både positive og negative meiningar med alle mobilar. Men testane eg har lese på denne telefonen, meinar tydelegvis at dette er ein bra og smart liten telefon. Men dog ikkje for kontor folk, forståeleg nok!

For dei som har denne mobilen, korleis er den? Er den bra? Og størrelsen, korleis er den?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Folkehøgskulen!

02.feb.2011 @ 16:12 i Blogg 4 kommentarer

Fikk brev i posten frå Sunnfjord Folkehøgskule i dag, og der stor det at dei hadde den glede å tilby meg ein elevplass. Så blir nok til at eg går der til hausen. Men ein liten minusting, og det er at skuleåret begynner på ein laurdag av alle moglege dagar! Dette kan jo bli spennande, har ein litt blanda følelse... Pappa veit jo ikkje om det enda, så kva kjem han til og sei? Haha!

Skal du gå på folkehøgskule til hausten? I så fall; kva linje?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

You and me?

31.jan.2011 @ 19:31 i Blogg 6 kommentarer

Heilt sidan eg såg Raise Your Voice forge helg ein gong, har eg gått og nynna på sangen Jay skriver og syng på idet Terri entrar rommet. Har leita rundt på nettet og på imdb.no finner eg ut at sangen heiter "Hearta are one" mens ein anna plass fant eg ut at den heiter "You an me". 
Men eg finner den ikkje på youtube eller nokon anna stad! Og eg synest sangen er så fin, og eg vil vil vil finne den!

Så er det nokon som veit kva den eigentleg heiter, og kven artisten som syng den i utgangspunktet heiter?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

 

Oppskrift på tortilla med laks

29.jan.2011 @ 19:32 i Blogg 1 kommentar

Tenkte eg skulle legge ut ei oppskrift på tortilla med røykelaks, det er faktisk veldig godt! Sjølv var eg svært så skeptisk til det når mamma sa vi skulle ha det, då altså min første gang eg smakte på det, men det var utruleg nok svært så godt. Er sikkert mange som kan oppskrift på det, eller noko liknande i vert fall... men det får så vere.


Du trenger ein type Tortilla som du likar.


Bruk den Snøfrisk'en eller Philadelphia'en du likar best og smør eit passe tjukt lag utover tortilla lefsa.


Del opp litt kinakål og strø så mykje du ønskjer ut over tortilla lefsa med snøfrisk eller philadelphia på.


Ta på så mange lakseskiver du ønskjer opp igjen på salaten.


Rull saman og del opp. Voila!

 

Har du ete noko liknande? Såg dette godt ut?

 


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 6

29.jan.2011 @ 19:19 i Blogg 0 kommentarer

Her kjem siste delen av sommar bildene. Føler ikkje eg har opplevd så alt for mykje sommaren 2010, difor har eg mykje som står på planen for årets sommar i håp om at den skal bli hakket betre. 
Det som står på planen til no er blant anna sommarfesten, veikingkonvoien, landstreff med hunden.no og mulig ein road trip ein eller anna plass ikkje så alt for langt vekke.

Del 1 - HER
Del 2 - HER
Del 3 - HER
Del 4 - HER
Del 5 - HER


Photoshoot med Dina i parken.


Photoshoot med Dina i parken.


Photoshoot med Dina i parken.


Treningstur med Dina i parken.


Ikkje lenge etter å ha stått opp...


Meg og Dina på veg til Bekjavatnet.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Inger Lise

28.jan.2011 @ 18:51 i Blogg 1 kommentar

Tok eit bilde av Inger Lise og prøve å gjere det same som eg hadde gjort med bilde av Dina. Følte dette vart ein del betre enn dei første ja, men langt i frå perfekt! Men dykk kan alltids dømme sjølv. Eg prøvar meg uansett fram på photoshop med stor hjelp frå megamagasin.net. Men er fortsatt ting eg ikkje får til, og då river eg meg i håret i rein frustrasjon! Og så klarar eg ikkje å få til rette linjer, men det kjem vel med eit par hundre års øving kan eg tenkje meg.

Kjøpte meg forresten nytt kamera etter skulen i dag. Akkurat samme som det eg hadde, einaste er at det vart svart, og ikkje rose denne gangen.
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 5

28.jan.2011 @ 18:33 i Blogg 1 kommentar

Begynner å bli ein god del delar no, heh! Men shit òg, då blir det i det minste publisert noko her inne. Siste delen kjem i morgon, og då er eg ferdig med sommarbildene. Eg har heller begynt å utforske photoshop meir, så då kjem det sikkert meir bilder som er redigert der.

Del 1 - HER
Del 2 - HER
Del 3 - HER
Del 4 - HER


Veikingkongvoien 2010 dag 1 - ikkje edru her...


Veikingkonvoien 2010 dag 1 - ikkje edru her...


Veikingkonvoien 2010 dag 1 - ikkje edru her heller...


Veikingkonvoien 2010 dag 2 - edru!


Enya


Eg og Dina hadde det gøy med ein tennisball på barneskulen.


Eg og Dina hadde det gøy med ein tennisball på barneskulen.


Dina.


Dina


Kom igjen!


Her kjem eg med ballen...!


På tur til Bekjavatnet


På tur til Bekjavatnet.


På hytta.

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Photoshop bilder

28.jan.2011 @ 17:24 i Blogg 0 kommentarer

Ved hjelp av ein artikkel på megamagasin.net så har eg altså klart og lære meg noko nytt og fancy. Men skjønte fort at eg burde skaffe meg fleire "brushes". Ser det er enkelte som lagar sjølv, men korleis er det ein lagar slike? Uansett, så ligger det i vert fall ein link på megamagasin om gratis brushes ein kan laste ned. Får sjå om eg finner nokre.

Men ja... Tenkte eg skulle legge ut det bildet eg har redigert, og då ser dykk også dei forskjellege penslane (brushes) eg har prøvd meg på.

Kva bilde du likte best av dei som er redigerte?


Originalen.Fant ikkje den kosten eg ville ha størst over på toppen igjen, så då prøvde eg ut litt forskjellege typar.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 4

27.jan.2011 @ 15:28 i Blogg 2 kommentarer

Og her kjem del 4. Vart vist mange delar, men for at ikkje det skal bli så sinnsjukt med bilder i eitt innlegg, så får det bli sånn. 
Ikkje veit eg helt kva dykk synest om sommar bilde innlegga mine, men dykk står fritt fram for å sei meininga dykkar!

Del 1 - HER
Del 2 - HER
Del 3 - HER


Hønene til eigaren av fjordingen Odin og nordlandshesten Tor


Eit par "uvanlege" kyr som beita på veg heim igjen frå hytta.


Pusungar.


Alle tre kattungane.


Noor med target sticken


Noor.


Ut på tur, aldri sur


Odin


Treg start opp bakken!


Meg på Odin, miss it!


Odin.


Tor og Odin på beite.


Gjensynsglede!


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Ødelagt kamera

27.jan.2011 @ 11:57 i Blogg 2 kommentarer

Når eg kom heim igjen frå skulen, blid og fornøgd, tok eg Pia med ut for ein luftetur bort til parken så ho kunne få springe litt fritt. Eit par meter etter at eg hadde sluppe ho laus, tok eg kameraet opp av lomma og skrudde det på. Trudde det stod på bildetaking, men det stod på filming. Så ente med at eg filma i nokre sekund før eg skjønte det. Når eg skulle skru over på bildetaking, glapp eg kameraet og mista det på bakken og ned på all grusen. Eg stod og bante og steikte for meg sjølv mens eg tok det opp. 
Ved første augekast såg det heilt fint ut. Nesten ikkje ei skramme. Så eg prøve å ta bilde. Funka ikkje. Så såg eg betre etter, og då såg eg at linsa var heilt skeiv.

Alle tankane mine gjekk til kameraet, heldigvis er Pia mammadalt, så ho holdt seg alltid i nærleiken. Kan ikkje gå langt frå matmor!
Så då gjekke eg strake vegen bort på Euronics og spurte kva dei syntes med tanke på å kunne fikse det på ein eller anna måte. Men som eg tenkte, fikk eg anbefalt å kjøpe eit nytt sidan prisen for ein reperasjon på den skaden kom til å bli dyr.

Så det var det kameraet. Trur faktisk det er den aller første tekniske tingen eg ikkje har klart å ta vare på i eit år ein gong. Som regel varer mine tekniske ting lenge. Så kameraet fikk eit kort liv. Rest in Peace mitt nydelege lille digitalkamera! 
Får sjå om eg ikkje får kjøpt meg eit nytt i dag. Eller i morgon. Er litt avhengig av det!

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 3

26.jan.2011 @ 18:45 i Blogg 2 kommentarer

Og her kjem del 3. Del 1 kan du finne HER, mens del 2 kan du finne HER.

Kva saknar du ved sommaren?


Tennisball kasting på barneskulen med Dina.


Profilbilde av Dina etter tunnel trening heime.


Lys.


Utsikt frå Florø.


På utstillingsplassen med trening og herjing med Dina.


Enya luskar i graset.


Originalen.


Redigert.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 2

25.jan.2011 @ 21:52 i Blogg 1 kommentar

Og her kjem del 2 av sommarbildene. Del 1 kan du finne HER.


På tur til Bekjavatnet med Dina


På tur til Bekjavatnet med Dina


På tur til Bekjavatnet med Dina


Utsikta frå der vi var og åt middag ved eit eller anna familie greier


Eg fikk lappen, og bil!


Jordbær <3


Solnedgang på hytta


I Florø


Noko båt greier i Florø


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sommar bilder - del 1

25.jan.2011 @ 13:40 i Blogg 2 kommentarer

Sidan eg saknar sommaren, og er piss lei av snø, kulde, is og sørpe, så skal eg muntre meg sjølv opp med å lage eit lite sommarinnlegg med bilder frå sommaren 2010. I og med at eg jobba 5 veker i sommar, og var på hytta store delar av fridagane mine, så er dei fleste bildene altså frå hytta.
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hol i øyret, igjen.

25.jan.2011 @ 13:22 i Blogg 4 kommentarer

I forge innlegg skreiv eg at eg hadde veldig lyst til og bestille noko, men det får heller vente til ein anna gong. Har funne ut at eg heller skal ta eit hol til i det eine øyret som ei lita erstatning. Har fem hol i venstre øyret, og to i høgre. Så tenkte høgre øyre skule få seg eit hol til. Men spørsmålet er kvar. Har nemleg den vanlege heilt nede på øyreflippen, mens den andre er cirka to centimeter lenger oppe, altså nesten midt på øyret. Så lurer på å kanskje ha ein like oppafor der igjen? Men er ikkje heeeilt sikker. Skulle gjerne hatt ein på toppen av øyret, men har hatt der ein gong før, då på høgre øyret, og det gjorde så satans vondt! Kjentes ut som om nokon hadde tenkt på øyret mitt heile tida. Og det å skifte øyredobb var reine marerittet sidan det var så vondt. Skulle ikkje vert lov med brusk heilt der oppe. Men det holet lot eg gro igjen.

Så i morgon, då skal eg møte Steffen og Cockeren hans Tonja. Tenkte Pia kunne få litt sosialisering med andre hundar utansom mandagstreningane. Og etter det kjem vi vel til å tussle litt rundt til vi skal møte Inger Lise, så blir det pang pang i øyret mitt, og så seinare på kvelden blir det agility trening med Dina mor!

Men no burde eg i grunn begynne og øve til naturfagsprøva. Igjen. Skulle jo eigentleg ha den forge onsdag, men så stemte heile klassen for og få den utsatt ei veke sidan læraren ikkje hadde gått skikkeleg igjennom heile kapittelet. Og eg som var sånn halvklar for å ta prøva og berre få den ut av verda i forge veke. Argh!

Kor mange hol i øyret har du?


When you miss it, you look at the pictures to remember.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bestilling

23.jan.2011 @ 20:29 i Blogg 6 kommentarer

Eg har så veldig lyst å bestille noko frå nettet. Eit eller anna, men eg veit ikkje kva. Helst hundeting, men har ikkje bruk for noko no. Lite vits i å kjøpe til ein kvalp liksom... Så då har eg vert innom nelly og ellos og sett litt på nokre klede, og eg fant jo noko, men veit no ikkje heilt eg. Så var eg innom netcom i sta og såg på mobilar, og tja... Havna no over Sony Ericsson X8 igjen, og no var den 200 kr billegare enn sist, men eg kjem nok ikkje til og slå til. Får heller vente ei stund til, men når eg finner ut at eg vil ha meg ein ny telefon, då gjer eg sikkert om rekningane slik at eg begynner å betale dei. Gjer meg i grunn ingen ting.

Og hundenting, det får eg sikkert kjøpt meg ein del av på hundeutstillinga i Naustdal i april/mai. Der skal Pia stillast for første gang i kvalperingen (6 - 9 mnd.) som då er uoffisielt. Altså, så teller det ikkje. Men det er ei grusomt fint øving og sosialisering!

Forresten, er det nokon som har Sony Ericsson X8? Korleis er den?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bodum presskanne/kaffikopp

22.jan.2011 @ 18:05 i Blogg 0 kommentarer

Til bursdagen til broder'n, så kjøpte eg ei Bodum presskanne/kaffikopp. Den kan altså brukast som begge deler sidan det følger med to forskjellige lokk. Sånn ein kan ha med på jobb, skule, i bilen, osv... Veldig smart!

I heile dag hadde eg vurdert om eg skulle stikke til sentrum og kjøpe ei slik. Men så gjekk eg meg heller ein tur med Pia. Men 15:30, ein halvtime før butikkane stengte, heiv eg på med sko og kle, stengte Pia inne i buret og traska av gårde. Trudde først dei eg var innom var tomme for for den kanna, men dei hadde tre stykker igjen. To organsje og ein kvit. Ville eigentleg ha lyse grøn då, men gadd ikkje gå over på Torget sidan eg hadde så kort tid på meg, så vart oransje. Var jo ein fin farge det også!

Når eg kom heim satte eg på vannkokaren og fant fram ein pose Café au Chocolate og kakao som eg hadde oppi Bodum kaffikoppen. Så helte eg oppi vatnet når det var veldig oppkokt og skifta lokket så eg kunne drikke ut av den. For og sei det sånn, kaffi kakaoen min var såpass varm at eg måtte vente med å drikke den. Og to timar seinare var den fortsatt grusomt varm, men det gjekk. Kunne nok sikkert ha venta i nesten ein time til. Og på dei to timane hadde eg også skrudd opp lokket, blåst på og latt den stå open ei lita stund. Det holdt jaggu bra på varmen, det skal vere sikkert og vist!

Sånn eigentleg, så har eg ikkje mykje bruk for ein slik kaffikopp. Men ein dag kjem nok den dagen eg skal på ein lengre kjøretur eller dagstur der eg reiser tidleg om morgonen, då kan det vere fint med ei slik kaffikopp fyllt med noko varmt og oppkvikkane i. Trur også eg skal dra den med på skulen av og til, for seriøst... eg holder heile tida på å sovne i dei første tre - fire timane. Gruuusomt.

På veg bort når eg skulle kjøpe den trur eg mange hadde planar om å kjøre på meg for å gjere meg om til ei jævla pannekake på vegen. Samt sprute på meg ved å kjøre i dei svære dammane. Kan heller skrive om det i neste innlegg.

Har du ei slik Bodum presskanne/kaffikopp? Og er du fornøgd med den? 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Leikebilder

22.jan.2011 @ 00:27 i Blogg 2 kommentarer

Tidlegare i dag, etter ein liten tur ute med Pia, såg det ut til at ho kjeda seg litt. Så då fant eg fram ein tauknute med tau på, så den vart flittig brukt til leik. Kasta og drog på den. Og jaggu fikk eg ikkje tatt nokre bilder også!

Prøvde også ut ein ny redigerings greier på picnik. Eller den har nok vert der ei stund, men eg har berre aldri prøvd den. Det var då altså HDR - ish.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Vikeplikt

21.jan.2011 @ 21:42 i Blogg 1 kommentar

På veg heim frå skulen i dag, kjørte eg ein veg eg ikkje har kjørt på ei stund sidan eg alltid har kjørt den andre vegen for å sette av ein som av og til sitter på nedover. Men der var det ein som ikkje klarte å halde vikeplikta si, og det er så grueleg irriterande! I vert fall når ein er såpass nær ved å bulke. Eg såg meg for, bremsa- og gira ned og svingte, og plutseleg kjem det ein idiot som kjørte i motsatt kjørefelt og susar forbi meg. Hadde det vert eit par meter lenger framme, så hadde ikkje han komt forbi, og det hadde endt med eit brak. Eg H A T A R slike folk! Nesten så er stod på hornet i bilen då.

Og lenger framme, når eg var ved Coop Mega, jo der stod det ein på tverra. Han hadde kjørt ut av parkeringsplassen, men så var det kø for bilar som skulle ut av lyskrysset, og der hadde jo han skjølvsat kjørt ut, for så å sperre heile vegen. Smarting altså!

På bilde under ser du korleis det heile skjedde med han som ikkje holdt vikeplikta si. Eg er bil 1, og han andre er bil 2. Og vi er på veg nedover.
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Hurtigtastar i PhotoShop

20.jan.2011 @ 14:40 i Blogg 1 kommentar

Inne på megamagasin.net hadde ei lagt ut dei forskjellige hurtigtastane ein kan finne i PhotoShop. Eg synes dette var SVÆRT godt å ha, så eg velger å legge ut ein link til akkurat det innlegget. Det står også korleis ein kan lage sine eigne hurtigtastar om ein vil det.

Eg prøvde nokre av hurtigtastane på Ps5, og dei funkar fint. Kanskje eg må pugge dei, så blir det kanskje ein heil del enklare å redigere bilder? Eg kjem nok i vert fall til og bruke sida mykje for å sjå kva som går til kva!

Trykk HER for og komme til sida.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Utfordring

19.jan.2011 @ 00:44 i Blogg 1 kommentar

Har blitt utfordra av Klois, så får vel berre svare så godt eg kan...

 

Fire jobbar eg har hatt:

 1. Ekstrahjelp på ein dyrebutikk
 2. Sommarvikar på mottakskjøkkenet på sjukehuset - år 1
 3. Sommarvikar på mottakskjøkkenet på sjukehuset - år 2
 4. Ekstrahjelp/deltidsjobb i ferskvaren på Coop Mega

 

Fire filmar eg kan sjå om igjen:

 1. The Social Network
 2. The Back - Up plan
 3. 27 dresses
 4. How to Train your Dragon

 

Fire stader eg har budd:

 1. Har ikkje budd andre stader enn i Førde, så denne kan bli litt vrien.
 2. 0
 3. 0
 4. 0

 

Fire TV - program/show eg likar:

 1. The Vampire Diaries
 2. Heartland
 3. True blood
 4. Lie to me

 

Fire stadar eg har vert:

 1. Sverige
 2. Danmark
 3. Gran Canaria
 4. Thailand

 

Fire websider eg er innom kvar dag:

 1. Facebook.com
 2. Hunden.no
 3. Hotmail.com
 4. Firda.no

 

Fire steder eg ville vert no:

 1. I senga
 2. I syden
 3. På spa
 4. På hesteryggen

 

Fire ting eg fikk til jul:

 1. Kjørebelte
 2. Vaffeljern
 3. Hanskar
 4. Popcorn skål

 

Fire ting eg såg på TV når eg var lita:

 1. Huset med det rare i
 2. Hotel Cæsar
 3. Sesam stasjon
 4. Lillys butikk

 

Send utfordringa til fire du meinar fører den vidare:

 1. Cathrine E. N
 2. Beate
 3. Silvia
 4. Daniel Niazi

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Lite motivasjon

18.jan.2011 @ 13:05 i Blogg 1 kommentar

Var tidleg ferdig på skulen i dag, og i stede for å gå opp med ein gong, gjekk eg innom Coop Mega. Skulle eigentleg berre ha bacon ost på tube, men ente opp med ein kylling også. Og sidan vi har naturfagsprøve i morgon, og eg har såpass lite motivasjon til å lese, kjøpte eg inn noko som i vert fall kunne auke energien. Så då vart det ein pakke med Safari kjeks og ein YT kakao drikk. Samt ein pakke med café au Chocolate, trur den kan vere god å ha i kveld eller i morgon tidleg.

Så no sitter eg her då, etter og ha ete 1/4 av kylling. Har i tillegg sett ein episode av Heartland. Og motivasjonen til å lese til naturfagsprøva er like null. 
Blir vel ein times øving no, litt seinare og så i kveld. Eller? Åååh..

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Fotograf bildene - del 2

15.jan.2011 @ 23:07 i Blogg 4 kommentarer

Her kjem del 2 av bildene som vart tatt hos Dieter Schneider - www.dieter.no. Har vel nesten 10 bilder til, men trur det går holde med desse bildene her for no.
Del 1 finner du HER.

Portrett bilde av Pia ser ut til å kunne passe som skulebilde. Med tida må eg nesen få dei ut på skikkeleg fotopapir i passeleg stor størrelse, innramma og på veggen. Trur forresten Pia er rundt 3 mnd. på dei bildene. 
Fikk jo med ei sånn rammeserie som kan brettast saman med plass til fire bilder inni. Ser ut som eit kort når det er sammenbretta. Me like!

Så kva bilde likte du best utav desse?
Har du vert i studo hos fotograf og fått bilder av ditt/dine dyr?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Fotograf bildene - del 1

15.jan.2011 @ 11:54 i Blogg 3 kommentarer

Her kjem del 1 av bildene fotografen tok av Dina og Pia. Bildene vart tatt hos Dieter Schneider - www.dieter.no.
Og eg vart i grunn ganske så fornøgd med resultatet sjølv!

Legger ikkje ut alle bildene, men dei fleste. Del 2 kjem forhåpentlegvis i kveld. Men om det er nokon som vil sjå alle bildene no, kan du gå inn på heimesida mi www.coton-ull.webs.com for der ligger dei.

Kva bilde likte du best?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Forskjellige typar wraps?

14.jan.2011 @ 19:52 i Blogg 2 kommentarer

I morgon skal eg på jobb igjen, og då er det seinvakt. Igjen. Og difor vil eg har noko raskt å ete når eg er ferdig og har komt meg heim igjen. Og eg vil då ha ein eller anna type wraps. Lurte litt på taco, men trur eg går vekk i frå den... Så har eg også veldig lyst på wraps med noko liknande philadelphia smurt utover Tortilla lefsene saman med salat og røykelaks. Det er satans godt! Men røykelaks er jo ikkje akkurat billeg...

Så då lurer jo eg på om det er nokon som veit om ei god wraps oppskrift eller to?


Kjelde

Eg har forresten fått bilda frå fotografen no. Så dei kjem enten seinare i kveld, i morgon eller søndag ein gong. Får sjå kortid eg orkar å legge dei ut...

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Gårsdagens arbeidsdag

12.jan.2011 @ 17:45 i Blogg 0 kommentarer

I går var det tirsdag, og det betyr jobb. På skulen kom det høgskular frå Bergen, samt forsvaret som skulle halde noko informasjons foredrag om litt forskjellig. Fikk beskjed om det på mandag, og då følte eg det var alt for litt vel kort varsel å spør om eg kunne få bytta vakta mi. Så eg var på jobb. Men trur i grunn ikkje eg skal angre så veldig. For i går var det ein roleg kveld, og eg hadde det i grunn ganske koseleg. Eg oste rundt med positiv energi, haha!

Etter at ho som hadde mellomvakt hadde gått, så stod eg igjen aleine (forutan om ho som vaskar opp bak då, veeeldig koseleg dame), og sidan det ikkje var alt som var tatt ut av varmeskapet det stor namn på, vel... då fant eg fram pennen og skreiv på kva dei forskjellige tinga var. Og mens eg stod der, lent over disken ved sidan av varmeskapet og skreiv på, kom plutseleg sjefen for ferskvare disken. Gjett om eg kvapp når han plutseleg stod bak meg og begynte å snakke!
Så rekte han fram ein papirpose med noko greier oppi og sa at det var til meg. Han, og mange andre som jobbar på Coop Mega hadde vert på eit eller anna kurs nemleg, og då hadde dei sikkert fått ein sånn pose kvar. Trur eg... I vert fall, så hadde han tatt med ein pose til meg og. Trudde han tulla når han rakte fram posen mot meg, så eg rakte fram hånda for å ta posen, for så og trekke hånda tilbake igjen i den tru om at han tulla med meg, hahaha!Men oppi posen var det seks forskjellige YT produkt. Ein sånn drikke yoghurt greie, to kakao greier og tre "vannflasker" med noko juice liknandes innhald. Sjølv om eg var i godt humør frå før av, så vart eg i eit mykje betre humør då eg fikk posen og såg oppi.

Men så kjem nederlaget. Eg hadde glømt og slå av fiskedisken. Altså det som held isen i disken kjølig slik at den ikkje skal smelte. Den skrur vi som oftast av 17:30, men så har jo eg begynt å bli senil, så isen vart ikkje slått av før 19:50. Men det gjekk no bra sidan eg fikk spylt vekk all isen med vannslangen. Etter at eg hadde pakka all fisken og fått den inn på kjølen sjølvsagt.

Så eigentleg, så trur eg faktisk ikkje eg kunne bedt om ein betre jobb. Eller jo, å jobbe hos veterinæren er ein heil del betre, men det er ingenting som kan toppe det. Men nest etter det, kjem no ferskvare disken på Coop Mega.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Sunnfjord Folkehøgskule

11.jan.2011 @ 13:57 i Blogg 3 kommentarer

Fikk e-post frå fotolæraren ved Sunnfjord Folkehøgskule (trur i vert fall han er fotolærar der). Han skreiv i vert fall at eg hadde gode mulighetar for å komme inn sidan eg søkte såpass tidleg. Opptaket startar ikkje før 1. februar, men då skulle eg i vert fall få meir informasjon.

Han skreiv litt om skulen, fotolinja og kvar vi skulle reise i år. Er veldig usikker på om eg skal vere med på alle reisane då, er jo dyrt! Men får vel stipend det året også. 
Hovudprosjektet er ein 17 dagars tur til Kenya der vi skal jobbe i slummen i ei veke saman med dei som bur der. Samt at vi reiser innom nasjonalparkar og tar mange bilder. Kenya verkar jo skikkeleg spennande! Men unntak av slummen då *kremt*. For tenk å ta bilder av solnedgangane og soloppgangane. Elefantar, løve, giraff... And you name it!
Og om dei fikk det til, skulle vi ha ein ørkensafari til Egypt, der vi skal besøke beduinfolket i fjerntliggande oaser.

Trur faktisk det er svært få som veit at eg har søkt på folkehøgskulen. Men mindre dei har lest bloggen då. Pappa seier jo til alle at eg skal til Oslo eller Danmark for og gå på veterinærhøgskulen. Haoff...

Har du, eller skal du søke på folkehøgskule? I så fall; kva linje?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Matteprøve

10.jan.2011 @ 16:19 i Blogg 1 kommentar

Mandagen før jul hadde vi ei matteprøve i "rette linjer". Under prøva la eg meg nesten ned for og grine i rein frustrasjon over at eg følte eg ikkje forstod noko som helst. Satt og trykte på kalkulatoren i hytt og gevær, og når eg vart frustrert hadde eg nok ødelagt kalkulatoren om eg hadde fortsatt. Den var rett og slett grusom. Så til slutt orka eg ikkje sitte sånn lenger, så eg leverte og kjørte heim igjen for dagen sidan det var i dei siste timane.

I forge veke fikk vi beskjed om at vi skulle få tilbake prøva i dag, men eg hadde så absolutt ikkje lyst å ha den tilbake. Vart 100% sikker på at eg enten fikk 2 eller stryk. 
Men så fikk vi tilbake prøva i dag då, og eg vart positivt overraska! Eg hadde rett på mykje av det eg faktisk hadde gjort. Der og då var det nesten så eg hoppa i taket av rein glede.I morgon har vi norsk prøve. Så må vel lese litt til den tenker eg. Er lei av skule og prøve... Gledar meg til vinterferien om 65 - 6 veker!


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Pris

08.jan.2011 @ 00:42 i Blogg 1 kommentar

Sendte ein mail med bilde av dei to tatoveringane eg har vurdert, for og høyre om prisen. For begge vart det ca. 3000. Den farga sommarfuglen kom på ca. 2000, mens Yin Yang'en kom på ca. 3000. Men det kjem jo litt an på størrelsen, og eg gav først ein svært upresis størrelse som bestod då av "litt mindre enn middels stor" ler av meg sjølv for akkurat det svaret. Så eg fant fram linjalen og målte Yin Yang tatoveringa og kom fram til cirka 10 cm. Har ikkje fått noko svar på det enda då.

Men så er det veldig mange som seier at eg burde ha noko som faktisk betyr noko for meg. Akkurat det føler ikkje eg er så viktig akkurat... Men føler dei to andre vart litt dyre, så eg har funne ei fin tatovert poteavtrykk eg likte. Reknar med ei poteavtrykk er litt billigare sidan det er utan mange krusedullar, og verkar ganske så enkel? Om prisen er billigare på det, blir det nok eit passe stort poteavtrykk på leggen. Eventuelt med namna til Dina og Pia, eller fødselsdatoane deira. Men det kjem jo også heilt an på prisen.

Men kor stort skulle poteavtrykket ha vert då? 4 - 5 cm bredt?
Kor mykje kosta din(e) tatovering(ar)?


Kjelde.

Men no får eg lufte hundane for ein siste gong i kveld før eg legger meg. 6 timar jobb i morgon, seinvakt vel og merke, så kan sove litt lenge. Heldigvis!

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Fleire tatoveringar

07.jan.2011 @ 16:32 i Blogg 1 kommentar

Og her kjem enda eit tatoverings innlegg. Men det får so vere. Snakka med Silje, ei venninne av meg, som eg viste tidlegare har tenkt tanken på tatovering. Spurte om ho fortsatt var inne på tanken, men trur ho hadde slått den litt vekk sidan ho ikkje ville gå aleine (trur det var grunnen). Men så snakka jo eg som sagt med ho i går, og no har vi store planar om å reise på tatto shappa i Sogndal om ikkje så alt for lenger for og sjå kva tatoveringar dei har, spør om pris og då eventuelt bestille time. 
Håpar berre eg kjem meg av gårde i neste veke, sånn at det kanskje kan vere ein mulighet for at eg får timen i vinterferien så eg slepper skulking frå skulen. Litt teite opningstider nemleg.

Spurte mamma i går om kva ho ville sagt om eg tok ei lita tatovering, og ho sa det var berre å ta. Så då var det ute av verda. Lure på korleis pappa vil reagere...

Men eg har jo då funne litt fleire tatoveringar eg kunne tenke meg. Har bestemt meg for at den skal vere på leggen. Så når eg reiser til Sogndal skal eg ta med meg bilde av dei eg likar best av dei under og får dei til å teikne for meg. Men om eg finner noko eg likar betre på tattoo shappa, så går eg nok for det.

Kass tatovering du likte best av dei under?
Nokon som veit sånn cirka kor lang tid det ville tatt og ta den yin yang tatoveringa (bilde nr. 2)?


Kunne eigentleg tenke meg ein tatovering som kun var svart, men denne var jo veldig søt. Men kanskje litt liten?


Likte denne veldig godt. Er jo veldig glad i Yin Yang symbol, og S kan stå for namnet mitt *ler*


Den var superfin, men kanskje det vart litt mange "krusedullar"?


Denne ville eg hatt i ein litt mindre versjon.


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Forskjellige tatoveringar

06.jan.2011 @ 17:59 i Blogg 1 kommentar

Kan ikkje noko for det, men eg har bitt litt hekta! Så eg har leita- og søkt rundt på google og funne nokre tatoveringar eg likte. Om eg gjer alvor i tatoverings tankane mine, så vil eg ha ein fin og enkel tatovering. Helst ein liten ein også, for vil ikkje sitte i fleirfoldige timar. Lurer på kva mamma seier...

Kass likte du best?

Her er nokre av bilda eg fant blant legg-/skulder tatoveringar.


Ein av favorittane


Ein av favorittane


Ein av favorittane


Ein av favorittaneGlømte heilt å lagre nettadressene for bildene, så beklager det. Men fant dei ved å bruke søkeorda:

 • Tattoo on leg
 • Tattoo on ankle
 • Tatovering
 • Small tatto
 • Liten tatovering
 • Tatovering legg

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Tatovering

06.jan.2011 @ 13:44 i Blogg 2 kommentarer

På skulen i går i dei to første timane, der vi då ikkje hadde lærar, satt eg og tenkte. Og av ein eller anna grunn poppa tatovering opp i haude på meg. For det verkar jo litt stilig og gøy på ein måte. Om eg ein eller anna gong skulle finne på å ta ei tatovering, så hadde det blitt noko lite. Helst oppe, litt bak på den eine skuldra, nede ved ankelen/leggen eller bak like over trusekanten.

Men så har vi jo det problemet då, smerter. For når eg tenker på tatovering, sånn forutan om at det kan vere både fint og stilig, så er det smerter. Er så redd for at det skal gjere grusomt vondt nemleg!

Så kva gjer eg no? Jo, eg ser på små tatoveringar, samt bilder tatoverings shapper har. Men om eg gjer alvor utav det, det er eit anna svar. Men så trur eg i tillegg eg ville hatt med meg ein anna person som også skulle tatt på samme tid då. Hahaha! Eg er pingle.

Har du tatovering, og gjorde det vondt å ta den? Kvar er beste og verste plass å ta tatovering på?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Mislykka redigering

05.jan.2011 @ 19:25 i Blogg 0 kommentarer

Har prøvd å redigere ein god del bilder i PS5. Det meste som blir gjort er enten at eg fjernar noko forstyrrande i bilde eller at eg prøvar og fjerne bakgrunnen og få den for eksempel svart eller kvit. Det er vel i grunn det einaste eg kan så langt også... Føler det er litt vanskleg og forstå.

Men uansett, når eg redigerar bakgrunnen på bildet, så får eg det aldri skikkeleg til. Når eg ser på andre som har gjort det samme, så får dei eit heilt fantastisk resultat! Mens eg står igjen med eit grusomt stygt eit...

Under er eit døme på det nyaste bilde eg redigerte:

Var vel gjerne eit dårleg bilde i utgangspuntet, men sjå korleis resultatet vart. Stygt og hakkete. Eg vil ha ein jamn og "mjuk" kant. I tillegg må eg gå over med den "kosten" fleiforlide gangar for å få fjerna all bakgrunnen, og enda ikkje det hjelper. Som du ser, så kan du sjå mange små kvite flekkar (minnar meg om ein stjernehimmel), og det er i frå bakgrunnen, og går ikkje vekk. Gjekk over med kosten etter at eg hadde satt inn den svarte bakgrunnen for å gjere det litt betre.

Så korleis er det eg får ein jamn og mjuk kant rundt det eg skal behalde frå bildet?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Bokkilden.no - trygt?

03.jan.2011 @ 12:29 i Blogg 5 kommentarer

Eg vurderar å bestille ei bok frå Bokkilden.no sidan boka var mykje billegare der enn på Libris her. Men eg har aldri handla hos bokkilden før, og veit difor ikkje om det er trygt. Er litt skeptisk til nettbutikkar eg eigentleg ikkje veit noko om...

Har du handla der før, eller kjenner noko som har det?

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

God nytt år

02.jan.2011 @ 14:14 i Blogg 0 kommentarer

Bedre seint enn aldri seier no eg. Så godt nytt år! 
Fikk ikkje tatt mange bildene på nyttårsafta sidan eg hadde Pia. Heldigvis reagerte ho ikkje på rakettane. Eller ho reagerte mens eg var ute på ein liten luftetur med ho, for då skaut dei opp rakettar oppi nabolaget så det smalt noko grusomt. Men Pia hadde heldigvis gjort alt ho skulle, og vi var på veg heim igjen.
Men seinare på kvelden når dei skaut opp for fullt, gjekk vi ut på verandaen, og då fulge ho med oss ut. Ingen reaksjon på verken lydar eller blinkande lys då heldigvis. Så ho sov stort sett igjennom heile kvelden.

Trur eg skal knuse pepperkakehuset etterpå... Jula er jo over. Og vi er i det nye året. Sjølv om eg ikkje kan sei det føles ut som at det har vert verken jul eller nyttår.

Korleis gjekk det med ditt/dine dyr på nyttårsafta?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Spinning

01.jan.2011 @ 18:38 i Blogg 0 kommentarer

Var ute med Pia ein liten tur, og borte på parkeringsplassen over vegen her, så stod det nokon og spant. Ikkje pokker om dei kom seg laus. Bilen altså. Pappa sa det var heimesjukepleien, hahaha! Men eg lure no på kvifor alle dei folka som står der ikkje går bak og skubbar mens sjåføren gir gass... Då er det vel større sjanse for at dei skal få laus bilen. 
Men det kan også vere ein fordel og rygge litt bak, for så å gi flat pedal framover igjen. Det har funka for meg, og eg var laus på ein - to - tre. Og det var i ein oppoverbakke med ein litt høg snøkant på toppen... Stod parkert nemleg.

Trur dei har stått sånn ei stund, og eg gjekk både fram og tilbake med Pia, og dei står der fortsatt. Av og til er det litt morosamt og sjå på.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Nyttårs antrekk?

31.des.2010 @ 00:06 i Blogg 1 kommentar

Eg har eit lite dilemma. For kva skal eg gå med i morgon?! Skal vere borte hos pappa, er ikkje heilt sikker på kven som skal vere der, men reknar med at broder'n, onkel og besta i vert fall kjem. 
Men, skal eg gå med kjole, tights og tunika, svart dongeribukse og skjorte/tunika? Eller berre noko heilt anna?

Reiser jo bort i morgon tidleg etter frukost ein gong, og då hadde det liksom vert ein fordel å vite kva eg skal ha med meg av kle i staden for å komme med eit heilt lass...

Kva skal du gå med på nyttårsafta?


 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Heimesida

30.des.2010 @ 01:31 i Blogg 0 kommentarer

Eg reklamerar med det går for mi eiga heimeside. Vil at flest mulige skal vite om den. Men i vert fall, så har eg oppdatert den litt. Har lagt inn både stamtavla og utstillingsresultata til Dina, og dei ligger enkelt og greit under fana "Dina". 
Utstillingsresultata ligger i rekkefølge, der dei eldste er øvst, mens dei nyaste er nedst. Det står dato og årstal, så det er vel enkelt og finne ut av.

Har ikkje fått lagt ut stamtavla til Pia enda, men den blir lagt ut etterkvart den også. Ho har ikkje vert på utstilling enda, og den første blir nok ikkje før siste helga i April. Men utstillingsresultata hennar blir lagt ut etter kvart som ho også er stilt.
Trykk på bildet under for og komme direkte til sida.

Og forresten, så skadar det ikkje om nokon er så supersnille at dei legger ein link ut på facebook profilen sin, eller bloggen-/heimesida si.

Har du vert innom heimesida mi før? Og korleis fant du den? 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Romjula

29.des.2010 @ 23:17 i Blogg 1 kommentar

Sidan Pia startar med sitt lille orkester rundt 10 (pluss/minus nokre minutt) om morgonen, så er eg faktisk ganske så tidleg oppe om dagane. Kvar dag faktisk. Sånn i bunn og grunn har ikkje romjula til no bestått av så mykje. Var på julemiddag hos besteforeldra mine 1. juledag, men det har eg allerede skreve om. Men ellers har det faktisk ikkje skjedd noko særleg... Anna enn at eg har trent Pia litt då. Har begynt og trene "sitt" med ho, og snart sitter kommandoen trur eg, så for litt avveksling frå "sitt" treninga, har eg så vidt starta med litt "dekk". Men må få ho til og skjøne kva ho skal gjere først. Ho sliter litt med det enda, men det kjem vel.

I går var eg på jobb frå 16 - 21, men skjønar ikkje heilt kvifor det var ope så lenge då. På tre timar var det kanskje to som kom innom og kjøpte noko og 4 som spurte om noko. Det var litt vel kjedeleg og stå der og ikkje ha noko å gjere kan eg vel sei *kremt*Men i dag derimot har eg faktisk gjort på litt... Pia begynte og pipe litt før 10, så då var det berre å hoppa i skoa, på med jakka og ut i snøen. Rett før eg nådde ytterdøra nede, ringte det på. Det var Inger Lise, skulle til sentrum med ho ein tur. Men først måtte eg lufte Pia, kle på meg og ete frukost, og til slutt lufte Dina før vi kunne tusle vår veg. Vi gjekk no litt att og fram, opp og ned. Eg endte opp med å nesten kjøpe Percy Jackson og lyntyven, altså boka, men slo det i frå meg med tanke på at eg fikk to bøker til jul og har ein haug på nattbordet frå før av. Med uleste bøker vel og merke!

Men ellers kjøpte eg meg to dongeribukser, ein sele og pipeball til Pia og Rich Care handkrem. Merkar at hendene er tørrare enn vanleg, stygge stygge kulde altså! Men no har det begynt og bli litt mildare ute, men det betyr jo enda meir snø... Korleis eg veit det? Jo, fordi det snør ute no.Skulle eigentleg jobbe i morgon også, men eg har blitt fjerna frå lista. Greit nok det då, men hadde ikkje hatt noko imot å jobbe i grunn. Og eg kan tippe at enten, så er det svært lite folk fordi alle kjøpte all maten til jul- og nyttår før jula, eller så er det mykje folk fordi folk ikkje har kjøpt nyttårsmaten før. Det er eitt av to det.

Men ein ting er sikkert, og det er at til neste år, som vil sei i januar, så må eg få med meg nokon på langrenn. Vil prøve ut kjøreselen eg fikk til jul, så har eg jo kjøpt meg kjørestrikk også, så er i grunn klappa og klar for ein liten langrenstur  no. Burde hatt nokre potesokkar til Dina også med tanke på at ho kan kladde ein del, men dei to andre gangane ho var med på skitur gjekk det jo bra så lenge eg passa på kladdinga. Og så får eg vel ha med meg kløver vaseline så eg kan smøre labbane jamnt. Ho likar ikkje potesokkar heller. Har eitt par nemleg, men dei detter kun + at ho ikkje kan fordra og gå med dei. Forståeleg nok spør du meg...

Ja, farga forresten håret til Inger Lise i dag også. Veit ikkje heilt om ho vart fornøgd enda, men men. Det var no ho som tok risikoen på at eg skulle skulle farge det, haha! 
Men satt nett og tenkte; kanskje eg skulle få farga håret mitt også? I så fall får det bli i morgon. Får høyre om mamma melder seg frivillig til farging. Trur det har blitt litt matt og kjedeleg no, så får prøve og få ein litt finare brunfarge no. Mørkebrunt sjølvsagt! Eller kanskje kastanje? Morgondagen får vise kva farge det blir. Om eg få farge håret mitt då, ellers kan eg jo høyre om Inger Lise vil farge det om ikkje mamma vil.

Har du gjort noko spennande i romjula då?
 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Guitar Hero trommesett selges

26.des.2010 @ 15:01 i Blogg 0 kommentarer

Har eit svært lite brukt Guitar Hero trommesett eg må selge. Har hatt det i snart 2 år (trur eg), men det blir nesten aldri brukt og står kun og tar opp plass og samlar støv. Ønsker du bilder av trommesettet for og sjå korleis det ser ut no, kan det ordnast.
Prisen er eg veldig usikker på, men ein plass mellom 500 og oppover. Men prisen kan diskuterast.

Er du interessert kan du sende ein e-post til skipps.blogg@hotmail.no

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 

Julegavane

26.des.2010 @ 14:53 i Blogg 1 kommentar

Då er vel jula over for i år, og nyttårsafta står for tur rett rundt hjørnet. Julemiddagen med ribbe og alt var kjempegodt! Sprø svor, kva slår vel det? Og kålrabistappe, mmm-hmmm! 
Fikk mykje fint då, og mykje av det eg faktisk ønska meg. Pengar, to av "en house of nigh roman" bøkene, jægerens kjørebelte for joggin/skitur osv. med hundane, hanskar, dusj gele, gavekort...
Det einaste eg manglar til kjørebeltet er kjørestrikk, og sidan dei har ein igjen på Felleskjøpet som er meint for jægerens kjørebelte, så skal eg innom der i morgon. Og kanskje, berre kanskje bestille eit trimmebord med hjul til hundane. Blir mykje betre med pelsstellet då vil eg tru!

I går var vi i familiemiddag hos besteforeldra mine. Då fikk Pia møte Border Collien Enya, beste far sin hund, for første gang. Enya likte ikkje Pia noko særleg, dei gjekk overens, men etter at Enya la seg ned under bordet for å slappe av og Pia kom bort, glefsa ho etter Pia. Så då veit vi det...

Fikk du noko spennande til jul?


Pia i snøen.

Og sidan mamma masar slik på meg om å selge guitar hero'en min som tar slik plass, eller i vert fall trommesettet, så får eg vel legge det ut på finn.no, så kanskje ho blir fornøgd.
Men om du veit om nokon som ønskar seg eit guitar hero trommesett til PS2, så ta kontakt så kan pris diskuterast! Det er i god stand, og nesten ikkje brukt.

 

 


Skjekk ut heimesida mi: www.coton-ull.webs.com

 • Siri 19, Førde
  Velkommen til min blogg. Her skriver eg litt om min kvardag og dyra mine, samt at eg legger ut bilder av ting og tang.  Leser bloggen NO _______________________________________________________________________________ Bloggens e-post: Skipps.blogg@hotmail.no Heimeside: http://www.123hjemmeside.no/kennel-sikvax
 • Innhold 2
 • Innhold 3

Widgets

Blogglisten
Norske blogger
bloglovin
bloglovin
bloglovin
free counters

Design

Laget av Lisa

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits